Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1018

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: BLX »

Évente egyszer, vagy nagyobb átvariálások után szvsz. érdemes lepucolni a csatlakozásokat alkohollal, majd Deoxit Golddal vagy hasonlóval kezelni a felületeket. Nagyon kis mennyiség kell hozzá a csodaszerből, ezért baromi sokáig elegendő még a legkisebb 2ml-es kiszerelés is. Egyébként tényleg drága. Én az első lockdown alatt kaptam rá :smile29: , inkább "terápiás" program volt. A jótékony hatását észre lehet venni, de csodát ez sem csinál. Egy ilyen karbantartás alkalmával egyébként a nyitott, lyukacsos készülékházakból a port is ki lehet űzni. Nem kell megvárni amíg a porcicák nagyon meghíznak :D

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 4992

Hozzászólás Szerző: pärt »

a.gabriel írta:
2022.01.11., kedd 20:21
Jókat nevettem, a várt beírásokon!
De, tényleg!!
Lehet folytatni tovább jó magyar szokás szerint az egészet, de ezzel legalább semerre sem jut tovább senki sem.

36_1_11.gif

Az, hogy én hogy nevezem ezeket az anyagokat, igen oil-nak, de mondhattam volna kence-ficének is.
Viszont aki ezen a oil szón élvez, hat tegye azt!

Mindenesetre aki kipróbálta, és kezelt vele ezt-azt, az tudja milyen érzésre és tapintásra, ha az véletlenül az újaira kerül belőle, továbbá mindegyiknek van egy jellegzetes szaga-illata.

Én sokfélét próbáltam, és legalább rendelkezem ezeknek egy részével, nem úgy mint 1-k.

IMG_20220111_195932.jpg

A többi a fantáziára bízom.
Ha kinevetgélted magad az 1-k ( gondolkodik.gif ) jó magyar szokásán ( gondolkodik.gif ), olvasd újra a bejegyzéseidet, és keress bennük egyetlen releváns mondatot ezeknek az anyagoknak a használatával kapcsolatban. Másokéban találtam. Sokunkat érdekelne a Te véleményed is, de azért vedd figyelembe, hogy az is csak egy voks pro vagy kontra. Elmondásod és a csatolt fotód alapján többet is próbáltál, de talán ne várd el, hogy a fantáziánkra hagyatkozzunk a hatásukkal kapcsolatban.
No offense. :rolleyes:

a.gabriel
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 95

Hozzászólás Szerző: a.gabriel »

Jókat nevettem, a várt beírásokon!
De, tényleg!!
Lehet folytatni tovább jó magyar szokás szerint az egészet, de ezzel legalább semerre sem jut tovább senki sem.

36_1_11.gif

Az, hogy én hogy nevezem ezeket az anyagokat, igen oil-nak, de mondhattam volna kence-ficének is.
Viszont aki ezen a oil szón élvez, hat tegye azt!

Mindenesetre aki kipróbálta, és kezelt vele ezt-azt, az tudja milyen érzésre és tapintásra, ha az véletlenül az újaira kerül belőle, továbbá mindegyiknek van egy jellegzetes szaga-illata.

Én sokfélét próbáltam, és legalább rendelkezem ezeknek egy részével, nem úgy mint 1-k.
IMG_20220111_195932.jpg
IMG_20220111_195932.jpg (2.49 MiB) Megtekintve 2339 alkalommal
A többit a fantáziára bízom.

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 361

Hozzászólás Szerző: gomolalaci »

Tctronic írta:
2022.01.11., kedd 19:24
Erről az egészről a következő történet jut eszembe: Barátom nagymamája kiment a piacra és házi készítésű csigatésztát árult. Több vevője is volt, sokan visszatérők, mert szegény nénike otthon saját maga készítette a finom csigatésztát. Olyat vegyünk ne a bolti sz@rt. Közben meg a piac melletti legközelebbi boltban (akkor még volt) Plus-ban megvette, majd kiöntötte a zacskóból kis bögrékbe és sokszor annyiért eladta. Mindenki boldog volt :D
Igen ilyen is van! És egyre több. Remek példa!
A gondolkodás nem megerőltető...

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó

ZolaBA írta:
2022.01.11., kedd 19:15
pärt írta:
2022.01.11., kedd 18:31
Ha jól értem, a high end szintre pozicionálás egyik sajátos hozadéka, hogy olajból oil-á változik a folyadék.
Ah.
Lehet, hogy az oil már az áramot is vezeti ;)
Az olaj nem vezeti az áramot, inkább szigetel!
Az ,,oil" ezzel szemben lehet hogy vezet, azt nem ismerem... ;peace;

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2714

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

Erről az egészről a következő történet jut eszembe: Barátom nagymamája kiment a piacra és házi készítésű csigatésztát árult. Több vevője is volt, sokan visszatérők, mert szegény nénike otthon saját maga készítette a finom csigatésztát. Olyat vegyünk ne a bolti sz@rt. Közben meg a piac melletti legközelebbi boltban (akkor még volt) Plus-ban megvette, majd kiöntötte a zacskóból kis bögrékbe és sokszor annyiért eladta. Mindenki boldog volt :D
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1723

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

pärt írta:
Ha jól értem, a high end szintre pozicionálás egyik sajátos hozadéka, hogy olajból oil-á változik a folyadék.
Ah.
Lehet, hogy az oil már az áramot is vezeti ;)
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7553

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

pärt írta:
Ah.
És a hígabb oil az csak hígend, a sűrűbb oil, az az igazi high end. Deoxitot használok, nincs benne semmi csoda, csak arra jó, amire gyártották.
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 4992

Hozzászólás Szerző: pärt »

Ah.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5979

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

a.gabriel írta:
2022.01.11., kedd 15:14
Furutech is elkezdte alkalmazni, miután megjelent saját terméke, amit nem a marketingesek sz@rtak a világra.
Mivel ez nekem szól (mert én tettem a marketinges megjegyzést): megint valaki félreért, és felháborodik.

Először is: leszögezem, hogy nem vontam kétségbe ezen tisztító/karbantartó a folyadékok hatékonyságát, sőt én tettem fel a kérdést, és ugyan a Cardas folyadékkal kapcsolatban, de nyilvánvaló, hogy a Furutech folyadékkal sincs tapasztalatom. De az utóbbi leírásán jó nagyot mosolyogtam, függetlenül attól, hogy a folyadék hatékony-e vagy sem.

Nézzük csak: a "nano méretű" kifejezést tudomásom szerint 100 nm alatti méretre használják.
A "nano méretű molekulák"-nak így nem sok értelmét látom, mert pl. egy vízmolekula is nagyságrendekkel 100 nm alatti. Nyilvánvaló, hogy ezt a marketingesek találták ki, hogy elkápraztassanak, szerintem itt valóbjában óriásmolekulákról lehet szó, amik a szöveg szerint "kitöltik a lyukakat" (?). De persze megint lehet, hogy tévedek, és akkor mindenkitől elnézést. Csak valahogy eszembe jutottak az intelligens mosópor-molekulák, amelyek felkutatják a koszmolekulákat a ruha szálai között, és eltávolítják őket erőszakkal. Talán emlékszel még arra a reklámra.

A "high end szintű folyadék"-ot pedig hadd tartsam viccesnek és szintén valamelyik marketinges (beállítottságú) nagyokos agyszüleményének. De most már legalább tudjuk, hogy a folyadékok között is van high end "szintű" :)

(mellesleg Zoli73 biztató jellegű hozzászólása nyomán meg is vettem a Cardas-folyadékot. A korábban izopropanollal tisztított kábelvégeken alkalmaztam is, én bizony fikarcnyi különbséget sem hallottam /nem is igazán vártam tőle ilyent/, de ha megakadályozza vagy lassítja a kábelvégek korrózióját, akkor talán megérte - ez hosszabb távon derül majd ki).
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

a.gabriel
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 95

Hozzászólás Szerző: a.gabriel »

Ezek a beírások egyszerűen nevetségesek!

ha valaki komolyan gondolja ezt a hobbit, akkor nyitottan áll minden olyan fejlesztésnek, ami előrébb tudja vinni a kapott hangot.

Csak egy kis történelem, azoknak, aki nem olvasott, nem tapasztalt, vagy csak most kezdet komolyabban foglalkozni ezzel a témával:

A v.d.H mester nagyon korán kezdte a többi céghez képest a oil használatát sok területen.
Jelenleg is sok terméke van, ami széles kört ölel át, mint pl kontakt felületek (legyen az bármilyen csatlakozó), és lemezjátszó csapágy oil!

Egyes kábeleibe is alkalmazza ezeket az anyagokat, idestova több, mint 20 éve!

Furutech is elkezdte alkalmazni, miután megjelent saját terméke, amit nem a marketingesek sz@rtak a világra.
A Furutech kábeleknél, amit méterre lehet kapni, N betűvel jelzik is.
8 nanométeren előállítani valamit, az nem kis műszaki hátteret takar.

A nanotechnológia nagyon fejlődik, és már nagyon sok hétköznapi termékben is elérhető.
pl: hőpajzs képző felületeken az ipar bármely területén

Cardas cég is ezen az úton jár, és rajta kívül még mások is.

Ha valaki belegondol, ezeknek a működésébe, és nem kapásból jó magyar szokás szerint lesz@rozza és fölöslegesnek tartja, akkor azt tudhatja, hogy van valóság alapja ezeknek az oil-nak.

De, mindegy is mert ebben a hobbiban, főleg itt nagyon sok nagy tudású és végletekig tapasztalt és olvasott tag van.
Akit érdekel ez a kis része ennek a hobbinak, az úgyis utána fog olvasni máshol is, és a nagyszámok törvénye alapján, láthatóvá válik, hogy ezek közül bármelyik használata bizony működik!
Ha meg valaki azt állítja, hogy nem, az vagy nem gyakorlott (sajnos igen ez sokakra igaz), vagy nem tartotta be a használatakor a technológia fegyelmet, és időket.
Mondjuk abban igazat kell, hogy adjak annak, aki azt írja, hogy ezek nem csodaszerek, mert a gyipa kábel, cucc, csatlakozó az mindig az marad, bármivel is kenni le.

És ezeknek az oil-nak a működése nem hitt kérdése, hanem valóság.

Remélem, hogy akiket érdekel ez azoknak add kedvet ebben témában elmerülni, akiket meg nem, az meg lapozzon tovább!

white-tiger
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 86

Hozzászólás Szerző: white-tiger »

arzachel írta:
2022.01.09., vas. 16:44
zoli73 írta:
2022.01.09., vas. 12:40
Ha valakinek az eddig említett kencék nem lennének elég "kékvérűek", akkor itt van ez.: https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/furute ... o-folyadek
Jó kis kínai cucc....
Fő, hogy kapni lehet… :fekverohog:

mandi
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 108

Hozzászólás Szerző: mandi »

mandi írta:
2022.01.10., hétf. 06:51
Aszpirin írta:
2022.01.08., szomb. 11:56
Nálam tapasztaltabbaktól szeretném tisztelettel megkérdezni: “beszorításra” kerülő, ónozott hangfalkábel-végek tisztítására/karbantartására a Kácsa Audióban kapható Cardas Contact Conditioner folyadék használatát mennyire tartjátok célravezetőnek ill. hatékonynak?
Az hogy a te kábeledre alkalmas e azt nem tudom, de nálam teljesen szétbarmolta a hangot ez a folyadék, az eredmény = fedett ,folyós ,mosott,beteg hang.
Jobban jársz bármilyen filléres kontakt tisztítóval .

ui: aki nem hiszi járjon utána, bárkinek szívesen ajándékba adom ha érte jön.:D

mandi
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 108

Hozzászólás Szerző: mandi »

Aszpirin írta:
Nálam tapasztaltabbaktól szeretném tisztelettel megkérdezni: “beszorításra” kerülő, ónozott hangfalkábel-végek tisztítására/karbantartására a Kácsa Audióban kapható Cardas Contact Conditioner folyadék használatát mennyire tartjátok célravezetőnek ill. hatékonynak?
Az hogy a te kábeledre alkalmas e azt nem tudom, de nálam teljesen szétbarmolta a hangot ez a folyadék, az eredmény = fedett ,folyós ,mosott,beteg hang.
Jobban jársz bármilyen filléres kontakt tisztítóval .

6c33c
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 455

Hozzászólás Szerző: 6c33c »

zoli73 írta:
2022.01.09., vas. 13:06
6c33c írta:
2022.01.09., vas. 11:15
Én tiszta alkohollal tisztítom és VdH kontakt lötyivel kezelem az összes csatlakozót 0,25 mV- 240 V-ig. Nekem bejött.
Ez idehaza kapható? Mert én nem találtam, de ez nem jelenti azt, hogy tényleg nincs hazai forrás.
6 éve rendeltem külföldről, kb.30-35 euro volt. Fél évente tisztítok. A fele még megvan. Mivel a rendszert Naim All-in-One- ra cseréltem - jelentősen csökkent a csatlakozó száma. Szóval a maradék kitart még vagy 9 évig. Évi 2,5 eurót megér - még ha placebo is....
Thorens 320 MK3 - Jelco 750 D - Denon DL103R
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid

hifitibi
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 94

Hozzászólás Szerző: hifitibi »

zoli73 írta:
2022.01.09., vas. 21:08
Persze, nem kérdés, túl van árazva, de ha ezt tűzzük a zászlónkra, akkor hobbit kell váltanunk sürgősen.
:D :D :D

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3176

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

gomolalaci írta:
2022.01.09., vas. 20:38
zoli73 írta:
2022.01.08., szomb. 22:12
gomolalaci írta:
2022.01.08., szomb. 20:24

Kígyóháj, varjúmáj.... Szerintem...
Próbáltad is, vagy csak véleményt mondasz?
Igen próbáltam. Egyszer vettem egy VanDenHul folyadékot, de NEKEM nem vált be. Szerintem mindegyik alapja a Kontakt de a marketing miatt sokan veszik a méregdrága löttyöket... Egyikre sincs szükségem. Néha megtörölgetem izopropillal a csatlakozókat. Olajozni a kertkaput szoktam, ha nyikorog.
Köszönöm! Ez így már használható vélemény!
Amúgy a "Kontact" teljesen más, az alkoholt is tartalmaz, egyébként hatékony, és tényleg jól tisztít.
A Cardas folyadék teljesen más, a felhasználasi cél is némileg eltér.
Persze, nem kérdés, túl van árazva, de ha ezt tűzzük a zászlónkra, akkor hobbit kell váltanunk sürgősen.
Szerintem!
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó

zoli73 írta:
2022.01.08., szomb. 22:12
gomolalaci írta:
2022.01.08., szomb. 20:24
Aszpirin írta:
Kígyóháj, varjúmáj.... Szerintem...
Próbáltad is, vagy csak véleményt mondasz?
Igen próbáltam. Egyszer vettem egy VanDenHul folyadékot, de NEKEM nem vált be. Szerintem mindegyik alapja a Kontakt de a marketing miatt sokan veszik a méregdrága löttyöket... Egyikre sincs szükségem. Néha megtörölgetem izopropillal a csatlakozókat. Olajozni a kertkaput szoktam, ha nyikorog.

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 747

Hozzászólás Szerző: arzachel »

zoli73 írta:
Ha valakinek az eddig említett kencék nem lennének elég "kékvérűek", akkor itt van ez.: https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/furute ... o-folyadek
Jó kis kínai cucc....
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1184
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Robici »

zoli73 írta:
Azt mondják, hogy:
"Csak keveset használjon!"
Pedig épp rendelni akartam volna egy nagy szatyorral. :party:

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

Aszpirin írta:
2022.01.09., vas. 15:38
zoli73 írta:
Wow, ez igen, "High end szintű folyadék" (nem semmi ám!), ami "nano méretű molekulákat tartalmaz" - érdekes dolgokat szülnek a marketingesek...
Szó se róla! Ennek, ennyiért már minimum csodát kell tennie, bár ígéret van is rá... :D
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5979

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

zoli73 írta:
Wow, ez igen, "High end szintű folyadék" (nem semmi ám!), ami "nano méretű molekulákat tartalmaz" - csodás dolgokat szülnek a marketingesek...
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 923

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

6c33c írta:
Én tiszta alkohollal tisztítom és VdH kontakt lötyivel kezelem az összes csatlakozót 0,25 mV- 240 V-ig. Nekem bejött.

Nálam kontakt 60 és vdh ez nagyon bevált, de sajna fogyóban a vdh remélem meg kihúz két tisztítást ;peace;
"Az igazi barát szemből támad."

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

6c33c írta:
Ez idehaza kapható? Mert én nem találtam, de ez nem jelenti azt, hogy tényleg nincs hazai forrás.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”