atira írta: ↑2022.01.20., csüt. 12:57
Spoilerbe raktam a "történetemet", hogy ne terheljem azokat, akiket egyáltalán nem érdekel.
Úgy látom, a spoiler tag nem működik.
Teljesen kezdőként, gyári tápkábelről váltásként egy ilyen kombinációt gondoltam, erről kérnék véleményt, mielőtt belevágnék:
Kábel: KáCsa KC-FP40 1,5m
Dugók: Octogon PP-RHF + PP-RHM
Dugóknál azt néztem, hogy a következő kategória +12e. Ami 3 kábelnél összesen +72e, ami első lépésnek túl sok.
Vagy ismer valaki köztes, az Octogon dugóknál jobb megoldást?
Háttér:
[spoiler]Szűk két hónapja léptem szintet házimoziban, ami során egy középkategóriás rendszert raktam össze Klipsch RP hangfalakból (260F, 440C, 160M, 500SA) és egy XTZ EDGE 17.12 mélynyomóból.
Számomra kissé hihetetlennek tűnik, hogy a tápkábelek változást hozhatnak a hangban, de nyitott vagyok.
Viszont nem szeretnék egyből 200k-t rákölteni (ennyiből jönne ki egy pl. Titan Audio Nyx + 3db Nyx Signature tápkábel, egy az elosztó, egy az erősítő és egy a mélynyomóba).
Úgy gondoltam, kipróbálom ezt a DIY dolgot, legalább ebből is tanulok.
A tervem, hogy az elosztót megveszem, mert azt építeni azért mégse. Ez lenne a Titan Audio Nyx.
A 3 kábelt készíteném el hozzá, hogy spóroljak, aztán ha tényleg hallok különbséget, akkor majd esetleg jöhet feljebb lépés (miután az erősítőt lecseréltem, mert nem biztos, hogy egy Pioneer VSX-LX302 esetében érdemes drága kábelben gondolkodni, akkor már inkább magát az erősítőt kell cserélni.[/spoiler]