Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

Mango
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 6

Re: Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Mango »

pärt írta:
2022.02.15., kedd 19:26
Jól értem, hogy - némileg talán sarkítva - ha jó hangot akarsz, gyakorlatilag csak ki kell gyorsan cserélni bármit, és pár órára minden helyreáll, hogy aztán sorsszerűen ismét eltompuljon? Mert amit írtál, abból ez következik:

"Sok, sokféle erősítővel, interconnect kábellel, hangfalkábellel, tápkábellel, több házban, több villanyórával, többféle áramerősséggel. Pontosabben, és ez fontos lehet, új egység, (akármi, kábel, erősítő) bekötése után néhány óráig voltak, visszajöttek, lettek normális magas hangok, aztán menetrendszerűen eltüntek, tompává vált - a hang"

Ez pedig vagy paranormális jelenség vagy csak Te érzékeled így. Nem tudok elképzelni olyan hibát, ami a lánc tetszőleges pontján, tetszőleges komponens cseréjével varázsütésre pár óráig kiküszöbölődik, hogy aztán mindig azonos hiba térjen vissza, méghozzá időzítve.
Ráadásul a "nincsenek magas hangok" nem túl egzakt leírás; ebben a formában gyakorlatilag elnémult magassugárzókat sejttet, de feltételezem, hogy nem erről van szó. Családtagok, barátok, hifi cimborák ugyanezt a jelenséget hallják vagy egyáltalán észlelnek változást?
Megtisztelő a szíves figyelem.
Úgy tudnám érzékeltetni a jelenséget, mint amikor a három alap színt keverve kapsz különféle egyéb színeket. Jelen esetben, ha kevesebb magas hang jön ki a szerkezetből (hangfal) a hang tónusa változik. Érzésre, mintha a keresztváltó valami, hő, vagy egyéb hatásra (esetleg ellenállás? de, ez már olyan messzire mutat amihez én nem értek) megváltoztatná a működésének eredményének hatását.

Mango
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

trane írta:
2022.02.15., kedd 20:13
pärt írta:
...Családtagok, barátok, hifi cimborák ugyanezt a jelenséget hallják vagy egyáltalán észlelnek változást?
a 2 pont itt lehet> valszeg egyszerűen a kolléga füle fárad el leborulok.gif . amiről meg az a vicc jut eszembe, amikor a páciens a mutatóujjával magára mutogatva és adott testtájékait megnyomva panaszkodik a dokinak, hogy biza' akárhol is nyomja meg a testét, az mindig fájdalmas. a doki egyszercsak megszólal: Ember, magának el van törve a mutatóujja :fekverohog:
Arik vagytok! :)
Nyilván, szeretem a hangfal hangját.
Óramű pontosan történik mindig ugyan az a jelenség. Ez nem fül kérdése, ez fizika.
Kedves forumtárs felvetése, hogy a hangfalban lévő elektronikai egységeket kellene megvizsgálni. Hajlok arra, hogy jó ötlet lehet...
Haverok nincsenek, csak a Miles Davis meg én. Vagy recseg az a trombita vagy nem. :)

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1248

Hozzászólás Szerző: pali923 »

pärt írta:
tetszőleges komponens cseréjével varázsütésre pár óráig kiküszöbölődik, hogy aztán mindig azonos hiba térjen vissza, méghozzá időzítve.
Szinte minden komponenst kicserélt, kivéve a hangfalat, ugyanis az a szerelem tárgya. Mire lehet ebből következtetni az arisztotelészi logika szerint? :rolleyes: :D
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

pärt
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 5215

Hozzászólás Szerző: pärt »

Jól értem, hogy - némileg talán sarkítva - ha jó hangot akarsz, gyakorlatilag csak ki kell gyorsan cserélni bármit, és pár órára minden helyreáll, hogy aztán sorsszerűen ismét eltompuljon? Mert amit írtál, abból ez következik:

"Sok, sokféle erősítővel, interconnect kábellel, hangfalkábellel, tápkábellel, több házban, több villanyórával, többféle áramerősséggel. Pontosabben, és ez fontos lehet, új egység, (akármi, kábel, erősítő) bekötése után néhány óráig voltak, visszajöttek, lettek normális magas hangok, aztán menetrendszerűen eltüntek, tompává vált - a hang"

Ez pedig vagy paranormális jelenség vagy csak Te érzékeled így. Nem tudok elképzelni olyan hibát, ami a lánc tetszőleges pontján, tetszőleges komponens cseréjével varázsütésre pár óráig kiküszöbölődik, hogy aztán mindig azonos hiba térjen vissza, méghozzá időzítve.
Ráadásul a "nincsenek magas hangok" nem túl egzakt leírás; ebben a formában gyakorlatilag elnémult magassugárzókat sejttet, de feltételezem, hogy nem erről van szó. Családtagok, barátok, hifi cimborák ugyanezt a jelenséget hallják vagy egyáltalán észlelnek változást?

Mango
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Eunos írta:
2022.02.15., kedd 10:56
Helló Mangó!
Tapasztalatom szerint vannak olyan hangsugárzók amiket a közelükben használt mobiltelefon megbolondít. A magassugárzók érzékenyek lehetnek erre és az eredmény pont ez a fénytelenség, akár a magasak eltűnése. Vannak barátaim, akik nem engednek telefont a hifi közelébe, pont emiatt. Mindig fenntartással kezeltem ezt az elméletet, magamban meg is mosolyogtam amíg meg nem tapasztaltam, hogy a probléma nagyon is valós. Nagy reményekkel szereztem be egy hangfalpárt amiről mindenki jókat írt és mondott ám nálam sehogyan sem szólt. Pont egy "telefonfóbiás" barát javasolta, hogy küldjem rá az XLO lemezt, nem veszíthetek vele semmit: és láss csodát kinyílt a hang, megjött a varázs. Ez egy "beégető, rendszerhelyrepofozó" lemez. El kell indítani, feltekerni a hangerőt, ajtót bezárni és fél órára elmenekülni mert idegtépő zajokkal dolgozik.
Sajnos a csoda 2 napig tartott, a hangfalak újra bezárkóztak. Nálam nem megoldható, hogy a telefont kizárjam ezért eladtam őket de az XLO lemezt is odaadtam mert biztos voltam benne, hogy már útközben "sokkot kap" a telefontól az utastérben.
Más hangsugárzónál nem tapasztaltam ezt az érzékenységet de betudtam annak, hogy a kis kényesnek fém csipogója van, az összes többinek pedig selyem. Megnéztem, a tiéd is lágy de attól még szóba jöhet.
Egy próbát megér, nem kell hozzá semmit szétszedni és úgy rémlik hirdet is valaki egy ilyen lemezt.
Talán router van a közelben, de, az abban az 1-2-3 órában is ott van, amikor új egység kerül a láncba és éppen van magas, tisztán szól...

Mango
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Shimano írta:
2022.02.15., kedd 09:44
pali923 írta:
2022.02.15., kedd 09:25
Mango írta:
2022.02.15., kedd 07:11
Ahogy eltelik néhány óra, 1-2-3, visszaáll, a magasak eltünnek...
Én bölcsész vagyok, úgyhogy nyugodtan ki lehet röhögni, de én ilyen tünetek alapján arra gondolnék, hogy valamelyik elektronikában (erősítő, esetleg hangváltó?) valami felmelegszik, és valamelyik alkatrész nem úgy üzemel, ahogy kéne.
Volt egy tv-nk, amiben egy alkatrész ugyanígy járt, és akkor a kép besárgult. A lábait megforrasztotta egy szaki, ettől megjavult.
Valószínű hogy a készülékben van a hiba,de hogy miért kellett ezzel így 5 évet együttélni,az egy jó kérdés. gondolkodik.gif
Már a hiba észlelésekor vissza kellett volna vinni,főleg miután egyértelművé vált hogy mindennel,és mindenhol ezt prudukálja.
5 év... Kezdő voltam, mostanra tanultam valamennyit. S közben ki próbáltam amik többnyire szóba szoktak jönni.

Eunos
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 76

Hozzászólás Szerző: Eunos »

Helló Mangó!
Tapasztalatom szerint vannak olyan hangsugárzók amiket a közelükben használt mobiltelefon megbolondít. A magassugárzók érzékenyek lehetnek erre és az eredmény pont ez a fénytelenség, akár a magasak eltűnése. Vannak barátaim, akik nem engednek telefont a hifi közelébe, pont emiatt. Mindig fenntartással kezeltem ezt az elméletet, magamban meg is mosolyogtam amíg meg nem tapasztaltam, hogy a probléma nagyon is valós. Nagy reményekkel szereztem be egy hangfalpárt amiről mindenki jókat írt és mondott ám nálam sehogyan sem szólt. Pont egy "telefonfóbiás" barát javasolta, hogy küldjem rá az XLO lemezt, nem veszíthetek vele semmit: és láss csodát kinyílt a hang, megjött a varázs. Ez egy "beégető, rendszerhelyrepofozó" lemez. El kell indítani, feltekerni a hangerőt, ajtót bezárni és fél órára elmenekülni mert idegtépő zajokkal dolgozik.
Sajnos a csoda 2 napig tartott, a hangfalak újra bezárkóztak. Nálam nem megoldható, hogy a telefont kizárjam ezért eladtam őket de az XLO lemezt is odaadtam mert biztos voltam benne, hogy már útközben "sokkot kap" a telefontól az utastérben.
Más hangsugárzónál nem tapasztaltam ezt az érzékenységet de betudtam annak, hogy a kis kényesnek fém csipogója van, az összes többinek pedig selyem. Megnéztem, a tiéd is lágy de attól még szóba jöhet.
Egy próbát megér, nem kell hozzá semmit szétszedni és úgy rémlik hirdet is valaki egy ilyen lemezt.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2200

Hozzászólás Szerző: Shimano »

pali923 írta:
Mango írta:
Én bölcsész vagyok, úgyhogy nyugodtan ki lehet röhögni, de én ilyen tünetek alapján arra gondolnék, hogy valamelyik elektronikában (erősítő, esetleg hangváltó?) valami felmelegszik, és valamelyik alkatrész nem úgy üzemel, ahogy kéne.
Volt egy tv-nk, amiben egy alkatrész ugyanígy járt, és akkor a kép besárgult. A lábait megforrasztotta egy szaki, ettől megjavult.
Valószínű hogy a készülékben van a hiba,de hogy miért kellett ezzel így 5 évet együttélni,az egy jó kérdés. gondolkodik.gif
Már a hiba észlelésekor vissza kellett volna vinni,főleg miután egyértelművé vált hogy mindennel,és mindenhol ezt prudukálja.

Mango
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

pali923 írta:
Mango írta:
Ilyesmi motoszkál bennem is. Más már nem lehet.

Mango
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

sutemenyx írta:
2022.02.15., kedd 08:17
Mango írta:
2022.02.15., kedd 07:40
Mango írta:
Van egy Emotiva végfokom is. 300 watt.
300 watt 8ohmon. Már csak az erő miatt mondom. Mindenféle erejű erősítővel, forrással is, ugyan az a jelenség. Igen, mindkét oldalon. A többi hangfalnál nincs ez. A többi rendszeremben, még kettő üzemel ugyan abban a házban, ugyan azon kondíciók között (áramhálózat, villanyóra, stb) nincs ez a jelenség.
Nem az van, hogy szimplán hibás a hangfal vagy hangfalcsatlakozó?
De, lehet, nem tudom, ez idáig nem találtam magyarázatot. Milyen hibára utal a jelenség?

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1248

Hozzászólás Szerző: pali923 »

Mango írta:
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2911
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

Mango írta:
2022.02.15., kedd 07:40
Mango írta:
300 watt 8ohmon. Már csak az erő miatt mondom. Mindenféle erejű erősítővel, forrással is, ugyan az a jelenség. Igen, mindkét oldalon. A többi hangfalnál nincs ez. A többi rendszeremben, még kettő üzemel ugyan abban a házban, ugyan azon kondíciók között (áramhálózat, villanyóra, stb) nincs ez a jelenség.
Nem az van, hogy szimplán hibás a hangfal vagy hangfalcsatlakozó?
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

Mango
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Mango írta:

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

Mindkét oldalon eltűnnek?
Más hangfallal is fennáll a jelenség?
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

Mango
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

sutemenyx írta:
2022.02.14., hétf. 23:54
Mango írta:
2022.02.14., hétf. 21:53
Kedves hifi útvesztőben bolyongó társaim!
5 éve (öt) élek egy fel nem fogható, megfejthetetlen, zavaró, bénító jelenséggel.
Nem is tudom miért, de, ott kezdem, hogy van egy pár Boston Acoustics M340 típusú hangfalam. Az öblös, mindent megremegtető mélyeibe szerettem bele. Haza vittem, újonnan, hivatalos forgalmazótól, bontatlan csomagolásban.... 5 éve nincsenek magas hangok, cintányérok, csilingelők. Sok, sokféle erősítővel, interconnect kábellel, hangfalkábellel, tápkábellel, több házban, több villanyórával, többféle áramerősséggel. Pontosabben, és ez fontos lehet, új egység, (akármi, kábel, erősítő) bekötése után néhány óráig voltak, visszajöttek, lettek normális magas hangok, aztán menetrendszerűen eltüntek, tompává vált - a hang-. Több rendszerem is van, többféle konfigurációban, mindig, mindegyik házban, ahol élünk, éltünk, a többi 'normális' - an szól. Csak ezek a hangszórók nem. Miért!?
Szíves válaszaitokat, gondolataitokat érdeklődő figyelemmel várom.
Lehet még a forrás a probléma. Vagy nemtudom milyen erősítôket meg kabeleket probaltal, lehet egyik sem passzolt. Netan nem lehet, hogy ez ilyen es kesz?

Mellesleg azok az izmos mélyek elég érdekesek. 60-80Hz körül kiemel, 45-nél meg elfogy. Ennél azért szélessávúból is ki lehet hozni jobbat. Nem leszólni akarom, de ez az igazság. Review-ban azt irták, hogy gyenge erősítővel nincs magashang. Nem lehet, hogy ez a problema forrasa?
Csatolmányok
IMG_20220213_130752.jpg
IMG_20220213_130752.jpg (2.63 MiB) Megtekintve 1566 alkalommal
IMG_20220213_130745.jpg
IMG_20220213_130745.jpg (2.39 MiB) Megtekintve 1566 alkalommal

Mango
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Mango
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Mindenféle forrást is próbáltam... A hangfalak tudnak szép magasat is produkálni. De, csak néhány órán át, s csak ha új elem kerül a rendszerbe.!? Vagy új erősítő, vagy új tápkábel, vagy új hangfalkábel, vagy új interconnect kábel. Ahogy eltelik néhány óra, 1-2-3, visszaáll, a magasak eltünnek...

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

Mango írta:
2022.02.14., hétf. 21:53
5 éve (öt) élek egy fel nem fogható, megfejthetetlen, zavaró, bénító jelenséggel.
Nem is tudom miért, de, ott kezdem, hogy van egy pár Boston Acoustics M340 típusú hangfalam. Az öblös, mindent megremegtető mélyeibe szerettem bele. Haza vittem, újonnan, hivatalos forgalmazótól, bontatlan csomagolásban.... 5 éve nincsenek magas hangok, cintányérok, csilingelők. Sok, sokféle erősítővel, interconnect kábellel, hangfalkábellel, tápkábellel, több házban, több villanyórával, többféle áramerősséggel. Pontosabben, és ez fontos lehet, új egység, (akármi, kábel, erősítő) bekötése után néhány óráig voltak, visszajöttek, lettek normális magas hangok, aztán menetrendszerűen eltüntek, tompává vált - a hang-. Több rendszerem is van, többféle konfigurációban, mindig, mindegyik házban, ahol élünk, éltünk, a többi 'normális' - an szól. Csak ezek a hangszórók nem. Miért!?
Lehet még a forrás a probléma. Vagy nemtudom milyen erősítôket meg kabeleket probaltal, lehet egyik sem passzolt. Netan nem lehet, hogy ez ilyen es kesz?

Mellesleg azok az izmos mélyek elég érdekesek. 60-80Hz körül kiemel, 45-nél meg elfogy. Ennél azért szélessávúból is ki lehet hozni jobbat. Nem leszólni akarom, de ez az igazság. Review-ban azt irták, hogy gyenge erősítővel nincs magashang. Nem lehet, hogy ez a problema forrasa?

Mango
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

DefJam
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 20

Hozzászólás Szerző: DefJam »

trane írta:
2022.02.08., kedd 12:47
DefJam írta:
2022.02.08., kedd 12:15
Valaki esetleg betudja azonosítani, hogy milyen erősítő lehet ez? Vagy jól gondolom hogy házi diy?
a panelen látszik: ez egy régebbi Heed Obelisk SAM végfok panelje egy elég gyengusz táppal és egy másik erősítőtől átörökített készülékházban leborulok.gif

Köszönöm Trane! El is felejtettem megvizsgálni a panelt :D

DefJam
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 20

Hozzászólás Szerző: DefJam »

Valaki esetleg betudja azonosítani, hogy milyen erősítő lehet ez? Vagy jól gondolom hogy házi diy?
IMG_20220208_121337.jpg
IMG_20220208_121337.jpg (3 MiB) Megtekintve 1914 alkalommal

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2794

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

Én Luxman-os voltam jó pár évig, szép éveket töltöttünk együtt mire rájöttem, hogy nem az én világom. Csak hogy nosztalgiázzak én is kicsit. :D Volt még hozzá Luxman DZ-03 csöves CD is, arról nem találok saját képet. :napsut:

LUXMAN2.jpg
LUXMAN2.jpg (47.43 KiB) Megtekintve 2113 alkalommal
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2735

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

dixie-chicken írta:
2022.02.07., hétf. 15:53
alto írta:
2022.02.07., hétf. 14:47
dixie-chicken írta:
2022.02.07., hétf. 10:57

Azért a Luxman még nem is rég nagyobb sülyesztőben volt mint a Marantz ma,emlékeim szerint ;) a régi felhasználók ott is fanyarognak manapság,de van régi felhasználó,aki a mai termékeknél megtalálja a megfelelő "fonalat","átjárhatóságot",felismernek bizonyos "hangzásbeli paraméterek",és megveszik az új termékeket...azért annyira nem feket és fehér ez a sport... a márkahűségnek több változata létezhet...első családi kocsink egy VW 1200-as volt,'59 es,az első,hátsó nagyablokos sorozat volt....'72-ben vásároltunk egy vadi új VW 1300-as,az öregem azt mondta "ez már nincs olyan jól megcsinálva mint a régi" :D ..a VW is a csőd szélén volt,ha nem dobják a piacra a Golf 1-est,elvesznek ;)

akkora nagy hátast nem dobtam azen párositástol ( pedig nagyon vágyodtam rá),de lehet csak az SF a hibás...izlések és pofonok... :smile49:
A kiállításon én is hallottam (Szabó Karcsi demózta), sajnos az ottani körülmények messze nem voltak ideálisak. Egyénként a Luxmant és Sonus fabert egymásnak teremtették szerintem, járt nálam kb. ez a szett (Sonus Faber Serafino Tradition és Luxman L-505UX II, a képen egy nagyobb Luxman model van, talán az L-509X), és hát nagyon nem hifis szinten szóltak...
azt elfogadom hogy egy HES,nem biztos hogy mérvadó 100%-ban komponenseknek/rendszereknek a megitélésére...látom mára szépen kikúpálódott a Lux kinálata ismét :smile32: ..ez igy jó,helyes,több ilyen visszatérő kéne a régi gárdábol..

:smile49:
nu,megtaláltam :D jó pár dobozt feltúrtam,mire előkerült..vlmi ilyesmit hiányolok a mai Lux kinálatában (és nem csak a Lux-nál !),megfizethető,jóhangú integráltat,jó phonoval...kb '85 nyara,Luxman L-410 :smile53: ,Thorens 126/III/TP63/Ortofon VMS30/II,Aiwa ADF660,Technics STG3...ami nem látszik,egy Mission 770 :smile29:

Ahogy az L-595ASE-hez,natyon úgy néz ki,raktárban találtak régi,elfekvő L-540-es frontlapokat,lehet akad elfekvő L410/430-as fronlap is (majd)...

http://www.luxman.com/product/detail.php?id=38

https://www.hifi-wiki.de/images/e/ed/Luxman_L-540-1.jpg

no hard feelings 31_1_21.gif
Csatolmányok
luxman l410.JPG
luxman l410.JPG (258.98 KiB) Megtekintve 2054 alkalommal
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1117

Hozzászólás Szerző: denesdr »

dixie-chicken írta:
2022.02.07., hétf. 15:39
persze,ez a lényeg...ha szereted,szereted,ha nem,nem...megverte,nem verte..rengeteg paramétere van egy rendszernek,komponensnek...vlkinek vlmi tök fontos,más számára meg pont az lényegtelen.. ;)
Ez az "agyonverte, lealázta, hazaküldte stb" jelzők nekem is kedvenceim. Milyen rendszerben, kinek a fülével és nem utolsósorban milyen zenén? Ha 10-ből 9 hallgatónak X tetszik, de neked Y jobban bejön, akkor ugyan mit lehet tenni...

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2735

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

alto írta:
2022.02.07., hétf. 14:47
dixie-chicken írta:
2022.02.07., hétf. 10:57

Azért a Luxman még nem is rég nagyobb sülyesztőben volt mint a Marantz ma,emlékeim szerint ;) a régi felhasználók ott is fanyarognak manapság,de van régi felhasználó,aki a mai termékeknél megtalálja a megfelelő "fonalat","átjárhatóságot",felismernek bizonyos "hangzásbeli paraméterek",és megveszik az új termékeket...azért annyira nem feket és fehér ez a sport... a márkahűségnek több változata létezhet...első családi kocsink egy VW 1200-as volt,'59 es,az első,hátsó nagyablokos sorozat volt....'72-ben vásároltunk egy vadi új VW 1300-as,az öregem azt mondta "ez már nincs olyan jól megcsinálva mint a régi" :D ..a VW is a csőd szélén volt,ha nem dobják a piacra a Golf 1-est,elvesznek ;)

akkora nagy hátast nem dobtam azen párositástol ( pedig nagyon vágyodtam rá),de lehet csak az SF a hibás...izlések és pofonok... :smile49:
A kiállításon én is hallottam (Szabó Karcsi demózta), sajnos az ottani körülmények messze nem voltak ideálisak. Egyénként a Luxmant és Sonus fabert egymásnak teremtették szerintem, járt nálam kb. ez a szett (Sonus Faber Serafino Tradition és Luxman L-505UX II, a képen egy nagyobb Luxman model van, talán az L-509X), és hát nagyon nem hifis szinten szóltak...
azt elfogadom hogy egy HES,nem biztos hogy mérvadó 100%-ban komponenseknek/rendszereknek a megitélésére...látom mára szépen kikúpálódott a Lux kinálata ismét :smile32: ..ez igy jó,helyes,több ilyen visszatérő kéne a régi gárdábol..

:smile49:
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”