Nálam ilyenben lakik a Lp lemez gyűjtemény.https://www.ikea.com/hu/hu/p/kallax-pol ... 2/#contentSnipi írta: ↑2022.12.13., kedd 13:10Ezzel csak az a gond, hogy nekem nem "tárolórendszerem" van, hanem sima bóti szekrény(ek).Rock60 írta: ↑2022.12.13., kedd 11:31Én is szerzek Neked egy jó napot, hozzám is hozhatod, ami Zolinál nem férne el !
Elméletileg mindenkinek igaza van.
Gyakorlatilag azt gondolom, hogy ha annyira szorosan állnak a lemezek, hogy nem billegnek ide-oda, azokat biztos nem károsítja a rájuk pakolt kis halom. A vízszintesen fekvőknél, ha 10 darabnál nem több, ott is kizártnak tartom, hogy probléma lenne.
Persze, a fő probléma a tároló rendszered.
Amit én készítettem, ott kb. 1.5 centi marad csak a lemezek fölött. Még éppen kényelmesen használható. A Te két sorodhoz képest, majdnem három sor lemez fér el egymás fölött.
Másképp fogalmazva, minimum 40 % - al több lemezt tudnál elhelyezni egységnyi helyen egy jobban megtervezett tárolóval a mostani szisztémához képest.
Örültem, hogy két év különbséggel (ahogy teltek a polcok) kaptam még ugyanolyan szekrényt (kétszer is). Én nem vagyok asztalos, és nem is értek hozzá, így nem tudok magamnak szekrényt készíteni, és csináltatni sem szeretnék, mert az rohadt drága lenne.
Igaz alapból nem zárt, de azzá tehető. Több méretben is kapható, a fakkjai szinte erre lettek kitalálva.