Amikor a házimozi kitérő után kb. 15 éve visszatértem a 2.0-hoz, először a TEAC 300 sorozatú miditornyait nézegettem. Keresés közben találtam rá egy újszerű, teljes rack széles TEAC a-1d / c-1d erősítő-cd párosra. Megtetszett, jó ára volt, megvettem. A cd elég hamar elkezdett téveszteni, nyilvánvaló fejcsere - úgy gondoltam, mint az előttem kommentelők: Sony KSS lézer, rogyásig van a piacon, no problem.
A hivatalos márkaszervizben korrektek voltak, mert jelezték, hogy eredetit már ők is ritka kincsként tudnak beszerezni, utángyártottal megcsinálják, nem lesz drága, de nem lesz satbil. Nem is lett ... talán még kétszer próbálkoztak, a harmadikkal úgy-ahogy elketyegett - végül eladtam hibásként (megjegyzem, ennek a hangja se volt nagy szám). Később belebotlottam egy PD-H300-ba, már eleve hibásként hirdették, és ezért gombokért adták. Néha tévesztett, de pár hónapig még elkeytegett, ennek kedveltem a hangját, de ez is megállt. Ezt már egy ismerős műszerész csinálta meg (igen, értett hozzá), eleve tudottan utángyártott lézerrel (HQ Elektro) - itt két kört futottunk, mindkettővel működött, de egyikkel sem stabilan. Nekiadtam a szerelőnek, alkatrésznek. Ennyi volt az én Sony KSS futómű kalandom, szóval azért nem olyan 2x2=4 dolog ez azért ...
Ps: Ahogy írtam, ezek 10+ éves történetek, szóval gyanítom, hogy a helyzet azóta csak romlott. Vagy csak nekem nem volt szerencsém ...