Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 371

Re: Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: gomolalaci »

antizigün írta:
2022.12.10., szomb. 20:50
sziasztok

kb újkorától van egy csúnya karcolás az egyik lemezemen. nem warped de ma meghallgattam lemezleszorítóval. csavaros, nem a nagytömegű. hallható maradt a karcolt rész de már egyáltalán nem volt zavaró. semmi más nem változott, szóval lehet a leszorítás miatt?
Nem, hanem a warped miatt :D Ha nem vetemedett, akkor is :smile51:
A gondolkodás nem megerőltető...

antizigün
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 24

Hozzászólás Szerző: antizigün »

sziasztok

kb újkorától van egy csúnya karcolás az egyik lemezemen. nem warped de ma meghallgattam lemezleszorítóval. csavaros, nem a nagytömegű. hallható maradt a karcolt rész de már egyáltalán nem volt zavaró. semmi más nem változott, szóval lehet a leszorítás miatt?

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1514

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Hogy lehet, olyan nagy ocsmány piros betűkkel írni ?
Nem mintha én is szeretnék, csak furdal a kíváncsiság... :party:

theta
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 50

Hozzászólás Szerző: theta »

Rock60 írta:
2022.12.06., kedd 21:20
Hogy lehet beszerezni ? Kipróbálnám.
A Tied az sima, vagy rajta van a 3 kis pogácsa ?
Szia! Én innen rendeltem:
https://soundeck.bigcartel.com/
A 3 kis pogácsa tartozék, öntapadósan rögzül.

Pointe
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 486
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pointe »

trane írta:
2022.12.06., kedd 22:19
Pointe írta:
2022.12.06., kedd 22:09
...A legjobb megoldás a gyakorlatunkban a gránit kocka: lásd a képet...
nálam pedig bárhová tettem, mindig megdöglesztette a hangot gondolkodik.gif :yingyang: , pedig a haverom sírköves, tudta, miből, mit és hogyan csinál :smile32:
Kicsi kockák vagy komplett alátét?

A komplett gránitlap nálunk sem jött be, ellenben a kicsi kockák.....

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

" Bárhová tettem, mindig megdöglesztette a hangot." sad.gif
Akkor is, ha ajtókitámasztónak, vagy papírnehezéknek használtad ?
:fekverohog:

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Gondoltam, hogy felmerül a három, ok.
Az meglep, hogy a nehezebb fele alá kell az 1, én oda tenném a kettőt.
Mondjuk, az én esetemben mindegy, elöl és hátul is van trafó... :D
Nem tudom, hogy mezei állványon is működne-e a gránit, látom nálatok profi konzolon használjátok, ami már önmagában is ellátja a feladatát.

Láttam különböző oldalakon Sorbothan lapokat, táblákat, lábakat. Azokról van valakinek tapasztalata ?
Én már használom a Rock alatt ezer éve, mert hogy az a gyári lába - 5 db. félgömb - csak nem tudom milyen lenne nélküle.

Pointe
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

fülelek írta:
2022.11.26., szomb. 12:45
Fontos, hogy a kockák mind bütüvel függőlegesen álljanak.
Játék a bütűkkel :D

Pointe
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Rock60 írta:
2022.12.06., kedd 19:44
mit ajánlotok csöves erősítő alá, ami nem lap, csak 4 db. valami a gyári lábak helyére, vagy alá ?
Először is sosem 4, hanem mindig 3 :-)

A páratlan láb az erősítő nehezebb része alá esik (trafók), a párosak ezt egyensúlyozzák ki.

Ami az alátétet illeti, mi rengeteget kísérleteztünk. A legjobb megoldás a gyakorlatunkban a gránit kocka: lásd a képet. Egy hármas szett 15 ezer forint. A nyílt napunkon ezzel demóztunk, lásd a képet.

Kép

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Hogy lehet beszerezni ? Kipróbálnám.
A Tied az sima, vagy rajta van a 3 kis pogácsa ?

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Köszi, theta, ránézek. A súly azért lényeges paraméter lehet, az erősítő 23 kg, nem biztos, hogy a lemezjátszó alá való passzol hozzá.

theta
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 50

Hozzászólás Szerző: theta »

Rock60 írta:
2022.12.06., kedd 19:44
Ha rajta marad a plexi, biztosan jobb nyitva. Gondolom a vitorla a csupasz verzióhoz képest add neki egy kis mély rezonanciát, amitől testesebb lesz a hang, de nem fojtogatja annyira, mint lezárt tetővel.
Halkan és jóhiszeműen mondom, hogy talán a lemezjátszógyártók belekalkulálhatták a tervezésnél a plexi hatását az összképbe. / Összhangba /
Nem a topicba tartozik, de megkérdezném gyorsan - ha már korábban a készülékalátétekről volt szó - hogy mit ajánlotok csöves erősítő alá, ami nem lap, csak 4 db. valami a gyári lábak helyére, vagy alá ?
Próbáld meg ezeket! Én Edwards Audio lemezjátszó alatt használom. Itt pedig csöves RIAA alatt is kipróbálják!
https://theaudiophileman.com/damping-df ... -soundeck/

Pointe
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Bogli írta:
2022.11.28., hétf. 12:06
cimborámék örököltek egy technics sl 1310 mk2 lemezjátszót. milyen minőséget képvisel?
Elvileg igen komoly lemezjátszó, a Technicsnél annak idején a sima "hifi" szint felett volt, amolyan "audiofil" készülék, már amennyiben a japánok ilyenben gondolkoztak volna. De mivel uszkve 40 éves és full automata, az állapota a fő kérdés. Ha rosszalkodik az automatikája, az nehezen javítható (mindent meg lehet oldani, csak nem biztos, hogy gazdaságosan).

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Ha rajta marad a plexi, biztosan jobb nyitva. Gondolom a vitorla a csupasz verzióhoz képest add neki egy kis mély rezonanciát, amitől testesebb lesz a hang, de nem fojtogatja annyira, mint lezárt tetővel.
Halkan és jóhiszeműen mondom, hogy talán a lemezjátszógyártók belekalkulálhatták a tervezésnél a plexi hatását az összképbe. / Összhangba /
Nem a topicba tartozik, de megkérdezném gyorsan - ha már korábban a készülékalátétekről volt szó - hogy mit ajánlotok csöves erősítő alá, ami nem lap, csak 4 db. valami a gyári lábak helyére, vagy alá ?

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2790

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Snipi írta:
2022.12.06., kedd 16:20
dixie-chicken írta:
2022.12.06., kedd 16:03
dixie-chicken írta:
2022.12.06., kedd 12:59
hali mindenkinek

lehet hogy itt off,van a DIY lemezmosós topic,de sztem oda sem tartozik:Bp/vagy vonzásában,válal vlki ultrahangos lemezmosást ?..jöhet PÜ-ben is...

köszi :smile53:
köszönöm a felajánlást,kedves topictársunk jelentkezett :smile53: ..kevés van,ami ilyen jellegű mosásra vár/várna, de az igazi ok az volt,hogy a múlt héten,vásároltam egy ilyet,mára vártam,de kicsit pipa vagyok a Foxpostra,holnapi beérkezés csak :smile30: :

https://www.discogs.com/release/1716662 ... l-Stand-Up
;peace;

vásárlás elött kicsit ráolvastam:

https://forums.stevehoffman.tv/threads/ ... d.1157925/

közben előkapartam korai UK példányomat,és a Steven Wilson féle 2016-os remix kiadást,és ráébredtem hogy az a korai UK kiadás,megérdemelne egy ultrahangos mosást,a kimagaslóan jó hangja végett ;) (vagy 8-10 sima példányt "kukáztam",főleg német kiadásokat,a megszerzett UK példány elött)

hangügyileg majd kivesézem a lemezes topicban,a 2 meglévő példány "memorizálva van"+ hozzá kell majd csapnom az AP kidvány véleményemet...folyt köv..

:smile49:
A linkre kattintás előtt sejtettem, hogy Jethro lemezről van szó.
Nekem is "szívügyem" a banda. Van régi lemezem is tőlük, és van ua. S.W. remixben is. Lehet, hogy én "mainstream"-es vagyok, de ez a Pityu gyerek tényleg tud valamit. Az ő remix-ei marha jól szólnak, míg az eredeti tényleg kissé "szürke".
szeretem a JT-ét magam is,főleg a TAAB fázisig,de van elég sok késöbbi felvételük is..de ezen belül,a Stand Up számomra még ma is a top 3 rocklemez trilógia szerves tagja,amióta az eszemet tudom,és úgy A-Z-ig ami rajta van,minden szám 31_1_21.gif ..,.az csak fokozza a dolgokat,hogy a diszkóban ahova jártam,minden este,fájrontra "Bourée" volt,és a mai napig nem tudtam megunni :guitar: ..

SW jó munkát végzett,mindnél,megvan a nagyobb része,de pont a Stand Up esetében,van egy olyan érzésem,hogy megfogtam a csávót...holnap folyt.köv.,ha minden a tervek szerint megy... :smile49:
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,Soulnote E-1,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 653

Hozzászólás Szerző: Snipi »

dixie-chicken írta:
2022.12.06., kedd 16:03
dixie-chicken írta:
hali mindenkinek

lehet hogy itt off,van a DIY lemezmosós topic,de sztem oda sem tartozik:Bp/vagy vonzásában,válal vlki ultrahangos lemezmosást ?..jöhet PÜ-ben is...

köszönöm a felajánlást,kedves topictársunk jelentkezett :smile53: ..kevés van,ami ilyen jellegű mosásra vár/várna, de az igazi ok az volt,hogy a múlt héten,vásároltam egy ilyet,mára vártam,de kicsit pipa vagyok a Foxpostra,holnapi beérkezés csak :smile30: :

;peace;

közben előkapartam korai UK példányomat,és a Steven Wilson féle 2016-os remix kiadást,és ráébredtem hogy az a korai UK kiadás,megérdemelne egy ultrahangos mosást,a kimagaslóan jó hangja végett ;) (vagy 8-10 sima példányt "kukáztam",főleg német kiadásokat,a megszerzett UK példány elött)

hangügyileg majd kivesézem a lemezes topicban,a 2 meglévő példány "memorizálva van"+ hozzá kell majd csapnom az AP kidvány véleményemet...folyt köv..

A linkre kattintás előtt sejtettem, hogy Jethro lemezről van szó.
Nekem is "szívügyem" a banda. Van régi lemezem is tőlük, és van ua. S.W. remixben is. Lehet, hogy én "mainstream"-es vagyok, de ez a Pityu gyerek tényleg tud valamit. Az ő remix-ei marha jól szólnak, míg az eredeti tényleg kissé "szürke".

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

dixie-chicken írta:
hali mindenkinek

;peace;

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,Soulnote E-1,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

hali mindenkinek

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

dixie-chicken írta:
2022.12.06., kedd 08:43
Snipi írta:
2022.12.05., hétf. 15:26
Hétvégén csináltam egy kis tesztet (bár nem szokásom) mert nem hagyott nyugodni ez a plexi levétel, felhajtás-lehajtás dolog.
Az egyik LP-játszómnak szerencsére elég könnyű lepattintani a tetejét, így nem volt nagy operáció a játék.
Hát végül furcsa módon az az üzemmód nyert, amikor nyitott állapotban fent volt a plexi tető a pörgetőn. Oka : a rossebb tudja.
Ha levettem róla a tetőt megszűnt benne az élet. A sava-borsa veszett ki. Leadta a műsort ahogy kell, de olyan lélektelenül. Mint ha csak haknizna a cucc. Nyomjuk le azt menjünk a fenébe. Amikor viszont visszatette, fel volt nyitva akkor megjött a lelke a zenének meg minden. Azt nem mondom, hogy a sávszélek, meg a tonalitás meg a neutralitás meg az egyéb hifis hülyeségek milyenek így meg úgy, de az tuti hogy nekem felhajtott tetővel érzelmektől átitatva tetszett a legjobban a hang. Lecsukott tetővel meg egy partra vetett hal. Csak hápogott szegény. :D
mondanám hogy venni kell egy combosabb hangú hangszedőt :D a múlt héten szerelésre kényszerültem,le kell szednem a fedelet hogy a belső "0" ellenőrizhető legyen normálisan ilyenkor,nem látok rá rendesen...a fedél nélküli viszi a pálmát :smile32: de a nyitott fedél sem elvetni való 31_1_21.gif ...az az Ellington felvétel,aranyat ér ilyenkor :smile49:
Combosabb hangszedő? Asszem kihagyom. A jelzett próbát a 3. számú rendszeremben végeztem, oda meg jó az a gagyi Dual ami ott van, abba nem kell combosabb hangszedő. Combos hangszedő van az első számú rendszerembe csak annak a plexijét nem akartam szétbarmolni. De szerintem ott is ezt az eredményt kapnám.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Snipi írta:
2022.12.05., hétf. 15:26
Hétvégén csináltam egy kis tesztet (bár nem szokásom) mert nem hagyott nyugodni ez a plexi levétel, felhajtás-lehajtás dolog.
Az egyik LP-játszómnak szerencsére elég könnyű lepattintani a tetejét, így nem volt nagy operáció a játék.
Hát végül furcsa módon az az üzemmód nyert, amikor nyitott állapotban fent volt a plexi tető a pörgetőn. Oka : a rossebb tudja.
Ha levettem róla a tetőt megszűnt benne az élet. A sava-borsa veszett ki. Leadta a műsort ahogy kell, de olyan lélektelenül. Mint ha csak haknizna a cucc. Nyomjuk le azt menjünk a fenébe. Amikor viszont visszatette, fel volt nyitva akkor megjött a lelke a zenének meg minden. Azt nem mondom, hogy a sávszélek, meg a tonalitás meg a neutralitás meg az egyéb hifis hülyeségek milyenek így meg úgy, de az tuti hogy nekem felhajtott tetővel érzelmektől átitatva tetszett a legjobban a hang. Lecsukott tetővel meg egy partra vetett hal. Csak hápogott szegény. :D
mondanám hogy venni kell egy combosabb hangú hangszedőt :D a múlt héten szerelésre kényszerültem,le kell szednem a fedelet hogy a belső "0" ellenőrizhető legyen normálisan ilyenkor,nem látok rá rendesen...a fedél nélküli viszi a pálmát :smile32: de a nyitott fedél sem elvetni való 31_1_21.gif ...az az Ellington felvétel,aranyat ér ilyenkor :smile49:
Csatolmányok
IMG_5037.JPG
IMG_5037.JPG (161.93 KiB) Megtekintve 1583 alkalommal
IMG_5034.JPG
IMG_5034.JPG (154.36 KiB) Megtekintve 1583 alkalommal

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Rotox írta:
2022.12.03., szomb. 17:35
Láma kérdés, bocs gondolkodik.gif, előre is köszönöm, ha tudtok segíteni:

Shure M75 MB2 hangszedőmbe (viewtopic.php?f=31&t=177029) új tűre lenne szükségem, elliptikust szeretnék venni. Itthon nem találtam, EU-n belül pedig ezeket:
https://www.thakker.eu/tonnadeln/n-75-e ... e/a-10091/
https://mrstylus.com/produkt/shure-n-75 ... k-diamond/

Azt gondolom, hogy "kompatibilis" a hangszedőmmel (https://www.lpgear.com/product/SHN075EDT2.html), de azért örülnék egy (vagy akár több ;)) megerősítésnek. Ha pedig esetleg itthoni beszerzési forrást is tudtok (elliptikus!), köszönöm, ha azt is megosztjátok. :smile53:
hu,azt az olcsó féle Thakker-t,NE...semmi értelme.. :smile30: ...@analogis féle,kúpos rendben van (ilyet használok magam is)...az a baj,ha igazán jót akarsz (magadnak),JICO vagy LP Gear,és nem olcsóak már..JICO féle ED-ét használok magam is..a napokban akartam rendelni az LP Gear-nél,egy tű,szállitási költség,60 (!!!!!) dolcsi...ezt megfejeli a végén Vám/ÁFA,és csak pislogsz majd,és maga a tű ára még sehol sem..nézz be a DaCapo oldalra,már EU,lehet van NOS vagy akár JICO is a kinálatukban.. ;)

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2726

Hozzászólás Szerző: supravox »

Rotox írta:
2022.12.03., szomb. 17:35

Shure M75 MB2 hangszedőmbe (viewtopic.php?f=31&t=177029) új tűre lenne szükségem, elliptikust szeretnék venni. Itthon nem találtam, EU-n belül pedig ezeket:

Azt gondolom, hogy "kompatibilis" a hangszedőmmel (https://www.lpgear.com/product/SHN075EDT2.html), de azért örülnék egy (vagy akár több ;)) megerősítésnek. Ha pedig esetleg itthoni beszerzési forrást is tudtok (elliptikus!), köszönöm, ha azt is megosztjátok. :smile53:
Asszem dixi kolléga tud neked segíteni.
Nagy szakértője a shure-ok felélesztésének.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

Rotox
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1387

Hozzászólás Szerző: Rotox »

Bogli
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: Bogli »

helló, cimborámék örököltek egy technics sl 1310 mk2 lemezjátszót. milyen minőséget képvisel?

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”