No akkor van még egy rossz hírem. Ezek már nem "tartanak" felnőtteket. A mai csapatoknál szinte csak utánpótlás van, felnőttek csak amatőr szinten. OK létezik még Epronex, MKB, de már nem az a szint, mint a Ti időtökben. A felnőtt outi versenyzés már teljesen amatőr kategória.revox írta: ↑2022.06.04., szomb. 21:39Lotus volt már pár éve,de szerintem abból volt több, ahogy volt szerb is. De azt nem tudtam, hogy egyesültek. A zengőt se tudtam,hogy pécsiek, vagyis az vegyes lehet. Lehet pécs a központ,de ott előkerült több, régi arc, krábbi csapatokból.AAttila írta: ↑2022.06.04., szomb. 21:17Zengő és a Lotusrevox írta: ↑2022.06.04., szomb. 21:03
Pécs ennyire feltörőben van? Kik nyomják most ott, melyik csapat?
Egy3bk3nt kevés a verseny, de azt figyeltem meg, sok mksz akkreditáltra se mennek el a húzócsapatok, mert inkább kijárnak külföldre. Pedig kb 5 éve beindult egy nagyon jó irány, bajnoki futamokkal, ranglistával. De nagyon ráálltak a nemzetközi szereplésre, a versenyek meg vagy érdeklődés híján, vagy csak úgy simán megint kezdenek kiürülni.
A Lotus pl egyforma bringákkal versenyez (DRAG), egyesültek szerbekkel (úgy emlékszek a szerb válogatott is ott készül) komoly központjuk lett fizikai felmérő hellyel,stb. Plusz a Mecsek jó terep. Most magyar szinten elég komolyan tolják. Ők is sokat járnak külföldi versenyekre. Sajna igaz, hogy a legtöbb csapat, ahol van komolyabb csapatmunka,edzés, többet versenyeznek kint, mint itthon. (persze itthon nem is nagyon van hol) Sőt össze is dolgoznak, kölcsön adnak egymásnak embereket, hogy jobban szerepelhessenek, ill. így a fiatal bringások is több versenytapasztalathoz jutnak. Tőlünk is mennek vendég munkásnak a Lotushoz, Zengőhöz.
Csak ezzel az alapprobléma még megvan. Mostanra annyira elgyengült a felnőtt mezőny (egy verseny húzóereje) ,ha megjelenik egy jobb csapat, rojtosraverik a mezőnyt. Azért régebben egy sima debreceni mksz versenyen a dksi mellett epronex, super beton, kőbánya, tusnád (RO. mai Novák, axxem proconti csapat), Steaua Bukarest, Veloki, ...meg passz. Ott volt minden értelmes csapat, minimum 6-8 fővel... De sokszor Kusztiék is hazaugrottak, még a bmc amplatzzal.
A mai Mátra körön nem engedték ki a szervezők a mezőny után a kísérő kocsinkat. (nem tudom miért) az egyik csapattársamnak defektje lett, majdnem 15 perc volt, mire az autó odaért. Mondanom se kell, a srácnak innentől edzés volt.