Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
Re: Sztereó erősitők
Van egy Emotiva végfokom is. 300 watt.
Mindenféle forrást is próbáltam... A hangfalak tudnak szép magasat is produkálni. De, csak néhány órán át, s csak ha új elem kerül a rendszerbe.!? Vagy új erősítő, vagy új tápkábel, vagy új hangfalkábel, vagy új interconnect kábel. Ahogy eltelik néhány óra, 1-2-3, visszaáll, a magasak eltünnek...
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Értékelés: 2871
- Kapcsolat:
Lehet még a forrás a probléma. Vagy nemtudom milyen erősítôket meg kabeleket probaltal, lehet egyik sem passzolt. Netan nem lehet, hogy ez ilyen es kesz?Mango írta: ↑2022.02.14., hétf. 21:53Kedves hifi útvesztőben bolyongó társaim!
5 éve (öt) élek egy fel nem fogható, megfejthetetlen, zavaró, bénító jelenséggel.
Nem is tudom miért, de, ott kezdem, hogy van egy pár Boston Acoustics M340 típusú hangfalam. Az öblös, mindent megremegtető mélyeibe szerettem bele. Haza vittem, újonnan, hivatalos forgalmazótól, bontatlan csomagolásban.... 5 éve nincsenek magas hangok, cintányérok, csilingelők. Sok, sokféle erősítővel, interconnect kábellel, hangfalkábellel, tápkábellel, több házban, több villanyórával, többféle áramerősséggel. Pontosabben, és ez fontos lehet, új egység, (akármi, kábel, erősítő) bekötése után néhány óráig voltak, visszajöttek, lettek normális magas hangok, aztán menetrendszerűen eltüntek, tompává vált - a hang-. Több rendszerem is van, többféle konfigurációban, mindig, mindegyik házban, ahol élünk, éltünk, a többi 'normális' - an szól. Csak ezek a hangszórók nem. Miért!?
Szíves válaszaitokat, gondolataitokat érdeklődő figyelemmel várom.
Mellesleg azok az izmos mélyek elég érdekesek. 60-80Hz körül kiemel, 45-nél meg elfogy. Ennél azért szélessávúból is ki lehet hozni jobbat. Nem leszólni akarom, de ez az igazság. Review-ban azt irták, hogy gyenge erősítővel nincs magashang. Nem lehet, hogy ez a problema forrasa?
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
http://saboaudio.eu
Kedves hifi útvesztőben bolyongó társaim!
5 éve (öt) élek egy fel nem fogható, megfejthetetlen, zavaró, bénító jelenséggel.
Nem is tudom miért, de, ott kezdem, hogy van egy pár Boston Acoustics M340 típusú hangfalam. Az öblös, mindent megremegtető mélyeibe szerettem bele. Haza vittem, újonnan, hivatalos forgalmazótól, bontatlan csomagolásban.... 5 éve nincsenek magas hangok, cintányérok, csilingelők. Sok, sokféle erősítővel, interconnect kábellel, hangfalkábellel, tápkábellel, több házban, több villanyórával, többféle áramerősséggel. Pontosabben, és ez fontos lehet, új egység, (akármi, kábel, erősítő) bekötése után néhány óráig voltak, visszajöttek, lettek normális magas hangok, aztán menetrendszerűen eltüntek, tompává vált - a hang-. Több rendszerem is van, többféle konfigurációban, mindig, mindegyik házban, ahol élünk, éltünk, a többi 'normális' - an szól. Csak ezek a hangszórók nem. Miért!?
Valaki esetleg betudja azonosítani, hogy milyen erősítő lehet ez? Vagy jól gondolom hogy házi diy?
- Tctronic
- Beköltözött
- Értékelés: 2711
Én Luxman-os voltam jó pár évig, szép éveket töltöttünk együtt mire rájöttem, hogy nem az én világom. Csak hogy nosztalgiázzak én is kicsit.
Volt még hozzá Luxman DZ-03 csöves CD is, arról nem találok saját képet.

"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2638
nu,megtaláltamdixie-chicken írta: ↑2022.02.07., hétf. 15:53azt elfogadom hogy egy HES,nem biztos hogy mérvadó 100%-ban komponenseknek/rendszereknek a megitélésére...látom mára szépen kikúpálódott a Lux kinálata ismétalto írta: ↑2022.02.07., hétf. 14:47A kiállításon én is hallottam (Szabó Karcsi demózta), sajnos az ottani körülmények messze nem voltak ideálisak. Egyénként a Luxmant és Sonus fabert egymásnak teremtették szerintem, járt nálam kb. ez a szett (Sonus Faber Serafino Tradition és Luxman L-505UX II, a képen egy nagyobb Luxman model van, talán az L-509X), és hát nagyon nem hifis szinten szóltak...dixie-chicken írta: ↑2022.02.07., hétf. 10:57
Azért a Luxman még nem is rég nagyobb sülyesztőben volt mint a Marantz ma,emlékeim szerinta régi felhasználók ott is fanyarognak manapság,de van régi felhasználó,aki a mai termékeknél megtalálja a megfelelő "fonalat","átjárhatóságot",felismernek bizonyos "hangzásbeli paraméterek",és megveszik az új termékeket...azért annyira nem feket és fehér ez a sport... a márkahűségnek több változata létezhet...első családi kocsink egy VW 1200-as volt,'59 es,az első,hátsó nagyablokos sorozat volt....'72-ben vásároltunk egy vadi új VW 1300-as,az öregem azt mondta "ez már nincs olyan jól megcsinálva mint a régi"
..a VW is a csőd szélén volt,ha nem dobják a piacra a Golf 1-est,elvesznek
![]()
akkora nagy hátast nem dobtam azen párositástol ( pedig nagyon vágyodtam rá),de lehet csak az SF a hibás...izlések és pofonok...![]()
..ez igy jó,helyes,több ilyen visszatérő kéne a régi gárdábol..
![]()

Ahogy az L-595ASE-hez,natyon úgy néz ki,raktárban találtak régi,elfekvő L-540-es frontlapokat,lehet akad elfekvő L410/430-as fronlap is (majd)...
http://www.luxman.com/product/detail.php?id=38
https://www.hifi-wiki.de/images/e/ed/Luxman_L-540-1.jpg
no hard feelings

- Csatolmányok
-
- luxman l410.JPG (258.98 KiB) Megtekintve 1834 alkalommal
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
Ez az "agyonverte, lealázta, hazaküldte stb" jelzők nekem is kedvenceim. Milyen rendszerben, kinek a fülével és nem utolsósorban milyen zenén? Ha 10-ből 9 hallgatónak X tetszik, de neked Y jobban bejön, akkor ugyan mit lehet tenni...dixie-chicken írta: ↑2022.02.07., hétf. 15:39persze,ez a lényeg...ha szereted,szereted,ha nem,nem...megverte,nem verte..rengeteg paramétere van egy rendszernek,komponensnek...vlkinek vlmi tök fontos,más számára meg pont az lényegtelen..![]()
- dixie-chicken
- V.I.P.
azt elfogadom hogy egy HES,nem biztos hogy mérvadó 100%-ban komponenseknek/rendszereknek a megitélésére...látom mára szépen kikúpálódott a Lux kinálata ismétalto írta: ↑2022.02.07., hétf. 14:47A kiállításon én is hallottam (Szabó Karcsi demózta), sajnos az ottani körülmények messze nem voltak ideálisak. Egyénként a Luxmant és Sonus fabert egymásnak teremtették szerintem, járt nálam kb. ez a szett (Sonus Faber Serafino Tradition és Luxman L-505UX II, a képen egy nagyobb Luxman model van, talán az L-509X), és hát nagyon nem hifis szinten szóltak...dixie-chicken írta: ↑2022.02.07., hétf. 10:57
Azért a Luxman még nem is rég nagyobb sülyesztőben volt mint a Marantz ma,emlékeim szerinta régi felhasználók ott is fanyarognak manapság,de van régi felhasználó,aki a mai termékeknél megtalálja a megfelelő "fonalat","átjárhatóságot",felismernek bizonyos "hangzásbeli paraméterek",és megveszik az új termékeket...azért annyira nem feket és fehér ez a sport... a márkahűségnek több változata létezhet...első családi kocsink egy VW 1200-as volt,'59 es,az első,hátsó nagyablokos sorozat volt....'72-ben vásároltunk egy vadi új VW 1300-as,az öregem azt mondta "ez már nincs olyan jól megcsinálva mint a régi"
![]()
akkora nagy hátast nem dobtam azen párositástol ( pedig nagyon vágyodtam rá),de lehet csak az SF a hibás...izlések és pofonok...![]()

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal
Szerintem nyugodtan vágj bele a hifikereskedésbe, és majd kiderül.Alex_Aston írta: ↑2022.02.07., hétf. 15:25Nem gondolom, hanem ezt a 25%-ot kapom, ha új áron szeretnék Marantzot venni. És ezen már haszon van annak, aki eladja.alto írta: ↑2022.02.07., hétf. 15:13
Szerintem kereskedőként nekem egy kicsit pontosabb információim vannak az árrésekről, de végül is mindegy, gondolhatod így is.
Sosem volt sem Golfom sem BMW-m, de mondjuk úgy viszonyul hozzá, mint egy amerikai bourbon (pl. Jim Beam) egy rendes skót single malthoz (pl. Talisker).
Amit leírsz az akkora különbség, ami alapján már rég be kellett volna csuknia a Marantznak. Ahogy a Jim Beam gyárt is tönkre ment volna, ha 50%-al drágább lenne a löttye, mint egy Talisker. Ha ezt le tudod demózni, szívesen meghallgatnám.

BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
- dixie-chicken
- V.I.P.
persze,ez a lényeg...ha szereted,szereted,ha nem,nem...megverte,nem verte..rengeteg paramétere van egy rendszernek,komponensnek...vlkinek vlmi tök fontos,más számára meg pont az lényegtelen..denesdr írta: ↑2022.02.07., hétf. 15:13Nincs semmi gond a Marantz-zal, ők ennyiért adják slusszpassz, akinek megér annyit az megveszi, akinek nem, az meg nem.dixie-chicken írta: ↑2022.02.07., hétf. 15:06oké
https://www.soundimports.eu/en/hypex-nc ... gKP4_D_BwE
2x700=1400...előfok ?...mi van akkor ha esztétikailag vlmi szebre vágyodnál?...de emeljük át ezt egy komolyabb,sorozatgyártott termékbe,Te mint gyártó,kéne hozzá egy eladható "csomagolás" amely esztetetikailag csábitó...vannak + költségek innét+amit felsoroltam...az elromlik,mit mondasz a vevődnek? forduljon a Soundimports.eu-hoz?...szakadjunk el a "magunknak készitünk vlmit" opciótol...nézzük egy kicsit szélesebben a dolgokat...
Egyébkent Hypex erősítők esetén a Hypexhez érdemes fordulni közvetlenül, mert a forgalmazók is hozzájuk küldik, ha garis dolog van.

Egyébként még mindig nem DIY-ról beszélünk, hanem kész, azonnal használatba vehető termékekről.
https://www.audiophonics.fr/en/power-am ... 14154.html
Persze, de direkt nem írtam, hogy akár még a tulajnak jobban tetsző hang is kihozható, ha épp olyan előfokot választ. A PM10 egy integrált erősítő, ott fix az előfok.dixie-chicken írta: ↑2022.02.07., hétf. 15:25a "szerű" és ugyanazon nem egyforma...sok DIY forumon olvasom pl hogy a Naim konstrukció milyen egyszerűen klónozható,csuklóbol is ki lehet rázni...
Egyébként még mindig nem DIY-ról beszélünk, hanem kész, azonnal használatba vehető termékekről.
https://www.audiophonics.fr/en/power-am ... 14154.html
- dixie-chicken
- V.I.P.
a "szerű" és ugyanazon nem egyforma...sok DIY forumon olvasom pl hogy a Naim konstrukció milyen egyszerűen klónozható,csuklóbol is ki lehet rázni...ilyenkor meg szoktam kérdezni hogy ugyanaz a végeredmény,hangban,vagy hasonló..még nem találkztam olyannal,aki azt mondta volna 100% ugyanaz,vagy azt mondja hogy igen,de életében,eredetiben,amit klónozott,max képen látta,meg a kapcsolási rajzát..denesdr írta: ↑2022.02.07., hétf. 14:49Így van, illetve nem feltétlenül kell magunknak összerakni, készre szerelve is kapható.Dorian írta: ↑2022.02.07., hétf. 14:38Ezek a költségek az NC400-as esetében is léteznek, azt se a gólya hozza.dixie-chicken írta: ↑2022.02.07., hétf. 14:32....műszaki dokumentáció elkészitése,engedélyeztetések,a fejlesztőmérnökök fizetésének a fedezése,hiteltörlesztések (még a legnagyobb gyártók is nem saját tőkével fejlesztenek-gyártanak),célszerszámok beszerzése,karbantartása,ezeket a költségeket mind bekalkulálják a végtermék árába
Egyébként nem a Marantzot akartam ezzel lehúzni, hanem arra próbaltam utalni, hogy egy PM10-szerű hanghoz jóval kevesebbért is hozzá lehet jutni, ha valaki azt szeretné.

innét felvetődik a "szenteltvizés cavarhúzó"/know how,esetleg Bob Carver féle mérések/modellezések kérdése is

Amit leírsz az akkora különbség, ami alapján már rég be kellett volna csuknia a Marantznak. Ahogy a Jim Beam gyárt is tönkre ment volna, ha 50%-al drágább lenne a löttye, mint egy Talisker. Ha ezt le tudod demózni, szívesen meghallgatnám.
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3271
Nem gondolom, hanem ezt a 25%-ot kapom, ha új áron szeretnék Marantzot venni. És ezen már haszon van annak, aki eladja.alto írta: ↑2022.02.07., hétf. 15:13
Szerintem kereskedőként nekem egy kicsit pontosabb információim vannak az árrésekről, de végül is mindegy, gondolhatod így is.
Sosem volt sem Golfom sem BMW-m, de mondjuk úgy viszonyul hozzá, mint egy amerikai bourbon (pl. Jim Beam) egy rendes skót single malthoz (pl. Talisker).
Csak a Marantz! :-D
Egyébkent Hypex erősítők esetén a Hypexhez érdemes fordulni közvetlenül, mert a forgalmazók is hozzájuk küldik, ha garis dolog van.
Nincs semmi gond a Marantz-zal, ők ennyiért adják slusszpassz, akinek megér annyit az megveszi, akinek nem, az meg nem.dixie-chicken írta: ↑2022.02.07., hétf. 15:06okéDorian írta: ↑2022.02.07., hétf. 14:38Ezek a költségek az NC400-as esetében is léteznek, azt se a gólya hozza.dixie-chicken írta: ↑2022.02.07., hétf. 14:32....műszaki dokumentáció elkészitése,engedélyeztetések,a fejlesztőmérnökök fizetésének a fedezése,hiteltörlesztések (még a legnagyobb gyártók is nem saját tőkével fejlesztenek-gyártanak),célszerszámok beszerzése,karbantartása,ezeket a költségeket mind bekalkulálják a végtermék árába
2x700=1400...előfok ?...mi van akkor ha esztétikailag vlmi szebre vágyodnál?...de emeljük át ezt egy komolyabb,sorozatgyártott termékbe,Te mint gyártó,kéne hozzá egy eladható "csomagolás" amely esztetetikailag csábitó...vannak + költségek innét+amit felsoroltam...az elromlik,mit mondasz a vevődnek? forduljon a Soundimports.eu-hoz?...szakadjunk el a "magunknak készitünk vlmit" opciótol...nézzük egy kicsit szélesebben a dolgokat...
Szerintem kereskedőként nekem egy kicsit pontosabb információim vannak az árrésekről, de végül is mindegy, gondolhatod így is.Alex_Aston írta: ↑2022.02.07., hétf. 14:51Ha én 25% kedvezményt tudok kapni nagyker ár gyanánt, és ezen még nincs rajta az importőr haszna (20-30%?), akkor valahol itt fog megállni az az ár.alto írta: ↑2022.02.07., hétf. 14:28Ezt a nettó 1,5 milliót nem tudom honnan veszed, sajnos nincs ennyire vastag árrés rajta. Egyébként visszatérve a Luxmanra, a jelenlegi legolcsóbb tranzisztoros integráltjuk az L-505UX II 1.9 milliós listaáron csúnyán megveri ezt a D-osztályú nagyvasat.Alex_Aston írta: ↑2022.02.07., hétf. 12:38
Azt azért ne feledd, hogy a most bruttó 3,3 millió körüli listaáron árult PM-10 az 1,5 millió nettó áron jön kb. az országba.
Ez az ára annak, ha valaki kész terméket szeretne, garanciával, szép dobozban, miegyéb.
Ez persze igaz más hasonló termékre is.
Anno 2003-ban hasonlóképpen vettem meg a 783-as Missionokat. A hivatalos listaár helyett megkaptam jó 15%-al kedvezőbben egy akkori partner jóvoltából, aki ugyanúgy a Hifi Barlangtól vette, csak jobb áron kapta tőlük (több terméknek is voltak anno így a nagyker áron forgalmazói). Ha ő is csak 15%-ot rak rá, akkor már 30%-nál járunk, és még nem volt rajta a Hifi Barlang haszna a partner felé. Ott is kijön, hogy a nettó bekerülési ára az országba a terméknek valahol 45-50% körül volt a bruttó kiskerárhoz képest, vagy annyi sem.
Amúgy mit jelent a csúnyán megveri? Úgy viszonyul hozzá, mint mondjuk egy Golf az 5-ös BMW-hez?
BARTIMEX AUDIO Honlap
- dixie-chicken
- V.I.P.
okéDorian írta: ↑2022.02.07., hétf. 14:38Ezek a költségek az NC400-as esetében is léteznek, azt se a gólya hozza.dixie-chicken írta: ↑2022.02.07., hétf. 14:32....műszaki dokumentáció elkészitése,engedélyeztetések,a fejlesztőmérnökök fizetésének a fedezése,hiteltörlesztések (még a legnagyobb gyártók is nem saját tőkével fejlesztenek-gyártanak),célszerszámok beszerzése,karbantartása,ezeket a költségeket mind bekalkulálják a végtermék árába
Látszikrajta, színeismilyen!
Mondjuk azt, hogy kékre-zöldre, de legalábbis kékre biztos.Alex_Aston írta: ↑2022.02.07., hétf. 14:51Amúgy mit jelent a csúnyán megveri? Úgy viszonyul hozzá, mint mondjuk egy Golf az 5-ös BMW-hez?

Látszikrajta, színeismilyen!

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára denesdr 2022.02.07., hétf. 15:07-kor.
Anno 2003-ban hasonlóképpen vettem meg a 783-as Missionokat. A hivatalos listaár helyett megkaptam jó 15%-al kedvezőbben egy akkori partner jóvoltából, aki ugyanúgy a Hifi Barlangtól vette, csak jobb áron kapta tőlük (több terméknek is voltak anno így a nagyker áron forgalmazói). Ha ő is csak 15%-ot rak rá, akkor már 30%-nál járunk, és még nem volt rajta a Hifi Barlang haszna a partner felé. Ott is kijön, hogy a nettó bekerülési ára az országba a terméknek valahol 45-50% körül volt a bruttó kiskerárhoz képest, vagy annyi sem.
Amúgy mit jelent a csúnyán megveri? Úgy viszonyul hozzá, mint mondjuk egy Golf az 5-ös BMW-hez?
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3271
Ha én 25% kedvezményt tudok kapni nagyker ár gyanánt, és ezen még nincs rajta az importőr haszna (20-30%?), akkor valahol itt fog megállni az az ár.alto írta: ↑2022.02.07., hétf. 14:28Ezt a nettó 1,5 milliót nem tudom honnan veszed, sajnos nincs ennyire vastag árrés rajta. Egyébként visszatérve a Luxmanra, a jelenlegi legolcsóbb tranzisztoros integráltjuk az L-505UX II 1.9 milliós listaáron csúnyán megveri ezt a D-osztályú nagyvasat.Alex_Aston írta: ↑2022.02.07., hétf. 12:38Azt azért ne feledd, hogy a most bruttó 3,3 millió körüli listaáron árult PM-10 az 1,5 millió nettó áron jön kb. az országba.
Ez az ára annak, ha valaki kész terméket szeretne, garanciával, szép dobozban, miegyéb.
Csak a Marantz! :-D
Egyébként nem a Marantzot akartam ezzel lehúzni, hanem arra próbaltam utalni, hogy egy PM10-szerű hanghoz jóval kevesebbért is hozzá lehet jutni, ha valaki azt szeretné.
Így van, illetve nem feltétlenül kell magunknak összerakni, készre szerelve is kapható.Dorian írta: ↑2022.02.07., hétf. 14:38Ezek a költségek az NC400-as esetében is léteznek, azt se a gólya hozza.dixie-chicken írta: ↑2022.02.07., hétf. 14:32....műszaki dokumentáció elkészitése,engedélyeztetések,a fejlesztőmérnökök fizetésének a fedezése,hiteltörlesztések (még a legnagyobb gyártók is nem saját tőkével fejlesztenek-gyártanak),célszerszámok beszerzése,karbantartása,ezeket a költségeket mind bekalkulálják a végtermék árába
A kiállításon én is hallottam (Szabó Karcsi demózta), sajnos az ottani körülmények messze nem voltak ideálisak. Egyénként a Luxmant és Sonus fabert egymásnak teremtették szerintem, járt nálam kb. ez a szett (Sonus Faber Serafino Tradition és Luxman L-505UX II, a képen egy nagyobb Luxman model van, talán az L-509X), és hát nagyon nem hifis szinten szóltak...dixie-chicken írta: ↑2022.02.07., hétf. 10:57
![]()
BARTIMEX AUDIO Honlap
- dixie-chicken
- V.I.P.
csak annyit tegyél hozzá,szerintedalto írta: ↑2022.02.07., hétf. 14:28Ezt a nettó 1,5 milliót nem tudom honnan veszed, sajnos nincs ennyire vastag árrés rajta. Egyébként visszatérve a Luxmanra, a jelenlegi legolcsóbb tranzisztoros integráltjuk az L-505UX II 1.9 milliós listaáron csúnyán megveri ezt a D-osztályú nagyvasat.Alex_Aston írta: ↑2022.02.07., hétf. 12:38Azt azért ne feledd, hogy a most bruttó 3,3 millió körüli listaáron árult PM-10 az 1,5 millió nettó áron jön kb. az országba.

Ezek a költségek az NC400-as esetében is léteznek, azt se a gólya hozza.dixie-chicken írta: ↑2022.02.07., hétf. 14:32....műszaki dokumentáció elkészitése,engedélyeztetések,a fejlesztőmérnökök fizetésének a fedezése,hiteltörlesztések (még a legnagyobb gyártók is nem saját tőkével fejlesztenek-gyártanak),célszerszámok beszerzése,karbantartása,ezeket a költségeket mind bekalkulálják a végtermék árába
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Ha nem is PM-10-et, de egy korábbi típust (már nem emlékszem melyik volt) 2 millió körül pont így vittek el.Alex_Aston írta: ↑2022.02.07., hétf. 10:46Van olyan, hogy valaki besétál jó 3 millióval a zsebében, és megveszi próba nélkül a PM-10-est, mert csak?alto írta: ↑2022.02.07., hétf. 10:08
Kereskedőként árulok Marantzot is meg Luxmant is, így részlehajlással nem vagyok vádolható. A Luxman nem gyárt középkategóriát, így csak a Marantz tetejével (PM-10, Model 30, PM12) érdemes összehasonlítani, illetve hát nem nagyon érdemes, mert bármelyik Luxman minden tekintetben sokkal jobb, egyszerűen nem ugyanabban a ligában fociznak. Viszont tényleg vannak Marantz márkahű vásárlók, akiket nem lehet racionális érvekkel ettől eltéríteni.
Persze autóknál is van, aki sosem fog BMW-t venni, ha már óvodában is csillag volt a jele.
Annyira rossz azért csak nem lehet az a vas amúgy, vagy igen?
BARTIMEX AUDIO Honlap