Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2733

Re: Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

elkann írta:
2022.06.09., csüt. 19:38
Sziasztok!
Szeretném a tanácsotokat kérni lemezjátszó vásárlással kapcsolatban, mert az LP mint olyan, nagyon kimaradt eddig az életemből és nagyon zöldfülű vagyok e témában.
Adott számomra egy csöves integrált erősítő, amiben ha lehet hinni a nemzetközi véleményeknek egy egész jó gyári phono van.
Innen az ötlet, hogy kipróbálnám ezt az utat is, viszont elképzelésem sincs, hogy merre induljak, egyáltalán van-e értelme LP-be kezdeni egy összességében 200-300 nagyon max. 400 e Ft-os kerettel, abban a tekintetben, hogy hallható legyen az LP erénye hangzás szempontjából.. picit béna megfogalmazás de szerintem értitek mire gondolok. Nem vessződni szeretnék, hanem pozitív értelemben belekóstolni ebbe a világba, azonban ha ez zsákutca a jelzett összegből, kérlek azt is jelezzétek.
Új és használt készülék is szóba jöhet, a jelzett anyagi kereten belüli "best buy" ajánlásokat nagyon megköszönném futómű + kar + tű témában. :smile53:
mielött belevágnál,nézz körül egy kicsit a használt lemezboltokban,internetes oldalakon,hogy egy használt /új LP amit megvásárolnál,és érdekel(ne),milyen árfekvésben van,vagy nézz be vasárnap ide:

https://www.programturizmus.hu/ajanlat-lemezborze.html

egy pár internetes oldal:

https://www.bakelitfutar.hu/most-erkezett

https://mgrecords.hu/?gclid=EAIaIQobChM ... gLR5vD_BwE

https://hanglemezek.hu/

http://www.victoraudio.hu/

https://audiocentrum.hu/

Media Markt

https://welovebudapest.com/toplista/bud ... mezboltjai

van még jópár,az internet,ebay,discogs a barátod lehet....

csak a tisztánlátás végett,nézz körül egy kicsit hogy a software oldal hogyan néz ki ma....

;)
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3255

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

supravox írta:
2022.06.10., pén. 14:40
zoli73 írta:
2022.06.10., pén. 11:26
SoundMania írta:
2022.06.10., pén. 10:14

Ezt kifejtenéd bővebben ? Félreérthető számomra . A mai világban amikor a legapróbb kütyütől a legdrágább dolgokig minden jót meg lehet kapni könnyen a lemezjátszáshoz, miért kellene fanatizmus belefogni ? Ilyen jó dolga még nem volt annak aki lemezeket hallgatna . Beállítás, tisztítás, lejátszás bármelyik területét nézzük is . Nagy és széles a választék! Ma kezdeném, már nem is foglalkoznék mással csak hanglemezzel .
Szerintem teljesen érthetően fogalmaztam.
Igen, ma már minden is elérhető az analóg lejátszáshoz, de ennek ellenére minden honnan azt hallani, hogy a fizikai formátumoknak befellegzett, halottak. Megjegyzem szerintem nem így van, de rengeteg olyan fórumtársunk van, aki már teljesen felszámolta a lemezgyűjteményét, beruházott egy streamer-re, és egy hanglemez áráért, egy kimeríthetetlen forrásból válogathat a zenék között. Igen, akár high-end minőségben.
Ez a jövő(sőt már a jelen is), és nem a fizikai hanghordozók gyűjtése, keresgélése, válogatása. Tudom, az érzés, de sokaknak az egyszerűség, a kényelem többet ér.
Mondom ezt úgy, hogy én is fizikai hanghordozókat(cd, lp) hallgatok, gyűjtök, és nem is tervezek más irányba elmozdulni.
Mégis azt mondom, ha ma lennék fiatal, és a nulláról kellene kezdenem, akkor már nem a fizikai hanghordozók irányában kötelezném el magam.
Ez az én álláspontom, ezzel lehet egyet érteni avagy nem, de kölcsönös győzködésbe nem szeretnék belemenni.
Már csak azért sem, mert én a zenét magáért a zenéért szeret, és nem a formátum miatt, nekem szólhat bármiről, ha élvezem.
Az teljesen rendben van amit írsz.
Talán pont ezért nem kellene a leendő vinilista kolléga lelkesedését letörni😀
Őrületesen sok új lemez jelenik meg.
Világhálón szinte mindenhez hozzá lehet jutni.
Illetve én igenis pártolom,hogy próbálja ki,legyen.saját tapasztalata.
Valamint örülök,hogy még akad aki részben szembe megy ennek a sztrímelős f....nak.
Persze lehet nagyot csalódni.
3-400 ezer fortyinkát nagyon megfontoltan kell analógra költeni,hogy ne legyen csalódás.
De azt hiszem első kerékpárnak sem full karbon Treket szokás venni...
Isten ments! Én sem akarom elvenni a kedvét, csak azt szerettem volna sugallni, hogy azért rágja át, mielőtt fejest ugrik az analóg tengerbe. Igen, megsüvegelendő, ha a mai trendek szerint egy ilyen "nyűgös" formátum felé tervez nyitni.
Úgy gondolom, az említett 300-400e keretből, okosan kiválasztva(akár segítséggel) lehet jó, és nem csalódást keltő lemezjátszót találni.
Például ezek https://www.avx.hu/forum/viewtopic.php?f=31&t=177425 közűl bármelyiket bátran ajánlom.
Egy hangszedővel, ami még belefér a keretbe, kiegészítve, elég korrekt analóg forrásra tehet szert.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2615

Hozzászólás Szerző: supravox »

zoli73 írta:
2022.06.10., pén. 11:26
SoundMania írta:
zoli73 írta:
2022.06.09., csüt. 22:15

Azért 1-2 dolgot még tisztázzunk.
Jelenleg milyen forrás(ok)-ból hallgatsz zenét?
Vannak Lp lemezeid, vagy még azt is ez után szeretnéd elkezdeni gyűjteni?
Ha semmid nincs az analóg lejátszáshoz(csak az a phono fokozat az erősítőben), akkor szerintem ne eröltesd. A mai világban, teljesen a nulláról indulni az anallóggal, óriasi elhivatottság, már-már fanatizmus kell.
Azzal együtt, hogy én csak fizikai hanghordozón tudom elképzelni a zenehallgatást, mégis azt mondom, ma már nem ebben érdemes gondolkodni.
Ezt kifejtenéd bővebben ? Félreérthető számomra . A mai világban amikor a legapróbb kütyütől a legdrágább dolgokig minden jót meg lehet kapni könnyen a lemezjátszáshoz, miért kellene fanatizmus belefogni ? Ilyen jó dolga még nem volt annak aki lemezeket hallgatna . Beállítás, tisztítás, lejátszás bármelyik területét nézzük is . Nagy és széles a választék! Ma kezdeném, már nem is foglalkoznék mással csak hanglemezzel .
Igen, ma már minden is elérhető az analóg lejátszáshoz, de ennek ellenére minden honnan azt hallani, hogy a fizikai formátumoknak befellegzett, halottak. Megjegyzem szerintem nem így van, de rengeteg olyan fórumtársunk van, aki már teljesen felszámolta a lemezgyűjteményét, beruházott egy streamer-re, és egy hanglemez áráért, egy kimeríthetetlen forrásból válogathat a zenék között. Igen, akár high-end minőségben.
Ez a jövő(sőt már a jelen is), és nem a fizikai hanghordozók gyűjtése, keresgélése, válogatása. Tudom, az érzés, de sokaknak az egyszerűség, a kényelem többet ér.
Mondom ezt úgy, hogy én is fizikai hanghordozókat(cd, lp) hallgatok, gyűjtök, és nem is tervezek más irányba elmozdulni.
Mégis azt mondom, ha ma lennék fiatal, és a nulláról kellene kezdenem, akkor már nem a fizikai hanghordozók irányában kötelezném el magam.
Ez az én álláspontom, ezzel lehet egyet érteni avagy nem, de kölcsönös győzködésbe nem szeretnék belemenni.
Már csak azért sem, mert én a zenét magáért a zenéért szeret, és nem a formátum miatt, nekem szólhat bármiről, ha élvezem.
Az teljesen rendben van amit írsz.
Talán pont ezért nem kellene a leendő vinilista kolléga lelkesedését letörni😀
Őrületesen sok új lemez jelenik meg.
Világhálón szinte mindenhez hozzá lehet jutni.
Illetve én igenis pártolom,hogy próbálja ki,legyen.saját tapasztalata.
Valamint örülök,hogy még akad aki részben szembe megy ennek a sztrímelős f....nak.
Persze lehet nagyot csalódni.
3-400 ezer fortyinkát nagyon megfontoltan kell analógra költeni,hogy ne legyen csalódás.
De azt hiszem első kerékpárnak sem full karbon Treket szokás venni...
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

frenki485
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 626

Hozzászólás Szerző: frenki485 »

Majik írta:
2022.06.10., pén. 10:59
Mivel a Pointe-től nem kaptam választ, és a Pointe topikba nem tudok írni, ezért itt teszem fel a kérdést.

2021-ben kb júniusban vásároltam egy Pointe Spin Doctor készüléket.
Összehasonlítottuk egy Heed Orbit 2-vel. A hangzásra mindkét készülék jótékony hatást gyakorolt, de jelentős eltérést tapasztaltunk a készülékek között.
Ezután oszcilloszkóppal megvizsgáltuk a készülékek által szolgáltatott jelalakot, és azt tapasztaltuk, hogy a Heed szép szabályos szinuszához képest a Pointe lényeges torzultabb kimeneti jelet produkál.
Szeretném megtudni, hogy ez normál jelenség-e, vagy probléma van a készülékemmel?

Ezután telefonon felvettem a kapcsolatot Önökkel, amikor is azt a választ kaptam, hogy egy műszaki kolléga keresni fog, de nem hívott Önöktől senki.
2022.05.03-án emailben (info@pointe.hu) tettem fel ugyanezt a kérdést, a mai napig nem kaptam választ.
Most fogok?
pointe.jpg
heed.jpg
Sztem keresd Szekeres Istvánt direktben.
Itt: https://vinil.hu/kapcsolat/
Én, bármikor is hívtam roppant segítőkész volt, akár filléres kiegészítő vásárlása, akár többszázezer Ft-os phono esetén, vagy épp amikor pusztán tanácsot kértem tőle.
Ethosz Cd (TDA1545A), Ethosz tube DAC(TDA1541)  
Palotás végfok, Pro-ject Pre Box, Tannoy Rev. XT6F,
Technics SL 1210 GR/Thorens TD 126 mkII/AudioGold plinth,Achromat,
Palotás féle ARC phono,Hiraga MC preamp, Ortofon MC10/Shure M44-7
Ethosz, Van Den Hul kábel, Fapaci/Kontaset elosztó.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1290

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Majik írta:
2022.06.10., pén. 10:59
Mivel a Pointe-től nem kaptam választ, és a Pointe topikba nem tudok írni, ezért itt teszem fel a kérdést.

Összehasonlítottuk egy Heed Orbit 2-vel. A hangzásra mindkét készülék jótékony hatást gyakorolt, de jelentős eltérést tapasztaltunk a készülékek között.
Ezután oszcilloszkóppal megvizsgáltuk a készülékek által szolgáltatott jelalakot, és azt tapasztaltuk, hogy a Heed szép szabályos szinuszához képest a Pointe lényeges torzultabb kimeneti jelet produkál.
Szeretném megtudni, hogy ez normál jelenség-e, vagy probléma van a készülékemmel?

Ezután telefonon felvettem a kapcsolatot Önökkel, amikor is azt a választ kaptam, hogy egy műszaki kolléga keresni fog, de nem hívott Önöktől senki.
2022.05.03-án emailben (info@pointe.hu) tettem fel ugyanezt a kérdést, a mai napig nem kaptam választ.
Most fogok?
pointe.jpg
heed.jpg
Azt is észrevetted, hogy az egyik 324V a másik pedig 576V ?!
Érdemes lenne üzem közben megmérni őket. Gondolom csak a terheletlen kimeneteket mérted......

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

SoundMania írta:
zoli73 írta:
elkann írta:
Sziasztok!
Szeretném a tanácsotokat kérni lemezjátszó vásárlással kapcsolatban, mert az LP mint olyan, nagyon kimaradt eddig az életemből és nagyon zöldfülű vagyok e témában.
Adott számomra egy csöves integrált erősítő, amiben ha lehet hinni a nemzetközi véleményeknek egy egész jó gyári phono van.
Innen az ötlet, hogy kipróbálnám ezt az utat is, viszont elképzelésem sincs, hogy merre induljak, egyáltalán van-e értelme LP-be kezdeni egy összességében 200-300 nagyon max. 400 e Ft-os kerettel, abban a tekintetben, hogy hallható legyen az LP erénye hangzás szempontjából.. picit béna megfogalmazás de szerintem értitek mire gondolok. Nem vessződni szeretnék, hanem pozitív értelemben belekóstolni ebbe a világba, azonban ha ez zsákutca a jelzett összegből, kérlek azt is jelezzétek.
Új és használt készülék is szóba jöhet, a jelzett anyagi kereten belüli "best buy" ajánlásokat nagyon megköszönném futómű + kar + tű témában. :smile53:
Ha semmid nincs az analóg lejátszáshoz(csak az a phono fokozat az erősítőben), akkor szerintem ne eröltesd. A mai világban, teljesen a nulláról indulni az anallóggal, óriasi elhivatottság, már-már fanatizmus kell.
Azzal együtt, hogy én csak fizikai hanghordozón tudom elképzelni a zenehallgatást, mégis azt mondom, ma már nem ebben érdemes gondolkodni.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Majik
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 161

Hozzászólás Szerző: Majik »

Most fogok?
pointe.jpg
pointe.jpg (14.78 KiB) Megtekintve 2131 alkalommal
heed.jpg
heed.jpg (15.1 KiB) Megtekintve 2131 alkalommal

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 624

Hozzászólás Szerző: Snipi »

Kedves "kezdő" vagy leendő LP-ző.
Nagyon örömteli, hogy bele kívánsz vágni ebbe a nagyon szép világba. Én már nagyon régen (80-as évek eleje) belekeveredtem, és azóta sem sikerült kilábalni belőle. :)
Egy dolgot azért elmondanék, és nem azért, hogy elvegyem a kedved a dologtól. Analóg láncot viszonylag "kis" pénzből is össze lehet már rakni. Főleg ahogy Te írod, már a phonó egység, és az erősítő adott, így csak ez LP játszó beszerzése az akadály. Annyi pénzért amennyit írtál szerintem már lehet tisztességes használt LP játszót venni (feltétel persze a tisztességes eladó :) ) , ezzel nem lehet gond. Viszont ha "igazi" lemezgyűjteményre vágysz, az bizony nem két forint. Nálam is az analóg lánc viszonylag nem sok pénzből van (kb 1 millió, de az már jó vastagon mérve) viszont a lemezekben (elég sok van) ennek az összegnek a többszöröse van belefektetve szerintem. (Még soha nem számoltam utána, de tuti.)
Szóval szerintem az LP-zésnél nem is a lejátszók és egyéb kütyük beszerzése a tétel, hanem a zenei anyag (főleg ha igényes vagy, nem csak a minőségre, de a zenei anyagra is) beszerzése.
Persze lehet olcsón használt bakelit lemezek garmadáját kapni, de hát az mint tudjuk elég nagy lutri.

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 445

Hozzászólás Szerző: PgSpa »

Csatlakozom az előttem szólóhoz. Tele van a piac plug & play lemezjátszókkal az egyszerűktől a prémiumig, lemezt egyre több helyen kapni, szóval aki most kezd, sokkal jobb helyzetben van, mint tíz éve.

Új példa: https://about.ikea.com/en/life-at-home/ ... came-to-be

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1290

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

zoli73 írta:
elkann írta:
Sziasztok!

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

elkann írta:
Sziasztok!

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2615

Hozzászólás Szerző: supravox »

Technics 1210mk2 v mk5+mofi mm hangszedő
Technicsből csak használt lesz.
Az mk5-öt jellemzően nem használták dídzsézni.
Mk2-őt is lehet találni szépet.
MoFi-t meg kapsz újat a Limar-ban.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

elkann
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 34

Hozzászólás Szerző: elkann »

Sziasztok!
IsoTek Syncro Uni -> IsoTek Titan One -> IsoTek Genesis One -> ALAC tápkábel -> Auralic Aries G2.1 (+Hoer-Wege mod) ->ALAC tápkábel -> Audio Research GSI75 -> ALAC hangfalkábel -> Sonus Faber Grand Piano Home

frenki485
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 626

Re: Thorens 160 Super+ Rega-Michell kar, Project táp

Hozzászólás Szerző: frenki485 »

dixie-chicken írta:
2022.06.09., csüt. 12:34
József1960 írta:
2022.06.05., vas. 08:52
Rock60 írta:
2022.06.05., vas. 08:41
Khmm... Azért ne essünk át a ló túloldalára. A Xerxés legalább duplája árban, régen volt nekem, és azóta is bánom - 80-as évek vége - hogy nem Linn Sondekem lett végül.
Nem véletlenül volt etalon, hasonlítottak mindent hozzá évtizedeken keresztül hifisták és szakírók.
A Thorens, bár korának meghatározó lemezjátszója volt, nem rémlik, hogy bármelyik tipusa is ebben a felső ligában játszott volna. Más kategória.
Üdv.
Gyuri
Az angol bajnokságban,csak angolok rúghattak labdába,de ennek ellenére a TD126-ot sokan az LP12 riválisának tekintették.
A Sondek/Ittok/Asak egy tudatosan összerakott rendszer volt,bármit lecseréltek nem jobb lett,csak más.
valamikor a '80 évek elején,egy japán csapat,akkortájt mondjuk úgy "divatos" lemezjátszókat elvitt meghallgatásra/tesztelésre,és elvégeztek bizonyos méréseket is,főleg a csapágyzajok spektrális kimutatása volt az amivel foglalkoztak,és a rumble/zajszinteket mérték..ezek voltak a tesztelt példányok:

1st = EMT 930st (German Idler Drive)

1st = Pioneer Exclusive P3 (Japanese Direct Drive)

2nd = Sony PS-X9 (Japanese Direct Drive)

2nd = Micro RX/RY-5000 (Japanese Belt Drive)

3rd = Linn Sondek LP-12 (British Belt Drive)

3rd = Pioneer Exclusive P10 (Japanese Direct Drive)

3rd = Micro RX-3000 (Japanese Belt Drive)

3rd = Marantz TT-1000L ( US / Japanese Direct Drive)

3rd = Yamaha PX-1 (Japanese Direct Drive)

3rd = Thorens TD-126 mkIIIC (Swiss / German Belt Drive)

3rd = Technics SP-10mkII (Japanese Direct Drive)

3rd = Luxman PD-555 (Japanese Direct Drive)

3rd = Kenwood L-07D (Japanese Direct Drive)

a helyezések/véleményük látszik,nem kell ma sem ezt elfogadni,azok is csak emberek voltak ;) ...ami érdekes volt,hogy amikor a 126-sra tértek ki,eredeti TP16/63-as volt rajta,annyit mondtak rá " a mezőny legolcsóbb lemezjátszója,de nem a legroszabb"...az egész mérési jegyzőkönyv,mit mértek pontosan,hogyan ,mivel ,grafikonok nagyon sokáig elérhető volt a vintageknob oldalán...sajnos,ma már ez nem elérhető...

nyilván félrebeszélek,126-os használok már X éve :D
Nem hinném, hogy félrebeszélsz :D
Volt pár éve néhány Thorensem és nem csak a belépő szint (TD150, 160, TD14X, TD16X, 316-320, stb...), eredeti karjaikkal, Rega-val, SME-vel. Baromira szerettem őket, ma is jó érzéssel gondolok rájuk, sőt egyik-másik igencsak kívánatos nekem, bár jó ideje mást használok.
Divat (vagy volt) szidni a saját karjaikat, hoyg ilyenek, meg olyanok, rögtön csere jobbra, másra.
Ez a lista sem rossz, mutat valamit. Én mindenkinek hiszek, méréseknek, jegyzőkönyveknek, de leginkább a saját fülemnek.
Mai napig is bátran ajánlanék a Thorensek közül ha vki kérdezné a véleményemet.
Amúgy meg abszolút szubjektív ez a dolog, persze, hogy azt ajánlja az ember jó szívvel, amit ismer, használ, vagy valaha is használt.

Ezt meg:
"A Thorens, bár korának meghatározó lemezjátszója volt, nem rémlik, hogy bármelyik tipusa is ebben a felső ligában játszott volna. "

Fenntartásokkal kezelném az erős kijelentést... :D
Ethosz Cd (TDA1545A), Ethosz tube DAC(TDA1541)  
Palotás végfok, Pro-ject Pre Box, Tannoy Rev. XT6F,
Technics SL 1210 GR/Thorens TD 126 mkII/AudioGold plinth,Achromat,
Palotás féle ARC phono,Hiraga MC preamp, Ortofon MC10/Shure M44-7
Ethosz, Van Den Hul kábel, Fapaci/Kontaset elosztó.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2733

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

József1960 írta:
2022.06.05., vas. 08:52
Rock60 írta:
Khmm... Azért ne essünk át a ló túloldalára. A Xerxés legalább duplája árban, régen volt nekem, és azóta is bánom - 80-as évek vége - hogy nem Linn Sondekem lett végül.
Nem véletlenül volt etalon, hasonlítottak mindent hozzá évtizedeken keresztül hifisták és szakírók.
A Thorens, bár korának meghatározó lemezjátszója volt, nem rémlik, hogy bármelyik tipusa is ebben a felső ligában játszott volna. Más kategória.
Üdv.
Gyuri
Az angol bajnokságban,csak angolok rúghattak labdába,de ennek ellenére a TD126-ot sokan az LP12 riválisának tekintették.
A Sondek/Ittok/Asak egy tudatosan összerakott rendszer volt,bármit lecseréltek nem jobb lett,csak más.
valamikor a '80 évek elején,egy japán csapat,akkortájt mondjuk úgy "divatos" lemezjátszókat elvitt meghallgatásra/tesztelésre,és elvégeztek bizonyos méréseket is,főleg a csapágyzajok spektrális kimutatása volt az amivel foglalkoztak,és a rumble/zajszinteket mérték..ezek voltak a tesztelt példányok:

1st = EMT 930st (German Idler Drive)

1st = Pioneer Exclusive P3 (Japanese Direct Drive)

2nd = Sony PS-X9 (Japanese Direct Drive)

2nd = Micro RX/RY-5000 (Japanese Belt Drive)

3rd = Linn Sondek LP-12 (British Belt Drive)

3rd = Pioneer Exclusive P10 (Japanese Direct Drive)

3rd = Micro RX-3000 (Japanese Belt Drive)

3rd = Marantz TT-1000L ( US / Japanese Direct Drive)

3rd = Yamaha PX-1 (Japanese Direct Drive)

3rd = Thorens TD-126 mkIIIC (Swiss / German Belt Drive)

3rd = Technics SP-10mkII (Japanese Direct Drive)

3rd = Luxman PD-555 (Japanese Direct Drive)

3rd = Kenwood L-07D (Japanese Direct Drive)

a helyezések/véleményük látszik,nem kell ma sem ezt elfogadni,azok is csak emberek voltak ;) ...ami érdekes volt,hogy amikor a 126-sra tértek ki,eredeti TP16/63-as volt rajta,annyit mondtak rá " a mezőny legolcsóbb lemezjátszója,de nem a legroszabb"...az egész mérési jegyzőkönyv,mit mértek pontosan,hogyan ,mivel ,grafikonok nagyon sokáig elérhető volt a vintageknob oldalán...sajnos,ma már ez nem elérhető...

nyilván félrebeszélek,126-os használok már X éve :D
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

vencel
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 23

Hozzászólás Szerző: vencel »

"
Javaslom, keresd meg szlali nevű fórumtársunkat. Elég sok mindent gyárt és tud gyártatni többek között Lenco lemezjátszókhoz. Biztosan tud segíteni.
"
Köszönöm szépen!

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1244

Re: Keresek: PTP5 vagy PTP6 kit

Hozzászólás Szerző: pali923 »

vencel írta:
2022.06.07., kedd 16:28
Ezzel kapcsolatban szeretném megkérdezni, hogy van-e valakinél elfekvőben egy PTP5-ös vagy PTP6-os készlet vagy tudna segíteni rajzzal, ami alapján le lehetne gyártatni?
Javaslom, keresd meg szlali nevű fórumtársunkat. Elég sok mindent gyárt és tud gyártatni többek között Lenco lemezjátszókhoz. Biztosan tud segíteni.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

peterson
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 830

Re: Keresek: PTP5 vagy PTP6 kit

Hozzászólás Szerző: peterson »

vencel írta:
2022.06.07., kedd 16:28
Sziasztok!

Gimnazista fiam szeretne egy Lenco PTP5-öt vagy PTP6-ot építeni azokból az alkatrészekből, amiket tőlem kapott.
Első lemezjátszója lenne, önmaga szeretné megépíteni.
Ezzel kapcsolatban szeretném megkérdezni, hogy van-e valakinél elfekvőben egy PTP5-ös vagy PTP6-os készlet vagy tudna segíteni rajzzal, ami alapján le lehetne gyártatni?

Köszönünk minden ajánlatot vagy tanácsot!

Üdv.
Vencel
Szerintem inkább itt keress, kérdezz: viewtopic.php?f=28&t=49375&start=600

vencel
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 23

Keresek: PTP5 vagy PTP6 kit

Hozzászólás Szerző: vencel »

Sziasztok!

Gimnazista fiam szeretne egy Lenco PTP5-öt vagy PTP6-ot építeni azokból az alkatrészekből, amiket tőlem kapott.
Első lemezjátszója lenne, önmaga szeretné megépíteni.

Köszönünk minden ajánlatot vagy tanácsot!

Üdv.
Vencel

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1467

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Vacak lehet Neked, LIMI. :kapdelm:

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

A német fülű német bajnokságban bárki labdába rúghatott, pláne a németek és a japánok.
A német Stereoplay- ben a " Spiccenklasse " tetején mégis a Linn trónolt, míg le nem váltotta a Roxan.
/ El tudom képzelni a német szerkesztők arcára kiülő kéjes vigyort, hogy végre le tudták piszkálni a csúcsról a Linnt, még ha egy hindu masinával is.../
Pontosítanék : a Sondek Ittok Asak kombinációban bármit kicseréltek, nem jobb lett, hanem rosszabb.
Üdv.
Gyuri

József1960
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 126

Hozzászólás Szerző: József1960 »

Rock60 írta:
Üdv.
Gyuri

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Üdv.
Gyuri

Valacky
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 21

Hozzászólás Szerző: Valacky »

Valóban jó játszó ez a td 160s és még lehetne javítani rajta.megéri az árát akár végállomás is lehetne,de azért a roksan xerxes jobb igaz másfélszer ennyibe kerül.a korai linneknél szerintem is jobb ez a thorens.sok sikert az eladáshoz

LIMAR
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 3333
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: LIMAR »

Picit upgradeltük az analóg rendszerünket:

TechDAS Airforce III premium S futómű https://techdas.jp/pages/air-force-iii-premium-s/
Thales Simlicity II hangkar https://www.tonarm.ch/en/products/thales-simplicity-ii
Glanz MH-1200S hangkar https://glanz.tech/e/collection/mh1200s1000s900s/
X-Quisite ST hangszedő https://www.x-quisite.ch/cartridges/x-quisite-st
Koetsu Onyx Platinum hangszedő http://www.koetsuaudio.com/onyx

Mindezeket kiszolgálja az új CrystalConnect da Vinci kábelezése,
Soulution 7-es elektronikák,
Paradigm Persona 9h hangfalak......

Minden pillanat egy élmény, amikor felteszek akármilyen lemezt. A vákuum leszívja a lemezt az 29 kg-os gunmetal tányérra, a légcsapágy megemeli a tányért, majd a síri csendből előjönnek az eddig soha nem hallott részletek, majd a dinamika. Hihetetlen élmény, egy más világ. Nem is mentünk Münchenbe. Minek, mikor ilyen rendszeren hallgathatok zenét minden nap.
Csatolmányok
20220602_153409.jpg
20220602_153409.jpg (4.25 MiB) Megtekintve 2047 alkalommal
20220602_151918.jpg
20220602_151918.jpg (2.94 MiB) Megtekintve 2047 alkalommal
20220603_122814.jpg
20220603_122814.jpg (2.97 MiB) Megtekintve 2047 alkalommal
20220603_122805.jpg
20220603_122805.jpg (3.02 MiB) Megtekintve 2047 alkalommal
20220426_122356.jpg
20220426_122356.jpg (2.2 MiB) Megtekintve 2047 alkalommal
20220426_122332.jpg