Ahogy elnézem a videót, ez a térhajtóműves változatbigkópé írta: ↑2022.06.23., csüt. 11:37Valaki Ismeri ezt az erősítőt? Nekem nagyon tetszik. Gondolkodom rajta, hogy ilyet vegyek. Máshol azt írták róla, hogy egy öreg hifista szaki, meg egy, korábban az űrtechnikával foglalkozó mérnök tervezte.
https://www.youtube.com/watch?v=8oG94T3GQGE
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
- Kellnerművek
- Fórumlakó

- Értékelés: 557
Re: Sztereó erősitők
Mennyit szánsz rá?bigkópé írta: ↑2022.06.23., csüt. 11:37Valaki Ismeri ezt az erősítőt? Nekem nagyon tetszik. Gondolkodom rajta, hogy ilyet vegyek. Máshol azt írták róla, hogy egy öreg hifista szaki, meg egy, korábban az űrtechnikával foglalkozó mérnök tervezte.
Volt már a kezemben olyan japán whisky amiből 1 félliteres palack £12ezerbe kerül. Az itt gombonként egy ezresbe is kerülhet.
Egy hangszórókészlet is dukálna hozzá, elméletileg azzal van szinergiában. Ez esetleg megdobhatja az árat (amiről semmi infót nem találtam, bár tippre egy Hold séta költségei fedeznék a végösszeget).
Amúgy nem ismerem az erősítőt.
Feltehetőleg Kaposváron meghallgatható, előzetes egyeztetés után. https://ceginfo.hu/ceg-adatlap/schablau ... 19189.html
-
bigkópé
- Újonc fórumos

- Értékelés: 10
Valaki Ismeri ezt az erősítőt? Nekem nagyon tetszik. Gondolkodom rajta, hogy ilyet vegyek. Máshol azt írták róla, hogy egy öreg hifista szaki, meg egy, korábban az űrtechnikával foglalkozó mérnök tervezte.
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Értékelés: 2912
- Kapcsolat:
A tranzisztorok nagyon szeretik, ha melegek. Sokkal jobban szólnak. Ami a már nem nagyon lehet megfogni kategóriába esik, az 50-60fok, esetleg 70. Belul a sziliciumkristaly kb 10-15fokkal melegebb, de 120fokig nagyjabol rendben van. Hősokk nem több kivezerlesre, sőt inkább kevesebb, ha már alapbol is meleg.tamagaba írta: ↑2022.06.19., vas. 16:47Egy kicsit had bugriskodjak még így vasárnap estegabesz8207 írta: ↑2022.06.19., vas. 11:39Köszi mindenkinek, egy egész napos tesztelés után minden ok a a Marantz elő-végfokkal, ennek ez az üzemi hőfoka, kinti csoportban is azt írták rá, hogy normális, működési elve miatt forró a gèp! :)
Állításod szerint kézzel alig megfogható a készülékház, az azt jelenti, hogy a tranyó félvezető területén kohó van
Tényleg jó az a tranzisztoroknak?
Nem kéne visszább venni a gain-t vagy a nemtom mit a teljesítmény oltárán, hogy ne kapjon hősokkot az a szöröncsétlen tranzisztor?
Érdemes így 10-20-30 éves A-class erősítőt venni, hogy kb. tojást sütöttek rajta?
Kerestem, de nem találtam erre vonatkozó kutatási cikket vagy beszámolót. Lehet, hogy méréssel ez nem bizonyítható, de hát olyan érzékenyek vagyunk mi amúgy is a textúrákra és a mikrodinamikára :)
Inkabb azzal van a gond, hogy 1./ nem száradt-e ki a hővezető paszta a tranyok alatt, 2./ Ha rossz a hőelvezetése a gépnek, akkor megfőzheti benne a többi alkatrészt, elsősorban a kondenzátorokat.
Ezek miatt egy atnezes valoszinu tenyleg rafer.
Javaslom tunermant, ő az ős Marantz guru!
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
http://saboaudio.eu
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2790
mondjuk úgy hogy az egydobozos változatával éltem kb 6 évet+rajta volt a "fakabát",annak volt a készülékfedél felett egy + rács még...meleg volt az is...én átnézetném,munkapontok ellenőrzése,kondik ellenőrzése stb.,nem kockáztatnék vele,a hütési megoldása,nekem nem tetszik ezeknek...megfolyhat,aztán amperszag a szobábantamagaba írta: ↑2022.06.19., vas. 16:47Egy kicsit had bugriskodjak még így vasárnap estegabesz8207 írta: ↑2022.06.19., vas. 11:39Köszi mindenkinek, egy egész napos tesztelés után minden ok a a Marantz elő-végfokkal, ennek ez az üzemi hőfoka, kinti csoportban is azt írták rá, hogy normális, működési elve miatt forró a gèp! :)
Állításod szerint kézzel alig megfogható a készülékház, az azt jelenti, hogy a tranyó félvezető területén kohó van
Nem kéne visszább venni a gain-t vagy a nemtom mit a teljesítmény oltárán, hogy ne kapjon hősokkot az a szöröncsétlen tranzisztor?
Érdemes így 10-20-30 éves A-class erősítőt venni, hogy kb. tojást sütöttek rajta?
Kerestem, de nem találtam erre vonatkozó kutatási cikket vagy beszámolót. Lehet, hogy méréssel ez nem bizonyítható, de hát olyan érzékenyek vagyunk mi amúgy is a textúrákra és a mikrodinamikára :)
- Csatolmányok
-
- IMG_8868.JPG (190.06 KiB) Megtekintve 1956 alkalommal
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,Soulnote E-1,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
- tamagaba
- Törzsvendég

- Értékelés: 694
- Kapcsolat:
Egy kicsit had bugriskodjak még így vasárnap estegabesz8207 írta: ↑2022.06.19., vas. 11:39Köszi mindenkinek, egy egész napos tesztelés után minden ok a a Marantz elő-végfokkal, ennek ez az üzemi hőfoka, kinti csoportban is azt írták rá, hogy normális, működési elve miatt forró a gèp! :)
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme
Deviant Mirage Pro - Chronos Master Virtuoso IV
Adrya Resor Centaury 6 - Bauers & Wilkans Etherium 9 - Griffon Hyperion II
- prando
- V.I.P.

- Értékelés: 160
Akkor ne induljak érte?gabesz8207 írta: ↑2022.06.19., vas. 11:39Köszi mindenkinek, egy egész napos tesztelés után minden ok a a Marantz elő-végfokkal, ennek ez az üzemi hőfoka, kinti csoportban is azt írták rá, hogy normális, működési elve miatt forró a gèp! :)
Vincent cd, Revox magnó, TEAC dac, Rotel RA985BX erősítő, diy phono, Vandersteen 1C hangfal, Vibavoice Omega500 tápkondi, ezek Béres János fórumtárs felújításában. Linn lp-játszó Oppo bluray, Heed táp, Fapaci, ACR, AudioNote, VdH, ZuAudio Event, Soner, Furutech kábelek, Triangle Antal hangfal.
- gabesz8207
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 20
Nem a PM15-S2 vel mértem össze, hanem egy Primare i22 -vel. Egyszerre volt mind a kettő. Hangban nem észleltem különbséget. De az árban igen. Jamo Concert 8 on szóltak.
A Marantz Pm15-S2 Jamo Concert 7 en szól. Mivel a Ruby már nincs meg, nem vetthetem össze óket.
A Marantz Pm15-S2 Jamo Concert 7 en szól. Mivel a Ruby már nincs meg, nem vetthetem össze óket.
- Csatolmányok
-
- 20200809_130431.jpg (2.01 MiB) Megtekintve 1990 alkalommal
-
- 20200809_125804.jpg (923.64 KiB) Megtekintve 1990 alkalommal
- NAD M2
- Jamo Concert VII
- Denon DVD-3910
- NuPrime Stream-9
- Yamaha WXC-50
A tanítvány kérdezi a Mestert:
- Mester, ön hogyan kezeli az idiótákat?
- Egyszerűen csak nem vitatkozom velük.
- Szerintem az nem jó módszer.
- Igazad van fiam.
Mondja a Mester és folytatja az elmélkedést.
- Jamo Concert VII
- Denon DVD-3910
- NuPrime Stream-9
- Yamaha WXC-50
A tanítvány kérdezi a Mestert:
- Mester, ön hogyan kezeli az idiótákat?
- Egyszerűen csak nem vitatkozom velük.
- Szerintem az nem jó módszer.
- Igazad van fiam.
Mondja a Mester és folytatja az elmélkedést.
Túl digitális volt a hangja, vagy mi nem tetszett benne?
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 3962
Ez érdekes. Látatlanban azt mondtam volna, hogy a PM-KI Ruby hallhatóan jobb, mint a PM-15.Polarbear írta: ↑2022.06.18., szomb. 12:52Igen, újonnan vettem.
Főként, hogy a Ruby ,,D" osztályú.
Amiért eladtam, mert az én fülem szerint nem szólt jobban mint egy Primare i22, és abban még DAC is volt.
A PM 15-S2 analóg. Imádom, akárcsak a Primare A30.1-et. De már döntöttem, a Marantz marad.
Üdv: János
Túl digitális volt a hangja, vagy mi nem tetszett benne?
Csak a Marantz! :-D
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 3962
- tamagaba
- Törzsvendég

- Kapcsolat:
Meg kéne nézetni szakemberrel, kár lenne elfüstölni. Arra más kellprando írta: ↑2022.06.17., pén. 19:08Elhozom én ezt tőled, ne legyen rá gondod, vasárnap érte is megyek. Nem kell fizess semmit.gabesz8207 írta: ↑2022.06.16., csüt. 16:31Van egy másik A-s erősítőm az forró de simán meg tudom fogni kb 45-50fokra tippelem a készülékháznál, ez olyan 80fok biztos van mert hozzá sem tudok érni, a hátlap is nagyon forró, ez biztos nem normális. Amúgy róla van szó: 9EF4C3B3-B12D-4D9E-B765-E84FE7BEF46C.jpeg
Munkapont, meg bias, meg gain, megajver, meg ilyesmi, meg táp ellenőrzés
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme
- prando
- V.I.P.

- Értékelés: 160
Elhozom én ezt tőled, ne legyen rá gondod, vasárnap érte is megyek. Nem kell fizess semmit.gabesz8207 írta: ↑2022.06.16., csüt. 16:31Van egy másik A-s erősítőm az forró de simán meg tudom fogni kb 45-50fokra tippelem a készülékháznál, ez olyan 80fok biztos van mert hozzá sem tudok érni, a hátlap is nagyon forró, ez biztos nem normális. Amúgy róla van szó: 9EF4C3B3-B12D-4D9E-B765-E84FE7BEF46C.jpeg
Vincent cd, Revox magnó, TEAC dac, Rotel RA985BX erősítő, diy phono, Vandersteen 1C hangfal, Vibavoice Omega500 tápkondi, ezek Béres János fórumtárs felújításában. Linn lp-játszó Oppo bluray, Heed táp, Fapaci, ACR, AudioNote, VdH, ZuAudio Event, Soner, Furutech kábelek, Triangle Antal hangfal.
Igen, ezt értem, de mit kapcsol át az a kapcsoló? :)fenyő írta: ↑2022.06.17., pén. 12:58Azok az erősítők amelyek 8 Ohmos hangfallal tudják csak a megfelelő minőséget garantálni, a gyártónak érdeke, hogy olyan is megvegye, akinek már van otthon 4 Ohmosa. A kapcsolóval biztosítja, hogy ne legyen túlhajtva a végtranyó és a táp.
Amelyek viszont 4 Ohmon hozzák a minőséget, 8 Ohmon sem romlanak, csak a kimenő teljesítményük csökken. Ezeknél szokták megadni mind a két impedancián a névleges W-ot.
Beiktat egy sima 4 ohm-os ellenállást vagy ennél azért többről van szó?
Amelyek viszont 4 Ohmon hozzák a minőséget, 8 Ohmon sem romlanak, csak a kimenő teljesítményük csökken. Ezeknél szokták megadni mind a két impedancián a névleges W-ot.
- fenyő
- V.I.P.

- Értékelés: 96
Azok az erősítők amelyek 8 Ohmos hangfallal tudják csak a megfelelő minőséget garantálni, a gyártónak érdeke, hogy olyan is megvegye, akinek már van otthon 4 Ohmosa. A kapcsolóval biztosítja, hogy ne legyen túlhajtva a végtranyó és a táp.
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy azokon az erősítőkön, amin van egy átkapcsoló, 4 vagy 8 ohm-os hangsugárzókhoz, mit kapcsolok be? Miért van erre szükség? A többi erősítő miért működik 4-8 ohm hangsugárzókkal, átkapcsolás nélkül?
Tudja valaki, hogy azokon az erősítőkön, amin van egy átkapcsoló, 4 vagy 8 ohm-os hangsugárzókhoz, mit kapcsolok be? Miért van erre szükség? A többi erősítő miért működik 4-8 ohm hangsugárzókkal, átkapcsolás nélkül?
- gabesz8207
- Lefelé a lejtőn

- Tctronic
- Beköltözött

- Értékelés: 2858
Szerintem ez nem tisztán A osztályú. Ez egy hozzáértőnek segíthet:
http://www.manuels.solutions/files/SM8.pdf
http://www.manuels.solutions/files/SM8.pdf
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
- gabesz8207
- Lefelé a lejtőn

Van egy másik A-s erősítőm az forró de simán meg tudom fogni kb 45-50fokra tippelem a készülékháznál, ez olyan 80fok biztos van mert hozzá sem tudok érni, a hátlap is nagyon forró, ez biztos nem normális. Amúgy róla van szó:
- Csatolmányok
-
- A96A1E01-81A4-4039-94A1-57D294DC727A.jpeg (1.63 MiB) Megtekintve 2261 alkalommal
Az A osztály a működés jellegéből adódóan a hangerőtől függetlenül a maximális teljesítményt veszi fel, a fölösleget el is disszipálja, így jellemzően nagyon magas az üzemi hőmérsékletük. Az én Sugden A21-esemen konkrétan tojást lehetne sütni.gabesz8207 írta: ↑2022.06.16., csüt. 14:41Kedves Fórum társak! Tudna valaki segíteni, hogy A osztályú végfok erősítőnél erős túlmelegedés mitől lehet,(tűz forro a készülékház) és ismertek-e megbízható hozzáértőt (ha lehet akkor az É-Dunántúlon) aki tudna segíteni, és szervizelni. Köszönöm a segítséget! Üdv mindenkinek:)
Ez nem hiba, vagy tervezési probléma, ezek ilyenek. Nyilván a magas üzemi hőmérsékletet a tervezéskor illik figyelembe venni, és a beépített alkatrészeknek magas hőtűrésüeknek kell lenniük.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3383
Ezt az "erős túlmelegedést" azért kicsit definiálni kellene. Jóbban melegszik mint korábban tette? Most került hozzád, és most szembesültél vele?gabesz8207 írta: ↑2022.06.16., csüt. 14:41Kedves Fórum társak! Tudna valaki segíteni, hogy A osztályú végfok erősítőnél erős túlmelegedés mitől lehet,(tűz forro a készülékház) és ismertek-e megbízható hozzáértőt (ha lehet akkor az É-Dunántúlon) aki tudna segíteni, és szervizelni. Köszönöm a segítséget! Üdv mindenkinek:)
Az "A" osztályú erősítőkre kifejezetten jellemző a melegedés, ez a működési elvükből fakad.
Normál működés mellett is szinte "sütnek".
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- tamagaba
- Törzsvendég

- Kapcsolat:
Ha a ház tényleg tűzforró, akkor a tranyóknak már reszeltek.gabesz8207 írta: ↑2022.06.16., csüt. 14:41Kedves Fórum társak! Tudna valaki segíteni, hogy A osztályú végfok erősítőnél erős túlmelegedés mitől lehet,(tűz forro a készülékház) és ismertek-e megbízható hozzáértőt (ha lehet akkor az É-Dunántúlon) aki tudna segíteni, és szervizelni. Köszönöm a segítséget! Üdv mindenkinek:)
Milyen erősítő?
Ajánlok egy infrás hőmérőt, avval még a két oldalt is tudod mérni, hogy egyformán melegszik-e
- gabesz8207
- Lefelé a lejtőn

Kedves Fórum társak! Tudna valaki segíteni, hogy A osztályú végfok erősítőnél erős túlmelegedés mitől lehet,(tűz forro a készülékház) és ismertek-e megbízható hozzáértőt (ha lehet akkor az É-Dunántúlon) aki tudna segíteni, és szervizelni. Köszönöm a segítséget! Üdv mindenkinek:)
Szia! Chip vezérlésű analóg, tehát nem forgatós-potenciométeres.
https://moremusic.nl/primare/pre-32.html
- tottyi
- Hazajáró lélek

- Értékelés: 942
Hello, vala veletlen nem ismeri a Primare Pre32 eloerositot, hogy a potenciometere digitalis vagy analog-e?
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R