Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Streaming szolgáltatók és ami velük kapcsolatos / Tidal, Spotify stb...

Bálint73
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 63

Re: Streaming szolgáltatók és ami velük kapcsolatos / Tidal, Spotify stb...

Hozzászólás Szerző: Bálint73 »

Screenshot_2022-02-25-19-09-33-668_com.amazon.mp3.jpg
Screenshot_2022-02-25-19-09-33-668_com.amazon.mp3.jpg (2.69 MiB) Megtekintve 2666 alkalommal
Screenshot_2022-02-25-19-10-28-694_com.amazon.mp3.jpg
Screenshot_2022-02-25-19-10-28-694_com.amazon.mp3.jpg (2.92 MiB) Megtekintve 2666 alkalommal

Bálint73
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 63

Hozzászólás Szerző: Bálint73 »

pali923 írta:
2022.01.17., hétf. 23:35
Próbálom megkedvelni az amazon lejátszó szoftverét, de nem igazán sikerül. Azért csak megkérdezem, hátha van megoldás.

A terv az lenne, hogy kedvenc előadókat el tudjak menteni. A Tidalnél ez triviálisan adódik, itt viszont nem találok ilyen lehetőséget. Csak olyat találok, hogy mentés a Playlistbe, ami akármi is lehet. ha viszont elmentem valamilyen kedvenc vagy más listába, akkor odarak egy csomó dalt az adott előadótól tetszőleges válogatásban és sorrendben. Én nem ezt szeretném.
Találok olyat is, hogy visszanézhetem a korábbi zenéket, ami jó, de ennél többre vágyom.

Ezt tényleg így gondolta a költő és a fejlesztő, vagy csak én vagyok béna?
Pedig működik, PC-n és Android-on is, Iphone-on nem tudom, de biztosan ott is.

Lehet, azóta már meg is találtad.
Az album alatt jobbra, a piktogramok között a plusz jellel hozzáadod az albumot, közben az előadót automatikusan beveszi a kedvenc előadókhoz.

(Bár erről már írtam):
- szerintem, sokkal jobban szól az Amazon Music HD, mint a Tidal Hifi Plus, mások is így hallják, akik próbálták már és ismerősök nálam is. A különbség egyből hallható. Pedig MQA-s a hálózati lejátszóm és a DAC-om is.

Mégis az Amazon-t mondtam vissza a próbaidő utan és a Tidal Hifi Plus,-hoz visszatértem, de kizárólag kényelmi okokból:

1. A Bluesound Node ugyan támogatja az Amazon-t, de a Tidal-hoz képest kőkorszaki az integrációja, nehéz rajta megtalálni egy lemezt.
2. Nincs Amazon Connect egyelőre, különben a fenti probléma is megoldódna.

Az Amazon PC-s és Android-os alkalmazása amúgy nem rossz, 80-90%-ban hozza a Tidal kezelhetőségét , csak megszokást igényel.

Ha a fentieket megoldják, vissza is térek, mert a hang kiváló volt 16 bites és 24 bites forrásokkal is.

Csatolom a fotókat.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11028
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

csaba203 írta:
2022.02.25., pén. 15:56
A zajkeltő eszközök már megvannak.😂 Én a sreaming appokra kérdeztem rá. De igaz ott is vannak összegbeli különbségek.
Ja vagy úgy!

Nem nagyon tudsz válogatni, mivel minden szolgáltatónak van saját ingyenes applikációja, ami nem használható a másik szolgáltatásával. Univerzális megoldás nincs, csak néhány számítógépes lejátszó szoftver (pl. Audirvana, Roon, Daphile) támogatja a stream zenehallgatást, de az asztali hálózati lejátszó készülékekhez egészen használható applikációt kapsz, amikkel általában több streaming szolgáltatást is tudsz használni.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

mishow írta:
2022.02.25., pén. 15:48
Ezek fontosak lennének, hogy egyáltalán el lehessen indulni az ötleteléssel gondolkodik.gif
Nekem még az sem világos, mi a kérdés. :D

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3470

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

csaba203 írta:
2022.02.25., pén. 15:56
mishow írta:
csaba203 írta:
2022.02.25., pén. 15:04
Üdv Fórumozók!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Most próbálom magad rászoktatni a streamelésre. Kicsit megkésve, de sose késő.😀 Tulajdonképpen a nagy rendszerem kimélése céljából, hálózati kütyüvel fülessel. Hangminőség szempontjából melyik a legjobb. Persze gondolom nem ilyen egyszerű a kérdés, de hátha tud nekem valaki segíteni. Nem nagyon van időm az összeset végig tesztelgetni. Előre is köszönöm a segítséget! Jó hétvégét mindenkinek! Üdv Csaba!
Milyen összeget szánsz rá?
Milyen fülesben gondolkodsz, esetleg az van már meglévő?
Kb milyen a fő zenei csapás?
Ezek fontosak lennének, hogy egyáltalán el lehessen indulni az ötleteléssel gondolkodik.gif
A zajkeltő eszközök már megvannak.😂 Én a sreaming appokra kérdeztem rá. De igaz ott is vannak összegbeli különbségek.
30 napos ingyenes próba van a Deezer és Tidal esetében is. Ennél jobb megoldás szerintem nincsen erre a kérdésre. Így el tudod dönteni, melyik felel meg neked leginkább.
Nekem a Derzer jött be jobban.
Csak a Marantz! :-D

csaba203
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 38

Hozzászólás Szerző: csaba203 »

mishow írta:
csaba203 írta:
Üdv Fórumozók!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Most próbálom magad rászoktatni a streamelésre. Kicsit megkésve, de sose késő.😀 Tulajdonképpen a nagy rendszerem kimélése céljából, hálózati kütyüvel fülessel. Hangminőség szempontjából melyik a legjobb. Persze gondolom nem ilyen egyszerű a kérdés, de hátha tud nekem valaki segíteni. Nem nagyon van időm az összeset végig tesztelgetni. Előre is köszönöm a segítséget! Jó hétvégét mindenkinek! Üdv Csaba!

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2562

Hozzászólás Szerző: mishow »

csaba203 írta:
Üdv Fórumozók!

csaba203
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 38

Hozzászólás Szerző: csaba203 »

Üdv Fórumozók!

Jolida
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 30

Hozzászólás Szerző: Jolida »

Újabb Roon "feature", amit senki se kért és a felhasználók nagy részét -újra- arra serkenti, hogy tiltsanak le minden Roon frissítést. :ohnoohnoohno:
https://community.roonlabs.com/t/upcomi ... /190296/57
Analóg: Roksan Xerxes, SME IV, Supex 900S, Paravicini MC3, Audio Innovations 200;
Digit: Roon ROCK, SOtM 200, Singxer SU-1; Lite DAC50, Soekris 1941;
Preamp: #26 tube+TVC, #801 tube; Amp: 300B SET;
Kábelek: VhAudio Flavor 2 és 4 táp, Jon Risch DIY IC és hangfal;
Speaker: Acoustic Energy Aelite 3

st81
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 278

Hozzászólás Szerző: st81 »

Nos, megtaláltam a megoldást. Lefuttattam a szoftverfrissítést a Lindemann-on.
Újraindítás és a tidal újrainstallálása után megjelent a választéklistában a tidal connect rész a Lindemann-nal. Most már ki tudom választani:-)
Erősítő: Accuphase, Denon, Audio-gd
Forrás: Lindemann
Hangsugárzók: Quadral, Audioquest (fejhallgató)
Kábelek: Ricable, Crystal Cable

st81
V.I.P.
V.I.P.

fapaci írta:
2022.01.18., kedd 08:00
st81 írta:
2022.01.17., hétf. 21:51
Feltettem pc-re a 90 napos 200 Ft-os verziót a Tidalból. Azonban a hálózati lejátszót nem látja a Tidal, csak a pc hangkártyáját. Jriver-ből lehet a Tidal-t vezérelni, vagy Roon kell ahhoz, hogy a Lindemann-t lejátszó eszközként felismerje?
Tidal applikációban jobbra lent kiabáló hangszóró ikon (Sound Output), ott látod a lehetséges kimeneti eszközöket. Ha a PC és a lejátszód egy hálózaton van, látnod kellene a Lindemann-t is.
Szerintem is így kellene működnie. Jriver-ben látom az eszközt, Tidal-ban viszont nem adja fel választási lehetőségnek. A másik ötletem: a Tidalt a Lindemann-ról indítom. Itt pedig autentikációs hibát ír a lejátszó... gondolkodik.gif

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

st81 írta:
2022.01.17., hétf. 21:51
Feltettem pc-re a 90 napos 200 Ft-os verziót a Tidalból. Azonban a hálózati lejátszót nem látja a Tidal, csak a pc hangkártyáját. Jriver-ből lehet a Tidal-t vezérelni, vagy Roon kell ahhoz, hogy a Lindemann-t lejátszó eszközként felismerje?
Tidal applikációban jobbra lent kiabáló hangszóró ikon (Sound Output), ott látod a lehetséges kimeneti eszközöket. Ha a PC és a lejátszód egy hálózaton van, látnod kellene a Lindemann-t is.

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1219

Hozzászólás Szerző: pali923 »

Próbálom megkedvelni az amazon lejátszó szoftverét, de nem igazán sikerül. Azért csak megkérdezem, hátha van megoldás.

A terv az lenne, hogy kedvenc előadókat el tudjak menteni. A Tidalnél ez triviálisan adódik, itt viszont nem találok ilyen lehetőséget. Csak olyat találok, hogy mentés a Playlistbe, ami akármi is lehet. ha viszont elmentem valamilyen kedvenc vagy más listába, akkor odarak egy csomó dalt az adott előadótól tetszőleges válogatásban és sorrendben. Én nem ezt szeretném.
Találok olyat is, hogy visszanézhetem a korábbi zenéket, ami jó, de ennél többre vágyom.

Ezt tényleg így gondolta a költő és a fejlesztő, vagy csak én vagyok béna?
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

st81
V.I.P.
V.I.P.

Üdv!

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Köszi, köszi! leborulok.gif

paler
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 416

Hozzászólás Szerző: paler »

Screenshot_2022-01-14-18-21-00-559_com.android.chrome.jpg
Screenshot_2022-01-14-18-21-00-559_com.android.chrome.jpg (139.7 KiB) Megtekintve 2122 alkalommal
Screenshot_2022-01-14-18-21-25-426_com.android.chrome.jpg
Screenshot_2022-01-14-18-21-25-426_com.android.chrome.jpg (184 KiB) Megtekintve 2122 alkalommal
Bejelentkezzel a Tidal weboldalára, klikk a Subscripton gombra, és az aktívált csomagodon klikk a Cancel my Subscriptonra.

Úgy látom közben megelőztek :D

JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen  /emoticons/default_36_3_1.gif" alt="36_3_1.gif" data-emoticon="" />  

andarson
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 599

Hozzászólás Szerző: andarson »

Alex_Aston írta:
2022.01.14., pén. 17:12
Sziasztok!

Próba miatt regisztráltam a Tidalt. De nem látom, hol a lemondás lehetősége. Meg tudja nekem mondani valaki?
Köszi.
Az alábbi cikk van hozzá: https://support.tidal.com/hc/en-us/arti ... n-or-Trial

Egyébként legegyszerűbben talán ha belépsz a my.tidal.com felületre és ott a subscription menüpont alatt a cancel my subscription hivatkozásra kattintasz. Amúgy nem csodálom ha nem vetted észre, extra kis betümérettel van (pár év múlva már én sem fogom látni :D )

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Sziasztok!

Próba miatt regisztráltam a Tidalt. De nem látom, hol a lemondás lehetősége. Meg tudja nekem mondani valaki?
Köszi.

paler
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 416

Hozzászólás Szerző: paler »

És szerintem a legjobb appja, ajánlási listái, egyik legnagyobb "ha nem a legnagyobb" zenei gyűjteménye az övék. És hangminőségbe sem érzem nagyon ki azt a különbséget, mint amennyivel jobb maga a platformja a többiekkel szemben. Mondom ezt úgy hogy volt több hónap előfizetésem többek között Deezere, Tidalra (most megint kihasználom a 90nap/200Ft-os akciót), Amazon-ra.

JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen  /emoticons/default_36_3_1.gif" alt="36_3_1.gif" data-emoticon="" />  

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3188

Hozzászólás Szerző: audioline »

Alex_Aston írta:
2022.01.14., pén. 09:00
A kényelem tényleg ekkora úr, hogy inkább nem váltanak szolgáltatót az emberek, hiába rosszabb minőség? A kérdés persze költői.

https://index.hu/techtud/2022/01/14/meg ... tify-hifi/

Amúgy nem ismerem a Spotytifyt ennyire, de akkor mi a prémium szolgáltatása? Az, hogy nincs reklám? És mindez közel 2000ft-ért?
Nem sokan élnek a földön, akiknek a 320-as OGG hangminőség nem felel meg, kvázi a háklis HiFi-s közösség "maroknyi", a tömegeknek a felhasználói felülelet, a választék előbbre való. Jómagam is használom - Tidal mellett -, háttérzenélésre, munka közben, autóban stb. teljesen megfelel. Egyébként nem ég és föld a különbség, már ami a hangminőséget illeti. Az alja/teteje kicsit gömbölyűbb, de a zene élvezetét képes biztosítani. Igen, természetesen a Deezer és a Tidal "CD" kicsit jobb. Ám vakteszten jó néhány albumnál feladná a leckét - még elhivatott denevérfülű HiFistáknak is. :D
.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

A kényelem tényleg ekkora úr, hogy inkább nem váltanak szolgáltatót az emberek, hiába rosszabb minőség? A kérdés persze költői.

https://index.hu/techtud/2022/01/14/meg ... tify-hifi/

Amúgy nem ismerem a Spotytifyt ennyire, de akkor mi a prémium szolgáltatása? Az, hogy nincs reklám? És mindez közel 2000ft-ért?

shany
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 355

Hozzászólás Szerző: shany »

Aszpirin írta:
2022.01.10., hétf. 13:25
fülelek írta:
2022.01.10., hétf. 11:19
shany írta:
2022.01.10., hétf. 09:59
Jobbnak? A saját tapasztalatom szerint fényesebb, definiáltabb, tisztábbnak-, teresebbnek tűnő stb, a hardveres ( MQA dac ) feldolgozás nélkül...
Ha a DAC képes MQA jelfeldolgozásra, akkor eltűnik az extra fény, extra mutatótásság, "jobbság", visszajutunk a nem MQA felvétel hangtónusához....valami különbség még midig marad, ennek a milyenségéről még nem alakult ki a véleményem. Már csak azért sem, mert a használt Roon -> Hqplayer -> NAA lánc nem viszi át a MQA információt ( nekem legalábbis nem sikerült a rászánt idő alatt ezt beállítani ), így kerülöm az MQA felvételeket.
( Persze én csak pórias chifi dacokkal foglalkozom )
Egyetértek shanyval, a tidal hangkártya beállító paneljén van egy passthrough kapcsoló, amivel ki lehet kapcsolni az elsődleges mqa "szűrőt". Kikapcsolt állapotban a nóta hangzása sokkal jobban hasonlít a merevlemezen levő ugyanazon felvételre (16/44.1), és a változás pont olyan, amiről shany írt.
Akiknél az elektronika/hangsugárzó/akusztika/kábelezés rendben van, annál az mqa v i s s z a l é p é s a hangminőségben.
Valószínűleg félreérthetően fogalmaztam. Én NAGYON nem vagyok MQA párti. Ettől függetlenül az, hogy hogyan él meg valaki egy hangminőségbeli változást, véleményem szerint szubjektív lehet. A különbség adott esetben hallható, és ha tudja, hogy jobbnak kell hallja, mert erről szól a marketing, akkor hidd el, jó eséllyel jobbnak fogja hallani. Azért is használtam feltételes módot.

Emellett, nem illene kiemelni az eredeti szövegkörnyezetből azt, amit írtam. Ugye, a mondat úgy kezdődött, hogy "Ha a mobil saját beépített DAC-jával hallgatsz a Tidalról MQA-t tartalmazó FLAC-et...". Na, hogy egy átlag mobiljkészülékbe (telefon, tablet, laptop, stb, de kivéve DAP, ezt is kiemeltem) milyen minőségű DAC áramkört építenek, arról talán nem kell regélnem, de talán egyetértesz velem, ha azt mondom, hogy minimum erősen kompromisszumos. Jómagam azt figyeltem meg, hogy pont az "erősen kompromisszumos" DAC-oknál hallható a leginkább a különbség a nagyobb mintavételezési frekvenciájú forrásanyag javára... márpedig az MQA első kicsomagolása után minimum dupla mintavételezési frekvenciajú PCM megy a DAC-ra. Ennek lehet pozitív hatása az ilyen olcsó (filléres) DAC-áramköröknél. Bár az is lehet, hogy tévedek.

Én egyébként az MQA erőltetése miatt akarok megszabadulni a Tidaltól, ézt itt már többször leírtam. Nem lenne semmi gond, ha a Tidalon fellelhető lenne minden albumnak az MQA- és nem-MQA változata is. De ez sajnos nem így van. Ma már rengeteg kedvencemet csak MQA-ban kínálja a Tidal. Ha pedig az 1500 Ft.-os új előfizetést választom (most erre downgrade-eltem), akkor az MQA jelölésű albumokat (amik ugyanúgy látszanak, sőt az MQA logó is ott van mellettük) igen erős gyanúm alapján egyszerűen nem-MQA-ként küldi el, de egyébként az MQA-toartalommal (avagy az MQA infót hordozó 4 bit csonkolásával), aminek az eredménye az lesz, hogy valójában ezek 12 bites mintavételezésű zeneként szólalnak meg. Ez persze csak erős gyanú, mert bizonyítani nem tudom, csak fülre tudok hagyatkozni, és a fülemnek jobban tetszenek a nem-MQA jelölésű változatok.
Szerintem a feltételes mód miatt használata mellet teljesen nyilvánvaló volt a saját hozzáállásod ez ügyben, nem volt ilyen jellegű torzulás, de ha mégis, úgy elnézésed kérem. ( nem szeretem a - számomra - nem igazán indokolható újra idézésekkel duzzasztani a topikot )
Úgy látom, a hifisták többsége nem a hangfelvételek naturista valóságát, valós tartalmát akarja otthon megszólaltatni, hanem valamilyen saját ízlést, egyéni hangzás ideált leginkább megközelítő hangképet akar előállítani a hangfelvételből, immáron nyersanyagból....Persze, mivel tökéletesen színezetlen, transzparens készüléket lehetetlenség előállítani, így nyilván választani muszáj a különböző színek, árnyalatok, torzítások kompromisszum halmazai közül, de nagyon nem mindegy milyen távolságra megyünk az origótól, hol leljük meg azt a "jól szól" érzést. Mármint egyéni "jól szól" érzést.
Nekem úgy tűnik - bár nem sokat teszteltem - hogy a komplett dekódoláson átesett, teljesen kicsomagolt MQA felvételek bőven beleférnek ebbe a "jól szól" avagy kellemes/természetes/stb hangi kreációk kategóriába, akár egy "érett hifista" is hallhatja jónak. Nem egészen amatőr munka.

alfaati

Hozzászólás Szerző: alfaati »

Legalább végre válaszoltak a felhasználók kérdésére félig-meddig.

https://www.whathifi.com/news/spotify-f ... -hifi-tier

Time is ticking away man!!! Hurry up guys!
Csatolmányok
Screenshot_20220110-193711_Chrome.jpg
Screenshot_20220110-193711_Chrome.jpg (152.38 KiB) Megtekintve 2322 alkalommal
Screenshot_20220110-193025_Chrome.jpg
Screenshot_20220110-193025_Chrome.jpg (135.89 KiB) Megtekintve 2322 alkalommal

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6097

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

fülelek írta:
2022.01.10., hétf. 11:19
shany írta:
2022.01.10., hétf. 09:59
Aszpirin írta:
2022.01.10., hétf. 09:13
... Ennek ellenére, az 1. lépés megtörténte miatt jobbnak érezheted a hangélményt, mint ugyanazon album nem-MQA változata esetében.
Jobbnak? A saját tapasztalatom szerint fényesebb, definiáltabb, tisztábbnak-, teresebbnek tűnő stb, a hardveres ( MQA dac ) feldolgozás nélkül...
Ha a DAC képes MQA jelfeldolgozásra, akkor eltűnik az extra fény, extra mutatótásság, "jobbság", visszajutunk a nem MQA felvétel hangtónusához....valami különbség még midig marad, ennek a milyenségéről még nem alakult ki a véleményem. Már csak azért sem, mert a használt Roon -> Hqplayer -> NAA lánc nem viszi át a MQA információt ( nekem legalábbis nem sikerült a rászánt idő alatt ezt beállítani ), így kerülöm az MQA felvételeket.
( Persze én csak pórias chifi dacokkal foglalkozom )
Egyetértek shanyval, a tidal hangkártya beállító paneljén van egy passthrough kapcsoló, amivel ki lehet kapcsolni az elsődleges mqa "szűrőt". Kikapcsolt állapotban a nóta hangzása sokkal jobban hasonlít a merevlemezen levő ugyanazon felvételre (16/44.1), és a változás pont olyan, amiről shany írt.
Akiknél az elektronika/hangsugárzó/akusztika/kábelezés rendben van, annál az mqa v i s s z a l é p é s a hangminőségben.
Valószínűleg félreérthetően fogalmaztam. Én NAGYON nem vagyok MQA párti. Ettől függetlenül az, hogy hogyan él meg valaki egy hangminőségbeli változást, véleményem szerint szubjektív lehet. A különbség adott esetben hallható, és ha tudja, hogy jobbnak kell hallja, mert erről szól a marketing, akkor hidd el, jó eséllyel jobbnak fogja hallani. Azért is használtam feltételes módot.

Emellett, nem illene kiemelni az eredeti szövegkörnyezetből azt, amit írtam. Ugye, a mondat úgy kezdődött, hogy "Ha a mobil saját beépített DAC-jával hallgatsz a Tidalról MQA-t tartalmazó FLAC-et...". Na, hogy egy átlag mobiljkészülékbe (telefon, tablet, laptop, stb, de kivéve DAP, ezt is kiemeltem) milyen minőségű DAC áramkört építenek, arról talán nem kell regélnem, de talán egyetértesz velem, ha azt mondom, hogy minimum erősen kompromisszumos. Jómagam azt figyeltem meg, hogy pont az "erősen kompromisszumos" DAC-oknál hallható a leginkább a különbség a nagyobb mintavételezési frekvenciájú forrásanyag javára... márpedig az MQA első kicsomagolása után minimum dupla mintavételezési frekvenciajú PCM megy a DAC-ra. Ennek lehet pozitív hatása az ilyen olcsó (filléres) DAC-áramköröknél. Bár az is lehet, hogy tévedek.

Én egyébként az MQA erőltetése miatt akarok megszabadulni a Tidaltól, ézt itt már többször leírtam. Nem lenne semmi gond, ha a Tidalon fellelhető lenne minden albumnak az MQA- és nem-MQA változata is. De ez sajnos nem így van. Ma már rengeteg kedvencemet csak MQA-ban kínálja a Tidal. Ha pedig az 1500 Ft.-os új előfizetést választom (most erre downgrade-eltem), akkor az MQA jelölésű albumokat (amik ugyanúgy látszanak, sőt az MQA logó is ott van mellettük) igen erős gyanúm alapján egyszerűen nem-MQA-ként küldi el, de egyébként az MQA-toartalommal (avagy az MQA infót hordozó 4 bit csonkolásával), aminek az eredménye az lesz, hogy valójában ezek 12 bites mintavételezésű zeneként szólalnak meg. Ez persze csak erős gyanú, mert bizonyítani nem tudom, csak fülre tudok hagyatkozni, és a fülemnek jobban tetszenek a nem-MQA jelölésű változatok.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

earforce írta:
2022.01.10., hétf. 12:31

Én nem MQA-zom, viszont ugyanezt tapasztaltam egy, az enyémnél sokkal nívósabb rendszerben.
Egy ideje amúgy is elkerülöm ezeket az ultranagy felbontású felvételeket. Nem attól fog vmi jól szólni hogy milyen felbontású, hanem attól hogy ki vette fel, mivel és hogyan. Nem utolsó sorban attól, hogy milyen zenészek játszottak.
Zenei állományom 98%-a 44/16 és bőven elegendő.
Ez pedig a jó öreg "CD minőség", nemde?

Én a Deezerben ezt hallgatva nem látom értelmét SZÁMOMRA ennél többnek.
Most így gondolom persze, aztán ki tudja, mit hoz a jövő... mondjuk leginkább egyre romló hallást, az tuti :D

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”