Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

gyongyhalas
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 326

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: gyongyhalas »

SoundMania írta:
2022.10.04., kedd 14:01
zoli73 írta:
2022.10.04., kedd 13:48
gyongyhalas írta:
2022.10.04., kedd 13:00

Igen, igen de ehhez az kellene ,hogy a meglévő készülék ugye tökéletes legyen.....Ami ugyi lehetetlennel felérő változó ha netán több készüléket kötögetünk össze....több tökéletes ugyi...és akkor jön a következő bibi ....még a hálózati gondok...ja és egyéb zajbezavaró biszbasz......
Gondolatom tehát ,nem jó a megfogalmazás ,mert a legjobb kábel se jó mindenhova ...Hangzásról beszélve pedig............egy adott rendszerben, egy kábel mindegy milyen, ha jobb a hang akkor javít és nem fordítva ...legalábbis a fülem hallása szerint....az agyamnak mondva. :D :napsut:
Természetesen egy készülék hangja sem tökéletes, de ezt egy kábel sem tudja azzá tenni.
Én ezt így fogalmazom, a készülék kimenetén megjelenő jel, maga a készülék maximális teljesítménye, tudása, ezen véleményem szerint semilyen kábel nem tud javítani, nem tudja fokozni a jel minőségét.
Hogy az egyik kábellel jobbnak halljuk a kapott hangot, mint egy másikkal, az az én olvasatomban nem azt jelenti, hogy javít a hangon(még ha így is éljük meg), hanem a másikhoz képest kevésbe ront
És azt mivel igazolod, hogy kevesebbet ront egy kábel ? Az emberek nagy része még közepes minőségű kábellel sem hallgatott semmit, nemhogy nagyon jóval. Hogy döntöd el , hogy egyik kábellel azért jobb e a hangzás mert a kábel jobb, vagy mert kompenzálja a rendeszer valamilyen hibáját, ha nem tudod hogyan szól a rendszer valami nagyon jó kábellel ?
Piros kiemeléshez.....
Nem akarlak meggyőzni ...Csak gondolkozom ...ha egy készülék nem tökéletes mert magas hangjai túlzóak ,vagy csak a rendszeren a hangfal vagy bármelyik eleme okozza....de nem igazán akarsz cserélgetni készüléket és a füled számára ez sok,,,,, akkor egy rontónak hívott kábel javít a hangon....jó legyen minden kábel rontó ahogyan fogalmazol...mégis azt a kábelt választanám ami számomra kellemesebb hangot eredményez....és ez nem a Pc zsinór általában,,,pedig milyen jó is az sokaknak.(nekem is olcsóságát nézve jó lenne,,de nem jó) SZVSZ,,,mármint a fülemnek ,mert túl sokat ront na akkor jön a káromlás rám.... :smile53:

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6076

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

A "jobb" és a "rosszabb" mindig valamihez képest értendő, és úgy helyes őket használni, ha meg is mondjátok, hogy mihez képest jobb vagy rosszabb.

Mivel a hifiben lehallgatás/lejátszás nélkül (amihez rendszer kell) nem tudjuk mi van a forrásanyag által kódolva/modellezve, ezért a komplex forrásanyag (am bőven több, mint pl. egy adott frekvenciájú szinuszgörbe) tekintetében a "jó" és "rossz" sem abszolút, kell hozzá egy (és pontosan egy) referencia rendszer és mindenki által elfogadott és ellenőrizhető minőségi mutatók, ha az objektivitásnak csak a látszatát is akarjuk kelteni.

Amíg ezek nincsenek egyeztetve, és mindenki által elfogadva, és amíg nem minden a referencia rendszerrel az adott mutatók összehasonlításán alapul, addig minden kijelentés csak szubjektív, bármekkora a vélt vagy valós tapasztalata az illetőnek.

Vannak ugyan szakmailag objektívnek és abszolútnak mondható minőségi mutatók, de én úgy látom, hogy a hifis körökben nem általánosan elfogadottak, főleg a kábelek "hangjának" tekintetében. Ezért leginkább "mindenki mondja a magáét", ami így elsősorban ízlésen alapul.

Ezt szerintem érdemes figyelembe venni. Ha ismered az illetőt, és ismered az ízlését, hallgattatok együtt sok zenét, és mindig azonos volt a véleményetek (és mindkét részről őszinte volt, nem egymás erőszakos "meggyőzésén" alapult), akkor elég nagy az esélye, hogy amit ő jónak mond, az neked is az lesz. Különben lutri.

Just my two pence
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3237

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

SoundMania írta:
2022.10.04., kedd 14:01
zoli73 írta:
gyongyhalas írta:

Igen, igen de ehhez az kellene ,hogy a meglévő készülék ugye tökéletes legyen.....Ami ugyi lehetetlennel felérő változó ha netán több készüléket kötögetünk össze....több tökéletes ugyi...és akkor jön a következő bibi ....még a hálózati gondok...ja és egyéb zajbezavaró biszbasz......
Gondolatom tehát ,nem jó a megfogalmazás ,mert a legjobb kábel se jó mindenhova ...Hangzásról beszélve pedig............egy adott rendszerben, egy kábel mindegy milyen, ha jobb a hang akkor javít és nem fordítva ...legalábbis a fülem hallása szerint....az agyamnak mondva. :D :napsut:
Természetesen egy készülék hangja sem tökéletes, de ezt egy kábel sem tudja azzá tenni.
Én ezt így fogalmazom, a készülék kimenetén megjelenő jel, maga a készülék maximális teljesítménye, tudása, ezen véleményem szerint semilyen kábel nem tud javítani, nem tudja fokozni a jel minőségét.
Hogy az egyik kábellel jobbnak halljuk a kapott hangot, mint egy másikkal, az az én olvasatomban nem azt jelenti, hogy javít a hangon(még ha így is éljük meg), hanem a másikhoz képest kevésbe ront
És azt mivel igazolod, hogy kevesebbet ront egy kábel ? Az emberek nagy része még közepes minőségű kábellel sem hallgatott semmit, nemhogy nagyon jóval. Hogy döntöd el , hogy egyik kábellel azért jobb e a hangzás mert a kábel jobb, vagy mert kompenzálja a rendeszer valamilyen hibáját, ha nem tudod hogyan szól a rendszer valami nagyon jó kábellel ?
Ez az én véleményem, elméletem, miért is kellene ezt bárki felé igazolnom?
Én azt a kábelt használom a rendszeremben, az eddid általam kipróbáltak közül, amelyikkel a rendszerem hangja a legjobban tetszett. Persze az egyáltalán nem biztos, hogy ezzel nyújtja a legjobb hangot, de nekem ezzel tetszik a legjobban, és ezzel adja a legnagyobb élvezetet.
De ha már itt tartunk, Te hogyan definiálod a "közepes minőségű" és a "nagy jó" kábelt?
Olyat el tudok képzelni, hogy egy adott rendszer szinergiájába egy kábel tökéletesen beleillik, és nagyon élvezetes így a zene hallgatás. De hogy akkor ez a kábel most "nagyon jó", vagy csak "közepes minőségű", az számomra érdektelen. Csak a végcél, az zene élvezete a fontos.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1258

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

zoli73 írta:
gyongyhalas írta:
zoli73 írta:
2022.10.04., kedd 10:16

Teljesen mindegy, hogy milyen kontextusban, de egy kábel javítani nem képes a hangon/jelen. Ez kb. fizikai képtelenség.
Esetleg kisebb, vagy nagyobb mértékben ront, torzít, a jelen, de javítani semmiképp.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

gyongyhalas írta:
zoli73 írta:
cables írta:
2022.10.04., kedd 08:14

Szerintem rajtad meg a like-oló zoli73-an kívül mindenki érti, hogy a hangjavítás az előző kábelhez képest értendő.
Teljesen mindegy, hogy milyen kontextusban, de egy kábel javítani nem képes a hangon/jelen. Ez kb. fizikai képtelenség.
Esetleg kisebb, vagy nagyobb mértékben ront, torzít, a jelen, de javítani semmiképp.
Hogy az egyik kábellel jobbnak halljuk a kapott hangot, mint egy másikkal, az az én olvasatomban nem azt jelenti, hogy javít a hangon(még ha így is éljük meg), hanem a másikhoz képest kevésbe ront.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

gyongyhalas
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 326

Hozzászólás Szerző: gyongyhalas »

zoli73 írta:
cables írta:
hodyka írta:
2022.10.04., kedd 05:43

Semmilyen drót kábel nem javít a hangon!

Csak esetleg kevesebbet ront...........és az a jó drót amelyik kevesebbet ront :rolleyes:
Szerintem rajtad meg a like-oló zoli73-an kívül mindenki érti, hogy a hangjavítás az előző kábelhez képest értendő.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

cables írta:
hodyka írta:

Csak esetleg kevesebbet ront...........és az a jó drót amelyik kevesebbet ront :rolleyes:

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2316

Hozzászólás Szerző: cables »

hodyka írta:

hodyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 441

Hozzászólás Szerző: hodyka »

cables írta:
2022.09.20., kedd 11:32
asebestyen írta:
2022.09.20., kedd 09:58
cables írta:
2022.09.20., kedd 09:44
----
Valamit elmondanék, amit fontosnak tartok a jobb/rosszabb kábel véleményezésnél.

A fülünk meg az agyunk elég nehezen tud dönteni, a hallott zenei hangzás minőségéről. Csak a nagyon durván rosszat, vagy a nagyon jót ismerjük fel egyértelműen. Viszont, ha egymás után halljuk ugyanazt a felvételt pl. két különböző hangfal kábellel, akkor nagyon kis különbségek is tisztán érezhetők.

És ha ugyanazt a kábelt bekötöd egy rendszerbe és jó, aztán közvetlen utána egy másikba, akkor meg rossz. Ez jó vagy rossz kábel?
Ahol javít a hangon oda, abba a rendszerbe való kábel. Ha nagyon sok rendszerben javít a hangon, akkor az egy jó kábel.

Topping E70 Velvet + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz

"Csak a hülyék tudnak mindent, a többiek életük végéig tanulnak".

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2880
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

Aszpirin írta:
2022.10.03., hétf. 22:18
sutemenyx írta:
2022.10.03., hétf. 19:58
Meghallgatásra azokkal az van, hogy elvész a folyékonyság. Általában.
Süti, látom nagyon benne vagy a témában, ezért talán nem haragszol meg egy-két laikus kérdésért:
1. Mit jelent az, hogy "elvész a folyékonyság"? Ez a "folyékonyság" valami kívánatos tulajdonsága a hangnak?
2. az "általában" az azt is jelenti, hogy analóg használatban ugyanúgy, mint digitálisban? (laikusként azt gondolnám, hogy a két használatban eltérő fizikai jellemzők dominálhatnak, de te telesen általánosan az anyagokra helyezed a nagy hangsúlyt /pl ezüst-nem ezüst/, szemben pl. a kábel szerkezetének geometriai jellemzőivel)
1./ A hanghatások elkezdenek nagyon önmagukban szólni és elvész a harmónia. Megszűnik a zene “flow”-ja, csak hangeffektek vagy hangszerek egymás utáni megszólalásává válik. Mintha a zenészek elfelejtenének zenélni. Nem tudom pontosan, hogy mitől, szerintem valamilyen időzítési és/vagy fázisprobléma, a kettő közt van átfedés.
Kifejezzeten Neotech tömör ezüst vezetékkel ez lett a tapasztalat.
2./ Úgy digitális összekötőként, mint analógként egyaránt, de digitálisként talán feltünőbben. Analóg összekötőként csak 2nap után tűnt fel, hogy valami nemjó, léptetgetem csak a trackeket.

Hasonló hatása volt az AudioQuest Forest ethernet kábelnek is.

Illetve a Neotech teflonos rézzel is van ilyesmi, csak sokkal-sokkal kevésbé. A PVC-s változattal nincs semmi ilyesmi.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

sutemenyx írta:
2022.10.03., hétf. 19:58
Meghallgatásra azokkal az van, hogy elvész a folyékonyság. Általában.
Süti, látom nagyon benne vagy a témában, ezért talán nem haragszol meg egy-két laikus kérdésért:
1. Mit jelent az, hogy "elvész a folyékonyság"? Ez a "folyékonyság" valami kívánatos tulajdonsága a hangnak?
2. az "általában" az azt is jelenti, hogy analóg használatban ugyanúgy, mint digitálisban? (laikusként azt gondolnám, hogy a két használatban eltérő fizikai jellemzők dominálhatnak, de te telesen általánosan az anyagokra helyezed a nagy hangsúlyt /pl ezüst-nem ezüst/, szemben pl. a kábel szerkezetének geometriai jellemzőivel)
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

fülelek írta:
2022.10.03., hétf. 17:30
Ez így elég provokatív kijelentés, szerintem célszerűbb lenne azt írni, hogy neked nem tetszik, esetleg még némi indokot is fűzni hozzá.
Általánosságban írtam, mert a Neotech az ezüstje köré teflont szokott tenni és olyan technológiával, ami tönkreteszi a kiváló OCC vezetőit. Meghallgatásra azokkal az van, hogy elvész a folyékonyság. Általában.
Ugyanakkor ez itt nem állja meg a helyét:
864D9FA9-B7CC-4173-835B-467A3209827F.jpeg
864D9FA9-B7CC-4173-835B-467A3209827F.jpeg (10.52 KiB) Megtekintve 1763 alkalommal
Ez itt kivétel, mert ez egy koax kábel, ugyhogy a tömör melegpont körül FPE szigetelő van, amihez nem kockázatos a szigetelési technológia. Ezzel más a gond, az, hogy ez nem ezüst. A hidegpont az szőtt, ezüstözött réz. Tehát se nem ugyanaz az anyag, se nem ugyanaz a struktúra, mint a melegponté.
Mondjuk lehet is, hogy jobb, mint a teflonos összekötők, de nem mondanám igazán ezüstnek.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5226

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Ez így elég provokatív kijelentés, szerintem célszerűbb lenne azt írni, hogy neked nem tetszik, esetleg még némi indokot is fűzni hozzá.

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

kimber írta:
2022.10.03., hétf. 07:24
Köszi tippeket és a felajánlást.

Egy ilyen Neotech ezüst (főleg ezzel a ródiumos csatival) félek már eltolná az arányokat pedig jó áron van...
https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/neotec ... i-szereles

A Madrigal amit Tomi ajánlott amúgy szimpatikus.
A Neotech ezüst nemjó

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 328

Hozzászólás Szerző: pjm »

kimber írta:
2022.10.02., vas. 22:03
Ajánljatok valami jóféle digi koax kábelt please. (cca. 50.000,-/m)

Olyan érdekelne, ami semleges, természetes hangú. Nem húz egyik irányba sem, nem fényes, de nem is tompa, nem harsány, nem fárasztó hallgatni, de nem is unalmas, egyhangú. Legyen tonálisan helyes, kiegyensúlyozott, jó hangszerhangokkal. Erő, energia, dinamika, ritmus.

Van ilyen? :D

Volt nálam próbára egy híres gyártó (nem magyar) réz litze koax kábele. A Heed (valami lekapart feliratú vélhetően alap stúdió) koax kábellel összehasonlítva a drága kábel hangszerhangjai szebbek, több a részlet, tisztább, nyugisabb is, de ez is a bajom vele, hogy túlságosan is az már nekem. Hozzá képest az egyszerű koax kábel ugyan kásásabb, de egy energiabomba, van ritmus, sebesség, dinamika, ütős mélyek. Nem anyira jó a felbontás, nem annyira artikulált, de nagyobb élmény ezt hallgatni. Jazz, akusztikus zenén sokkal jobb a drága kábel, de ahogy kellene egy kis vér a pucába, oda nekem kevés. Valahogy ötvözni kellene a kettőt.

Anyag, szerkezet, márka? Ki mit ajánl?
Ha gondolod tudok neked adni kölcsön SAEC EFF2000-est. Azt tudod hallgatni egy darabig, amíg nem találsz megfelelőt.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

kimber írta:
Én a TomLeftiger által is ajánlott WW Micro Platinum Eclipse 7-et használom úgy 2 és fél éve, teljes elégedettséggel.
(igaz AES/EBU, tehát XLR-csatlakozós kivitelben)

TomLeftiger
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 496

Hozzászólás Szerző: TomLeftiger »

kimber írta:

Olyan érdekelne, ami semleges, természetes hangú. Nem húz egyik irányba sem, nem fényes, de nem is tompa, nem harsány, nem fárasztó hallgatni, de nem is unalmas, egyhangú. Legyen tonálisan helyes, kiegyensúlyozott, jó hangszerhangokkal. Erő, energia, dinamika, ritmus.

Van ilyen? :D

Volt nálam próbára egy híres gyártó (nem magyar) réz litze koax kábele. A Heed (valami lekapart feliratú vélhetően alap stúdió) koax kábellel összehasonlítva a drága kábel hangszerhangjai szebbek, több a részlet, tisztább, nyugisabb is, de ez is a bajom vele, hogy túlságosan is az már nekem. Hozzá képest az egyszerű koax kábel ugyan kásásabb, de egy energiabomba, van ritmus, sebesség, dinamika, ütős mélyek. Nem anyira jó a felbontás, nem annyira artikulált, de nagyobb élmény ezt hallgatni. Jazz, akusztikus zenén sokkal jobb a drága kábel, de ahogy kellene egy kis vér a pucába, oda nekem kevés. Valahogy ötvözni kellene a kettőt.

Anyag, szerkezet, márka? Ki mit ajánl?
Ezek kb. mind beleférnek a keretedbe, bár a WW kicsit drágább.

Wireworld Micro-Platinum Eclipse 7

Madrigal Audio MDC-2

Kimber Illuminations d60

Chord Anthem Digital Tuned Aray

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Hozzászólás Szerző: lehoako »

wittao írta:
2022.09.21., szer. 19:20

...
Az is lehet hogy az aq-nál van egy fonórészleg sok sok fonóemberrel akik különböző módon dolgoznak,és a nap végén mindig meghallgatják hogy ki font a legjobban. :D
...
Ilyet kérnénk még, wittao :D :D :D

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

diagnet írta:
2022.09.25., vas. 17:29
sutemenyx írta:
2022.09.25., vas. 16:24

Ha egy erősítőnek vennénk a méhtelepi értékét -vagy úgy bárminek-, az még az ezüst kábelnél is rosszabbul teljesítene. És?
Te méhtelepi árban számolsz mindent? :D
A legnagyobb talán az, hogy az újraértékesítési ára konvergál a nullához, mert nem egy elismert gyártó ismert terméke.
Ahogy írtad is, amelyik kábel mögött nincs ott a voodoos marketing az méhtelepi áron megy az apróban.
Egy működő erősítő soha nem jut erre a sorsra, mivel magasabb a használati értéke.
Ha jó a kábel, és ez kiderül és tudható, akkor az se jut a méhtelepre valoszinuleg.

diagnet
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 605

Hozzászólás Szerző: diagnet »

sutemenyx írta:
2022.09.25., vas. 16:24

Ha egy erősítőnek vennénk a méhtelepi értékét -vagy úgy bárminek-, az még az ezüst kábelnél is rosszabbul teljesítene. És?
A legnagyobb talán az, hogy az újraértékesítési ára konvergál a nullához, mert nem egy elismert gyártó ismert terméke.
Ahogy írtad is, amelyik kábel mögött nincs ott a voodoos marketing az méhtelepi áron megy az apróban.
Egy működő erősítő soha nem jut erre a sorsra, mivel magasabb a használati értéke.

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

diagnet írta:
2022.09.25., vas. 15:33
sutemenyx írta:
2022.09.25., vas. 12:46
fapaci írta:
2022.09.25., vas. 11:50

Oximoron.
Akad ilyen, csak rika.
Újabb fogalomzavarás esete forog fenn.
A kábelgyártás minden számításba vehető országban telephely és engedély köteles ipari tevékenység. Lakóövezetben nem végezhető.
A Diyerkedés azt jelenti, hogy otthon okosba megcsinálsz valamit a konyhaasztal sarkán, ami vagy jó lesz vagy nem.
Nincs mögötte kereskedelmi szándék.
Az innen-onnan összehordott termékek kétes jelzőkkel, képességekkel felaggatása és tovább értékesítése pedig egyszerű scam.

Ha a csodaezüst kábelekből kivonjuk a voodoot, akkor hiába volt az ezüst tartalma miatti bekerülési költsége 300EUR/0.5Kg, a reálértéke megegyezik a legközelebbi méhtelep kábelhuzal átvételi árával ami az ezüst tőzsdei értékének a töredéke.
Na végre, mára is jutott felületes okoskodás. :D

diagnet
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 605

Hozzászólás Szerző: diagnet »

sutemenyx írta:
2022.09.25., vas. 12:46
fapaci írta:
sutemenyx írta:
2022.09.25., vas. 08:21
... ha a gyártó nagyon elismert DIYer szerű személy...
Oximoron.
Akad ilyen, csak rika.
Újabb fogalomzavarás esete forog fenn.
A kábelgyártás minden számításba vehető országban telephely és engedély köteles ipari tevékenység. Lakóövezetben nem végezhető.
A Diyerkedés azt jelenti, hogy otthon okosba megcsinálsz valamit a konyhaasztal sarkán, ami vagy jó lesz vagy nem.
Nincs mögötte kereskedelmi szándék.
Az innen-onnan összehordott termékek kétes jelzőkkel, képességekkel felaggatása és tovább értékesítése pedig egyszerű scam.

Ha a csodaezüst kábelekből kivonjuk a voodoot, akkor hiába volt az ezüst tartalma miatti bekerülési költsége 300EUR/0.5Kg, a reálértéke megegyezik a legközelebbi méhtelep kábelhuzal átvételi árával ami az ezüst tőzsdei értékének a töredéke.

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

fapaci írta:
sutemenyx írta:
Oximoron.
Akad ilyen, csak rika.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11023
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

sutemenyx írta:
Oximoron.

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

cables írta:
2022.09.25., vas. 06:29
----

Van del Hul cnt például szénszálas, a Cardas Cable pedig réz anyagot használ a drága kábeleiben.

http://www.cardas.com/insights_low_eddy.php

A technológia a drága nem a fémanyag.
Hát azért egy jól megtermett 3méteres pár ezüst hangfalkábelben pl simán van 30-50dkg ezüst. Ez még befektetési tömbből is 100-150ezer forint, és akkor még csak egy darab ezüst van. Ki kell húzni vezetéknek, megvoodoozni, le kell szigetelni, mindjárt megy felfelé az ár 3-5x-ésére. Máris 4-600ezernél tartunk, és még mindig csak az alapanyagnál tartunk, még mindig be kell rendezni geometriába, megfonni, akármi, bevonni, díszburkolatot rátenni, feldugózni. Ha figyelembe vesszük, hogy az alapanyag árának minimum a 10x-esébe kerül egy műszaki cikk, akkor egyáltalán nem durva, hogy ezek milliós nagyságrendbe esnek már. Nehezen kerülhető el a 10-es körüli szorzó, mert bejön egy rakás költség, ami DIY keretek között, számla nélkül, garancia nélkül, műszaki bevizsgálás nélkül, kereskedelmi árrések nélkül nincs.

A sztori úgy állja meg a helyét, hogy azért érdemes DIY szerű _akármit_ venni közvetlenül a gyártótól, mert így mentesülni lehet a fenti költségektől, amik amúgy tetemes részét adnák a vételárnak. Viszont van hátrány is. A legnagyobb talán az, hogy az újraértékesítési ára konvergál a nullához, mert nem egy elismert gyártó ismert terméke. -Kivéve, ha a gyártó nagyon elismert DIYer szerű személy- Persze még így is lehet kisebb a bukó, mint egy drága bolti _akármin_, de nem szükségszerű. Vannak bolti termékek, amik nagyon jó (60-70% feletti) újraértékesítési árral bírnak.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”