Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kerékpározás
Re: Kerékpározás
Na jó, a hatásvadász versenyszervezésnek is megvan az előnye. Érdemes n3zni az élő videót. Nálam elég gyengén jön, így csak tippelem, hogy Gönczy Gergő van szökésben valakivel (testalkat, hajtástechnika), akit totál passzolok. Ha nem érnek fel rájuk, érdekes lesz, a mokány vasgyúró és a hegyizerge harca a végén. Mondjuk Gergő pécsi srác... Mecsekben edződött alkata ellenére. A kerékválasztása se véletlen, már ami a profilt érinti. Tipp, vagy fulcrum zero, vagy dura ace c24.
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
Monnyuk van ilyen... Kezd divat lenni. A TT OB-ra is akarnak ilyet, de régebben hiába volt, kutya nem nézte
https://m.facebook.com/home.php?refsrc= ... oft=search
https://m.facebook.com/home.php?refsrc= ... oft=search
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
Jól látod a megélhetésit. Egy rendesen szervezett verseny erősen ráfizetéses, amit az mksz próbál kompenzálni. Nyilván, ahány futam, annyi rendőri biztosítás. Nálunk 20-30 rendőr van mozgósítva egy hajdú kupán kb. Még sose számoltam meg. A polgárőrök szerencsére csak pár tálca sörért jönnek, nekik ez kicsit reklám, hogy jelen vannak. És persze az egyesületi segítők, kb 20-30 fő. Mellé a nevezési díjak ennek töredéke, igaz, nincs hoizzá savanyúbor. De van tisztességes útvonalbiztosítàs, öltoző, zuhanyzó, budi, orvosi ellátás. Ha a mentő nem elég, a kopter is készenlétben van. (Ami persze mindig, de ilyenkor fokozottan).pärt írta: ↑2022.06.04., szomb. 00:15Gondolom, ez bőven alatta van az általad libakergetőnek nevezett "versenyek" színvonalának is. Ez olyan megélhetési versenyszervezésnek tűnik. Bár én pl. azt a Tisza-tó csörtét sem értem teljesen: hogy lehet egy ilyen kis béna kerékpárútra rászabadítani a mezőnyt, különesen úgy, hogy amúgy minimális ráfordítással betömhető kátyúk vannak rajta.
A megélhetési versenyeken megy elől jóesetben a rendőr. Ellő az eleje, kb 50 fő, őket körbeviszik, a többi lemradó meg 12-ért körbebicajozik, ha el nem téved. Szerintem tavaly pont ekkor voltiunk túrazni mátrában. Láttuk van a verseny, felmentünk kékesre, autóval. Csont nélkül felengedtek, bele a mezőnybe. Persze mezóny rég nem volt, csak a dögsor somfordált fel a tetőre, ahol, mire felértek, a pódiumot, célkaput is rég lebomtották... De ez hagyján, ezt megcsinálják a balatonkerülésen is. Ott mondjuk akit magárahagynak, útbiztosítás nélkül, na az baromi soká ér körbe. Neki már nincs tiszta, autó és turistamentes útja, mintha magának menne. A difi csak annyi, amikor a tdh mezőnye ment biztosított úton, a csapatbusszal lemradtunk a karavánról és a kreszt betartva gyönygöstől pestig nem értünk fel a sorra...(persze, a hegyen át). Xal a letakarított út ennyi előnyt jelent. Aki a balatoni 220-ra magáramarad, jobb, ha keres a bookingon szállást menetközben
Ezek edzőversenynek jók lehetnek, olyannak,aki végig elől tud forogni. A többieknek vakrepülés.
halfnote.hu
halfnote.hu
- pärt
- Őslakos

- Értékelés: 5308
Gondolom, ez bőven alatta van az általad libakergetőnek nevezett "versenyek" színvonalának is. Ez olyan megélhetési versenyszervezésnek tűnik. Bár én pl. azt a Tisza-tó csörtét sem értem teljesen: hogy lehet egy ilyen kis béna kerékpárútra rászabadítani a mezőnyt, különesen úgy, hogy amúgy minimális ráfordítással betömhető kátyúk vannak rajta.
pärt írta: ↑2022.06.03., pén. 21:43Teljesen korrekt. Kapsz kekszet, szintidő nincs, tehát még most is úton lehetsz, szépkorú velocipédisták és koalák is indulhatnak, és szólnak, hogy vigyázzunk, mert a hegyen lejtő is előfordul. A felgyülemlett energiát pedig az összkategóriás rajt utáni tülekedésben üvöltözéssel levezetheted. Ja, és női ivarszervért kulacs jár!
Hogy én miért nem vágytam soha egy kis versenyzésre?![]()
Azért egy rendes verseny nem ilyen, de az más sztori
halfnote.hu
halfnote.hu
- pärt
- Őslakos

Teljesen korrekt. Kapsz kekszet, szintidő nincs, tehát még most is úton lehetsz, szépkorú velocipédisták és koalák is indulhatnak, és szólnak, hogy vigyázzunk, mert a hegyen lejtő is előfordul. A felgyülemlett energiát pedig az összkategóriás rajt utáni tülekedésben üvöltözéssel levezetheted. Ja, és női ivarszervért kulacs jár!
Hogy én miért nem vágytam soha egy kis versenyzésre?
Hogy én miért nem vágytam soha egy kis versenyzésre?
A bor kimaradt, valahogykitöröltem, pedig fontosrevox írta: ↑2022.06.03., pén. 20:08Micsoda versenykiírás... Kb egy 8 éves cizelláltabban fogalmazzza meg a nyári élményét a szeptemberi első roöpdogában. Mellesleg tele van kedvcsináló passzusokkal12 ezerért kapsz egy valag dolgot, amire semmi szükséged, de útbiztosítás(lezárás) nem lesz. Agyrém, hogy egy ilyen kamikaze biciklizést versenynek neveznek és még az mksz bírót is biztosít, hogy akkreditált legyen... Vágott anyag... Ja, a nevezést kicsit nem annyira értem, de kb talán
csak előre lehet online,de előnevezés nincs
(amúgy az mksz versenyek biztosítottak kárigényre bizonyos összegig, amit itt kizárnak)
----------------------------------
VERSENYINFORMÁCIÓ
Kategóriák születési év alapján (Női/Férfi)
U15 (2008-2009) INGYENES
U17 (2006-2007) INGYENES
U19 (2004-2005)
Felnőtt (1993-2003)
Master1 (1983-1992)
Master2 (1973-1982)
Master3 (1963-1972)
Master4 (1962-ben vagy korábban)
Választható távok:
Figyelem! Minden táv Gyöngyösről indul a Károly Róbert Diákhoteltől!
Rövid táv
Hosszú táv
Nevezés:
A versenyen való részvételhez NINCS szükség licencre!
Nevezni a rajt előtti utolsó óráig lehet!
Nincs előnevezés. Nevezés van.
A nevezők számát 500 főben korlátozzuk.
Nevezni az online nevezési lapot kitöltve lehet.
A versenyző email címe az egyedi azonosítója!
Minden nevezőnek ki kell töltenie a nevezési lapot az ő saját, egyedi email címével.
A nevezés a nevezési díj befizetésével válik érvényessé.
Készpénzt nem fogadunk el a helyszínen sem! Csak online lehet a fizetést rendezni.
Nevezési díjat nem utalunk vissza. A fel nem használt, de már befizetett nevezés a következő versenyen felhasználható.
A nevezési díj befizetése történhet átutalással a megadott számlaszámra vagy bankkártyával a weboldalunkról.
Hosszú táv: 12 000 ft
Rövid táv: 12 000 ft
Összetett: 18 000 ft
választható, egyedi rajtszám: + 990 ft
A nevezési díjat a Mátra Biker Sport Club részére kérjük a tourdematra.hu/fizetek oldalon befizetni vagy átutalni!
A nevezési díj tartalmazza:
rajtcsomag
EvoChip időmérő chip
rajtszám (alapesetben a rajtszámot automatikusan adja a rendszer, de választhatsz magadnak egyedi rajtszámot, ha szeretnél, + 990 forintért)
HAMMER NUTRITION energiazselé
MERIDA kulacs minden női rajtcsomagban
egy üveg mátrai bor a farkasmályi Dominium Pincészet, a gyöngyössolymosi Nyilas Pincészet és a gyöngyössolymosi Ákos Pince támogatásával
az U15 és U17 ingyenes nevezések rajtcsomagjai nem tartalmaznak bort
banán Rozgonyitól a gyöngyösi Rozgonyi Zöldség-Gyümölcs támogatásával
SWISS dobozos vitaminital
Detki Keksz
A kategóriák egy időben és egy mezőnyben indulnak.
Szintidő nincs.
Technikai információk:
Figyelem! Minden táv Gyöngyösről indul!
A verseny nem lezárt útvonalon zajlik, a Magyar Kerékpáros Szövetség versenyszabályai és a KRESZ szabályainak betartása a verseny teljes útvonalán kötelező!
Sportbiztosítás megkötése ajánlott! A nevezési díj biztosítást nem tartalmaz.
Zárt kemény héjú fejvédő használata kötelező!
Figyelem! Mátraháza után egy lejtős szakasz következik, itt kérjük, rendkívül figyeljetek a megválasztott sebességre!
...
A résztvevő tudomásul veszi, hogy nevezési díjat nem fizetünk vissza, a már befizetett nevezési díj a következő rendezvényen felhasználható.
A versenyen minden olyan kérdésben, melyet a kiírás nem tartalmaz, a Magyar Kerékpáros Szövetség szabályai érvényesek.
A versenyen mindenki saját felelősségére indul, a rendezőktől kárigény semmilyen jogcímen nem igényelhető.
A Mátra Biker SC és a Rákóczi Szövetség kerékpáros tábort is szervez júliusban:
--------------------------------
Eme utóbbira máris jelentkezem![]()
halfnote.hu
halfnote.hu
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 8024
A BMC eladósorba kerül...
.
.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
Micsoda versenykiírás... Kb egy 8 éves cizelláltabban fogalmazzza meg a nyári élményét a szeptemberi első roöpdogában. Mellesleg tele van kedvcsináló passzusokkal
12 ezerért kapsz egy valag dolgot, amire semmi szükséged, de útbiztosítás(lezárás) nem lesz. Agyrém, hogy egy ilyen kamikaze biciklizést versenynek neveznek és még az mksz bírót is biztosít, hogy akkreditált legyen... Vágott anyag... Ja, a nevezést kicsit nem annyira értem, de kb talán
csak előre lehet online,de előnevezés nincs
(amúgy az mksz versenyek biztosítottak kárigényre bizonyos összegig, amit itt kizárnak)
VERSENYINFORMÁCIÓ
U15 (2008-2009) INGYENES
U17 (2006-2007) INGYENES
U19 (2004-2005)
Felnőtt (1993-2003)
Master1 (1983-1992)
Master2 (1973-1982)
Master3 (1963-1972)
Választható távok:
Rövid táv
Hosszú táv
Nevezés:
Minden nevezőnek ki kell töltenie a nevezési lapot az ő saját, egyedi email címével.
Készpénzt nem fogadunk el a helyszínen sem! Csak online lehet a fizetést rendezni.
Nevezési díjat nem utalunk vissza. A fel nem használt, de már befizetett nevezés a következő versenyen felhasználható.
A nevezési díj befizetése történhet átutalással a megadott számlaszámra vagy bankkártyával a weboldalunkról.
A nevezési díjat a Mátra Biker Sport Club részére kérjük a tourdematra.hu/fizetek oldalon befizetni vagy átutalni!
rajtcsomag
chipes időmérés (EvoChip)
frissítő
kategóriák szerinti díjazás
befutó érem minden résztvevőnek (finisher’s medal)
szakszerű felügyelet az Országos Mentőszolgálat közreműködésével
útvonalbiztosítás: Rendőrség és UBE motorosok
MERIDA tombolasorsolásymosi Ákos Pince támogatásával
Detki Keksz[/b]
Szintidő nincs.
Technikai információk:
A verseny nem lezárt útvonalon zajlik, a Magyar Kerékpáros Szövetség versenyszabályai és a KRESZ szabályainak betartása a verseny teljes útvonalán kötelező!
Figyelem! Mátraháza után egy lejtős szakasz következik, itt kérjük, rendkívül figyeljetek a megválasztott sebességre!
...
A résztvevő tudomásul veszi, hogy nevezési díjat nem fizetünk vissza, a már befizetett nevezési díj a következő rendezvényen felhasználható.
A versenyen minden olyan kérdésben, melyet a kiírás nem tartalmaz, a Magyar Kerékpáros Szövetség szabályai érvényesek.
A versenyen mindenki saját felelősségére indul, a rendezőktől kárigény semmilyen jogcímen nem igényelhető.
Eme utóbbira máris jelentkezem
VERSENYINFORMÁCIÓ
U15 (2008-2009) INGYENES
U17 (2006-2007) INGYENES
U19 (2004-2005)
Felnőtt (1993-2003)
Master1 (1983-1992)
Master2 (1973-1982)
Master3 (1963-1972)
Választható távok:
Rövid táv
Hosszú táv
Nevezés:
rajtcsomag
chipes időmérés (EvoChip)
frissítő
kategóriák szerinti díjazás
befutó érem minden résztvevőnek (finisher’s medal)
szakszerű felügyelet az Országos Mentőszolgálat közreműködésével
útvonalbiztosítás: Rendőrség és UBE motorosok
MERIDA tombolasorsolásymosi Ákos Pince támogatásával
Detki Keksz[/b]
Szintidő nincs.
Technikai információk:
...
Eme utóbbira máris jelentkezem
halfnote.hu
halfnote.hu
Szerintem medveanyót ideéztepärt írta: ↑2022.06.02., csüt. 15:13Köszi! Férfiszoba.
Nekem pozitív az üzenete: megúsztam, nem is ordítottam le a sofőrt, meg fogjuk rá, hogy már úgysem volt sok hátra neki.
Nálunk ez egyszerűbben megy: "a falra semmit nem teszel fel"
halfnote.hu
halfnote.hu
- pärt
- Őslakos

Köszi! Férfiszoba.
Nekem pozitív az üzenete: megúsztam, nem is ordítottam le a sofőrt, meg fogjuk rá, hogy már úgysem volt sok hátra neki.
kivánok neked szebb emlékeket
"Még egy kávé és teret váltok." Star Trek - Voyager (Jane Way)
Audio Analogue Maestro & Chario & TEAC & Era300
Audio Analogue Maestro & Chario & TEAC & Era300
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 8024
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
- pärt
- Őslakos

Volán - Conti 1:0
Avagy: tegyük széppé a kellemetlen emléket!
Avagy: tegyük széppé a kellemetlen emléket!
Re: 98627
A szél az új hegy... Ez a mondás a 2015-ös Magyar Bajnokságon vàlt híressé, amikor mi rendeztük az OB-t a pusztábanpärt írta: ↑2022.05.30., hétf. 01:01Á, nem ilyen bonyolult, egyszerűen egy mennyiségre vagyok belőve. Ha két kanállal többet eszem, mint amennyit a szervezetem kér, akkor már tudom, hogy baj lesz. Nem bírom a nagyobb kaja bevitelt, de nem olyan nagy baj, mert örömért tekerek, az meg nálam 90-100 km körül úgyis menetrendszerűen csappan, utána meg marad a szükség, merthogy valahogy haza kell jutni. Egyszerűbben fogalmazva: nincs ehhez edzettségem, de néha csak jólesik. De tegnap a szél fárasztott ki, az sokkal gyötrőbb, mint a mászás, pedig az is majd 2000m volt.revox írta: ↑2022.05.29., vas. 22:49
Valami szárazabb, szénhidrátdús dolgokkal se megy? Régebben volt savas problémám, amikor mart,kenyeret ettem. Elmúlt, az akkori csajom okozta, idegelt folyton![]()
De ha a péksütik, vagy tészták (szárazabb pizza?) megoldások, azokkal is lehet tölteni. Végülis minden, ami gabonaalpú, keményítőt visz be, az alakul át cukorrá. Memetközben esetleg csoki(?), vagy pl a Balaton Szelet is kicsit felszív a savból az ostya miatt, csoki meg nyomja befele a kalóriát.
De igen, ez akkor elég speciális lehet Nálad, meg kicsit magyarázza is a kemény áttételen hajtást. Bár én még nem mentem úgy Veled, hogy letérdeltél volna, xal azért a normál távokra csak megoldottad màr. Ez most inkább hirtelen lehetett csak több picivel, mint kellett volna, ami persze pont elég, hogy xar legyen a vége.
halfnote.hu
halfnote.hu
- pärt
- Őslakos

Á, nem ilyen bonyolult, egyszerűen egy mennyiségre vagyok belőve. Ha két kanállal többet eszem, mint amennyit a szervezetem kér, akkor már tudom, hogy baj lesz. Nem bírom a nagyobb kaja bevitelt, de nem olyan nagy baj, mert örömért tekerek, az meg nálam 90-100 km körül úgyis menetrendszerűen csappan, utána meg marad a szükség, merthogy valahogy haza kell jutni. Egyszerűbben fogalmazva: nincs ehhez edzettségem, de néha csak jólesik. De tegnap a szél fárasztott ki, az sokkal gyötrőbb, mint a mászás, pedig az is majd 2000m volt.revox írta: ↑2022.05.29., vas. 22:49
Valami szárazabb, szénhidrátdús dolgokkal se megy? Régebben volt savas problémám, amikor mart,kenyeret ettem. Elmúlt, az akkori csajom okozta, idegelt folyton![]()
De ha a péksütik, vagy tészták (szárazabb pizza?) megoldások, azokkal is lehet tölteni. Végülis minden, ami gabonaalpú, keményítőt visz be, az alakul át cukorrá. Memetközben esetleg csoki(?), vagy pl a Balaton Szelet is kicsit felszív a savból az ostya miatt, csoki meg nyomja befele a kalóriát.
De igen, ez akkor elég speciális lehet Nálad, meg kicsit magyarázza is a kemény áttételen hajtást. Bár én még nem mentem úgy Veled, hogy letérdeltél volna, xal azért a normál távokra csak megoldottad màr. Ez most inkább hirtelen lehetett csak több picivel, mint kellett volna, ami persze pont elég, hogy xar legyen a vége.
Máar egész régen vettem
halfnote.hu
halfnote.hu
Valami szárazabb, szénhidrátdús dolgokkal se megy? Régebben volt savas problémám, amikor mart,kenyeret ettem. Elmúlt, az akkori csajom okozta, idegelt folytonpärt írta: ↑2022.05.29., vas. 21:37Ki kell ábándítsalak; engem senki hasmenése nem nyugtat meg.revox írta: ↑2022.05.29., vas. 21:17...Ha megnyugtat, egész héten hasmenésem volt... Pénteken, úgy-ahogy ettem, szombat reggel 2 virslit... Aztán nekivágtam levezetni össz 700 kilit, közben sétáltunk kb 10 kilit és eléheztem a 10-es végéreBár sokat segített, hogy egy kajálda reklámtábláján megláttam a sültszalonnás túróscsuszát... Az volt félúton, a másik felén kísértett a látvány
Leérve egy bazi nagy marhahamburger, majd a tescoban vettem nagy zacskó sóschipset és egy Margo nevű csokit, ami 400kcal önmagábankóla és kofola, de itthon még várt egy adag gyros... Gumicukor+ropi
![]()
Mindez 10 kili séta után, nulla előtöltéssel![]()
![]()
Nekem ez a kaja ügy áldás és átok is. Keveset eszem, nem is tudok sokat, mert a fülemen jön ki utána a gyomorsav, cserébe húsz fokban is kihűlnek a végtagjaim, és nagyobb menetekhez nehéz magamat feltölteni. Alacsony nyugalmi pulzus - takaréküzem - ülve elalszol. Olyasmi, mint magasnak lenni: a lányok szeretik (már nem prioritás), de másfél millióval több egy olyan autó, amiben nem súrolod a tetőt, meg nem magzati pózban vagy behajtogatva, mögötted a két ugyanilyen méretű fiaddal. Semmi sincs ingyen...
halfnote.hu
halfnote.hu
Nem én, a főnökség
halfnote.hu
halfnote.hu
- pärt
- Őslakos

Ki kell ábándítsalak; engem senki hasmenése nem nyugtat meg.revox írta: ↑2022.05.29., vas. 21:17...Ha megnyugtat, egész héten hasmenésem volt... Pénteken, úgy-ahogy ettem, szombat reggel 2 virslit... Aztán nekivágtam levezetni össz 700 kilit, közben sétáltunk kb 10 kilit és eléheztem a 10-es végéreBár sokat segített, hogy egy kajálda reklámtábláján megláttam a sültszalonnás túróscsuszát... Az volt félúton, a másik felén kísértett a látvány
Leérve egy bazi nagy marhahamburger, majd a tescoban vettem nagy zacskó sóschipset és egy Margo nevű csokit, ami 400kcal önmagábankóla és kofola, de itthon még várt egy adag gyros... Gumicukor+ropi
![]()
Mindez 10 kili séta után, nulla előtöltéssel![]()
Nekem ez a kaja ügy áldás és átok is. Keveset eszem, nem is tudok sokat, mert a fülemen jön ki utána a gyomorsav, cserébe húsz fokban is kihűlnek a végtagjaim, és nagyobb menetekhez nehéz magamat feltölteni. Alacsony nyugalmi pulzus - takaréküzem - ülve elalszol. Olyasmi, mint magasnak lenni: a lányok szeretik (már nem prioritás), de másfél millióval több egy olyan autó, amiben nem súrolod a tetőt, meg nem magzati pózban vagy behajtogatva, mögötted a két ugyanilyen méretű fiaddal. Semmi sincs ingyen...
Általában a mi korunkban (de nemcsak mi, diatalabbak is) az előző kb 2 napból mégy,de előtte se érdemes éhezni. Aki rendszeresen edz (mint pl mi régebben) megtanultunk úgy enni hogy kedd, csütörtök rovidebb,de intenzív, szombaton hosszabb tréningek után, az axxonnyal (Bükkben) még eltoltam 100-at vasárnap, de akkor ez rendszeres volt és beállítottam hozzá a kaját. Lényegében folyamatosan töltöttem. Ha egy ilyennek 2-3 napot előtöltesz, a napján már elég reggelire péksütemény(csokis, lekváros,mogyorókrémes)és menetközben úgy 30 kilinként zabszelet, vagy valami hasonló. Sportszelet is jó. De nem kell megvárni az éhségérzetet, akkor már késő.pärt írta: ↑2022.05.29., vas. 20:38Ettem én, de ilyen szélhez már éjszaka el kellett volna kezdeni enni. Nagyobb távot amúgy is csak hétvégén tudok menni, mert amennyi ilyesmihez kell, annyit hétköznap délután nem tudok összezabálni úgy, hogy még le is menjen indulásig. Szokni kell az ilyesmit, véges a gyomrom kapacitása.
Ha megnyugtat, egész héten hasmenésem volt... Pénteken, úgy-ahogy ettem, szombat reggel 2 virslit... Aztán nekivágtam levezetni össz 700 kilit, közben sétáltunk kb 10 kilit és eléheztem a 10-es végére
Leérve egy bazi nagy marhahamburger, majd a tescoban vettem nagy zacskó sóschipset és egy Margo nevű csokit, ami 400kcal önmagában
Mindez 10 kili séta után, nulla előtöltéssel
halfnote.hu
halfnote.hu
- pärt
- Őslakos

Ettem én, de ilyen szélhez már éjszaka el kellett volna kezdeni enni. Nagyobb távot amúgy is csak hétvégén tudok menni, mert amennyi ilyesmihez kell, annyit hétköznap délután nem tudok összezabálni úgy, hogy még le is menjen indulásig. Szokni kell az ilyesmit, véges a gyomrom kapacitása.