ezzel az SMSL DP5 Streamer-el van vlkinek vlmilyen tapasztalata ?...esetleg összehasonlitotta a CA CXN2-el ?
https://www.audiophonics.fr/en/streamer ... 14680.html
tudom van MO-i forgalmazó is,de most maradjunk maga a terméknél magabán
köszi

De nincs semmi baj, mert az összes chi-fi tudja és tudja!

A nagy MQA svindliAlex_Aston írta: ↑2022.05.20., pén. 13:09Én is. És tudtommal még százmilliók.
Illetve több százmillió ember szintnén nem TIDAL-t hallgat.
Szerintem nem olyan kicsi piac ez, hogy be kéne csuknia a boltot azoknak a cégeknek, akik nem adnak MQA-t.

Én is. És tudtommal még százmilliók.
Én sem akarok vitát indítani, csak arra gondolok, hogy MQA nélküli lejátszókat is érdemes lehet nézegetni.

én is szeretek olcsóbban vásárolni ha lehetcannonball írta: ↑2022.05.20., pén. 10:51Ahogy előttem mondták: nincs ingyen ebéd :-). De ez tényleg akkora árkülönbség, hogy az ember bevállalja. Én megtettem.dixie-chicken írta: ↑2022.05.19., csüt. 21:23erre gondolsz:..cannonball írta: ↑2022.05.19., csüt. 10:58A másik gond, hogy amíg nem tudod merre kellene ugrani, ne ugorj. Ha vmi tetszik, vagy a tesztek jókat írtak róla, ne hidd el! Csak azt hidd, amit otthon hallasz a saját rendszeredben. Tehát ha felkerül valami, ami érdekes lehet vidd haza letét ellenében kipróbálásra, illetve ha van rá lehetőséged (pénzed) megrendeled a neten újonnan, aztán van 14 napod elállni a szerződéstől...
Nem kell ettől félni, én 2 céggel is megcsináltam, meg sem kérdezik, miért nem kell. Újra csomagolva eladják ugyanannyiért.
Én most több hetes cserélgetésen vagyok túl (főleg erősítők, mert azt hittem ott a baj), aztán miután látom a rendszer hibáit, illetve az összeget, amiért valamivel jobbá lehetne tenni a hangzást, elégedetten hallgatom azt ami van.
A Cambridge cxn v2 alapvetően egy nagyon jól kezelhető darab, egyedül -amit a teszt is írt róla- a magas tartományban lévő kisebb felbontás lehet zavaró, engem ez csak kis hangerőn zavar cserében nagy hangerőn sem fárasztó a hangja hosszabb távon sem. Sztereo tere parádés, hangja nem karcos, nem rideg, megvan minden, ami kell. Viszont pofátlanság, hogy egyik napról a másikra 100 ezerrel felment az ára úgy, hogy eddig is 30 %-al magasabb volt, mint délkeleti szomszédainknál.
https://www.avstore.ro/dac-uri/cambridge-audio-cxn-v2/
milyen garanciát ad a CA?...van általános EU ? ...ha igen,még akkor is macerás lehet az ügyintézés esetleg,és az ördög nem alszik.....,.van haztartási gépem,amely MO-n lett vásárolva,de amikor garis javitásra szorultunk,a hivatalos MO-i márkaszervizhez fordultam,azt mondták "ja,ez nem hivatalos MO-i forgalamzónál lett vásárolva,az eladóval kell intéznem "...és nem kispályás,MO-n hivatalos,internetes kereskedelmet bonyolitanak...
![]()

Ahogy előttem mondták: nincs ingyen ebéd :-). De ez tényleg akkora árkülönbség, hogy az ember bevállalja. Én megtettem.dixie-chicken írta: ↑2022.05.19., csüt. 21:23erre gondolsz:..cannonball írta: ↑2022.05.19., csüt. 10:58A másik gond, hogy amíg nem tudod merre kellene ugrani, ne ugorj. Ha vmi tetszik, vagy a tesztek jókat írtak róla, ne hidd el! Csak azt hidd, amit otthon hallasz a saját rendszeredben. Tehát ha felkerül valami, ami érdekes lehet vidd haza letét ellenében kipróbálásra, illetve ha van rá lehetőséged (pénzed) megrendeled a neten újonnan, aztán van 14 napod elállni a szerződéstől...
Nem kell ettől félni, én 2 céggel is megcsináltam, meg sem kérdezik, miért nem kell. Újra csomagolva eladják ugyanannyiért.
Én most több hetes cserélgetésen vagyok túl (főleg erősítők, mert azt hittem ott a baj), aztán miután látom a rendszer hibáit, illetve az összeget, amiért valamivel jobbá lehetne tenni a hangzást, elégedetten hallgatom azt ami van.
A Cambridge cxn v2 alapvetően egy nagyon jól kezelhető darab, egyedül -amit a teszt is írt róla- a magas tartományban lévő kisebb felbontás lehet zavaró, engem ez csak kis hangerőn zavar cserében nagy hangerőn sem fárasztó a hangja hosszabb távon sem. Sztereo tere parádés, hangja nem karcos, nem rideg, megvan minden, ami kell. Viszont pofátlanság, hogy egyik napról a másikra 100 ezerrel felment az ára úgy, hogy eddig is 30 %-al magasabb volt, mint délkeleti szomszédainknál.
https://www.avstore.ro/dac-uri/cambridge-audio-cxn-v2/
milyen garanciát ad a CA?...van általános EU ? ...ha igen,még akkor is macerás lehet az ügyintézés esetleg,és az ördög nem alszik.....,.van haztartási gépem,amely MO-n lett vásárolva,de amikor garis javitásra szorultunk,a hivatalos MO-i márkaszervizhez fordultam,azt mondták "ja,ez nem hivatalos MO-i forgalamzónál lett vásárolva,az eladóval kell intéznem "...és nem kispályás,MO-n hivatalos,internetes kereskedelmet bonyolitanak...
![]()
Amennyire én tudom, a Schiit sem szállt be az mqa világba, és le is írták a weblapon, hogy miért. Kb. az a lényege, hogy amíg fogalma sincs senkinek, hogy tulajdonképpen mi is ez, addig ők kimaradnak ebből a világból.

A streaming felhasználók hány százaléka használ Tidalt, és ebből mennyien MQA-t?

Mert tehetetlenek és megrögzötten ragaszkodnak a saját elveikhez és nem veszik figyelembe a kor elvárásait.
Nem létkérdés az MQA, de a legtöbb gyártó mégis rákényszerül, nagy a piaci nyomás. Az MQA lobbinak sikerült elültetni a fejekben azt, hogy az MQA a minőség záloga. Az pedig valahogy nem megy át a fejekbe, hogy egy belépő szintű, de MQA képes DAC-on lejátszott MQA felvétel sokkal rosszabbul szól, mint ugyanaz egy nem MQA képes, de prémium kategóriás DAC-on. Az viszont igaz, hogy egy MQA képes prémium kategóriás DAC-on meg egy kicsivel még jobban.

erre gondolsz:..cannonball írta: ↑2022.05.19., csüt. 10:58A másik gond, hogy amíg nem tudod merre kellene ugrani, ne ugorj. Ha vmi tetszik, vagy a tesztek jókat írtak róla, ne hidd el! Csak azt hidd, amit otthon hallasz a saját rendszeredben. Tehát ha felkerül valami, ami érdekes lehet vidd haza letét ellenében kipróbálásra, illetve ha van rá lehetőséged (pénzed) megrendeled a neten újonnan, aztán van 14 napod elállni a szerződéstől...
..,.van haztartási gépem,amely MO-n lett vásárolva,de amikor garis javitásra szorultunk,a hivatalos MO-i márkaszervizhez fordultam,azt mondták "ja,ez nem hivatalos MO-i forgalamzónál lett vásárolva,az eladóval kell intéznem "...és nem kispályás,MO-n hivatalos,internetes kereskedelmet bonyolitanak... Lehet hogy ez nyilvánvaló, de azért megemlíteném, hogy a Pio coax digitál kimenetén max. 192 kHz/24 bit PCM jel tud kijönni, tehát külső DAC esetén le kell mondanod az ennél nagyobb felbontásról, DSD-ről, MQA-ról, érdemes ezt is figyelembe venni. A Sabre ES 9016S-el építve léteznek sokkal jobb DAC-ok is mint a Pio belső DAC-ja, és léteznek sokkal rosszabbak is csúcs Sabreval vagy csúcs AKM-el megépítve, csak mondom.

Lehet hogy ez nyilvánvaló, de azért megemlíteném, hogy a Pio coax digitál kimenetén max. 192 kHz/24 bit PCM jel tud kijönni, tehát külső DAC esetén le kell mondanod az ennél nagyobb felbontásról, DSD-ről, MQA-ról, érdemes ezt is figyelembe venni. A Sabre ES 9016S-el építve léteznek sokkal jobb DAC-ok is mint a Pio belső DAC-ja, és léteznek sokkal rosszabbak is csúcs Sabreval vagy csúcs AKM-el megépítve, csak mondom.paramania írta: ↑2022.05.19., csüt. 19:55Nagyon köszönöm a sok infot, segítséget!cannonball írta: ↑2022.05.19., csüt. 08:29Bekötsz a streamer helyére egy CD játékost, és ha nem hallasz különbséget a hangban, akkor kár változtatni. Legalábbis a streameren...
Alapjában teljesen elégedett vagyok a jelenlegi rendszerrel, viszont szeretnék feljebb lépni - az a bizonyos bogár motoszkál....
Szóval első körben megpróbálok berakni egy CD futóművet a TIDAL MASTER helyett, bár ebben nem igazán hiszek hogy javulást fog hozni, mivel 2 Mbit/sec körül ömlik a streamerbe az adat ha zenél a PIO hálózatról.
Egy próbát megér azért.
Második körben viszont egy komolyabb DAC -al próbálkozom, ebben jobban is hiszek egyébként.
Szóval jöhetnek a tippek, miket gondoltok jobbnak a jelenlegi 2x SABRE ES 9016S -től.
Kizárólag XLR kimenettel rendelkező DAC -ok érdeklnek !!
Azért lehetőleg ne Ayre QX-5 Twenty , vagy BENCHMARK DAC3 kategória legyen mindjárt elsőre.... :-)
Köszönöm a segítségetek!
Viktor
Pedig az az Ayre egy nagyon jó DAC...paramania írta: ↑2022.05.19., csüt. 19:55Nagyon köszönöm a sok infot, segítséget!cannonball írta: ↑2022.05.19., csüt. 08:29Bekötsz a streamer helyére egy CD játékost, és ha nem hallasz különbséget a hangban, akkor kár változtatni. Legalábbis a streameren...
Alapjában teljesen elégedett vagyok a jelenlegi rendszerrel, viszont szeretnék feljebb lépni - az a bizonyos bogár motoszkál....
Szóval első körben megpróbálok berakni egy CD futóművet a TIDAL MASTER helyett, bár ebben nem igazán hiszek hogy javulást fog hozni, mivel 2 Mbit/sec körül ömlik a streamerbe az adat ha zenél a PIO hálózatról.
Egy próbát megér azért.
Második körben viszont egy komolyabb DAC -al próbálkozom, ebben jobban is hiszek egyébként.
Szóval jöhetnek a tippek, miket gondoltok jobbnak a jelenlegi 2x SABRE ES 9016S -től.
Kizárólag XLR kimenettel rendelkező DAC -ok érdeklnek !!
Azért lehetőleg ne Ayre QX-5 Twenty , vagy BENCHMARK DAC3 kategória legyen mindjárt elsőre.... :-)
Köszönöm a segítségetek!
Viktor
Nagyon köszönöm a sok infot, segítséget!cannonball írta: ↑2022.05.19., csüt. 08:29Bekötsz a streamer helyére egy CD játékost, és ha nem hallasz különbséget a hangban, akkor kár változtatni. Legalábbis a streameren...
Ez kb. visszaélés az elállási joggal. A legtöbb kereskedő biztosít otthoni kipróbálási lehetőséget letét ellenében a demó készletéből, ami már eleve felbontott, és előzőleg használt készüléket jelent. Ha rendelsz egy újat, és visszaküldöd elállási joggal, azt már nem lehet újként, új áron eladni, legalábbis normális kereskedő nem csinál ilyet. Te szeretnél úgy egy készüléket vásárolni teljes áron, hogy azt előzőleg más kibontotta, kipróbálta, összetapizta?cannonball írta: ↑2022.05.19., csüt. 10:58A másik gond, hogy amíg nem tudod merre kellene ugrani, ne ugorj. Ha vmi tetszik, vagy a tesztek jókat írtak róla, ne hidd el! Csak azt hidd, amit otthon hallasz a saját rendszeredben. Tehát ha felkerül valami, ami érdekes lehet vidd haza letét ellenében kipróbálásra, illetve ha van rá lehetőséged (pénzed) megrendeled a neten újonnan, aztán van 14 napod elállni a szerződéstől...
mishow írta: ↑2022.05.19., csüt. 09:20Ilyenkor gyakran sok pénz elköltése után alig várjuk, hogy legalább olyan jó hangot előállítsunk, mint ahonnan elindultunk.
A helyzet ennél még rosszabb szerintem: ha már elköltöttél egy csomó pénzt, akkor logikus, hogy jobb hangot kaptál - ez az illúzió elég gyakori eset. Legfeljebb onnan tudod (jó esetben), hogy nem jó vásárt csináltál, hogy a hifibogár továbbra is dolgozik. Aztán kezdődik elölről a körforgás, még több pénzért.![]()
nincs ingyen ebéd a hifiben (sem)
Ne mondd már, minden nap azt hallgatom a rádióban, tv-ben, hogy van!![]()
![]()
![]()
![]()