Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2129

Re: Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: Shimano »

Most próbálod,vagy régebbi a kép?
Tegnap csináltam meg úgy ahogyan fülelek ajánlotta,faragtam,csűrtem csavartam vagy két órán át. :D Utána ami egyből feltűnt az a csend mélysége,ami olyan illúziót kelt mintha a semmiből jönnének elő a hangok.A hangzás tiszta,sima és lendületes,de ez mellett realisztikus és hihető is.Sok mindent mutat a felvételből,de mindezt egy kerek egészként,szóval egyelőre úgy tűnik hogy van benne valami amiért talán érdemes kivárni azt hogy hosszabb távon miként is alakul.
Érdekes még hogy a tisztasága mellé nyugalom is társul,tehát nagy hangerőn sem érzem hogy már sok lenne a jóból,sőt szinte kívánja a hangerőt.
Meglátjuk,az idő múlása a legrevelánsabb kritikus,kivárjuk mit mond. ;) Az ára nem vág a földhöz senkit sem,próbának,játéknak,és az időnként mindenkinél előtörő hifis kütyüzés kielégítésére megfelelő,ha meg még jó is lesz,az meg a hab a tortán. :D

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2671

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Shimano írta:
2022.02.08., kedd 11:50
Kész is a japán kanári. :rolleyes: Nincs más hátra,mint az hogy füleljük meg hogy hogyan is énekel. :D
20220208_112712.jpg
na ja...emlékeim szerint vlmelyik Van Damme 2x4mm2-hoz viszonyitva,finomabb,rendezetebb hang..no de majd kiderül hosszú tavon,milyen is... :D
Csatolmányok
IMG_4669.JPG
IMG_4669.JPG (258.19 KiB) Megtekintve 2128 alkalommal
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

Ronda szürkéből pl egy szép fekete. :D
A kép nem a legjobb mert olyan sötét lett nálunk mintha este lenne,de kb így műkszik,tekerni kell,és a hajlítást is bírja.
20220211_144555.jpg
20220211_144555.jpg (4.17 MiB) Megtekintve 2190 alkalommal

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

Ez a kábelrendező spirál egyébként tök jól mutat olyan kábeleken is,amikre a pofásabb kinézet miatt kígyóbőrt szoktak tenni.
Kipróbáltam egy szürke kábelen,és tök jól néz ki ezzel körbeburkolva.Hatása lehet nincs minden kábelen,de legalább jól néz ki,és utólagosan is felrakható akármire is.
Persze nem akarom ezzel elvenni a kígyóbőr gyártók kenyerét, :D csak gondoltam megosztom ezt mint egy lehetőség.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

Shimano írta:
2022.02.11., pén. 11:07
fülelek írta:
2022.02.09., szer. 19:17
szorosan fogja a kábelt...
Véglegesítés elött.Legyen hézag a kábelrendező spiráljai közt,vagy toljan inkább hézagmentesen egymás mellé a meneteket?
Na ez is megvan,és kezdhetem a járatást előről. :angry: Remélem megérte ez a sok macera.
Ha valaki hasonlón törné a fejét,akkor a kábelrendezőből többet vegyen mint a kábel hossza,mert azonos hosszban nem jön ki a matek.Kb fél méterrel hosszabb kell.Persze ez attól is függ hogy hogyan mérik a boltban.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

fülelek írta:
2022.02.09., szer. 19:17
Véglegesítés elött.Legyen hézag a kábelrendező spiráljai közt,vagy toljan inkább hézagmentesen egymás mellé a meneteket?

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5149

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

fülelek írta:
2022.02.09., szer. 16:50
A spirál nem azért jó, hogy ne bomoljon szét a cucc. Ad valami olyasmit a hangzáshoz, amit a drágább, jobb kábelek tudnak spirál nélkül. A spirál anyaga polietilén vagy polipropilén lehet, pvc nem.
Tudom, kicsit ezoterikusnak hallatszik, azaz egy másik topikba való ez a téma, emiatt nem is szeretném ezt itt részletezni.
Nem kell részletezni,csak tudjuk hogy milyen anyagú spirált keressünk ha nekifognánk,de ez akkor már nem is kérdés.Műanyagnak írják sok helyen egyébként általában az anyagát.
És akkor egy kérdés is.A spirál szorosan fogja a kábelt,vagy inkább lazán,némi hézaggal legyen benne a kábel?
A hétvégén lehet csinálok egy ilyet,csak tudnom kell hogy milyen méretű spirált nézzek hozzá.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

A spirál nem azért jó, hogy ne bomoljon szét a cucc. Ad valami olyasmit a hangzáshoz, amit a drágább, jobb kábelek tudnak spirál nélkül. A spirál anyaga polietilén vagy polipropilén lehet, pvc nem.
Tudom, kicsit ezoterikusnak hallatszik, azaz egy másik topikba való ez a téma, emiatt nem is szeretném ezt itt részletezni.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

kupecke írta:
2022.02.09., szer. 13:58
Shimano írta:
2022.02.09., szer. 13:20
Mondtam már hogy utálok kábelt járatni? :angry: Ha nem,akkor most mondom. :D
Mondtam már, hogy tudok adni meghallgatásra bejáratottat? :D
Nálam van 2mm2 és 4mm2 is, bár állítólag a négyeres vastag a legjobb, de ezt a lépcsőt kihagyom, most ippen Mogamizom :napsut:
Hát ja,mondtad igaz,de nem éltem vele mert annyira adta magát hogy megrendelem és másnapra már itt is van,hogy bele sem gondoltam hogy mi vár majd rám,de meg is érdemlem.Még jó hogy nem rendeltem többet, (pedig bennem volt hogy ha már próba,akkor mindkettőt) mert akkor talán még fél évem is elmenne a járatással. :D
Azért nyugtass meg hogy nem kell neki vészesen sok idő,mert akkor már most veszem is ki. :D

kupecke
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1301

Hozzászólás Szerző: kupecke »

Shimano írta:
2022.02.09., szer. 13:20
Mondtam már, hogy tudok adni meghallgatásra bejáratottat? :D
Nálam van 2mm2 és 4mm2 is, bár állítólag a négyeres vastag a legjobb, de ezt a lépcsőt kihagyom, most ippen Mogamizom :napsut:

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3190

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Shimano írta:
2022.02.09., szer. 10:53
Találtam az obi kínálatában ilyen kábelrendezőt.8mm-es 5m hosszban,és két gombóc fagyi árban,tehát nem drága.Viszont műanyag ez is mint az amit levágnék a kábelről,szóval nagyon nem jön le hogy ettől miért lesz jobb a hang gondolkodik.gif ,de kipróbálom majd egy másik kábelen.Ezt amit most szereltem nem bolygatom,mert tök jónak tűnik így is.
Szóval ilyet találtam,ez jó,vagy ha nem,akkor milyen ajánlott?
494775_3.jpg
Zoli mintha azt írta volna, hogy a külső szigetelését azért kell eltávolítani, mert az PVC, és az nem éppen előnyös hatással van a hangminőségre. Ez a rendszerező viszont nem PVC-ből van. Szerintem ez a megfejtés.
Én még ezt sem tenném rá, az összesodrás úgyis összefogja a két eret.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

Alex_Aston írta:
2022.02.09., szer. 11:49
Shimano írta:
Találtam az obi kínálatában ilyen kábelrendezőt.8mm-es 5m hosszban,és két gombóc fagyi árban,tehát nem drága.Viszont műanyag ez is mint az amit levágnék a kábelről,szóval nagyon nem jön le hogy ettől miért lesz jobb a hang gondolkodik.gif ,de kipróbálom majd egy másik kábelen.Ezt amit most szereltem nem bolygatom,mert tök jónak tűnik így is.
494775_3.jpg
Erre én is kíváncsi lennék.
Bár elolvasva a leírást még egyszer, és ha jól értelmezem, akkor nem ettől a spiráltól lesz más a hangja, hanem a sűrűbb sodrás miatt, ez csak azért kell, hogy egyben tartsa a kábeleket. Vagy nem jól értem? gondolkodik.gif
Nem tudni mitől lehet úgy jobb,de könnyen kivitelezhető a dolog,csak még várok hogy hogyan alakul a hangja,mert azért érezhetően össze kell még szednie magát minden téren ahhoz hogy rábólintsak, :D de így elsőre úgy tűnik hogy talán megvan benne az amitől akár még jó is lehet.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3291

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Shimano írta:
494775_3.jpg
Erre én is kíváncsi lennék.
Bár elolvasva a leírást még egyszer, és ha jól értelmezem, akkor nem ettől a spiráltól lesz más a hangja, hanem a sűrűbb sodrás miatt, ez csak azért kell, hogy egyben tartsa a kábeleket. Vagy nem jól értem? gondolkodik.gif
Csak a Marantz! :-D

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

494775_3.jpg
494775_3.jpg (6.97 KiB) Megtekintve 2359 alkalommal

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

fülelek írta:
2022.02.08., kedd 20:37
Első tuning lépés: (gyengébb idegzetűek ne olvassák el:D)
le kell vágni kisollóval a fekete pvc burkot, ami elég laza, utána kicsit sűrűbben összesodorni a két eret, a két végén egy-egy kábelkötegelővel lehet rögzíteni, hogy ne bomoljon szét. A dugókat ehhez nem szükséges leszedni.
Második lépés: polietilén anyagú kábelrendező spirállal betekerni a kábelt, a végeken annyit kihagyva, hogy a dugókat kényelmesen lehessen csatlakoztatni. A spirál menetei egymás mellett legyenek, de ne egymáson. Megfelelő átmérőjű spirál szükséges, nagyobb villanyász boltokban beszerezhető, lehet fehér, fekete vagy színtelen. A spirálban ne lötyögjön a kábel.
Olyan irányban kell a spirált rátekerni, ami nem bomlasztja az erek csavarását. A képen láthatónál szorosabban legyen a spirál.
Aztán be kell dugni és hátradőlni (nem a hokedlin)
Köszi. :smile32: Borítékoltam már előre hogy az egyik tuning a pvc burkolat levétele lehet.Pedig most tök jól néz ki, :rolleyes: elég mutatós ez a kábel élőben,no de sebaj,a lényeg a kapott eredmény.
Ennek most még nem futok neki,egyelőre fülelem úgy ahogyan van,de jó tudni hogy lehet ezen még faragni.
Köszi még egyszer.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Első tuning lépés: (gyengébb idegzetűek ne olvassák el:D)
le kell vágni kisollóval a fekete pvc burkot, ami elég laza, utána kicsit sűrűbben összesodorni a két eret, a két végén egy-egy kábelkötegelővel lehet rögzíteni, hogy ne bomoljon szét. A dugókat ehhez nem szükséges leszedni.
Második lépés: polietilén anyagú kábelrendező spirállal betekerni a kábelt, a végeken annyit kihagyva, hogy a dugókat kényelmesen lehessen csatlakoztatni. A spirál menetei egymás mellett legyenek, de ne egymáson. Megfelelő átmérőjű spirál szükséges, nagyobb villanyász boltokban beszerezhető, lehet fehér, fekete vagy színtelen. A spirálban ne lötyögjön a kábel.
Olyan irányban kell a spirált rátekerni, ami nem bomlasztja az erek csavarását. A képen láthatónál szorosabban legyen a spirál.
Aztán be kell dugni és hátradőlni (nem a hokedlin)
Csatolmányok
ks.jpg
ks.jpg (12.35 KiB) Megtekintve 2369 alkalommal

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

fülelek írta:
2022.02.08., kedd 17:03
Ha esetleg valami nem tetszene, két lépéses tuninggal lehet felsőbb osztályba léptetni, az első lépcsőhöz nem kell semmit venni, a másodikhoz már egy egész keveset (<700Ft) kell költeni (nem dugóra, az megfelelő).
Sajnos dogozni kell vele, ügyességtől függően 1-2-3 órát.
De előbb tessék jól meghallgatni legalább 5-6 órát menjen egyfolytában, aztán tessék panaszkodni/örvendezni :D
Szia!

Már most így frissen is érzem benne a hangot,tehát jöhet az a tuning ajánlat akár most is. :rolleyes:
Dél körül szereltem fel a fiókban évek óta figyelő dugókkal,bekötöttem,és őszintén szólva nem vártam semmit tőle,de ez meglepett,mert jó.Hallgattam egy pár órát és éreztem is benne a potenciált,de volt egy kis szétszórtság a hangjában,aztán beugrott hogy nem kezeltem le a csatikat.Kivettem,lekezeltem deoxit goldal,vissza,és ezután egy olyan kisímult és letisztult hangot mutatott mintha kb már be lenne járatva,holott még közel sincs,de baromi jók ezek a kencék.
Utána néztem a külföldi oldalokon is,és dicsérik ezt is,meg még egy párat,de tényleg jónak tűnik,remélem pár hónap múlva is ezt mondom. :D

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Ha esetleg valami nem tetszene, két lépéses tuninggal lehet felsőbb osztályba léptetni, az első lépcsőhöz nem kell semmit venni, a másodikhoz már egy egész keveset (<700Ft) kell költeni (nem dugóra, az megfelelő).
Sajnos dogozni kell vele, ügyességtől függően 1-2-3 órát.
De előbb tessék jól meghallgatni legalább 5-6 órát menjen egyfolytában, aztán tessék panaszkodni/örvendezni :D

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

Kész is a japán kanári. :rolleyes: Nincs más hátra,mint az hogy füleljük meg hogy hogyan is énekel. :D
20220208_112712.jpg
20220208_112712.jpg (6.02 MiB) Megtekintve 2425 alkalommal

TRB
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 17

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: TRB »

Kedves fórumtársak! A „szakértő kerestetik” persze provokáció volt. Hiába tűnik úgy, hogy az idézett mondat egy gépi fordítás eredménye, sajnos nem. Szóról szóra ezt írták le egy helyen, ami a régi, sokak által máig tiszteletben tartott újság nevét és grafikai elemeit használja, csak épp a szellemiségét nem. Hiszem ugyanakkor, hogy az emlegetett termék és gyártója nem részese tevőlegesen ennek a handabandának.
A forrást ZolaBA már megtalálta, de azért a linket beillesztem.
https://online.fliphtml5.com/zptr/wdux/#p=51
Mi is csak dünnyögünk meg kritizálunk, de senki nem válaszolta meg, milyen a dús kábel, meg mi a kábel energiaszintje, illetve milyen az, amikor egy kábel „másfélszeres erővel bír”. Talán a vontatókötél? :D Új hét indul, kezdjük mosollyal!

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1723

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

TRB írta:
2022.02.06., vas. 18:24
a legdúsabban összerakott kábel, egytől tízig érő skálán, tizenötös, azaz 15-ös energiaszinttel bír,
Google megtalálta a forrást: Hifi magazin 2021 tavasz.

Aki szeret olvasni hadd ajánljak egy olvasnivalót én is: https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=a0800047.tv

- elsőre kicsit nyers, de kiváló gondolatok vannak benne. Aki szereti a fekete humort, olvassa el úgy, mintha a Hifis marketingről szólna! Ez pl. szerintem egy felnyerítve röhögős szakasz:

(2) Ha a kereskedelmi gyakorlat csak a fogyasztóknak egy, az adott gyakorlat vagy az annak alapjául szolgáló áru vonatkozásában koruk, hiszékenységük, szellemi vagy fizikai fogyatkozásuk miatt különösen kiszolgáltatott, egyértelműen azonosítható csoportja magatartásának torzítására alkalmas, és ez a kereskedelmi gyakorlat megvalósítója által ésszerűen előre látható, a gyakorlatot az érintett csoport tagjaira általánosan jellemző magatartás szempontjából kell értékelni.
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 5011

Hozzászólás Szerző: pärt »

Nem tudom milyen kábel, de tuti, hogy cryo kezelt -373 C°-on és a 99.9999999 % tisztaságot is feltornázták 100.1%-ra.

Sok pusztító ostobaságot próbáltak már megetetni hifistákkal (nem mindig sikertelenül), de ezt az agyhalált még a google fordítóra sem nagyon lehet kenni.

viri
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1653

Hozzászólás Szerző: viri »

fülelek írta:
2022.02.06., vas. 19:10
TRB írta:
Szakértő kerestetik, meg tudná mondani valaki, milyen a dús kábel?
„Mivel kevesen használnak arany alapanyagot az audio kábelek területén, nehéz közérthetőnek lenni, de úgy tapasztaltuk, hogy mindentől jobb vezetési képessége van, így a legdúsabban összerakott kábel, egytől tízig érő skálán, tizenötös, azaz 15-ös energiaszinttel bír, így fogalmazzuk meg. Tehát már most jelezzük, hogy kilóg a sorból, messze másfélszeres erővel bír, mint a legjobb réz összetétel, aminek egyébként 10-es értéket adunk. Bármilyen tesztet igyekszünk majd megejteni, ezen a skálán szeretnénk értékelni az energiaátviteli, dinamikai szintjét.”
Ez akkora hülyeség, mintha a Lendvai u 28-ban fogalmazták volna. :smile29:
Az arany csak a harmadik legkisebb fajlagos ellenállású a fémek között, az ezüst az első és a réz a második.
1-10 a skála, akkor mi az a 15-ös érték? Energiaszint? Dús kábel? Másfélszeres erő? Dinamikai szint?
Hol olvastad ezt?
Nekem ez nagyon Emanésönösen hangzik :D
Audio PC(PPV3)- Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

TRB írta:
Szakértő kerestetik, meg tudná mondani valaki, milyen a dús kábel?
„Mivel kevesen használnak arany alapanyagot az audio kábelek területén, nehéz közérthetőnek lenni, de úgy tapasztaltuk, hogy mindentől jobb vezetési képessége van, így a legdúsabban összerakott kábel, egytől tízig érő skálán, tizenötös, azaz 15-ös energiaszinttel bír, így fogalmazzuk meg. Tehát már most jelezzük, hogy kilóg a sorból, messze másfélszeres erővel bír, mint a legjobb réz összetétel, aminek egyébként 10-es értéket adunk. Bármilyen tesztet igyekszünk majd megejteni, ezen a skálán szeretnénk értékelni az energiaátviteli, dinamikai szintjét.”
Ez akkora hülyeség, mintha a Lendvai u 28-ban fogalmazták volna. :smile29:
Az arany csak a harmadik legkisebb fajlagos ellenállású a fémek között, az ezüst az első és a réz a második.
1-10 a skála, akkor mi az a 15-ös érték? Energiaszint? Dús kábel? Másfélszeres erő? Dinamikai szint?
Hol olvastad ezt?

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”