Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Cd játszók

Balage84
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 66

Re: Teac VRDS 9

Hozzászólás Szerző: Balage84 »

Arm2 írta:
2023.01.05., csüt. 18:47
Eredeti Sony? 😀
Mert a kínaiak használhatatlanul gyengék, akkor is, ha eredeti denon stb. dobozban szállítják. Én már kb. 150 ezer Ft értékben vettem különböző országokból “eredeti” Sony KSS-240A lézer pickup-ot, sajnos mind átverés volt. Végül találtam egy Sony CD játszót, amit donornak használva megoldottam a kérdést, persze csak pár évre. (Mellesleg az enyém is egy Teac VRDS mechanika, csak ezt Guy Adams követte el DAC the Ultimate néven.) összes fogaskereket, szíj stb. beszereztem, mert azok is folyamatosan szétporladnak, de már a Sanyo motorvezérlő IC is cserére szorult. Ezeket nem kis utánjárással szereztem be EBay-ről és nem olcsón, mivel már nem gyártják. Szóval, szerintem ez az oka, hogy nem sokan hallgatnak ma már CD-t, pedig….
Azért ne add fel, hátha benéz valaki, aki pont ezt keresi már régóta!
Üdv:
Laci

Bizonytalan lézer :fekverohog:
KSS-213C egy elég gyakori fej - 6500 HUF jelenleg
Egy ötödikes kicseréli egy csillagcsavarhúzóval
Na jó, 2-vel, mert belül kisebbet kell használni
Rettenet nagy kockázat tényleg ezt bevállalni :fekverohog:
[/quote]
Én egyszer cseréltem anno a Denon DCD-755AR-ben, HQ Elektronika-ból rendeltem, már akkor is olcsó volt, bőven 10 alatt..
Évekig ment hibátlanul, majd eladtam, mert jöttek a külső DAC-ok.
És az komplett mechanika volt, ami még egyszerűbb, mert a fejet sem kellett kiszedni.

Arm2
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Arm2 »

Köszi Trane, de ezt majd Te mond el Krahling Zolinak, mert Ő szokta javítani, én nem merem! 😀
Amúgy nem azt írtam, hogy nem működik, csak gyenge a laser, meg ugrik a gyári lemezekkel. Az ilyen laser fejet én hasznàlhatatlannak minősítem.
Üdv:
L

Arm2
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hozzászólás Szerző: Arm2 »

Eredeti Sony? 😀
Mert a kínaiak használhatatlanul gyengék, akkor is, ha eredeti denon stb. dobozban szállítják. Én már kb. 150 ezer Ft értékben vettem különböző országokból “eredeti” Sony KSS-240A lézer pickup-ot, sajnos mind átverés volt. Végül találtam egy Sony CD játszót, amit donornak használva megoldottam a kérdést, persze csak pár évre. (Mellesleg az enyém is egy Teac VRDS mechanika, csak ezt Guy Adams követte el DAC the Ultimate néven.) összes fogaskereket, szíj stb. beszereztem, mert azok is folyamatosan szétporladnak, de már a Sanyo motorvezérlő IC is cserére szorult. Ezeket nem kis utánjárással szereztem be EBay-ről és nem olcsón, mivel már nem gyártják. Szóval, szerintem ez az oka, hogy nem sokan hallgatnak ma már CD-t, pedig….
Azért ne add fel, hátha benéz valaki, aki pont ezt keresi már régóta!
Üdv:
Laci

[/quote]

Balage84
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 66

Hozzászólás Szerző: Balage84 »

Öreghifis írta:
2022.12.27., kedd 11:22
Ennyire nem hallgatnak az emberek zenét ezüst korongokról?

Bizony, ennyire. Ma már bármilyen zenét le lehet tölteni kiváló minőségben a netről, ezért a cédé játszónak ugyanúgy leáldozott, mint egykor a kazettás magnónak a cédé megjelenésekor. Aki még hallgat cédét - mint például én -, annak megvan ehhez az eszköze, amit nem cserél le egy bizonytalan előéletű és állapotú (lézer...) másikra.
A TEAC VRDS valamikor tényleg kuriózumnak számított, de ez ma már a múlté. Azért fölötte is eljárt az idő vasfoga / :rolleyes: /, több mint húsz éves, ezért kiszámíthatatlan a még hátralévő élettartama. Az sem vonzó benne, hogy minőségi DAC kell hozzá, ráadásul ebben a hirdetésben a használhatatlan távirányító sem vonzó.
El kéne gondolkodni a reális eladási áron, és bele kellene nyugodni, hogy sajnos ez a készülék ma már nem sokat ér. Mindazonáltal sikeres eladást!

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1299

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Öreghifis írta:
2022.12.27., kedd 11:22

Bizony, ennyire. Ma már bármilyen zenét le lehet tölteni kiváló minőségben a netről, ezért a cédé játszónak ugyanúgy leáldozott, mint egykor a kazettás magnónak a cédé megjelenésekor. Aki még hallgat cédét - mint például én -, annak megvan ehhez az eszköze, amit nem cserél le egy bizonytalan előéletű és állapotú (lézer...) másikra.
A TEAC VRDS valamikor tényleg kuriózumnak számított, de ez ma már a múlté. Azért fölötte is eljárt az idő vasfoga / :rolleyes: /, több mint húsz éves, ezért kiszámíthatatlan a még hátralévő élettartama. Az sem vonzó benne, hogy minőségi DAC kell hozzá, ráadásul ebben a hirdetésben a használhatatlan távirányító sem vonzó.
El kéne gondolkodni a reális eladási áron, és bele kellene nyugodni, hogy sajnos ez a készülék ma már nem sokat ér. Mindazonáltal sikeres eladást!
Amikor marantz cd63 mkll signature-t 90-ért árulnak, sokallod ezért a 110-et?! Ezen is el kellene gondolkodnod! De biztos nem hallottál még olyan marantzot sem. :(

Kobuc
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 1
Kapcsolat:

Re: Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Kobuc »

Köszönöm mindenkinek a hasznos tanácsokat. Időközben sikerült ebben az állapotában eladnom, de van egy másik hasonló (egy marantz), amit a kiemelkedő hangja miatt megtartottam Ott jól jöhetnek még ezek az ötletek.

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3066

Hozzászólás Szerző: tunerman »

A tálca kifelé irányban önállóan erősen megindul csak az utolsó szakaszon áll le. A becsukásnál viszont végig kézzel kell segíteni.
A bal oldali függőlegesen szerelt panelen van a tálca vezérlése, ott is megvolt a "full recap"?
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

Kobuc
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Kapcsolat:

tunerman írta:
2022.12.27., kedd 07:44
Kobuc írta:
2022.12.27., kedd 00:17
Kobuc írta:
2022.12.26., hétf. 00:02
Sziasztok! Mi okozhatja a cd lejátszómnál a a problémát? Ez egy nagyon régi gép. Egy rendkívül súlyos nagy tálca jön ki belőle és a tálcába van építve a lézerlencse, azzal együtt mozog. Sajnos 20 lemezből 20-at nem tölt be. De ha a tálcát becsukásánál kézzel erősen rásegítek a becsapódástól a készülék kap egy erős lökést és ilyenkor azonnal beolvassa a lemezt. És az utána következőket is. Kb tíz lemezt gond nélkül lejátszik, aztán újra elbizonytalanodik. Aztán újból kell csinálni egy tálca becsapást és ismét megjavul. Mi lehet ez ???
Ez egy ősrégi grundig 7500-as. Igen lehet éppenséggel a tálca nyitó ékszíj vagy a végálláskapcsoló hibája is, mert a tálca csukásnál kézzel rá kell segíteni, nincs benne erő. Viszont gyanús, hogy az erős tálca becsapás után ugyan mindig magához tér, de gyakran előfordul, hogy lejátszás közben borul össze és újabb kinyitás és erőteljes becsukás szükséges.
Egy fontos kérdés következik - a tápegységben még benne vannak az eredeti elektrolit kondenzátorok? Mert ha igen, akkor egy "full recap" végrehajtása kötelező :smile53:
TJ.
A tápkondik ránézésre újnak látszanak. Nincsenek felpuposodva, nem kopott a festésük sem. A tálca kifelé irányban önállóan erősen megindul csak az utolsó szakaszon áll le. A becsukásnál viszont végig kézzel kell segíteni.

Öreghifis
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 38

Hozzászólás Szerző: Öreghifis »

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3066

Hozzászólás Szerző: tunerman »

Kobuc írta:
2022.12.27., kedd 00:17
Kobuc írta:
Sziasztok! Mi okozhatja a cd lejátszómnál a a problémát? Ez egy nagyon régi gép. Egy rendkívül súlyos nagy tálca jön ki belőle és a tálcába van építve a lézerlencse, azzal együtt mozog. Sajnos 20 lemezből 20-at nem tölt be. De ha a tálcát becsukásánál kézzel erősen rásegítek a becsapódástól a készülék kap egy erős lökést és ilyenkor azonnal beolvassa a lemezt. És az utána következőket is. Kb tíz lemezt gond nélkül lejátszik, aztán újra elbizonytalanodik. Aztán újból kell csinálni egy tálca becsapást és ismét megjavul. Mi lehet ez ???
Ez egy ősrégi grundig 7500-as. Igen lehet éppenséggel a tálca nyitó ékszíj vagy a végálláskapcsoló hibája is, mert a tálca csukásnál kézzel rá kell segíteni, nincs benne erő. Viszont gyanús, hogy az erős tálca becsapás után ugyan mindig magához tér, de gyakran előfordul, hogy lejátszás közben borul össze és újabb kinyitás és erőteljes becsukás szükséges.
Egy fontos kérdés következik - a tápegységben még benne vannak az eredeti elektrolit kondenzátorok? Mert ha igen, akkor egy "full recap" végrehajtása kötelező :smile53:
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

Kobuc
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Kapcsolat:

Kobuc írta:

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6550

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Kobuc írta:
Szia
Nekem a tálcanyitó ékszíj vagy a tálca végállás kapcsoló kontakthibájának hibájának tűnik...milyen gép ez?
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Kobuc
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Kapcsolat:

frenki485
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 652

Hozzászólás Szerző: frenki485 »

alfaati írta:
2022.12.18., vas. 11:20
Ha csak egy ékszíjról van szó, ami mondjuk nem vagy nehezen beszerezhető, illetve szívünknek kedves de nem méregdrága cd játszóról van szó...
...alternatívaként ajánlanám a barkácsoló kedvűeknek felűltöltősre való átalakítást. Nem kell hozzá nagy pénz és mérnöki végzettség sem. Van néhány apróság amire ügyelni kell, de valójában minden magától értetődik.
Szép munka!
Ethosz Cd (TDA1545A), Ethosz tube DAC(TDA1541)  
Palotás végfok, Pro-ject Pre Box, Tannoy Rev. XT6F,
Technics SL 1210 GR/Thorens TD 126 mkII/AudioGold plinth,Achromat,
Palotás féle ARC phono,Hiraga MC preamp, Ortofon MC10/Shure M44-7
Ethosz, Van Den Hul kábel, Fapaci/Kontaset elosztó.

alfaati

Hozzászólás Szerző: alfaati »

Ha csak egy ékszíjról van szó, ami mondjuk nem vagy nehezen beszerezhető, illetve szívünknek kedves de nem méregdrága cd játszóról van szó...
...alternatívaként ajánlanám a barkácsoló kedvűeknek felűltöltősre való átalakítást. Nem kell hozzá nagy pénz és mérnöki végzettség sem. Van néhány apróság amire ügyelni kell, de valójában minden magától értetődik.
Csatolmányok
20220315_111938.jpg
20220315_111938.jpg (3.39 MiB) Megtekintve 2347 alkalommal
20220315_111949.jpg
20220315_111949.jpg (3.77 MiB) Megtekintve 2347 alkalommal
20221218_110613.jpg
20221218_110613.jpg (2.35 MiB) Megtekintve 2347 alkalommal
20221218_110827.jpg
20221218_110827.jpg (2.84 MiB) Megtekintve 2347 alkalommal
20221218_110848.jpg
20221218_110848.jpg (2.78 MiB) Megtekintve 2347 alkalommal
20221218_110658.jpg
20221218_110658.jpg (2.34 MiB) Megtekintve 2347 alkalommal

Szlevi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hozzászólás Szerző: Szlevi »

Baryll írta:
2022.12.18., vas. 01:54
Szlevi írta:
2022.12.16., pén. 20:00
Ma megjött a szíj,be is szereltem.A fiók tökéletesen működik,de a másik hiba sajnos megmaradt:néha lemez hallgatás közben egy pillanatra kihagy majd ugyanonnan folytatja tovább.Ezt lemezenként akár 8-10-szer is csinálhatja!A lézert már tisztítottam mechanikát átvizsgáltam, finoman megkentem,de nem lett jobb.Szerintetek mi okozhatja?
Az a sanyo mechanika velem is szórakozott. Az egyik fejmozgató műanyag nagyobbacska fogaskerék tengelye, ha jól tudom az, amelyiken egy kis nyomorult fogaskerék is van, túlságosan "lógott", lötyögött az acél lemezbe fúrt pozícionáló, vezető furatában. (Mondanom sem kell, egy "csodálatos" mérnöki megoldás az ilyen sorjás acél és puha műanyag találkozása .) Amennyiben később sem javul nálad a lejátszás minősége, érdemes lesz rápillantani erre az egységre is. Én nem zsírozással próbáltam javítani(/rontani) a helyzeten, hanem némi pillanatragasztó és egy körömnyi kis műanyag lapocska beragasztásával fixáltam a fogaskerék tengelyét. Miután a fogaskerék már nem lötyögött tovább a furatában, a CD lejátszás is megjavult. Persze ettől nálad még lehet egészen más problémája is eme mérnöki csúcsmodellnek.
Köszi a részletes leírásod.Ünnepek alatt vagy között megnézem mit lehetne vele csinálni.

Baryll
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 59

Hozzászólás Szerző: Baryll »

Szlevi írta:
2022.12.16., pén. 20:00
Ma megjött a szíj,be is szereltem.A fiók tökéletesen működik,de a másik hiba sajnos megmaradt:néha lemez hallgatás közben egy pillanatra kihagy majd ugyanonnan folytatja tovább.Ezt lemezenként akár 8-10-szer is csinálhatja!A lézert már tisztítottam mechanikát átvizsgáltam, finoman megkentem,de nem lett jobb.Szerintetek mi okozhatja?
Az a sanyo mechanika velem is szórakozott. Az egyik fejmozgató műanyag nagyobbacska fogaskerék tengelye, ha jól tudom az, amelyiken egy kis nyomorult fogaskerék is van, túlságosan "lógott", lötyögött az acél lemezbe fúrt pozícionáló, vezető furatában. (Mondanom sem kell, egy "csodálatos" mérnöki megoldás az ilyen sorjás acél és puha műanyag találkozása .) Amennyiben később sem javul nálad a lejátszás minősége, érdemes lesz rápillantani erre az egységre is. Én nem zsírozással próbáltam javítani(/rontani) a helyzeten, hanem némi pillanatragasztó és egy körömnyi kis műanyag lapocska beragasztásával fixáltam a fogaskerék tengelyét. Miután a fogaskerék már nem lötyögött tovább a furatában, a CD lejátszás is megjavult. Persze ettől nálad még lehet egészen más problémája is eme mérnöki csúcsmodellnek.

Szlevi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Szlevi írta:
2022.12.07., szer. 15:13
tonee73 írta:
2022.12.07., szer. 13:32
Szlevi írta:
2022.12.07., szer. 12:12
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni,cserélt-e már valaki Cambridge Audio Azur 740C-ben tálca mozgató szíjat? Ha igen mekkora a pontos mérete és hol lehet venni?
Nem cseréltem de az ebay-en kapsz:
https://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_nkw= ... olid=10001
Köszönöm a gyors segítséget!

Szlevi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

tonee73 írta:
2022.12.07., szer. 13:32
Szlevi írta:
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni,cserélt-e már valaki Cambridge Audio Azur 740C-ben tálca mozgató szíjat? Ha igen mekkora a pontos mérete és hol lehet venni?
Köszönöm a gyors segítséget!

Szlevi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

tamagaba írta:
2022.12.07., szer. 12:34
Szlevi írta:
Sziasztok!
Biztos, hogy van benne szíj, nem olyan motoros dörzshajtány?
Igen már szétszedtem,egy kissé megnyúlott.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6550

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Szlevi írta:
Sziasztok!
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 658
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: tamagaba »

Szlevi írta:
Sziasztok!
Biztos, hogy van benne szíj, nem olyan motoros dörzshajtány?
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme
Deviant Mirage Pro - Chronos Master Virtuoso IV
Adrya Resor Centaury 6 - Bauers & Wilkans Etherium 9 - Griffon Hyperion II

Szlevi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sziasztok!

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1505

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Nem tudom... Nálam mindig HDMI - kimenet volt használva, nem lett elállítva semmi. Mivel ez HDD - író és olvasó is, ezért ebből a szempontból mindegy, hogy van - e benne korong, vagy sem, szerintem.
A TV egyébként érzékeli, hogy rá van dugva az eszköz, de kiírja, hogy nincs jel.
Mindenesetre nehezen érthető, hogy álltában mi romolhatott el benne.
A távirányítót nem találom - öt éve nem ment a gép - úgy hogy addig a menüben sem tudok turkálni... gondolkodik.gif

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1270

Hozzászólás Szerző: pali923 »

Rock60 írta:
2022.11.13., vas. 17:25
Kép viszont nincs HDMI - n, csak Scarton, az meg nem az igazi.
Lehet, hogy totálisan más a baj, akkor elnézést. Pont ilyen gondom volt egy Cambridge Audio dvd-játszóval, Megvan tizenéve, de csak mostanában vettem olyan tv-t, amin van hdmi. Sehogy sem tudtam rávenni, hogy hdmi-n képet produkáljon. Elvittem szervizbe is, de ott is csak túrták a menüpontokat, ahol volt egy olyan beállítás, hogy hdmi. Én is bejelöltem, de nem történt semmi, a szervizeseknek sem sikerült jobban, visszaadták a gépet úgy, ahogy elvittem.
Aztán a neten találtam egy leírást ilyen problémáról. A megoldás egyszerűen az lett, hogy akkor kell beállítani, hogy hdmi-t használjon, mielőtt a dvd-t berakom. Ettől megjavult a gépely.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”