Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

Zodo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 3

Re: Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Zodo »

Üdv!

Elgondolkoztam a jelenlegi Harman Kardon HK 630 cseréjén.
Leginkább laptopról hallgatók yt-ról főként dnb vagy egyéb elektronikus zenét.
Akad pár cd lemezem amihez van egy Philips CD 614 lejátszom.
Polcsugárzóim régi Jbl L20T de van egy aktív mélyládám amit szeretnék hadra fogni mert jól jönne a dnb zenéknél.

Szóval olyan erősítőt keresek aminek van direkt sub-out kimenete is.
Milyen típusok ajánlottak?

Önerőből a Marantz Pm6007-et találtam szimpatikusnak de 200k körüli ára kicsit magasnak tűnik
még ha több ajánló oldalon is jónak tartják ezt a típus.

vidor2009
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 390

Hozzászólás Szerző: vidor2009 »

vazze írta:
2021.11.19., pén. 05:58
Thompi írta:
2021.11.19., pén. 05:30
Sziasztok
Tudom ebben a forumban nincs nagyra ertekelve a Hegel. Es ez maradjon is igy :D
Csak arra lennek kivancsi hogy nem erzi e mas is ugy hogy 'kipukkadt' a lufi a marka korul? Egyre tobbet latom az eladatlan termekeket honapokon keresztul. (H80, H90, H95, H120, H190) (egyebkent a H190 hez hozzateszem Lengyeleknel 899e megy boltbol :D itt pedig 1.1 ert probalkozik valaki a magan importal)
Sokat tudnék mesélni erről de nem teszem.
Mindenesetre itt nálunk (Svédország) kb 6-8 évvel ezelőtt volt viharos hype a márka körül. Egymást követték a dac-ok és erősítők amik persze mind mérföldekkel jobbak voltak az előzőnél. Persze ezzel akaratlanul mindíg elismerték , hogy az előző sz@r volt… Mára ez lecsengett , a forgalmazók többsége leadta őket és már csak egy-két bolt árulja. A használt példányok meg többnyire csak keringenek a piacon és senkit sem hoznak lázba.
Jó lenne, ha csak az említett gyártó működne így! Sajnos a gyártók 99%-a (tisztelet a kivételnek) e szerint működik!
Üdv. Gyuri :napsut:

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1404

Hozzászólás Szerző: vazze »

Thompi írta:
2021.11.19., pén. 05:30
Sziasztok
Csak arra lennek kivancsi hogy nem erzi e mas is ugy hogy 'kipukkadt' a lufi a marka korul? Egyre tobbet latom az eladatlan termekeket honapokon keresztul. (H80, H90, H95, H120, H190) (egyebkent a H190 hez hozzateszem Lengyeleknel 899e megy boltbol :D itt pedig 1.1 ert probalkozik valaki a magan importal)
Sokat tudnék mesélni erről de nem teszem.
Mindenesetre itt nálunk (Svédország) kb 6-8 évvel ezelőtt volt viharos hype a márka körül. Egymást követték a dac-ok és erősítők amik persze mind mérföldekkel jobbak voltak az előzőnél. Persze ezzel akaratlanul mindíg elismerték , hogy az előző sz@r volt… Mára ez lecsengett , a forgalmazók többsége leadta őket és már csak egy-két bolt árulja. A használt példányok meg többnyire csak keringenek a piacon és senkit sem hoznak lázba.
 Munkaidőben vagyok, ráérek :-]

Thompi
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Thompi »

Sziasztok

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3175

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Akos1994 írta:
2021.11.18., csüt. 13:30
Sziasztok!

Szemezgetek egy Arcam Delta 290 erősítővel (Denon PMA255UK-t váltaná), 50e HUF lenne, viszont az eladó állítása szerint a bemenet választó váltáskor serceg. amúgy bemenet váltás után minden oké. Külföldi fórumokon utána nézve a benne lévő ALPS motoros cucc úgy van az alaplapon, hogy csak leforrasztás után férhető hozzá, a benne lévő "zsírzás" kiszárad, a kosztól kikopik az egész és végül vagy az egyik csatorna nem szól, vagy nem lehet bemenetet váltani vagy állandó zaj lesz. Típushiba ennél és még az Alpha 9-eseknél. Az ALPS bemenet választót már nem gyártják. Tehát ha megveszem előbb utóbb tuti elromlik, illetve ha jól veszem ki, ilyen állapotban még megoldás egy leforrasztás, szétszedés, érintkező zsírzó cucc újra applikálása és összerakás. Gondoltam elviszem majd átnézetni/helyre rakatni vásárlás után, de ebbe így nem tudom, hogy érdemes-e belevágni.
Ismerős diagnózis, ahogy hallottam ez a hiba több más erősítőnél is típushiba.
Nekem is volt pont ilyen problémám, egy korábbi erősítőmmel, a típusa itt most nem releváns.
A tünetek ugyanezek, plusz néha hol az egyik, hol a másik oldal hallgatott el. Ilyenkor megjárattam a bemenetválasztó kapcsolót, és ez átmenetileg használt. Kontakt tisztító spray, is csak tüneti kezelést jelentett, megnyugtató megoldást nem, elég hamar visszatértek a tünetek. Végülis eladtam az erősítőt. Aki megvette, az a hiba tudatában vette meg, ennek megfelelő áron, majd azon nyomban ki is cseréltette a bemenetválasztó kapcsolót, csak az jelentett megoldást. Arról, hogy ez nem egyedi eset, hanem annak az erősítőnek(is) típushibája, tőle értesültem.
Én nem biztos, hogy megvenném a helyedben. Nézz körül, számtalan alternatíva létezik, de csak meghallgatás(lehetőleg saját rendszerben) után vegyél meg bármit is.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Akos1994
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 2

Hozzászólás Szerző: Akos1994 »

Sziasztok!

Szemezgetek egy Arcam Delta 290 erősítővel (Denon PMA255UK-t váltaná), 50e HUF lenne, viszont az eladó állítása szerint a bemenet választó váltáskor serceg. amúgy bemenet váltás után minden oké. Külföldi fórumokon utána nézve a benne lévő ALPS motoros cucc úgy van az alaplapon, hogy csak leforrasztás után férhető hozzá, a benne lévő "zsírzás" kiszárad, a kosztól kikopik az egész és végül vagy az egyik csatorna nem szól, vagy nem lehet bemenetet váltani vagy állandó zaj lesz. Típushiba ennél és még az Alpha 9-eseknél. Az ALPS bemenet választót már nem gyártják. Tehát ha megveszem előbb utóbb tuti elromlik, illetve ha jól veszem ki, ilyen állapotban még megoldás egy leforrasztás, szétszedés, érintkező zsírzó cucc újra applikálása és összerakás. Gondoltam elviszem majd átnézetni/helyre rakatni vásárlás után, de ebbe így nem tudom, hogy érdemes-e belevágni.

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1404

Hozzászólás Szerző: vazze »

Dharma9 írta:
2021.11.12., pén. 21:40
kupecke írta:
2021.11.08., hétf. 17:00
Köszönöm! Igazából erre a hangkarakter általánosításra lettem volna kíváncsi, hogy szétszedi a zenét, könyörtelen, stb. Nem volt korábban ilyen erősítőm, sőt studiomonitorom sem igazán, főleg nem aktív. Néha belesegetek, feljebblépés nem igazán zsenéroz, de esetleges váltás (korosabb komponensek meghibásodása) esetén ezek az aktív monitorok felé még bekacsintanék, hely és eszköztakarékosság okán.
Sziasztok!
Én is hang képre, tisztaságára....egyáltalán a véleményetekre lennék kíváncsi, hogy ez a ketyere mit ér?
Olvastam más országok/emberek véleményét...
https://www.aliexpress.com/item/32724443293.html
Az a gond ezekkel , hogy nem nagyon mer senki ilyeneket venni.
Pedig…
Én rendeltem tavaly poénból kettőt és csak pozitív élményeim voltak.
Persze nem hájend , de ha a helyükön kezeljük őket akkor igenis van létjogosultságuk.
Összeszerelési minőségben magasan a diy kategória felett vannak.
A hangjuk is rendben van.
9525E48E-BB8B-4A1B-A6FD-C75BACFE7D53.jpeg
9525E48E-BB8B-4A1B-A6FD-C75BACFE7D53.jpeg (627.03 KiB) Megtekintve 3771 alkalommal
19C9CC33-C422-4ED0-98F3-6A1967040916.jpeg
19C9CC33-C422-4ED0-98F3-6A1967040916.jpeg (809.1 KiB) Megtekintve 3771 alkalommal
 Munkaidőben vagyok, ráérek :-]

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3275

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Sajna az elmaradt hétvégi fülelés elmaradása miatt össznépi módon nem derült ki, de tegnap azért házi módon (Cannonballal közösen) fel lett csavarva a PM16-os malac. 12 órás poti állás mellett sem visít, egyszerűen csak hangosabb, ahogy az szerintem is elvárható lenne.
Úgyhogy nem lesz levágva :rolleyes:
Csak a Marantz! :-D

Dharma9
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Dharma9 »

kupecke írta:
2021.11.08., hétf. 17:00
Köszönöm! Igazából erre a hangkarakter általánosításra lettem volna kíváncsi, hogy szétszedi a zenét, könyörtelen, stb. Nem volt korábban ilyen erősítőm, sőt studiomonitorom sem igazán, főleg nem aktív. Néha belesegetek, feljebblépés nem igazán zsenéroz, de esetleges váltás (korosabb komponensek meghibásodása) esetén ezek az aktív monitorok felé még bekacsintanék, hely és eszköztakarékosság okán.
Sziasztok!
Én is hang képre, tisztaságára....egyáltalán a véleményetekre lennék kíváncsi, hogy ez a ketyere mit ér?
Olvastam más országok/emberek véleményét...
https://www.aliexpress.com/item/32724443293.html

kupecke
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1301

Hozzászólás Szerző: kupecke »

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2712

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

kupecke írta:
2021.11.07., vas. 14:55
Kedves sokathallott hozzáértők! Ha már az erősítő topicban merült fel ez a "stúdiós" irány, érdekelne, hogy hasonlóan vélekedtek é a nem "hifi" erősítőkről, végfokokról? ( nálam konkrétan egy JBL Urei 6230 van az állványon)
JBL végfokokhoz nem volt még szerencsém, de pl. Crown K2-höz igen. Ez pl.a jelenlegi áráért egy nagyon tisztességes erősítő. Szabályozható hangerővel, ezért DAC után is beköthető. Sokan meglepődnének szerintem, arról nem is beszélve hogy meghajt mindent még a talicskát is a kertben.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

TomLeftiger
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 495

Hozzászólás Szerző: TomLeftiger »

_ap_ írta:
2021.11.04., csüt. 14:55
Legkevésbé sem válaszoltam meg magamnak - ha így lenne, nem itt beszélgetnék :)

Próbálom összerakni a puzzle-t, hogy mi a legjobb megoldás. Miután itt nálam okosabbak vannak, nagyon is számításba veszem a leírtakat, de másik oldalról pedig ott van az hogy most adtam ki 115e Ft-ot egy erősítőre úgy, hogy volt egy 100-as keret mindenre. Az, hogy most még többet költsek, nem fér bele. Az, hogy később egy mostani rossz döntésem miatt többet költsek az akkor tervezettnél, nem fér bele.

Én eddig sehol nem hallottam/olvastam azt, hogy egy Monitor Audio RS1 erősen mélyhiányos lenne, vagy árkategóriájában (ugyanúgy 100e Ft-ért vettem 2-3 éve) nagyon eltérne ettől a Creek-től. Úgyhogy én továbbra is a szerencsétlen párosítást látom a problémának, nem azt, hogy akár az erősítő, akár a hangfal rossz lenne, vagy jóval gyengébb/jobb a másiknál.

Elgondolkozok én a lecserélésén, de kinek van jobb ötlete 90-100e F-ot ársávban, ami studió jellegű hangzással bír, és csak egy picit "mélynehéz"? Egyelőre nem látok ilyen megoldást.

(Hozzáteszem, erősítő fronton sincs magabiztos alternatívám, kb. ez az egyetlen, ami most szembejött és felkeltettek az érdeklődésemet)
mishow írta:
2021.11.04., csüt. 14:02
_ap_ írta:
2021.11.04., csüt. 12:27
Jelenleg sem villanyszerelési sodort rézkábellel vannak összekötve, hanem egy Audioquest Type4-gyel, ami persze, lehetne jobb, de nem lesz, mert nem több százezres rendszerekről beszélünk, így felesleges.
....
Jelenleg úgy gondolom, hogy nem a leginkább kilógó komponenshez kell mindent igazítani, mert annak az az eredménye, hogy minden valamerre túlkompenzál, és bármelyik elem cserélődik később, borul minden. Annak pedig semmi értelme.
A Type4 ebben a kategóriában egy korrekt kábel, ráadásul az is egyeres tömör vezetőkből áll, tehát kár lenne bántani.
A hangdobozzal eddig elégedett voltál, tehát akkor megválaszoltad magadnak a kérdést: az erősítő megy a háztól :rolleyes:
Annyit halkan hozzátennék, hogy rengeteg Creek erősítőm volt, és soha nem hallottam egyiket sem mélyhiányosnak, tehát én adnék egy esélyt valami más doboznak, de az írásodból úy érzem, már döntöttél ;)
Erősítő tipp kb. 100Ks kategóriában: Atoll IN80-as integrált. Volt nekem, (magamhoz képest) sokáig használtam, és szerintem ár/érték arányban igen jó cucc. Akkoriban próbáltam más erősítőt is, drágábbat, és a Myriad elő-végfok érkezésig az Atoll marad. Az Atoll kifejezetten illik az én ízlésem szerint stúdió dobozhoz, mert nagyon meleg karakter, jó kis mélyekkel, és így jóval hallgathatóbb a stúdió hangsugárzó. Kicsit hasonló irány, mint amikor a stúdió dobozt valamilyen csöves erősítővel párosítod. Ja, és szerintem jól is néz ki, ráadásul távos, ami ritka ebben a kategóriában.

Illetve a másik irány, hogy veszel egy jó feszes/pontos hangú erősítőt, és azt párosítod egy olyan dobozzal, mint mondjuk egy Canton LE500, 600, 900. Attól függ mekkora a szobád, és hogy tudod elhelyezni. Ezek mind nagyon komoly mélyeket tudnak méretükhöz képest, nagyon nem az a magasba húzó irány. Én vagy a 600-ast, vagy a 900as ajánlom, inkább az utóbbit, ha befér a szobádba. Arra kell figyelni, hogy olyan erősítőt kell hozzátenni, ami jól megfogja a mélyeket, és kábelből is olyat kell választani hozzá, ami szintén ez az irány. A tömör rezek többségében jók, így a hs. kábeled elvileg jó lenne hozzá.

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 598
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: tamagaba »

Szevasztok!
Vincent 993-ról van-e infója esetleg valakinek? Azon kívül, hogy 30 kg :rolleyes:
1000 Euro körül van használtan
Nem mai darab már. Elég hamar jött utánna a 994 és a 995. Aztán leállt ez a vonal
... Mire jó a kerekes kút? Oda lehet tolni, ahol víz van - Hofi Géza ...

kupecke
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1301

Hozzászólás Szerző: kupecke »

Kedves sokathallott hozzáértők! Ha már az erősítő topicban merült fel ez a "stúdiós" irány, érdekelne, hogy hasonlóan vélekedtek é a nem "hifi" erősítőkről, végfokokról? ( nálam konkrétan egy JBL Urei 6230 van az állványon)

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2481

Hozzászólás Szerző: supravox »

mishow írta:
2021.11.07., vas. 09:30
_ap_ írta:
2021.11.06., szomb. 19:17
beruházok helyettük egy aktív studio monitorra. Sok gonddal kevesebb
Érdekes és tulajdonképpen logikus irányváltás, de azt ne hidd, hogy sok gondot megúszol - inkább mások jönnek helyette.
Arra készülj, hogy ezek nem hifi, hanem munkaeszközök, tehát a felvételek esetleges hibáit az arcodba fogják tolni. Minden részletet hallani fogsz, és lesz, amikor “szétszedik” a zenét szólamokra és hangszerekre. Semmi baj, ez a dolguk.
Volt ilyen korszakom, amikor ezt élveztem, izgalmas hangi világ, de egy idő után visszaeveztem a kerek, nyugis hangzás felé.
Kalandnak, tapasztalásnak viszont mindenképp jó, és ki tudja, neked lehet tényleg ez lesz az utad ;)
Felvètelek hibài?
Szerintem ilyen nem nagyon akad.
Inkàbb a kiadvány hibàira gondolnèk...
Arra kell kèszülni,hogy egy nívósabb aktív hangfal az előtte lèvő rendszer jósàgàt vagy rosszsàgàt tolja majd az arcba...
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

viri
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1653

Hozzászólás Szerző: viri »

mishow írta:
_ap_ írta:
Érdekes és tulajdonképpen logikus irányváltás, de azt ne hidd, hogy sok gondot megúszol - inkább mások jönnek helyette.
Arra készülj, hogy ezek nem hifi, hanem munkaeszközök, tehát a felvételek esetleges hibáit az arcodba fogják tolni. Minden részletet hallani fogsz, és lesz, amikor “szétszedik” a zenét szólamokra és hangszerekre. Semmi baj, ez a dolguk.
Volt ilyen korszakom, amikor ezt élveztem, izgalmas hangi világ, de egy idő után visszaeveztem a kerek, nyugis hangzás felé.
Kalandnak, tapasztalásnak viszont mindenképp jó, és ki tudja, neked lehet tényleg ez lesz az utad ;)
Pontosan így jártam én is, de én sem bántam meg a másfél éves aktív együttélést, mert így tapasztalhattam meg, hogy nekem mi az igazán fontos a zenében, vagy zenehallgatásban, kellett az a kitérő, hogy megtaláljam a saját utam. Ha ez nem lett volna, akkor mindig piszkálta volna a fantáziámat, amikor egy jó beírást olvasok az aktívokról. És közben letisztult bennem az is, hogy nem tévúton jár, aki azt hallgatja, csak az aktív rajongóknál mások a prioritások, más pontokon van a kompromisszum készség, egyszóval más az ÍZLÉS. És ezt megértve nem is lehet erről vitázni, ha igaz a latin közmondás. :smile53:
Audio PC(PPV3)- Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4034

Hozzászólás Szerző: juliush »

mishow írta:
A stúdiómonitorok önmagukban többnyire ténylegesen semlegesebb hangzásra vannak hangolva, de a valódi részletgazdagságuk, "könyörtelenségük", "munkaeszköz" jellegük igazán csak a stúdiók pontosan megtervezett és paramétereiben kézben tartott környezetében érvényesül! Helyezd el őket a - tisztelet a kivételnek - finoman fogalmazva is problémás otthoni környezetekben és ez a munkaeszköz jelleg nagymértékben elveszik! De megfordítva a gondolatmenetet, sok otthoni meghallgatás során színezettnek, a problémákat kellemesen palástolónak tűnő hangfalról derülhet ki stúdió környezetben, mennyire is képesek "szétszedni" a zenét, felfedni a felvételek esetleges gyengeségeit.
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8914

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

mishow írta:
_ap_ írta:
Ebben a topicban nem szeretném sokáig feszegetni a témát, de amelyik zenét “szétszedik” szólamokra és hangszerekre, (pontosan értem, h mit értesz ez alatt) az tapasztalatom szerint semelyik rendszeren nem fog jól szólni.
Eddig 1-1.
Az esetleges hibákat megmutatja egy “hagyományos” rendszer is, ha nem keni össze a saját hangjával a zenét, csak (esetlegesen) kisebb mértékben, de a mérték függ a rendszer precizitásától, felbontásától, tonalitásától, stb. Én hallottam olyan kiváló passzív doboz-erősítő (nem stúdiós) rendszert, ami pontosan visszaadott minden hibát.
Szóval 2-2
Az, hogy minden részletet hallani fogsz, azt nem feltétlen a hátrányok közé sorolnám, de egy passzív rendszer is lehet brutálisan részletező, nem?
Így 3-3
Végül a kerek, nyugis hangzás…
Számomra nevezhető kereknek a fentebb taglalt megszólalások összessége is, a nyugis hangzás, meg… :kapdelm:
Na jó! Nem gonoszkodom! :D
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2539

Hozzászólás Szerző: mishow »

_ap_ írta:

_ap_
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: _ap_ »

BLX írta:
2021.11.06., szomb. 19:43
Egy aktív stúdió monitorral tényleg sok vesződést meg lehet spórolni. Igen kedvező áron már remek hangot kapni. De akkor hol marad a játék és a hifizés? :smile29: Menj el meghallgatni néhány dobozt a Hit Space-be.
Itt pedig tudsz a témában nézelődni, kérdezni, stb.: viewtopic.php?f=96&t=14464
A fenti fórumban utolsó x hozzászólás már "miattam" érkezett és a HitSpace-nek is írtam már :) Azért köszi :smile53:

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1018

Hozzászólás Szerző: BLX »

_ap_ írta:
BLX írta:
2021.11.06., szomb. 18:25

Ha tesztelés közben arra az eredményre jutnál, hogy valami "nem kerek" a Creek erősítővel, akkor szerintem, vidd el esetleg egy átnézésre a márkaszervizbe. Alap kábelekkel is jól kellene szólnia, bárhogy dugnád bele a tápkábelt. Ez egy tisztességes és jó erősítő. Én inkább ezt választanám mint az Audiolab8200A-t. Szóval ha megtartanád hosszabb távra és érzel némi bizonytalanságot a működésével kapcsolatban, akkor márkaszerviz és még sokáig jó szolgálatot tehet. De könnyen el is tudod adni, mert jó cucc. (Én ha veszek egy "új" erősítőt, akkor többnyire átnézetem a gyártónál, vagy a márkaszervizben, vagy a Besénél.)

Amit még asebestyen irt nov. 4-én a régebbi Heed erősítőkkel kapcsolatban, nekem az az irány is tetszene.

Remélem találsz egy remek megoldást erre az erősítő problémára. :drum:
mishow írta:
2021.11.06., szomb. 12:29
A fázishelyes bekötés fontos, és csak egy fázisceruza kell hozzá.
Csináld végig a hangfalteszteket, amiről korábban írtál, és ha a Creek egyik párosításban sem győz meg, akkor add el.
El fog menni, szerintem szuper erősítő, neked nem jött be, van ilyen.
Amúgy az a tapasztalatom, hogy ami elsőre ennyire nem tetszik, az később se fog - ezért írtam korábban, hogy ez a dolog szerintem eldőlt.
Nahh, készen van a "meghallgatás". Nem ereszteném igazából bő lére, el fognak válni az útjaink. Végrehajtottam az összes olyan itt javasolt tippet amit módomban állt, igazából egyiktől sem lett jobb (vagy ha igen, nem vettem észre) Egy dolog segített egy kicsit és az a bekötés módja. Az előző erősítő kettős kábelezéssel volt összekötve és ezt az újat én elsőre úgy kötöttem be, hogy a hangfalon hagytam a 2 érpárt bi-wire módban, az erősítőnél pedig összefogtam. Valaki itt írta, hogy 3-5 ohmos ellenállást is rakhatok a magas bemenethez, hátha ez segít. Ez szöget ütött a fejembe és elővakartam a hangfalhoz tartozó kis aranyozott fémhidakat, és azzal kötöttem össze, immár a nagykönyv szerint. Ekkor mintha tényleg javult volna kicsit az alja, de lehet, hogy csak hallani akartam a különbséget.

A Quadralokon pontosan ugyanaz* fogadott mint az MAudiokon, ugyanolyan jellegű volt az eltérés. A Tannoyokat már be se kötöttem, ha két hangfallal ugyanaz az eltérés a két hangkép között, akkor igazából nem a hangfalon múlt.

*ugyanaz = persze a két hangfal karakterisztikája hallhatóan eltér egymástól, de ezt beleszámítva is ugyanolyan difi volt az erősítők között is. Csukott szemmel bármikor meg tudtam volna mondani mikor melyik szól. Az egyik légiesebb, nagyobb színpaddal, sokkal több részlettel és gyengébb mélyekkel, a másik egy kategóriával lejjebb minden tekintetben, de egységes mély/közép/magas eloszlással. Sajnos utóbbi nekem többet jelent, így a Creek megy eladásra.

Köszönöm a sok segítséget amit adtatok, valószínűleg a hangfalat is el fogom adni, és beruházok helyettük egy aktív studio monitorra. Sok gonddal kevesebb :D
Egy aktív stúdió monitorral tényleg sok vesződést meg lehet spórolni. Igen kedvező áron már remek hangot kapni. De akkor hol marad a játék és a hifizés? :smile29: Menj el meghallgatni néhány dobozt a Hit Space-be.
Itt pedig tudsz a témában nézelődni, kérdezni, stb.: viewtopic.php?f=96&t=14464

_ap_
Újonc fórumos
Újonc fórumos

BLX írta:
2021.11.06., szomb. 18:25

Ha tesztelés közben arra az eredményre jutnál, hogy valami "nem kerek" a Creek erősítővel, akkor szerintem, vidd el esetleg egy átnézésre a márkaszervizbe. Alap kábelekkel is jól kellene szólnia, bárhogy dugnád bele a tápkábelt. Ez egy tisztességes és jó erősítő. Én inkább ezt választanám mint az Audiolab8200A-t. Szóval ha megtartanád hosszabb távra és érzel némi bizonytalanságot a működésével kapcsolatban, akkor márkaszerviz és még sokáig jó szolgálatot tehet. De könnyen el is tudod adni, mert jó cucc. (Én ha veszek egy "új" erősítőt, akkor többnyire átnézetem a gyártónál, vagy a márkaszervizben, vagy a Besénél.)

Amit még asebestyen irt nov. 4-én a régebbi Heed erősítőkkel kapcsolatban, nekem az az irány is tetszene.

mishow írta:
2021.11.06., szomb. 12:29
A fázishelyes bekötés fontos, és csak egy fázisceruza kell hozzá.
Csináld végig a hangfalteszteket, amiről korábban írtál, és ha a Creek egyik párosításban sem győz meg, akkor add el.
El fog menni, szerintem szuper erősítő, neked nem jött be, van ilyen.
Amúgy az a tapasztalatom, hogy ami elsőre ennyire nem tetszik, az később se fog - ezért írtam korábban, hogy ez a dolog szerintem eldőlt.
Nahh, készen van a "meghallgatás". Nem ereszteném igazából bő lére, el fognak válni az útjaink. Végrehajtottam az összes olyan itt javasolt tippet amit módomban állt, igazából egyiktől sem lett jobb (vagy ha igen, nem vettem észre) Egy dolog segített egy kicsit és az a bekötés módja. Az előző erősítő kettős kábelezéssel volt összekötve és ezt az újat én elsőre úgy kötöttem be, hogy a hangfalon hagytam a 2 érpárt bi-wire módban, az erősítőnél pedig összefogtam. Valaki itt írta, hogy 3-5 ohmos ellenállást is rakhatok a magas bemenethez, hátha ez segít. Ez szöget ütött a fejembe és elővakartam a hangfalhoz tartozó kis aranyozott fémhidakat, és azzal kötöttem össze, immár a nagykönyv szerint. Ekkor mintha tényleg javult volna kicsit az alja, de lehet, hogy csak hallani akartam a különbséget.

A Quadralokon pontosan ugyanaz* fogadott mint az MAudiokon, ugyanolyan jellegű volt az eltérés. A Tannoyokat már be se kötöttem, ha két hangfallal ugyanaz az eltérés a két hangkép között, akkor igazából nem a hangfalon múlt.

*ugyanaz = persze a két hangfal karakterisztikája hallhatóan eltér egymástól, de ezt beleszámítva is ugyanolyan difi volt az erősítők között is. Csukott szemmel bármikor meg tudtam volna mondani mikor melyik szól. Az egyik légiesebb, nagyobb színpaddal, sokkal több részlettel és gyengébb mélyekkel, a másik egy kategóriával lejjebb minden tekintetben, de egységes mély/közép/magas eloszlással. Sajnos utóbbi nekem többet jelent, így a Creek megy eladásra.

Köszönöm a sok segítséget amit adtatok, valószínűleg a hangfalat is el fogom adni, és beruházok helyettük egy aktív studio monitorra. Sok gonddal kevesebb :D

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1018

Hozzászólás Szerző: BLX »

_ap_ írta:
2021.11.06., szomb. 17:44
A rácson benézve a hűtőborda jobb alsó sarkában 4 kondit látok.
béres-jános írta:
2021.11.06., szomb. 16:36
béres-jános írta:
2021.11.06., szomb. 16:20

Az hogy leveszed a tetejét nem minősül szétszedésnek. Érdemes lenne látni hogy ez pontosan melyik evo!

_ap_
Újonc fórumos
Újonc fórumos

A rácson benézve a hűtőborda jobb alsó sarkában 4 kondit látok.
béres-jános írta:
2021.11.06., szomb. 16:36
béres-jános írta:
2021.11.06., szomb. 16:20
_ap_ írta:
2021.11.06., szomb. 12:03

Előbbit kipróbálom, köszönöm, utóbbival kapcsolatban, eszem ágában sincs szétszedni :)
Az hogy leveszed a tetejét nem minősül szétszedésnek. Érdemes lenne látni hogy ez pontosan melyik evo!

béres-jános
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 295

Hozzászólás Szerző: béres-jános »

viri írta:
2021.11.06., szomb. 17:33
béres-jános írta:
2021.11.06., szomb. 17:28
viri írta:
2021.11.06., szomb. 17:18

Végülis igaz, de akkor is jobb a tudat, hogy helyesen van bedugva :rolleyes:
Én találkoztam olyannal is ahol nem tudtam volna megmondani vakteszten, meg olyannal is ahol jelentős volt a különbség, szerintem egyszer érdemes végigmenni rajtuk.
Igen a legjobb ha helyesen van bedugva😁😁😁
Erősítő:Music-Hall A25.2 (mod) ,Godina audio GA15 ,Előerősítő:Audiolab 8000q (mod)Cd:Music-hall cd 35.2 (mod)
Hangsugárzó:T+A Criterion TMR 60 (mod)T+A Tal110 (Mod)
Kábelek:Furutech FS-Alpha hangsugárzó.Összekötő:Siltech sq28 ,Furutech FS-Alpha s22 Tápelosztó:Furutech TP 60E,Tápkábel:IsoTek optimum

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”