Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Saját hifis cuccaimról készült képek
Re: Saját hifis cuccaimról készült képek
Egy újabb 30 éves készülék.
Szorult egy kis hely a 24 kg-os végfoknak is. Mosolygás van.
Szorult egy kis hely a 24 kg-os végfoknak is. Mosolygás van.
- Csatolmányok
-
- 20220106_090544.jpg (5.67 MiB) Megtekintve 2427 alkalommal
A tanítvány kérdezi a Mestert:
- Mester, ön hogyan kezeli az idiótákat?
- Egyszerűen csak nem vitatkozom velük.
- Szerintem az nem jó módszer.
- Igazad van fiam.
Mondja a Mester és folytatja az elmélkedést.
- Mester, ön hogyan kezeli az idiótákat?
- Egyszerűen csak nem vitatkozom velük.
- Szerintem az nem jó módszer.
- Igazad van fiam.
Mondja a Mester és folytatja az elmélkedést.
Vinkler írta: ↑2022.01.04., kedd 21:03Ha volt rá más okod is, akkor nincs kérdés!![]()
Ellenben egy gyerek (nem tudom pontosan, mert nekem 3 van) nem kell, hogy oka legyen. Az enyémek bele nevelődtek a hifis cuccokba. Eleinte figyelni kellett, de mivel az életük része volt, együtt nőtek fel. Együtt, hiszen folyamatos upgrade volt, ahogy nőtek, mostanra mindegyik hibátlanul kezeli és éri is a rendszert. Hidd el, megéri a befektetett munkát!![]()
Hát jó , akkor kifejtem kicsit jobban.
Nyílván nem elsősorban a gyerek miatt , de a hosszadalmas döntési folyamat végére mégis ő tette a pontot.
Én magam is azt gondolom , hogy elsősorban nevelés kérdése a dolog gyereknél is meg kutyánál is.
Volt kutyánk (sajnos egy máig felfoghatatlan tragédiasorozat következtében tavaly áprilisban itthagyott minket R.I.P.) és sosem tett kárt semmiben pedig a Bullterrier elég temperamentumos fajta.
Én azt gondolom-és ez lehet nagyképűségnek fog hangzani-elértem a hifiben amit akartam , kipróbáltam azokat amikre igazán kiváncsi voltam. Nyílván vannak azért dolgok amikre még mindíg csorog a nyálam de azok nekem elérhetetlenek. Például egy MBL 101 hangfal mondjuk Apurna végfokokkal meg Stromtank tápegységgel...stb stb. Na de álljunk inkább mindkét lábban a földön , az álmodozás és a valós lehetőségek nem mindíg metszik egymást. Volt már több triódás erősítőm , tucatnyi komoly cd-játszóm , streamer-ek , lemezjátszók , minidisc, tonnányi végfok és erősítő , és rengeteg kangfal , olcsók és drágák is. Olyan tapasztalatokra tettem szert amiket nem a whathifi-n olvastam hanem saját személyes tapasztalat. A mennyiségéről csak annyit , hogy Gedeon kb a felszinét karcolgatja annak amennyi hifi kütyüt én kipróbáltam , csak én nem csináltam ezekről videót.
Elfáradtam , ennyi. Semmit sem bántam meg , de másra fókuszálok.
Ha minden úgy maradt volna mint mondjuk két éve akkor akarna a franc kertes házba költözni. A kutyát levittem munka után egy órára sétálni , aztán feljöttünk , vacsoráztunk és sokszor akár fél éjszakát zenéltem , ő meg ott feküdt mellettem.
De minden megváltozott . Kutya nincs , helyette van egy mostmár egy éves lányunk aki minden szabadidőt felemészt.
Ő fontosabb mint a hifi. Az eddig hifire fordított pénz és idő kb 90%-a inkább a gyerekre fordítódik és a hifi háttérbe szorult.
Egyszerűen nincs időm leülni komolyabban zenélni , csak háttérzene megy és az is sokszor valamelyik jazz rádió.
Ez a lecsökkent kihasználtság nem indokol egy olyan rendszert amim volt. Persze megtehettem volna , hogy elcsomagolom az egészet és megvárom amíg jobban lesz idő foglalkozni vele , de inkább eladtam. Nem jelentett közvetlen veszélyt a gyerek a hifire , de az ördög nem alszik és amikor elkezdett megtanulni felállni és járni láttuk mi mindenbe kapaszkodik bele. Végfok hűtőborda (éles a széle és elvágja a kezét) , virágföld a pálma melett , az a fehér kavics ami alá a kábelek voltak régen elrejtve , hifiállvány , hangfalszövet , tápkábel... Semmi sem sérült meg , sem a kütyük sem a gyerek , de így nyugodtabb vagyok.
Tavaly kitűztük azt a célt magunk elé , hogy öt éven belül kertes házba költözünk , így inkább arra szeretnénk költeni a jövőben. A házat végül úgyis a lányunk fogja majd örökölni tehát végső soron a pénzt nem hifire hanem közvetve a gyereknek adjuk.
A jelenlegi rendszer használt Harbeth 30.1-ből , használt kábelekből , használt Solid Tech állványból és új Naim Uniti Nova-ból áll amiknek az összköltsége nem éri el a 40.2 használt eladási árát.
A követelmény annyi volt , hogy jó legyen a hangja , értékálló legyen és stand-by állapotból egyetlen gombnyomással induljon el a zene/rádió. Hangfalállványt majd készítek saját kezüleg .
Van még pár apróságom itthon amiket el fogok adni mert már hónapok óta csak fogják a port de biztosan nem itt fogom meghirdetni őket.
Mivel egyébként rendkívül rossz alvó vagyok és mostmár nem tudok éjszakába nyúlóan zenélni mert alszik a gyerek (például most is

Hát kb ennyi a nagy sztori és rejtéj a downgrade mögött.
Munkaidőben vagyok, ráérek :-]
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 9107
Ha volt rá más okod is, akkor nincs kérdés!

Ellenben egy gyerek (nem tudom pontosan, mert nekem 3 van) nem kell, hogy oka legyen. Az enyémek bele nevelődtek a hifis cuccokba. Eleinte figyelni kellett, de mivel az életük része volt, együtt nőtek fel. Együtt, hiszen folyamatos upgrade volt, ahogy nőtek, mostanra mindegyik hibátlanul kezeli és éri is a rendszert. Hidd el, megéri a befektetett munkát!

Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3462
Van az a fajta kerítés, amivel egy szoba részt kerít le, szabadon variálható, így az épp csak járni tudó gyerek azon nem megy át.
Amúgy szerintem nincs olyan, hogy egy dologra veszélyes a gyerek. Vagy mindenre, vagy semmire.
Nálam ikrek miatt mondhatjuk, hogy halmozottan hátrányos helyzetben indultak a berendezések, de sosem volt semmi gond. Ha nagyon kicsit voltak, egyszerűen csak nem voltak oda engedve, amint picit nagyobbak lettek, akkor pedig megértették, hogy mit szabad, és mit nem.
Csak a Marantz! :-D
- motorgyilkos
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 244
Livingroom:Sony VW520ES. DIY Pro 7.3.4.2 powered by Hypex fusion fa 122/252/253/502 Anthem mca325 .Storm isp16 MKII.JVC Exofield. Vividstorm ALR tab 120". Zidoo UHD3000 Z10 Himedia Q10Pro OppoBDP95 Roku 4K
Bedroom: Benqw1700. M&K 750 M&K 950. Onkyo TXNR 686 Roku 4K HimediaQ10Pro
Ő az egyik ok. Elkezdett járni és nagyon érdeklődik minden iránt. A 40.2 mélysugárzója pedig sérülékeny és pont neki elérhető magasságban volt.
- motorgyilkos
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 244
A parnat is downgrade-eld, mert a gyerek ugy fog beszelni mint egy kocsis 

Livingroom:Sony VW520ES. DIY Pro 7.3.4.2 powered by Hypex fusion fa 122/252/253/502 Anthem mca325 .Storm isp16 MKII.JVC Exofield. Vividstorm ALR tab 120". Zidoo UHD3000 Z10 Himedia Q10Pro OppoBDP95 Roku 4K
Mert a jobb darabokat neki adtam...
Üdv, hp
Üdv, hp
- Alex_Aston
- V.I.P.
Ezt már én is több hirdetésnél megkérdeztem....
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 9107
Miért kell egy gyermek miatt downgradelni? 

Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Azt hiszem révbe ért a gyermek miatt downgrade-elt “low budget” egybehifi kérdése.
A hangfalállvány még természetesen változni fog mert ezek egy másik dobozhoz lettek véve.
A hangfalállvány még természetesen változni fog mert ezek egy másik dobozhoz lettek véve.
BUÉK
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO
- vlaca
- Fórumlakó
- Értékelés: 323
- Kapcsolat:
Idén már nem akartam több hifi venni, de ez beesett még utolsó nap
(Aes/ebu bemenetes verzió
)

(Aes/ebu bemenetes verzió

Linn Majik DS/Mimik/Pekin>Linn Majik Kontrol>
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
-Hypex UCD180HG>Magneplanar SMGb
Micromega WM-10>Theta Progeny>Linn Classik Music>Akg K340
"I see the sound waves" Planar Speaker Asylum
http://vlaca.blogspot.com
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
Kár volt ennyi pénzt virágtartóra költeni.Alex_Aston írta: ↑2021.12.30., csüt. 13:14Nem az enyém, de a családban van.
Méghogy az én hangfalalam van a sarokban...
.
20211230_131149.jpg

Szép virágtartók.
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO
- vlaca
- Fórumlakó
- Kapcsolat:
Uuuu, vérprofi vagy, így már érthető! Köszönöm!pärt írta: ↑2021.12.30., csüt. 16:34Elég zagyva szöveg, valószínűleg németből malájra, majd onnan angolra lett fordítva.vlaca írta: ↑2021.12.30., csüt. 14:28
Szép az a piros![]()
Egy 2002 nálam is tervben van.(Elvileg eléggé más mint a 2000, 2 utas zárt?)
FF8993CF-FF2A-4C4D-82CD-3C4DC32FF631.jpeg
Hogyan kell értelmezni ezt hogy “2 way system without diplexer”?
843E0B9F-592F-43B4-84AE-C02F06C036ED.jpeg
K340-nél ok hogy 2 driver van oldalanként(1 dinamikus meg 1 electret)![]()
A 2002-es külsőleg nem sokban különbözik, a lényeg belül van. IMG_20211230_150635~2.jpg
A bal oldali sztatorok 2002-esek, a másik a 2000-es. A 2002-esnél osztott a fólia, más a rács mintázat, kisebb a membrán-rács távolság (kb. 0.2milliméterrel, mivel nincsenek akkora alátámasztatlan felületek, így azonos feszítettség mellett kisebb az esélye, hogy beleüt a membrán a fegyverzetekbe) más a peremek rögzítése és a középső reflex lapot rézfóliáról műanyagra cserélték (a képen már egyiken sincs rajta; az egyik módosítás éppen ez volt).
A linkelt szövegben hibásan szerepel, hogy a 2002-es zárt lenne. A 2000-esnél a membrán és a fül közötti üreg egy rácson át nyitott, ami a bődületesen nagy, kb. 9 centis panelméret ellenére az akusztikai rövidzár miatt kiheréli a mélytartományt. Ezt később a 2002 esetén bölcsen mellőzték, de hogy ne legyen arcvesztés, optikailag meghagyták a rács dizájnt. Hátrafele mindkettő nyitott.
Szóval a 2002-es mechanikailag kétutas, hangváltó nélkül (szerintem erre gondolt a költő a diplexer kapcsán), kicsit nagyobb a hatásfoka a kisebb sztator-membrán távolság miatt, és lezárták a fül és a sztatikus panel közti üreget.

Privátban majd még lenne pár kérdésem hogy ne terheljük itt a nagyérdeműt

-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
- pärt
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 5067
Elég zagyva szöveg, valószínűleg németből malájra, majd onnan angolra lett fordítva.vlaca írta: ↑2021.12.30., csüt. 14:28
Szép az a piros![]()
FF8993CF-FF2A-4C4D-82CD-3C4DC32FF631.jpeg
Hogyan kell értelmezni ezt hogy “2 way system without diplexer”?
843E0B9F-592F-43B4-84AE-C02F06C036ED.jpeg
K340-nél ok hogy 2 driver van oldalanként(1 dinamikus meg 1 electret)

A 2002-es külsőleg nem sokban különbözik, a lényeg belül van. A bal oldali sztatorok 2002-esek, a másik a 2000-es. A 2002-esnél osztott a fólia, más a rács mintázat, kisebb a membrán-rács távolság (kb. 0.2milliméterrel, mivel nincsenek akkora alátámasztatlan felületek, így azonos feszítettség mellett kisebb az esélye, hogy beleüt a membrán a fegyverzetekbe) más a peremek rögzítése és a középső reflex lapot rézfóliáról műanyagra cserélték (a képen már egyiken sincs rajta; az egyik módosítás éppen ez volt).
A linkelt szövegben hibásan szerepel, hogy a 2002-es zárt lenne. A 2000-esnél a membrán és a fül közötti üreg egy rácson át nyitott, ami a bődületesen nagy, kb. 9 centis panelméret ellenére az akusztikai rövidzár miatt kiheréli a mélytartományt. Ezt később a 2002 esetén bölcsen mellőzték, de hogy ne legyen arcvesztés, optikailag meghagyták a rács dizájnt. Hátrafele mindkettő nyitott.
Szóval a 2002-es mechanikailag kétutas, hangváltó nélkül (szerintem erre gondolt a költő a diplexer kapcsán), kicsit nagyobb a hatásfoka a kisebb sztator-membrán távolság miatt, és lezárták a fül és a sztatikus panel közti üreget.
- pärt
- Hazajáró lélek
Félmegoldás. Egy-egy csipketerítőt be kell lógatni a dómok elé.Alex_Aston írta: ↑2021.12.30., csüt. 13:14Nem az enyém, de a családban van.
.
20211230_131149.jpg
- vlaca
- Fórumlakó
- Kapcsolat:
Szép az a pirospärt írta: ↑2021.12.29., szer. 21:59Nosztalgia... Nálam is van egy, de az pärt féle Locomotive Special Edition.![]()
Nagy potenciál volt ebben a fülesben, kár, hogy vagy féltucatnyi balfax megoldással hazavágták. Így agyontuningolva viszont a vintage sztatikus füles nyájam egyik kedves, jó hangú darabja.
IMG_20211229_214838.jpg

Hogyan kell értelmezni ezt hogy “2 way system without diplexer”? K340-nél ok hogy 2 driver van oldalanként(1 dinamikus meg 1 electret)
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
- Alex_Aston
- V.I.P.
Nem az enyém, de a családban van.
.

.
- pärt
- Hazajáró lélek
Nosztalgia... Nálam is van egy, de az pärt féle Locomotive Special Edition.
Nagy potenciál volt ebben a fülesben, kár, hogy vagy féltucatnyi balfax megoldással hazavágták. Így agyontuningolva viszont a vintage sztatikus füles nyájam egyik kedves, jó hangú darabja.

- vlaca
- Fórumlakó
- Kapcsolat:
Sikerült még jobban vissza utazni az időben
Sennheiser Unipolar 2000 (1977)
Mélyben nem túl erős, de amúgy teljesen vállalható hangja van.
(2 pólusú din hangfal csati
)

Sennheiser Unipolar 2000 (1977)

Mélyben nem túl erős, de amúgy teljesen vállalható hangja van.
(2 pólusú din hangfal csati

-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
- tamagaba
- Törzsvendég
- Értékelés: 598
- Kapcsolat:
Play - rég volt ebben az értelemben
- Csatolmányok
-
- DSC_2771.jpg (2.01 MiB) Megtekintve 2510 alkalommal
... Mire jó a kerekes kút? Oda lehet tolni, ahol víz van - Hofi Géza ...
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3238
Tudom nem rendszer, de ezeket találtam a karácsonyfa alatt. Nem a legújabb kiadványok, de nekem még hiányoztak a könyvespolcomról. A feleségemtől kaptam. 

- Csatolmányok
-
- IMG_20211224_194423.jpg (8 MiB) Megtekintve 2572 alkalommal
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Kellemes és boldog ünnepeket!
- Csatolmányok
-
- kk.JPG (1.68 MiB) Megtekintve 2603 alkalommal
LP:VPI HW 19-Jelco TK950S-vdH Frog Gold - ORSO AUDIO MC1 - CJ PV7- CD/SACD/Bluray:OPPO 93 NF Edition Reel: Tandberg TD20a - DAC:M2TECH Two plus/clock/ps Erősítő:Conrad Johnson PV7 / Jeff Rowland 102S Hangfal: Usher MD One - Hifi rack:Pisti80