Az olaj nem vezeti az áramot, inkább szigetel!
Az ,,oil" ezzel szemben lehet hogy vezet, azt nem ismerem...

Az olaj nem vezeti az áramot, inkább szigetel!

És a hígabb oil az csak hígend, a sűrűbb oil, az az igazi high end. Deoxitot használok, nincs benne semmi csoda, csak arra jó, amire gyártották.

Mivel ez nekem szól (mert én tettem a marketinges megjegyzést): megint valaki félreért, és felháborodik.

Fő, hogy kapni lehet…arzachel írta: ↑2022.01.09., vas. 16:44Jó kis kínai cucc....zoli73 írta: ↑2022.01.09., vas. 12:40Ha valakinek az eddig említett kencék nem lennének elég "kékvérűek", akkor itt van ez.: https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/furute ... o-folyadek

mandi írta: ↑2022.01.10., hétf. 06:51Az hogy a te kábeledre alkalmas e azt nem tudom, de nálam teljesen szétbarmolta a hangot ez a folyadék, az eredmény = fedett ,folyós ,mosott,beteg hang.Aszpirin írta: ↑2022.01.08., szomb. 11:56Nálam tapasztaltabbaktól szeretném tisztelettel megkérdezni: “beszorításra” kerülő, ónozott hangfalkábel-végek tisztítására/karbantartására a Kácsa Audióban kapható Cardas Contact Conditioner folyadék használatát mennyire tartjátok célravezetőnek ill. hatékonynak?
Jobban jársz bármilyen filléres kontakt tisztítóval .

Az hogy a te kábeledre alkalmas e azt nem tudom, de nálam teljesen szétbarmolta a hangot ez a folyadék, az eredmény = fedett ,folyós ,mosott,beteg hang.Aszpirin írta: ↑2022.01.08., szomb. 11:56Nálam tapasztaltabbaktól szeretném tisztelettel megkérdezni: “beszorításra” kerülő, ónozott hangfalkábel-végek tisztítására/karbantartására a Kácsa Audióban kapható Cardas Contact Conditioner folyadék használatát mennyire tartjátok célravezetőnek ill. hatékonynak?
6 éve rendeltem külföldről, kb.30-35 euro volt. Fél évente tisztítok. A fele még megvan. Mivel a rendszert Naim All-in-One- ra cseréltem - jelentősen csökkent a csatlakozó száma. Szóval a maradék kitart még vagy 9 évig. Évi 2,5 eurót megér - még ha placebo is....

Köszönöm! Ez így már használható vélemény!gomolalaci írta: ↑2022.01.09., vas. 20:38Igen próbáltam. Egyszer vettem egy VanDenHul folyadékot, de NEKEM nem vált be. Szerintem mindegyik alapja a Kontakt de a marketing miatt sokan veszik a méregdrága löttyöket... Egyikre sincs szükségem. Néha megtörölgetem izopropillal a csatlakozókat. Olajozni a kertkaput szoktam, ha nyikorog.

Igen próbáltam. Egyszer vettem egy VanDenHul folyadékot, de NEKEM nem vált be. Szerintem mindegyik alapja a Kontakt de a marketing miatt sokan veszik a méregdrága löttyöket... Egyikre sincs szükségem. Néha megtörölgetem izopropillal a csatlakozókat. Olajozni a kertkaput szoktam, ha nyikorog.zoli73 írta: ↑2022.01.08., szomb. 22:12Próbáltad is, vagy csak véleményt mondasz?gomolalaci írta: ↑2022.01.08., szomb. 20:24Kígyóháj, varjúmáj.... Szerintem...Aszpirin írta: ↑2022.01.08., szomb. 11:56Nálam tapasztaltabbaktól szeretném tisztelettel megkérdezni: “beszorításra” kerülő, ónozott hangfalkábel-végek tisztítására/karbantartására a Kácsa Audióban kapható Cardas Contact Conditioner folyadék használatát mennyire tartjátok célravezetőnek ill. hatékonynak?

Jó kis kínai cucc....zoli73 írta: ↑2022.01.09., vas. 12:40Ha valakinek az eddig említett kencék nem lennének elég "kékvérűek", akkor itt van ez.: https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/furute ... o-folyadek
Azt mondják, hogy:zoli73 írta: ↑2022.01.09., vas. 12:40Ha valakinek az eddig említett kencék nem lennének elég "kékvérűek", akkor itt van ez.: https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/furute ... o-folyadek

Szó se róla! Ennek, ennyiért már minimum csodát kell tennie, bár ígéret van is rá...Aszpirin írta: ↑2022.01.09., vas. 15:38Wow, ez igen, "High end szintű folyadék" (nem semmi ám!), ami "nano méretű molekulákat tartalmaz" - érdekes dolgokat szülnek a marketingesek...zoli73 írta: ↑2022.01.09., vas. 12:40Ha valakinek az eddig említett kencék nem lennének elég "kékvérűek", akkor itt van ez.: https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/furute ... o-folyadek

Wow, ez igen, "High end szintű folyadék" (nem semmi ám!), ami "nano méretű molekulákat tartalmaz" - csodás dolgokat szülnek a marketingesek...zoli73 írta: ↑2022.01.09., vas. 12:40Ha valakinek az eddig említett kencék nem lennének elég "kékvérűek", akkor itt van ez.: https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/furute ... o-folyadek

Ez idehaza kapható? Mert én nem találtam, de ez nem jelenti azt, hogy tényleg nincs hazai forrás.

Próbáltad is, vagy csak véleményt mondasz?gomolalaci írta: ↑2022.01.08., szomb. 20:24Kígyóháj, varjúmáj.... Szerintem...Aszpirin írta: ↑2022.01.08., szomb. 11:56Nálam tapasztaltabbaktól szeretném tisztelettel megkérdezni: “beszorításra” kerülő, ónozott hangfalkábel-végek tisztítására/karbantartására a Kácsa Audióban kapható Cardas Contact Conditioner folyadék használatát mennyire tartjátok célravezetőnek ill. hatékonynak?

A Kontakt termékeket ismerem, pl. a "60" most is van itthon, de ez a "gold 2000" nekem eddig kimaradt.hifitibi írta: ↑2022.01.08., szomb. 20:47Minő "véletlen", hogy az elmúlt két napban én is elkezdtem nézegetni az audio kontakt javítókat!
Az audio kategóriájú kacatok között eddig csak a DeoxIT volt nekem képben. Már nézegettem is a Stageshopban a gold succost 14500-ért, illetve a kétszelencés csomagot 19000-ért. Viszont ott bujkált bennem a kérdés, hogy az vajon más-e, mint a Kontakt gold 2000. Régebben sikerült szert tennem egy flakon Kontakt gold 2000 dezodorra. Használtam is a rendszer csatlakozóira, jó is volt. De hát az ugye nem kékvérű snake oil, hanem sima oil. Mert a Kontakt gold 2000-et a német (tulajdonú) Contact chemie gyártja (nem kifejezetten audiophile célra), így bátran leírja, hogy olyan olaj, ami nagyon vékony réteget képez a nemesfém felületen, tisztít, megakadályozza a korróziót, jobb kontakt, stb. Felkutattam a DeoxIT termékleírását és biztonsági adatlapját, de egy büdös szó nem volt arról, ami utalhatott volna arra, hogy mit tartalmaz a cucc. Aztán ma szóba került a Cardas kence, ahol kiderült, hogy az is olajos. (Annak pedig semmilyen doksiját sem találtam meg a neten.) Majd kérdésre kiderült, hogy a DeoxIT is olajos. Hálás köszönet zoli73 és Shimano olvtársaknak, hogy megírták azt, hogy a két kékvérű kence szintén olajos!
Ebből én arra következtetek, hogy mindhárom kontakt tisztító/javító hasonló elven működik, azaz nagyon-nagyon vékony olajos védőréteget képez a nemesfém felületeken, megakadályozza a korróziót, és a fémfelületek nem közvetlenül egymáson csúsznak, hanem egy bazi vékony olajrétegen át.
Kérem, ha valakinek van nálam pontosabb ismerete, tapasztalat a Kontakt gold 2000 vs kékvérű kence anyagára vonatkozóan, erősítse meg, vagy cáfolja meg azt, amit leírtam! - mindenki hasznára.
Ha valaki használta már audio célra a német gyártmányt és a kékvérű bármelyikét is, és hangra gyakorolt hatásban tapasztalt bármi különbséget, vagy éppen nem (az is nagyon fontos), kérem, azt is ossza meg!
Persze, a DeoxIT-nak van egy tisztító folyadéka, a neve végén a gold helyett "D", de ezt véleményem szerint lehet helyettesíteni isopropil alkohollal. Az meg van itthon. Én így használtam.