Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

daron
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 7

Re: Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: daron »

Köszönöm, sajnos hosszas hibakeresés után sem derült ki mi lehet a baj. El akartam kerülni de valószínűleg szervíz lesz a vége.. A csatlakozók megtisztítását még mindenesetre megpróbálom előtte, hátha itt is ez a baj.

vt05
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 39

Hozzászólás Szerző: vt05 »

"arra lettem figyelmes, hogy bizonyos zenéknél halk csörgő-sípoló hangot kezdett kiadni."

Mindkét csatornán hallható? Nálam régen volt hasonló, kb. 10 év után jöttem rá, hogy kontakt hiba okozta!
Szóval szerintem elsőként nézd át az összes csatlakozást!
Pl. izopropil-alkohollal tisztítsd meg az összes csatlakozó felületét, mert lehet csak ennyi a gond.

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 525

Hozzászólás Szerző: Snipi »

Én azt gondolom - bár nem vagyok műszaki ember - ha mindkét csatornában egyszerre van a gond, akkor nem valószínű, hogy a csövekkel - legalább is nem az erősítő csövekkel - lehet a gond.
Talán inkább a tápegységben lehet valami? Vagy a hálózati trafó? De mindenképpen olyan valamivel lehet gond ami nem "oldalfüggő" vagyis mindkét csatorna hangjára egyszerre van hatással. Én meg - hiányos műszaki ismereteim birtokában - a tápellátáson kívül nem tudok másra gyanakodni.
Ebbe beleértve - bár nem akarok nagy hülyeséget mondani - a csövek fűtését meg mittomén mit, mert a csöves erősítőknél amennyire én tudom elég kacifántos dolog ez a "tápellátás".

daron
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 7

Hozzászólás Szerző: daron »

Sziasztok,
egy nyomasztó problémával kapcsolatban kérném a segítségeteket! Adott egy Line Magnetic LM-217ia (300B SET) csöves erősítő, Audio Note AZ-2 hangsugárzóra kötve. Az erősítő kb. másfél éve van nálam és eddig minden remek volt, de az elmúlt 2-3 hétben arra lettem figyelmes, hogy bizonyos zenéknél halk csörgő-sípoló hangot kezdett kiadni. Nehezíti a dolgot, hogy tipikusan torzított gitároknál és cintányéroknál (pl. heavy metal, punk számokban) jön ez ki, amolyan „bele lehet hallani a zenébe is” típusú, nem triviális zaj, de ismerősöm is megerősítette, hogy hallható. Meg ugye korábban semmi ilyesmit nem tapasztaltam, fejhallgatón hallgatva ugyanezeket a zenéket minden rendben.
Első körben a csövekre gyanakodtam, ki is cseréltem az összeset, de a probléma még mindig fennáll – abban sem vagyok 100%ig biztos, hogy az erősítő a ludas, de bármilyen forrást használok megjelenik a zaj, valamint mindkét hangsugárzónál jelen van, így azt is valószínűtlennek tartom hogy a hangszórók/hangváltók egyszerre menjenek tönkre).
Van bárkinek ötlete arra, hogy ez mi lehet, és hogy kihez lenne érdemes fordulni bevizsgálni, javíttatni a készüléket?

SWild
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 68

Hozzászólás Szerző: SWild »

vazze írta:
2021.11.19., pén. 05:58
Thompi írta:
2021.11.19., pén. 05:30
Sziasztok
Tudom ebben a forumban nincs nagyra ertekelve a Hegel. Es ez maradjon is igy :D
Csak arra lennek kivancsi hogy nem erzi e mas is ugy hogy 'kipukkadt' a lufi a marka korul? Egyre tobbet latom az eladatlan termekeket honapokon keresztul. (H80, H90, H95, H120, H190) (egyebkent a H190 hez hozzateszem Lengyeleknel 899e megy boltbol :D itt pedig 1.1 ert probalkozik valaki a magan importal)
Sokat tudnék mesélni erről de nem teszem.
Mindenesetre itt nálunk (Svédország) kb 6-8 évvel ezelőtt volt viharos hype a márka körül. Egymást követték a dac-ok és erősítők amik persze mind mérföldekkel jobbak voltak az előzőnél. Persze ezzel akaratlanul mindíg elismerték , hogy az előző sz@r volt… Mára ez lecsengett , a forgalmazók többsége leadta őket és már csak egy-két bolt árulja. A használt példányok meg többnyire csak keringenek a piacon és senkit sem hoznak lázba.
Tapasztalatom nincs vele, de azt mondjátok, hogy a Hegel... sz*r?
Budapest, XIX. kerület
+36309834442
KÉRLEK NÉZD MEG A HIRDETÉS STÁTUSZÁT! Csak akkor zárom le, ha már elkelt a hirdetett termék.

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1404

Hozzászólás Szerző: vazze »

Thompi írta:
2021.11.20., szomb. 09:00
vlaca írta:
2021.11.20., szomb. 08:27

Class D, GAN, pcm-pwm ? :napsut: :D
Szinte vartam :) nem akartam ennyire belemenni. Egyebkent pont a tech amit kerulok ha tudok. Class D, pwm :)
Nem azert mert nem jo. Hanem mert nekem nem az :) de kb topologia a, a/b osztaly semmit nem valtozott. Tapok… szerintem nem kell itt ecsetelni a kapcsolouzem adta ‘elonyoket’ (hatranyokat ;) )
No sebaj. Kinek a pap…

Az alap elvi kapcsolási rajz valóban nemsokat változott az évtizedek során de azért valami fejlődés mégiscsak volt/van. Ami viszont sokat javult az a diagnosztika , a mérés technológia , a félvezetők tűréshatára , passzív elemek pontossága.
Mostmár könnyebb sorozatban gyártani valóban egyforma készülékeket.
A dac-ok-nál valóban nagyobb volt a fejlődés -papíron. Jel-zaj viszony és felbontás szinte az egekben de azért egy-két komolyabb húsz éves dac még mindig sarokba állítja a mai dsd meg mqa kütyüket (topping , smsl….).
 Munkaidőben vagyok, ráérek :-]

geller
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 42

Hozzászólás Szerző: geller »

Sziasztok!

A Primare A20 erősítő mellé (nekem mai napig tetszik a hangja) keresnék egy hasonló hangzású gépet.
~ 150 e ársávig melyik régi masinát ajánlanátok?
Forrás:OPPO BDP-93(NuForce upgrade) / Denon DCD 1450AR / S.M.S.L SD-9
DAC : Eversolo DAC Z6Erősítő : Copland CSA28 Mozi  Emotiva UMC-200/Emotiva UPA-700
Front/sztereó: ELAC FS 68.2 Center: ELAC CC 61.2 Surround: Monitor Audio M4 Sub:Mission
Kábelek:  Valhalla/Hydrasound

vlaca
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 323
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: vlaca »

Thompi írta:
vlaca írta:

Szinte vartam :) nem akartam ennyire belemenni. Egyebkent pont a tech amit kerulok ha tudok. Class D, pwm :)
Nem azert mert nem jo. Hanem mert nekem nem az :) de kb topologia a, a/b osztaly semmit nem valtozott. Tapok… szerintem nem kell itt ecsetelni a kapcsolouzem adta ‘elonyoket’ (hatranyokat ;) )
No sebaj. Kinek a pap…
Ja oks, csak arra írtam hogy a technológia 40 éve ugyanaz.
Linn Majik DS/Mimik/Pekin>Linn Majik Kontrol>
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
-Hypex UCD180HG>Magneplanar SMGb

Micromega WM-10>Theta Progeny>Linn Classik Music>Akg K340

"I see the sound waves" Planar Speaker Asylum
http://vlaca.blogspot.com

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3148
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

Thompi írta:
vlaca írta:

No sebaj. Kinek a pap…
Két évtizedes kereskedői pályafutásom alatt az összes létező technológiával hallottam már zseniális hangú erősítőket, és pocsék hangúakat is egyaránt. Ahogy szokták mondani, az audio nirvánát elérni nem lehet, de sokféle úton megközelíthető. Persze nekem is vannak személyes kedvenceim, az A-osztályú félvezetősek, és a single ended csövesek, de létezik bőven jó hang ezen körön kívűl is.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Thompi
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Thompi »

vlaca írta:

No sebaj. Kinek a pap…

vlaca
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 323
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: vlaca »

Thompi írta:
2021.11.20., szomb. 07:21
vidor2009 írta:
2021.11.19., pén. 14:07
vazze írta:

Mindenesetre itt nálunk (Svédország) kb 6-8 évvel ezelőtt volt viharos hype a márka körül. Egymást követték a dac-ok és erősítők amik persze mind mérföldekkel jobbak voltak az előzőnél. Persze ezzel akaratlanul mindíg elismerték , hogy az előző sz@r volt… Mára ez lecsengett , a forgalmazók többsége leadta őket és már csak egy-két bolt árulja. A használt példányok meg többnyire csak keringenek a piacon és senkit sem hoznak lázba.
Jó lenne, ha csak az említett gyártó működne így! Sajnos a gyártók 99%-a (tisztelet a kivételnek) e szerint működik!
Üdv. Gyuri :napsut:
Szerintem nem mondok el ujdonsagot azzal ha azt mondom nagyot nem lehet domboritani ebben a mufajban (erositesre gondolok csak). A technologia kb 40+ eve ugyan az. A kozhelyek mint a rovid jelut, jol szeparalt egysegek, minosegi alktreszek… ezek voltak regen is.
Igazabol azon kivul hogy az alkatreszeket kissebb turessel lehet mar eloallitani nem nagyon tortent semmi. Persze ez nagyon sokat szamit. A Hegel amivel tejeli a nepet az a 'damping factor' [df] ami kb annyit szamit egy bizonyos fok felett mint az autonal a kipufogoveg kromozasa. Igy elso hozzaszolasaimra nem gondoltam ilyen gyorsan mely vizekre evezni :D
Pont a minap lattam a h190 hirdetesnel FBn hogy aah 4000 df, az minoseg. Nos ahol a df jeloli az ero minoseget ott van baj. De mindenkinek szivugye.

Ahol kulonbseget lehet szerintem erezni az a DAC es streamer eszkozok ill. az integraltsag. Mert az meg mindig muveszetnek szamit.
Linn Majik DS/Mimik/Pekin>Linn Majik Kontrol>
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
-Hypex UCD180HG>Magneplanar SMGb

Micromega WM-10>Theta Progeny>Linn Classik Music>Akg K340

"I see the sound waves" Planar Speaker Asylum
http://vlaca.blogspot.com

Thompi
Újonc fórumos
Újonc fórumos

vidor2009 írta:
2021.11.19., pén. 14:07
vazze írta:
Thompi írta:
Sziasztok
Csak arra lennek kivancsi hogy nem erzi e mas is ugy hogy 'kipukkadt' a lufi a marka korul? Egyre tobbet latom az eladatlan termekeket honapokon keresztul. (H80, H90, H95, H120, H190) (egyebkent a H190 hez hozzateszem Lengyeleknel 899e megy boltbol :D itt pedig 1.1 ert probalkozik valaki a magan importal)
Jó lenne, ha csak az említett gyártó működne így! Sajnos a gyártók 99%-a (tisztelet a kivételnek) e szerint működik!
Szerintem nem mondok el ujdonsagot azzal ha azt mondom nagyot nem lehet domboritani ebben a mufajban (erositesre gondolok csak). A technologia kb 40+ eve ugyan az. A kozhelyek mint a rovid jelut, jol szeparalt egysegek, minosegi alktreszek… ezek voltak regen is.
Igazabol azon kivul hogy az alkatreszeket kissebb turessel lehet mar eloallitani nem nagyon tortent semmi. Persze ez nagyon sokat szamit. A Hegel amivel tejeli a nepet az a 'damping factor' [df] ami kb annyit szamit egy bizonyos fok felett mint az autonal a kipufogoveg kromozasa. Igy elso hozzaszolasaimra nem gondoltam ilyen gyorsan mely vizekre evezni :D
Pont a minap lattam a h190 hirdetesnel FBn hogy aah 4000 df, az minoseg. Nos ahol a df jeloli az ero minoseget ott van baj. De mindenkinek szivugye.

Ahol kulonbseget lehet szerintem erezni az a DAC es streamer eszkozok ill. az integraltsag. Mert az meg mindig muveszetnek szamit.

Zodo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: Zodo »

Üdv!

Elgondolkoztam a jelenlegi Harman Kardon HK 630 cseréjén.
Leginkább laptopról hallgatók yt-ról főként dnb vagy egyéb elektronikus zenét.
Akad pár cd lemezem amihez van egy Philips CD 614 lejátszom.
Polcsugárzóim régi Jbl L20T de van egy aktív mélyládám amit szeretnék hadra fogni mert jól jönne a dnb zenéknél.

Szóval olyan erősítőt keresek aminek van direkt sub-out kimenete is.
Milyen típusok ajánlottak?

Önerőből a Marantz Pm6007-et találtam szimpatikusnak de 200k körüli ára kicsit magasnak tűnik
még ha több ajánló oldalon is jónak tartják ezt a típus.

vidor2009
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 390

Hozzászólás Szerző: vidor2009 »

vazze írta:
Thompi írta:
Sziasztok

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég

Thompi írta:
Sziasztok

Thompi
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Sziasztok

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3170

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Akos1994 írta:
2021.11.18., csüt. 13:30
Sziasztok!

Szemezgetek egy Arcam Delta 290 erősítővel (Denon PMA255UK-t váltaná), 50e HUF lenne, viszont az eladó állítása szerint a bemenet választó váltáskor serceg. amúgy bemenet váltás után minden oké. Külföldi fórumokon utána nézve a benne lévő ALPS motoros cucc úgy van az alaplapon, hogy csak leforrasztás után férhető hozzá, a benne lévő "zsírzás" kiszárad, a kosztól kikopik az egész és végül vagy az egyik csatorna nem szól, vagy nem lehet bemenetet váltani vagy állandó zaj lesz. Típushiba ennél és még az Alpha 9-eseknél. Az ALPS bemenet választót már nem gyártják. Tehát ha megveszem előbb utóbb tuti elromlik, illetve ha jól veszem ki, ilyen állapotban még megoldás egy leforrasztás, szétszedés, érintkező zsírzó cucc újra applikálása és összerakás. Gondoltam elviszem majd átnézetni/helyre rakatni vásárlás után, de ebbe így nem tudom, hogy érdemes-e belevágni.
Ismerős diagnózis, ahogy hallottam ez a hiba több más erősítőnél is típushiba.
Nekem is volt pont ilyen problémám, egy korábbi erősítőmmel, a típusa itt most nem releváns.
A tünetek ugyanezek, plusz néha hol az egyik, hol a másik oldal hallgatott el. Ilyenkor megjárattam a bemenetválasztó kapcsolót, és ez átmenetileg használt. Kontakt tisztító spray, is csak tüneti kezelést jelentett, megnyugtató megoldást nem, elég hamar visszatértek a tünetek. Végülis eladtam az erősítőt. Aki megvette, az a hiba tudatában vette meg, ennek megfelelő áron, majd azon nyomban ki is cseréltette a bemenetválasztó kapcsolót, csak az jelentett megoldást. Arról, hogy ez nem egyedi eset, hanem annak az erősítőnek(is) típushibája, tőle értesültem.
Én nem biztos, hogy megvenném a helyedben. Nézz körül, számtalan alternatíva létezik, de csak meghallgatás(lehetőleg saját rendszerben) után vegyél meg bármit is.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Akos1994
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 2

Hozzászólás Szerző: Akos1994 »

Sziasztok!

Szemezgetek egy Arcam Delta 290 erősítővel (Denon PMA255UK-t váltaná), 50e HUF lenne, viszont az eladó állítása szerint a bemenet választó váltáskor serceg. amúgy bemenet váltás után minden oké. Külföldi fórumokon utána nézve a benne lévő ALPS motoros cucc úgy van az alaplapon, hogy csak leforrasztás után férhető hozzá, a benne lévő "zsírzás" kiszárad, a kosztól kikopik az egész és végül vagy az egyik csatorna nem szól, vagy nem lehet bemenetet váltani vagy állandó zaj lesz. Típushiba ennél és még az Alpha 9-eseknél. Az ALPS bemenet választót már nem gyártják. Tehát ha megveszem előbb utóbb tuti elromlik, illetve ha jól veszem ki, ilyen állapotban még megoldás egy leforrasztás, szétszedés, érintkező zsírzó cucc újra applikálása és összerakás. Gondoltam elviszem majd átnézetni/helyre rakatni vásárlás után, de ebbe így nem tudom, hogy érdemes-e belevágni.

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég

Dharma9 írta:
2021.11.12., pén. 21:40
kupecke írta:
2021.11.08., hétf. 17:00
Köszönöm! Igazából erre a hangkarakter általánosításra lettem volna kíváncsi, hogy szétszedi a zenét, könyörtelen, stb. Nem volt korábban ilyen erősítőm, sőt studiomonitorom sem igazán, főleg nem aktív. Néha belesegetek, feljebblépés nem igazán zsenéroz, de esetleges váltás (korosabb komponensek meghibásodása) esetén ezek az aktív monitorok felé még bekacsintanék, hely és eszköztakarékosság okán.
Sziasztok!
Én is hang képre, tisztaságára....egyáltalán a véleményetekre lennék kíváncsi, hogy ez a ketyere mit ér?
Olvastam más országok/emberek véleményét...
https://www.aliexpress.com/item/32724443293.html
Az a gond ezekkel , hogy nem nagyon mer senki ilyeneket venni.
Pedig…
Én rendeltem tavaly poénból kettőt és csak pozitív élményeim voltak.
Persze nem hájend , de ha a helyükön kezeljük őket akkor igenis van létjogosultságuk.
Összeszerelési minőségben magasan a diy kategória felett vannak.
A hangjuk is rendben van.
9525E48E-BB8B-4A1B-A6FD-C75BACFE7D53.jpeg
9525E48E-BB8B-4A1B-A6FD-C75BACFE7D53.jpeg (627.03 KiB) Megtekintve 3764 alkalommal
19C9CC33-C422-4ED0-98F3-6A1967040916.jpeg
19C9CC33-C422-4ED0-98F3-6A1967040916.jpeg (809.1 KiB) Megtekintve 3764 alkalommal

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3258

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Sajna az elmaradt hétvégi fülelés elmaradása miatt össznépi módon nem derült ki, de tegnap azért házi módon (Cannonballal közösen) fel lett csavarva a PM16-os malac. 12 órás poti állás mellett sem visít, egyszerűen csak hangosabb, ahogy az szerintem is elvárható lenne.
Úgyhogy nem lesz levágva :rolleyes:
Csak a Marantz! :-D

Dharma9
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hozzászólás Szerző: Dharma9 »

kupecke írta:
2021.11.08., hétf. 17:00
Köszönöm! Igazából erre a hangkarakter általánosításra lettem volna kíváncsi, hogy szétszedi a zenét, könyörtelen, stb. Nem volt korábban ilyen erősítőm, sőt studiomonitorom sem igazán, főleg nem aktív. Néha belesegetek, feljebblépés nem igazán zsenéroz, de esetleges váltás (korosabb komponensek meghibásodása) esetén ezek az aktív monitorok felé még bekacsintanék, hely és eszköztakarékosság okán.
Sziasztok!
Én is hang képre, tisztaságára....egyáltalán a véleményetekre lennék kíváncsi, hogy ez a ketyere mit ér?
Olvastam más országok/emberek véleményét...
https://www.aliexpress.com/item/32724443293.html

kupecke
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1301

Hozzászólás Szerző: kupecke »

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2708

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

kupecke írta:
2021.11.07., vas. 14:55
Kedves sokathallott hozzáértők! Ha már az erősítő topicban merült fel ez a "stúdiós" irány, érdekelne, hogy hasonlóan vélekedtek é a nem "hifi" erősítőkről, végfokokról? ( nálam konkrétan egy JBL Urei 6230 van az állványon)
JBL végfokokhoz nem volt még szerencsém, de pl. Crown K2-höz igen. Ez pl.a jelenlegi áráért egy nagyon tisztességes erősítő. Szabályozható hangerővel, ezért DAC után is beköthető. Sokan meglepődnének szerintem, arról nem is beszélve hogy meghajt mindent még a talicskát is a kertben.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

TomLeftiger
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 495

Hozzászólás Szerző: TomLeftiger »

_ap_ írta:
2021.11.04., csüt. 14:55
Legkevésbé sem válaszoltam meg magamnak - ha így lenne, nem itt beszélgetnék :)

Próbálom összerakni a puzzle-t, hogy mi a legjobb megoldás. Miután itt nálam okosabbak vannak, nagyon is számításba veszem a leírtakat, de másik oldalról pedig ott van az hogy most adtam ki 115e Ft-ot egy erősítőre úgy, hogy volt egy 100-as keret mindenre. Az, hogy most még többet költsek, nem fér bele. Az, hogy később egy mostani rossz döntésem miatt többet költsek az akkor tervezettnél, nem fér bele.

Én eddig sehol nem hallottam/olvastam azt, hogy egy Monitor Audio RS1 erősen mélyhiányos lenne, vagy árkategóriájában (ugyanúgy 100e Ft-ért vettem 2-3 éve) nagyon eltérne ettől a Creek-től. Úgyhogy én továbbra is a szerencsétlen párosítást látom a problémának, nem azt, hogy akár az erősítő, akár a hangfal rossz lenne, vagy jóval gyengébb/jobb a másiknál.

Elgondolkozok én a lecserélésén, de kinek van jobb ötlete 90-100e F-ot ársávban, ami studió jellegű hangzással bír, és csak egy picit "mélynehéz"? Egyelőre nem látok ilyen megoldást.

(Hozzáteszem, erősítő fronton sincs magabiztos alternatívám, kb. ez az egyetlen, ami most szembejött és felkeltettek az érdeklődésemet)
mishow írta:
2021.11.04., csüt. 14:02
_ap_ írta:
2021.11.04., csüt. 12:27
Jelenleg sem villanyszerelési sodort rézkábellel vannak összekötve, hanem egy Audioquest Type4-gyel, ami persze, lehetne jobb, de nem lesz, mert nem több százezres rendszerekről beszélünk, így felesleges.
....
Jelenleg úgy gondolom, hogy nem a leginkább kilógó komponenshez kell mindent igazítani, mert annak az az eredménye, hogy minden valamerre túlkompenzál, és bármelyik elem cserélődik később, borul minden. Annak pedig semmi értelme.
A Type4 ebben a kategóriában egy korrekt kábel, ráadásul az is egyeres tömör vezetőkből áll, tehát kár lenne bántani.
A hangdobozzal eddig elégedett voltál, tehát akkor megválaszoltad magadnak a kérdést: az erősítő megy a háztól :rolleyes:
Annyit halkan hozzátennék, hogy rengeteg Creek erősítőm volt, és soha nem hallottam egyiket sem mélyhiányosnak, tehát én adnék egy esélyt valami más doboznak, de az írásodból úy érzem, már döntöttél ;)
Erősítő tipp kb. 100Ks kategóriában: Atoll IN80-as integrált. Volt nekem, (magamhoz képest) sokáig használtam, és szerintem ár/érték arányban igen jó cucc. Akkoriban próbáltam más erősítőt is, drágábbat, és a Myriad elő-végfok érkezésig az Atoll marad. Az Atoll kifejezetten illik az én ízlésem szerint stúdió dobozhoz, mert nagyon meleg karakter, jó kis mélyekkel, és így jóval hallgathatóbb a stúdió hangsugárzó. Kicsit hasonló irány, mint amikor a stúdió dobozt valamilyen csöves erősítővel párosítod. Ja, és szerintem jól is néz ki, ráadásul távos, ami ritka ebben a kategóriában.

Illetve a másik irány, hogy veszel egy jó feszes/pontos hangú erősítőt, és azt párosítod egy olyan dobozzal, mint mondjuk egy Canton LE500, 600, 900. Attól függ mekkora a szobád, és hogy tudod elhelyezni. Ezek mind nagyon komoly mélyeket tudnak méretükhöz képest, nagyon nem az a magasba húzó irány. Én vagy a 600-ast, vagy a 900as ajánlom, inkább az utóbbit, ha befér a szobádba. Arra kell figyelni, hogy olyan erősítőt kell hozzátenni, ami jól megfogja a mélyeket, és kábelből is olyat kell választani hozzá, ami szintén ez az irány. A tömör rezek többségében jók, így a hs. kábeled elvileg jó lenne hozzá.

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 598
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: tamagaba »

Szevasztok!
Vincent 993-ról van-e infója esetleg valakinek? Azon kívül, hogy 30 kg :rolleyes:
1000 Euro körül van használtan
Nem mai darab már. Elég hamar jött utánna a 994 és a 995. Aztán leállt ez a vonal
... Mire jó a kerekes kút? Oda lehet tolni, ahol víz van - Hofi Géza ...

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”