Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
Re: Lemezjátszó
Mivel a Pointe-től nem kaptam választ, és a Pointe topikba nem tudok írni, ezért itt teszem fel a kérdést.
2021-ben kb júniusban vásároltam egy Pointe Spin Doctor készüléket.
Összehasonlítottuk egy Heed Orbit 2-vel. A hangzásra mindkét készülék jótékony hatást gyakorolt, de jelentős eltérést tapasztaltunk a készülékek között.
Ezután oszcilloszkóppal megvizsgáltuk a készülékek által szolgáltatott jelalakot, és azt tapasztaltuk, hogy a Heed szép szabályos szinuszához képest a Pointe lényeges torzultabb kimeneti jelet produkál.
Szeretném megtudni, hogy ez normál jelenség-e, vagy probléma van a készülékemmel?
Ezután telefonon felvettem a kapcsolatot Önökkel, amikor is azt a választ kaptam, hogy egy műszaki kolléga keresni fog, de nem hívott Önöktől senki.
2022.05.03-án emailben (info@pointe.hu) tettem fel ugyanezt a kérdést, a mai napig nem kaptam választ.
Most fogok?
2021-ben kb júniusban vásároltam egy Pointe Spin Doctor készüléket.
Összehasonlítottuk egy Heed Orbit 2-vel. A hangzásra mindkét készülék jótékony hatást gyakorolt, de jelentős eltérést tapasztaltunk a készülékek között.
Ezután oszcilloszkóppal megvizsgáltuk a készülékek által szolgáltatott jelalakot, és azt tapasztaltuk, hogy a Heed szép szabályos szinuszához képest a Pointe lényeges torzultabb kimeneti jelet produkál.
Szeretném megtudni, hogy ez normál jelenség-e, vagy probléma van a készülékemmel?
Ezután telefonon felvettem a kapcsolatot Önökkel, amikor is azt a választ kaptam, hogy egy műszaki kolléga keresni fog, de nem hívott Önöktől senki.
2022.05.03-án emailben (info@pointe.hu) tettem fel ugyanezt a kérdést, a mai napig nem kaptam választ.
Most fogok?
Kedves "kezdő" vagy leendő LP-ző.
Nagyon örömteli, hogy bele kívánsz vágni ebbe a nagyon szép világba. Én már nagyon régen (80-as évek eleje) belekeveredtem, és azóta sem sikerült kilábalni belőle. :)
Egy dolgot azért elmondanék, és nem azért, hogy elvegyem a kedved a dologtól. Analóg láncot viszonylag "kis" pénzből is össze lehet már rakni. Főleg ahogy Te írod, már a phonó egység, és az erősítő adott, így csak ez LP játszó beszerzése az akadály. Annyi pénzért amennyit írtál szerintem már lehet tisztességes használt LP játszót venni (feltétel persze a tisztességes eladó :) ) , ezzel nem lehet gond. Viszont ha "igazi" lemezgyűjteményre vágysz, az bizony nem két forint. Nálam is az analóg lánc viszonylag nem sok pénzből van (kb 1 millió, de az már jó vastagon mérve) viszont a lemezekben (elég sok van) ennek az összegnek a többszöröse van belefektetve szerintem. (Még soha nem számoltam utána, de tuti.)
Szóval szerintem az LP-zésnél nem is a lejátszók és egyéb kütyük beszerzése a tétel, hanem a zenei anyag (főleg ha igényes vagy, nem csak a minőségre, de a zenei anyagra is) beszerzése.
Persze lehet olcsón használt bakelit lemezek garmadáját kapni, de hát az mint tudjuk elég nagy lutri.
Nagyon örömteli, hogy bele kívánsz vágni ebbe a nagyon szép világba. Én már nagyon régen (80-as évek eleje) belekeveredtem, és azóta sem sikerült kilábalni belőle. :)
Egy dolgot azért elmondanék, és nem azért, hogy elvegyem a kedved a dologtól. Analóg láncot viszonylag "kis" pénzből is össze lehet már rakni. Főleg ahogy Te írod, már a phonó egység, és az erősítő adott, így csak ez LP játszó beszerzése az akadály. Annyi pénzért amennyit írtál szerintem már lehet tisztességes használt LP játszót venni (feltétel persze a tisztességes eladó :) ) , ezzel nem lehet gond. Viszont ha "igazi" lemezgyűjteményre vágysz, az bizony nem két forint. Nálam is az analóg lánc viszonylag nem sok pénzből van (kb 1 millió, de az már jó vastagon mérve) viszont a lemezekben (elég sok van) ennek az összegnek a többszöröse van belefektetve szerintem. (Még soha nem számoltam utána, de tuti.)
Szóval szerintem az LP-zésnél nem is a lejátszók és egyéb kütyük beszerzése a tétel, hanem a zenei anyag (főleg ha igényes vagy, nem csak a minőségre, de a zenei anyagra is) beszerzése.
Persze lehet olcsón használt bakelit lemezek garmadáját kapni, de hát az mint tudjuk elég nagy lutri.
- PgSpa
- Fórumlakó

- Értékelés: 452
Csatlakozom az előttem szólóhoz. Tele van a piac plug & play lemezjátszókkal az egyszerűktől a prémiumig, lemezt egyre több helyen kapni, szóval aki most kezd, sokkal jobb helyzetben van, mint tíz éve.
Új példa: https://about.ikea.com/en/life-at-home/ ... came-to-be
Új példa: https://about.ikea.com/en/life-at-home/ ... came-to-be
- SoundMania
- Törzsgárda

- Értékelés: 1307
Ezt kifejtenéd bővebben ? Félreérthető számomra . A mai világban amikor a legapróbb kütyütől a legdrágább dolgokig minden jót meg lehet kapni könnyen a lemezjátszáshoz, miért kellene fanatizmus belefogni ? Ilyen jó dolga még nem volt annak aki lemezeket hallgatna . Beállítás, tisztítás, lejátszás bármelyik területét nézzük is . Nagy és széles a választék! Ma kezdeném, már nem is foglalkoznék mással csak hanglemezzel .zoli73 írta: ↑2022.06.09., csüt. 22:15Azért 1-2 dolgot még tisztázzunk.elkann írta: ↑2022.06.09., csüt. 19:38Sziasztok!
Szeretném a tanácsotokat kérni lemezjátszó vásárlással kapcsolatban, mert az LP mint olyan, nagyon kimaradt eddig az életemből és nagyon zöldfülű vagyok e témában.
Adott számomra egy csöves integrált erősítő, amiben ha lehet hinni a nemzetközi véleményeknek egy egész jó gyári phono van.
Innen az ötlet, hogy kipróbálnám ezt az utat is, viszont elképzelésem sincs, hogy merre induljak, egyáltalán van-e értelme LP-be kezdeni egy összességében 200-300 nagyon max. 400 e Ft-os kerettel, abban a tekintetben, hogy hallható legyen az LP erénye hangzás szempontjából.. picit béna megfogalmazás de szerintem értitek mire gondolok. Nem vessződni szeretnék, hanem pozitív értelemben belekóstolni ebbe a világba, azonban ha ez zsákutca a jelzett összegből, kérlek azt is jelezzétek.
Új és használt készülék is szóba jöhet, a jelzett anyagi kereten belüli "best buy" ajánlásokat nagyon megköszönném futómű + kar + tű témában.![]()
Jelenleg milyen forrás(ok)-ból hallgatsz zenét?
Vannak Lp lemezeid, vagy még azt is ez után szeretnéd elkezdeni gyűjteni?
Ha semmid nincs az analóg lejátszáshoz(csak az a phono fokozat az erősítőben), akkor szerintem ne eröltesd. A mai világban, teljesen a nulláról indulni az anallóggal, óriasi elhivatottság, már-már fanatizmus kell.
Azzal együtt, hogy én csak fizikai hanghordozón tudom elképzelni a zenehallgatást, mégis azt mondom, ma már nem ebben érdemes gondolkodni.
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3385
Azért 1-2 dolgot még tisztázzunk.elkann írta: ↑2022.06.09., csüt. 19:38Sziasztok!
Szeretném a tanácsotokat kérni lemezjátszó vásárlással kapcsolatban, mert az LP mint olyan, nagyon kimaradt eddig az életemből és nagyon zöldfülű vagyok e témában.
Adott számomra egy csöves integrált erősítő, amiben ha lehet hinni a nemzetközi véleményeknek egy egész jó gyári phono van.
Innen az ötlet, hogy kipróbálnám ezt az utat is, viszont elképzelésem sincs, hogy merre induljak, egyáltalán van-e értelme LP-be kezdeni egy összességében 200-300 nagyon max. 400 e Ft-os kerettel, abban a tekintetben, hogy hallható legyen az LP erénye hangzás szempontjából.. picit béna megfogalmazás de szerintem értitek mire gondolok. Nem vessződni szeretnék, hanem pozitív értelemben belekóstolni ebbe a világba, azonban ha ez zsákutca a jelzett összegből, kérlek azt is jelezzétek.
Új és használt készülék is szóba jöhet, a jelzett anyagi kereten belüli "best buy" ajánlásokat nagyon megköszönném futómű + kar + tű témában.![]()
Jelenleg milyen forrás(ok)-ból hallgatsz zenét?
Vannak Lp lemezeid, vagy még azt is ez után szeretnéd elkezdeni gyűjteni?
Ha semmid nincs az analóg lejátszáshoz(csak az a phono fokozat az erősítőben), akkor szerintem ne eröltesd. A mai világban, teljesen a nulláról indulni az anallóggal, óriasi elhivatottság, már-már fanatizmus kell.
Azzal együtt, hogy én csak fizikai hanghordozón tudom elképzelni a zenehallgatást, mégis azt mondom, ma már nem ebben érdemes gondolkodni.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Technics 1210mk2 v mk5+mofi mm hangszedő
Technicsből csak használt lesz.
Az mk5-öt jellemzően nem használták dídzsézni.
Mk2-őt is lehet találni szépet.
MoFi-t meg kapsz újat a Limar-ban.
Technicsből csak használt lesz.
Az mk5-öt jellemzően nem használták dídzsézni.
Mk2-őt is lehet találni szépet.
MoFi-t meg kapsz újat a Limar-ban.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
- elkann
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 35
Sziasztok!
Új és használt készülék is szóba jöhet, a jelzett anyagi kereten belüli "best buy" ajánlásokat nagyon megköszönném futómű + kar + tű témában.
Új és használt készülék is szóba jöhet, a jelzett anyagi kereten belüli "best buy" ajánlásokat nagyon megköszönném futómű + kar + tű témában.
IsoTek Syncro Uni -> IsoTek Titan One -> IsoTek Genesis One -> ALAC tápkábel -> Auralic Aries G2.1 (+Hoer-Wege mod) ->ALAC tápkábel -> Audio Research GSI75 -> ALAC hangfalkábel -> Sonus Faber Grand Piano Home
- frenki485
- Beköltözött

- Értékelés: 660
Re: Thorens 160 Super+ Rega-Michell kar, Project táp
Nem hinném, hogy félrebeszélszdixie-chicken írta: ↑2022.06.09., csüt. 12:34valamikor a '80 évek elején,egy japán csapat,akkortájt mondjuk úgy "divatos" lemezjátszókat elvitt meghallgatásra/tesztelésre,és elvégeztek bizonyos méréseket is,főleg a csapágyzajok spektrális kimutatása volt az amivel foglalkoztak,és a rumble/zajszinteket mérték..ezek voltak a tesztelt példányok:József1960 írta: ↑2022.06.05., vas. 08:52Az angol bajnokságban,csak angolok rúghattak labdába,de ennek ellenére a TD126-ot sokan az LP12 riválisának tekintették.Rock60 írta: ↑2022.06.05., vas. 08:41Khmm... Azért ne essünk át a ló túloldalára. A Xerxés legalább duplája árban, régen volt nekem, és azóta is bánom - 80-as évek vége - hogy nem Linn Sondekem lett végül.
Nem véletlenül volt etalon, hasonlítottak mindent hozzá évtizedeken keresztül hifisták és szakírók.
A Thorens, bár korának meghatározó lemezjátszója volt, nem rémlik, hogy bármelyik tipusa is ebben a felső ligában játszott volna. Más kategória.
Üdv.
Gyuri
A Sondek/Ittok/Asak egy tudatosan összerakott rendszer volt,bármit lecseréltek nem jobb lett,csak más.
1st = EMT 930st (German Idler Drive)
1st = Pioneer Exclusive P3 (Japanese Direct Drive)
2nd = Sony PS-X9 (Japanese Direct Drive)
2nd = Micro RX/RY-5000 (Japanese Belt Drive)
3rd = Linn Sondek LP-12 (British Belt Drive)
3rd = Pioneer Exclusive P10 (Japanese Direct Drive)
3rd = Micro RX-3000 (Japanese Belt Drive)
3rd = Marantz TT-1000L ( US / Japanese Direct Drive)
3rd = Yamaha PX-1 (Japanese Direct Drive)
3rd = Thorens TD-126 mkIIIC (Swiss / German Belt Drive)
3rd = Technics SP-10mkII (Japanese Direct Drive)
3rd = Luxman PD-555 (Japanese Direct Drive)
3rd = Kenwood L-07D (Japanese Direct Drive)
a helyezések/véleményük látszik,nem kell ma sem ezt elfogadni,azok is csak emberek voltak...ami érdekes volt,hogy amikor a 126-sra tértek ki,eredeti TP16/63-as volt rajta,annyit mondtak rá " a mezőny legolcsóbb lemezjátszója,de nem a legroszabb"...az egész mérési jegyzőkönyv,mit mértek pontosan,hogyan ,mivel ,grafikonok nagyon sokáig elérhető volt a vintageknob oldalán...sajnos,ma már ez nem elérhető...
nyilván félrebeszélek,126-os használok már X éve![]()
Volt pár éve néhány Thorensem és nem csak a belépő szint (TD150, 160, TD14X, TD16X, 316-320, stb...), eredeti karjaikkal, Rega-val, SME-vel. Baromira szerettem őket, ma is jó érzéssel gondolok rájuk, sőt egyik-másik igencsak kívánatos nekem, bár jó ideje mást használok.
Divat (vagy volt) szidni a saját karjaikat, hoyg ilyenek, meg olyanok, rögtön csere jobbra, másra.
Ez a lista sem rossz, mutat valamit. Én mindenkinek hiszek, méréseknek, jegyzőkönyveknek, de leginkább a saját fülemnek.
Mai napig is bátran ajánlanék a Thorensek közül ha vki kérdezné a véleményemet.
Amúgy meg abszolút szubjektív ez a dolog, persze, hogy azt ajánlja az ember jó szívvel, amit ismer, használ, vagy valaha is használt.
Ezt meg:
"A Thorens, bár korának meghatározó lemezjátszója volt, nem rémlik, hogy bármelyik tipusa is ebben a felső ligában játszott volna. "
Fenntartásokkal kezelném az erős kijelentést...
Ethosz Cd (TDA1545A), Ethosz tube DAC(TDA1541)
Palotás végfok, Pro-ject Pre Box, Tannoy Rev. XT6F,
Technics SL 1210 GR/Thorens TD 126 mkII/AudioGold plinth,Achromat,
Palotás féle ARC phono,Hiraga MC preamp, Ortofon MC10/Shure M44-7
Ethosz, Van Den Hul kábel, Fapaci/Kontaset elosztó.
Palotás végfok, Pro-ject Pre Box, Tannoy Rev. XT6F,
Technics SL 1210 GR/Thorens TD 126 mkII/AudioGold plinth,Achromat,
Palotás féle ARC phono,Hiraga MC preamp, Ortofon MC10/Shure M44-7
Ethosz, Van Den Hul kábel, Fapaci/Kontaset elosztó.
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2805
valamikor a '80 évek elején,egy japán csapat,akkortájt mondjuk úgy "divatos" lemezjátszókat elvitt meghallgatásra/tesztelésre,és elvégeztek bizonyos méréseket is,főleg a csapágyzajok spektrális kimutatása volt az amivel foglalkoztak,és a rumble/zajszinteket mérték..ezek voltak a tesztelt példányok:József1960 írta: ↑2022.06.05., vas. 08:52Az angol bajnokságban,csak angolok rúghattak labdába,de ennek ellenére a TD126-ot sokan az LP12 riválisának tekintették.Rock60 írta: ↑2022.06.05., vas. 08:41Khmm... Azért ne essünk át a ló túloldalára. A Xerxés legalább duplája árban, régen volt nekem, és azóta is bánom - 80-as évek vége - hogy nem Linn Sondekem lett végül.
Nem véletlenül volt etalon, hasonlítottak mindent hozzá évtizedeken keresztül hifisták és szakírók.
A Thorens, bár korának meghatározó lemezjátszója volt, nem rémlik, hogy bármelyik tipusa is ebben a felső ligában játszott volna. Más kategória.
Üdv.
Gyuri
A Sondek/Ittok/Asak egy tudatosan összerakott rendszer volt,bármit lecseréltek nem jobb lett,csak más.
1st = EMT 930st (German Idler Drive)
1st = Pioneer Exclusive P3 (Japanese Direct Drive)
2nd = Sony PS-X9 (Japanese Direct Drive)
2nd = Micro RX/RY-5000 (Japanese Belt Drive)
3rd = Linn Sondek LP-12 (British Belt Drive)
3rd = Pioneer Exclusive P10 (Japanese Direct Drive)
3rd = Micro RX-3000 (Japanese Belt Drive)
3rd = Marantz TT-1000L ( US / Japanese Direct Drive)
3rd = Yamaha PX-1 (Japanese Direct Drive)
3rd = Thorens TD-126 mkIIIC (Swiss / German Belt Drive)
3rd = Technics SP-10mkII (Japanese Direct Drive)
3rd = Luxman PD-555 (Japanese Direct Drive)
3rd = Kenwood L-07D (Japanese Direct Drive)
a helyezések/véleményük látszik,nem kell ma sem ezt elfogadni,azok is csak emberek voltak
nyilván félrebeszélek,126-os használok már X éve
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Shure M97ED,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,Soulnote E-1,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
Javaslom, keresd meg szlali nevű fórumtársunkat. Elég sok mindent gyárt és tud gyártatni többek között Lenco lemezjátszókhoz. Biztosan tud segíteni."
Köszönöm szépen!"
Re: Keresek: PTP5 vagy PTP6 kit
Javaslom, keresd meg szlali nevű fórumtársunkat. Elég sok mindent gyárt és tud gyártatni többek között Lenco lemezjátszókhoz. Biztosan tud segíteni.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
- peterson
- V.I.P.

- Értékelés: 841
Re: Keresek: PTP5 vagy PTP6 kit
Szerintem inkább itt keress, kérdezz: viewtopic.php?f=28&t=49375&start=600vencel írta: ↑2022.06.07., kedd 16:28Sziasztok!
Gimnazista fiam szeretne egy Lenco PTP5-öt vagy PTP6-ot építeni azokból az alkatrészekből, amiket tőlem kapott.
Első lemezjátszója lenne, önmaga szeretné megépíteni.
Ezzel kapcsolatban szeretném megkérdezni, hogy van-e valakinél elfekvőben egy PTP5-ös vagy PTP6-os készlet vagy tudna segíteni rajzzal, ami alapján le lehetne gyártatni?
Köszönünk minden ajánlatot vagy tanácsot!
Üdv.
Vencel
Keresek: PTP5 vagy PTP6 kit
Sziasztok!
Gimnazista fiam szeretne egy Lenco PTP5-öt vagy PTP6-ot építeni azokból az alkatrészekből, amiket tőlem kapott.
Ezzel kapcsolatban szeretném megkérdezni, hogy van-e valakinél elfekvőben egy PTP5-ös vagy PTP6-os készlet vagy tudna segíteni rajzzal, ami alapján le lehetne gyártatni?
Üdv.
Vencel
Üdv.
Vencel
Vacak lehet Neked, LIMI. 

A német fülű német bajnokságban bárki labdába rúghatott, pláne a németek és a japánok.
A német Stereoplay- ben a " Spiccenklasse " tetején mégis a Linn trónolt, míg le nem váltotta a Roxan.
/ El tudom képzelni a német szerkesztők arcára kiülő kéjes vigyort, hogy végre le tudták piszkálni a csúcsról a Linnt, még ha egy hindu masinával is.../
Pontosítanék : a Sondek Ittok Asak kombinációban bármit kicseréltek, nem jobb lett, hanem rosszabb.
Üdv.
Gyuri
A német Stereoplay- ben a " Spiccenklasse " tetején mégis a Linn trónolt, míg le nem váltotta a Roxan.
/ El tudom képzelni a német szerkesztők arcára kiülő kéjes vigyort, hogy végre le tudták piszkálni a csúcsról a Linnt, még ha egy hindu masinával is.../
Pontosítanék : a Sondek Ittok Asak kombinációban bármit kicseréltek, nem jobb lett, hanem rosszabb.
Üdv.
Gyuri
-
József1960
- Törzsvendég

- Értékelés: 152
Az angol bajnokságban,csak angolok rúghattak labdába,de ennek ellenére a TD126-ot sokan az LP12 riválisának tekintették.Rock60 írta: ↑2022.06.05., vas. 08:41Khmm... Azért ne essünk át a ló túloldalára. A Xerxés legalább duplája árban, régen volt nekem, és azóta is bánom - 80-as évek vége - hogy nem Linn Sondekem lett végül.
Üdv.
Gyuri
Khmm... Azért ne essünk át a ló túloldalára. A Xerxés legalább duplája árban, régen volt nekem, és azóta is bánom - 80-as évek vége - hogy nem Linn Sondekem lett végül.
Üdv.
Gyuri
Üdv.
Gyuri
Valóban jó játszó ez a td 160s és még lehetne javítani rajta.megéri az árát akár végállomás is lehetne,de azért a roksan xerxes jobb igaz másfélszer ennyibe kerül.a korai linneknél szerintem is jobb ez a thorens.sok sikert az eladáshoz
-
LIMAR
- Törzsvendég

- Értékelés: 3333
- Kapcsolat:
Picit upgradeltük az analóg rendszerünket:
TechDAS Airforce III premium S futómű https://techdas.jp/pages/air-force-iii-premium-s/
Thales Simlicity II hangkar https://www.tonarm.ch/en/products/thales-simplicity-ii
Glanz MH-1200S hangkar https://glanz.tech/e/collection/mh1200s1000s900s/
X-Quisite ST hangszedő https://www.x-quisite.ch/cartridges/x-quisite-st
Koetsu Onyx Platinum hangszedő http://www.koetsuaudio.com/onyx
Mindezeket kiszolgálja az új CrystalConnect da Vinci kábelezése,
Soulution 7-es elektronikák,
Paradigm Persona 9h hangfalak......
Minden pillanat egy élmény, amikor felteszek akármilyen lemezt. A vákuum leszívja a lemezt az 29 kg-os gunmetal tányérra, a légcsapágy megemeli a tányért, majd a síri csendből előjönnek az eddig soha nem hallott részletek, majd a dinamika. Hihetetlen élmény, egy más világ. Nem is mentünk Münchenbe. Minek, mikor ilyen rendszeren hallgathatok zenét minden nap.
TechDAS Airforce III premium S futómű https://techdas.jp/pages/air-force-iii-premium-s/
Thales Simlicity II hangkar https://www.tonarm.ch/en/products/thales-simplicity-ii
Glanz MH-1200S hangkar https://glanz.tech/e/collection/mh1200s1000s900s/
X-Quisite ST hangszedő https://www.x-quisite.ch/cartridges/x-quisite-st
Koetsu Onyx Platinum hangszedő http://www.koetsuaudio.com/onyx
Mindezeket kiszolgálja az új CrystalConnect da Vinci kábelezése,
Soulution 7-es elektronikák,
Paradigm Persona 9h hangfalak......
Minden pillanat egy élmény, amikor felteszek akármilyen lemezt. A vákuum leszívja a lemezt az 29 kg-os gunmetal tányérra, a légcsapágy megemeli a tányért, majd a síri csendből előjönnek az eddig soha nem hallott részletek, majd a dinamika. Hihetetlen élmény, egy más világ. Nem is mentünk Münchenbe. Minek, mikor ilyen rendszeren hallgathatok zenét minden nap.
- Csatolmányok
-
- 20220602_153409.jpg (4.25 MiB) Megtekintve 2113 alkalommal
-
- 20220602_151918.jpg (2.94 MiB) Megtekintve 2113 alkalommal
-
- 20220603_122814.jpg (2.97 MiB) Megtekintve 2113 alkalommal
-
- 20220603_122805.jpg (3.02 MiB) Megtekintve 2113 alkalommal
-
- 20220426_122356.jpg (2.2 MiB) Megtekintve 2113 alkalommal
-
- 20220426_122332.jpg (1.54 MiB) Megtekintve 2113 alkalommal
-
József1960
- Törzsvendég

A liftbakot le kell húzni,és be kell kenni szilikonzsírral. A kar talán azért fut rá a címkére,mert nincs antiskating.heineken írta: ↑2022.06.03., pén. 18:35Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem,..vettem egy Nad 5120 lemezjátszót, aminek van egy kis problémája.
A lift nem tartja meg a kart a lemez fölött, valamint a csőkar a lemez végén tovább csúszik a címkére, ami elég bosszantó.
Lehet ezt házilag' orvosolni olajzással és beállítással vagy inkább szakembert igényel ez a javítás?
Tudtok javosolni valakit, akire rá lehet bízni a javítást?
- heineken
- Fórumlakó

- Értékelés: 160
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem,..vettem egy Nad 5120 lemezjátszót, aminek van egy kis problémája.
A lift nem tartja meg a kart a lemez fölött, valamint a csőkar a lemez végén tovább csúszik a címkére, ami elég bosszantó.
Lehet ezt házilag' orvosolni olajzással és beállítással vagy inkább szakembert igényel ez a javítás?
Köszönöm az Uraknak a segítséget, már meg is van a 0.01 - es mérlegecske ! 
- Smart845
- V.I.P.

- Értékelés: 230
A három rossz tulajdonságom:precíz vagyok,utálom a rendetlenséget és tisztaság mániám van.
-
József1960
- Törzsvendég

Jó estét az Uraknak ! Érdeklődnék, hol lehet hozzájutni és kb. mennyiért egy jobb digit tűmérleghez ?
0.1, de inkább 0.01 Gr. mérés pontosságúra gondoltam.
Kösz,üdv.
Gyuri
0.1, de inkább 0.01 Gr. mérés pontosságúra gondoltam.
Kösz,üdv.
Gyuri