-----
A hálózati kábelek jelentősége
(Eset tanulmány)
Két hete megkeresett egy kedves régi vevőm IC kábel javítással kapcsolatban és kérdezte, hogy mi most a legújabb IC kábel nálam és, hogy az jobb-e mint a javításra hozott. Mondtam, hogy a Live 2 és sokkal jobb, minta régi. Vett egy Live 2-t, aztán 2 nap múlva felhívott, hogy nem hall különbséget a régi IC kábelem és a Live 2 között.
Az lehetetlen - mondtam neki. Akkor gyere el és hallgasd meg - mondta.
Tegnap voltam nála és kicsit meglepődtem azon, hogy milyen komoly készülékek közé került a Live 2.

- Sacd játszó.jpg (10.96 KiB) Megtekintve 8548 alkalommal

- Erősítő.jpg (6.95 KiB) Megtekintve 8548 alkalommal
A hangfalak a fentiekhez hasonló színvonalúak voltak.
Egy jó CD-vel hallgattuk először a régi IC-t, majd a Live 2-t. Elég szegényesen szólt a lemez mindkettővel, alig voltak mély hangok. Mondtam, hogy egy ilyen rendszeren nem így kell szólni ennek a lemeznek. Kérdeztem hogy milyen tápkábelek vannak a készülékekben. A Sonyban egy ősrégi hálózati kábelem volt, vastag, erősítőkhöz készített kábel, a Luxman az eredeti, beépített saját föld nélküli tápkábelével szólt. Kicseréltük a Sony tápkábelét egy Live 2S zajszűrős tápkábelre és attól azonnal lettek részletek, mélyek és dinamika a zenében. Aztán a Luxman hálózati elé bekerült egy föld nélküli Power-R Zajgát. Megint előre lépett a hangzás egy jókorát.
Ami ebből tanulság az az, hogy a legkitűnőbb készülék se szól rendesen ha nem megfelelő (zajszűrős) tápkábellel használjuk.
-----