Szerintem nincs gyászszertartás, én biztosan nem temetem, de ha a Spotify hozza a Tidal minőségét MQA bénázás nélkül, hasonló áron, de jóval szélesebb kompatibilitással és nagyobb zenei kínálattal, akkor váltok és gyanítom, sokan megteszik. A számítógépes lejátszás világában gyorsan változnak a dolgok. Biztos vagyok benne, hogy a jelenlegi uralkodó, a Roon is hamarosan potens kihívót kap. Mondjuk aki élethosszig tartó előfizetést választott náluk, bizonyára másként gondolta. Én még az egy évet is fejvakarva hagytam jóvá legutóbb.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Békés, boldog karácsonyt kíván mindenkinek az AVX team!
Streaming szolgáltatók és ami velük kapcsolatos / Tidal, Spotify stb...
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11181
- Kapcsolat:
Re: Streaming szolgáltatók és ami velük kapcsolatos / Tidal, Spotify stb...
- Aszpirin
- V.I.P.

- Értékelés: 6219
Előfizettem tesztelés céljából a Deezer HiFi-re.
(accountom volt már, korábban többször is fizettem Deezer Premium-ért, mert azt meg a BMW is integrálja iOs-es vezetéknélküli kapcsolattal a 6.0-s iDrive óta natívan de most épp nincs BMW-m, szóval le golt mondva)
BluOS alatt (BlueSound streamereken) megy szépen, HiFi minőségben: Apple CarPlay: nuku! WTF? ‘sze’ ez ment! Sőt, a Deezer honlapján is ez áll…
De kicsit jobban utánakerestem, erre meg ez jön szembe, a Deezer support-honlapjáról:
Azért CarPlay-t nem kevesen használnak…
Na mindjár megnézem a desktop lejátszóját is Mac-en…
(accountom volt már, korábban többször is fizettem Deezer Premium-ért, mert azt meg a BMW is integrálja iOs-es vezetéknélküli kapcsolattal a 6.0-s iDrive óta natívan de most épp nincs BMW-m, szóval le golt mondva)
BluOS alatt (BlueSound streamereken) megy szépen, HiFi minőségben: Apple CarPlay: nuku! WTF? ‘sze’ ez ment! Sőt, a Deezer honlapján is ez áll…
De kicsit jobban utánakerestem, erre meg ez jön szembe, a Deezer support-honlapjáról:
Gratulálok. Az iOS 15 mióta is? májustól talán? szóval hónapokkal a szeptember közepi megjelenés előtt a fejlesztők rendelkezésére állt, és a Deezer csak a megjelenést követően kap észbe???https://support.deezer.com/hc/en-gb/articles/4407887216273-Apple-CarPlay-and-iOS-15 írta: Since the update to iOS 15 on September 20th 2021, Deezer is not available on Apple CarPlay.
We're currently working to solve the problem and expect that Deezer will be working on Apple CarPlay again before the end of the year.
Azért CarPlay-t nem kevesen használnak…
Na mindjár megnézem a desktop lejátszóját is Mac-en…
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2158
Van valami hír a veszteségmentes Spotify felől?
ui: elnézést kérek, ha nem mostanában beszéltetek róla itt, de jelenleg nincs sok időm keresgélni és visszaolvasni.
- vlaca
- Fórumlakó

- Értékelés: 323
- Kapcsolat:
Igen a Spotify az kb mindenhol alap régóta, csak pont most rakták be a Tidal-t, pedig itt mindenki temeti órák óta(meg hetek, hónapok óta)
Linn Majik DS/Mimik/Pekin>Linn Majik Kontrol>
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
-Hypex UCD180HG>Magneplanar SMGb
Micromega WM-10>Theta Progeny>Linn Classik Music>Akg K340
"I see the sound waves" Planar Speaker Asylum
http://vlaca.blogspot.com
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
"The automaker already has several media streaming options inside its vehicles, with Spotiify being the main app for music."
- vlaca
- Fórumlakó

- Értékelés: 323
- Kapcsolat:
Úgy tűnik a Teslanál nem olvassák az avx-et, integrálták a Tidal-t
https://electrek.co/2021/11/02/tesla-ad ... ew-update/
https://electrek.co/2021/11/02/tesla-ad ... ew-update/
Linn Majik DS/Mimik/Pekin>Linn Majik Kontrol>
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Ezek olyan piaci kérdések, amikhez halandó ember nem tud érdemben hozzászólni, én legalábbis biztosan nem. Amúgy a Deezer sok eszközzel kompatibilis, de a Spotify sokkal többel, tényleg szinte bármin képes zenét játszani.Alex_Aston írta: ↑2021.11.06., szomb. 19:34Ha meg a Deezer az egyik legnagyobb szolgáltató, vajon miért nem kompatibilis ennyi mindennel?
Korábbi kérdésedre VKZ leírta az én válaszomat is, csak annyival egészíteném ki, hogy a Deezer asztali alkalmazása számomra túlságosan fapados, pl. nem találom a módját a kimeneti eszköz választásának sem, márpedig nálam több is van. A Spotify viszont még fel is ajánlotta a váltást. A Roon magasra tette a felhasználói élmény lécét, utána minden visszalépésnek tűnik. Okostelefon pötyögtetése nekem nem opció, egy táblagépet bevállalok, ha úgy alakul, de a Spotify asztali app teljesen jónak tűnik. Mindez persze csak léggitározás, míg nem ismerjük a Spotify ajánlatát.
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 3766
Ja, így érthető, köszi.vkz írta: ↑2021.11.06., szomb. 18:30Például mert az Audirvana, Roon, Volumio, de az Auralic sem tudja a Deezert. Ezzel ellentétben pl a Spotify Connect már a mikrohullámú sütőkön is van lassan. És azt szerintem többen is írtuk már hogy tök jó a Spotify ajánlója (lásd kicsit feljebb miért, nálam is van hogy háttérben fél napot szól, és nem én válogatom a zenéket), kínálata. Ígérik a veszteségmentest és erre várunk. Addig pedig ezeken a platformokon a TIDAL használható. Ha lesz losless Spotify akkor én sem fogom a TIDAL-t használni, jelenleg ugyanúgy vagyok én is hogy leülős zenehallgatáshoz TIDAL.Alex_Aston írta: ↑2021.11.06., szomb. 17:39Én azt nem értem, ha ott a Deezer FLAC 2.249.-/hó áron, miért kell várni más szolgaltatóra?
Mi értelme a több szolgaltatásnak? Tényleg ennyi zene nincs az egyiknél, ami a másiknál igen?
Pusztán kérdezem, mert egyáltalán nem értek ehhez sem, csak másfél hete van ugye ilyen tapasztalatom. De ha itt egy komplett, mondhatni tökéletes megoldás fillérekért, miért kell más?
Egyszerű kezelni, mindent megtaláltam rajta eddig (jó, pár Máté Péter számot hiányolok).
Igen, amit én látok, a Deezerben van ajánlás, de ki kell választani, magától nem megy. Mondjuk nekem ez nem szempont, bár stílusban hasonló ajánlatokat szívesen vennék, ez is igaz.
Ha meg a Deezer az egyik legnagyobb szolgáltató, vajon miért nem kompatibilis ennyi mindennel?
Csak a Marantz! :-D
- vkz
- Fórumlakó

- Értékelés: 256
Például mert az Audirvana, Roon, Volumio, de az Auralic sem tudja a Deezert. Ezzel ellentétben pl a Spotify Connect már a mikrohullámú sütőkön is van lassan. És azt szerintem többen is írtuk már hogy tök jó a Spotify ajánlója (lásd kicsit feljebb miért, nálam is van hogy háttérben fél napot szól, és nem én válogatom a zenéket), kínálata. Ígérik a veszteségmentest és erre várunk. Addig pedig ezeken a platformokon a TIDAL használható. Ha lesz losless Spotify akkor én sem fogom a TIDAL-t használni, jelenleg ugyanúgy vagyok én is hogy leülős zenehallgatáshoz TIDAL.Alex_Aston írta: ↑2021.11.06., szomb. 17:39Én azt nem értem, ha ott a Deezer FLAC 2.249.-/hó áron, miért kell várni más szolgaltatóra?
Mi értelme a több szolgaltatásnak? Tényleg ennyi zene nincs az egyiknél, ami a másiknál igen?
Pusztán kérdezem, mert egyáltalán nem értek ehhez sem, csak másfél hete van ugye ilyen tapasztalatom. De ha itt egy komplett, mondhatni tökéletes megoldás fillérekért, miért kell más?
Egyszerű kezelni, mindent megtaláltam rajta eddig (jó, pár Máté Péter számot hiányolok).
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 3766
Én azt nem értem, ha ott a Deezer FLAC 2.249.-/hó áron, miért kell várni más szolgaltatóra?
Csak a Marantz! :-D
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Erre az évre jósolták, de hivatalos dátumot soha nem közöltek. Az sem biztos, hogy első körben nálunk elérhető lesz, szóval lehet, hogy még éveket kell várnunk.
Vajon mikorra időzítik? Én is várom.fapaci írta: ↑2021.11.06., szomb. 14:07A Roonban Tidal és Qobuz közül választhatsz. Utóbbi ugye nálunk jelenleg nem érhető el hivatalosan.Aszpirin írta: ↑2021.11.06., szomb. 12:14És akkor itt a kérdés: ha mondjuk Roon-ra váltanék, HRA-integrációm lenne-e, illetve emellett mi lenne? Apple music? Deezer? Spotify? Asszem a Spotify lenne a legtöbb usecase-t fedő dolog, ha abban lenne lossless, a Tidal repülne, jönne a Roon, BluOS-en, iOS-en, Carplay-en megy, az Audirvanából úgyis a 3.5-ös van meg (tehát lifetime licensz, ha úgy tetszik), szóval a HRA-t azzal hallgatnám (a sajat lejátszója a HRA-nak egy fosch). Vélemény?
Egyelőre ragaszkodom a Roon-hoz, mert ez szolgálja leginkább a szokásaimat és az otthoni cuccaim kezelését. A Tidal a fő zeneforrásom jelenleg, mivel a Roonba integrált szolgáltatások közül csak erre tudok előfizetni. Ha ideér a Spotify lossless szolgáltatása és a legtöbb muzsikájuk elérhető lesz ilyen formátumban is, lemondom a Tidalt és talán a Roon-t is, bár arra még szükségem van a saját zenegyűjteményemhez. Amúgy is a Spotify-t használom mindenhol házon kívül (nyaralás, utazás közben), de az otthoni lejátszóm is támogatja a Spotify Connect-et, aminek kezelése szintén komfortos számomra, tehát már előkészültem, a labda náluk pattog.
.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
A Roonban Tidal és Qobuz közül választhatsz. Utóbbi ugye nálunk jelenleg nem érhető el hivatalosan.Aszpirin írta: ↑2021.11.06., szomb. 12:14És akkor itt a kérdés: ha mondjuk Roon-ra váltanék, HRA-integrációm lenne-e, illetve emellett mi lenne? Apple music? Deezer? Spotify? Asszem a Spotify lenne a legtöbb usecase-t fedő dolog, ha abban lenne lossless, a Tidal repülne, jönne a Roon, BluOS-en, iOS-en, Carplay-en megy, az Audirvanából úgyis a 3.5-ös van meg (tehát lifetime licensz, ha úgy tetszik), szóval a HRA-t azzal hallgatnám (a sajat lejátszója a HRA-nak egy fosch). Vélemény?
Egyelőre ragaszkodom a Roon-hoz, mert ez szolgálja leginkább a szokásaimat és az otthoni cuccaim kezelését. A Tidal a fő zeneforrásom jelenleg, mivel a Roonba integrált szolgáltatások közül csak erre tudok előfizetni. Ha ideér a Spotify lossless szolgáltatása és a legtöbb muzsikájuk elérhető lesz ilyen formátumban is, lemondom a Tidalt és talán a Roon-t is, bár arra még szükségem van a saját zenegyűjteményemhez. Amúgy is a Spotify-t használom mindenhol házon kívül (nyaralás, utazás közben), de az otthoni lejátszóm is támogatja a Spotify Connect-et, aminek kezelése szintén komfortos számomra, tehát már előkészültem, a labda náluk pattog.
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 9578
Mindeközben nálam reggel 9-óta Spotify szól. Az “E heti kaland” algoritmusa zseniális szvsz.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- Vinkler
- Adminisztrátor

Dehogy vagytok!
Pusztán ezzel szerettem volna jelezni az elhatárolódásomat. Csak ott használtam a többes szám második személyt.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Értem, hiszen már sokszor leírtad, hogy szerinted értelmezési problémáim vannak, de vedd már észre, hogy nem rólad írtam, még csak nem is a Te hozzászólásodra válaszolva tettem kijelentéseimet, amikre ráugrottál!
Tehát valakinek mégiscsak szüksége volt rá, érdekében állt a bevezetése.robi20064 írta: ↑2021.11.06., szomb. 12:48Es akkor konkretabban, hogy mi a baj az mqa-val... A rovid valasz az, hogy egy olyan formatum es technikai megoldas amire az eg adta vilagon senkinek sem volt szuksege, semmilyen eddig meglevo problemat nem orvosol es kizarolag penzugyi megfontolas hivta eletre.
Szerintem a felhasználóknak pont úgy kellene tesztelni a szolgáltatásokat, ahogy a videóban megtették. A kedvenc zenéivel, a saját felszerelésével és privát ízlésével, nem pedig - a többség számára homályos - számok, technikai adatok alapján. A sok kérdésnek két oka van: érdeklődés és tudatlanság. Mindkettő szokványos emberi tulajdonság.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Luxor Audio 2021.11.06., szomb. 13:44-kor.
- Aszpirin
- V.I.P.

- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- Vinkler
- Adminisztrátor

Tudod, akinek nem inge… Ennyi.Aszpirin írta: ↑2021.11.06., szomb. 13:06Ugyanmár, nézd meg, többen is kardoskodtunk a konkrét, vitát kiváltó Youtube-videó korrektsége mellett. Nagyon nem imádom az általánosító többes szám második személyt :)Vinkler írta: ↑2021.11.06., szomb. 12:40A tesztelésekkel kapcsolatos véleményekkel kapcsolatban pedig úgy látom, hogy megint elérkezünk a már jól megszokott sémához, sajnálatosan. Elkezditek analizálni, mindenbe beleköttök, amibe csak lehet, elindul a fingreszelgetés, tanácsokat adtok, hogy mit kellene másképen, vagy mit és hogyan kellene, végül levonjatok a konzekvenciát, hogy sz@r az egész és amúgy is hitvány, kókány brigád.![]()
Nézzétek csak meg, hogy MINDIG ide lyukadunk ki a végére, kivétel nem is jut eszembe!
Most hirtelen eszembe jutott még, hogy tapasztalatom szerint a hifis zsákutcákba is hasonló okok miatt téved a user, pedig, ha hallgatna a feleségére, barátnőjére, vagy akár a totál antihifis haverjára, hogy ár, márka egyéb info hiányában miért talál jobbnak egy-egy eszközt. De ez itt erősen OFF…![]()
- Vinkler
- Adminisztrátor

Nagyon várom a lossless lehetőséget a Spotify-nál, ez nem kérdés. Alapból jobban kedvelem, mint a Tidalt, de még nem szól jobban, addig marad a Tidal is a Spotify mellett nálam.robi20064 írta: ↑2021.11.06., szomb. 13:00Most meg van lehetoseg mindkettore, illetve a normal valtozat az talan sima FLAC PCM. Ha ez utobbit kicserelik vagy szukulnek a lehetosegek akkor majd atertekeled. Terjunk vissza erre ha lesz lossless spoti es esetleg ugy adodik hogy ossze is akarod vetni a Tidal-al.Vinkler írta: ↑2021.11.06., szomb. 12:40A mindennapokban általában Spotify szól, viszont ha leülök zenét hallgatni, akkor Tidal-ra váltok. Hangminőségben nálam is a Tidal vezet, ezen lehet vegzálni, de ez van sajnos.
Az MQA engem spec nem zavar, bár nem is rajongok érte. VISZONT, egy-egy szám általában meghallgatható masters/vagy normál változatban is, így végkép nem zavar, hiszen van lehetőség mindkettőre.![]()
A tesztelésekkel kapcsolatos véleményekkel kapcsolatban pedig úgy látom, hogy megint elérkezünk a már jól megszokott sémához, sajnálatosan. Elkezditek analizálni, mindenbe beleköttök, amibe csak lehet, elindul a fingreszelgetés, tanácsokat adtok, hogy mit kellene másképen, vagy mit és hogyan kellene, végül levonjatok a konzekvenciát, hogy sz@r az egész és amúgy is hitvány, kókány brigád.![]()
Nézzétek csak meg, hogy MINDIG ide lyukadunk ki a végére, kivétel nem is jut eszembe!
Most hirtelen eszembe jutott még, hogy tapasztalatom szerint a hifis zsákutcákba is hasonló okok miatt téved a user, pedig, ha hallgatna a feleségére, barátnőjére, vagy akár a totál antihifis haverjára, hogy ár, márka egyéb info hiányában miért talál jobbnak egy-egy eszközt. De ez itt erősen OFF…![]()
Ezzel nagyon nem ertek egyet a mostani esetben, nem volt mikroszkop alatti szetelemzes, pont hogy en is es Viktor is ugyan arra a dologra probaltunk ramutatni, de ti ezt ugy ertelmeztetek hogy maris megmondtuk a tutit hogy mit es hogyan kellene, pedig errol szo nem volt.
Ha a kulonbozo streaming szolgaltatok es halozati lejatszok osszehasonlitasa / tesztelese annyira egyertelmu es magatol ertetodo lenne akkor nem jonnenek az ezzel kapcsolatos random kerdesek a megfelelo temaknal heti szinten.
Az analízis elindult, mind a technika, mint a személyeket illetően, olvass vissza.
“MQA, vagy nem, ami hallott…”
Nem teljesen mindegy a végeredmény tekintetében?
Tovább megyek, ha valakinek az MQA tetszik jobban, miért ne hallgathatná azt. KIZÁRTNAK tartom, hogy csak az a formátum lesz elérhető, azt már inkább, hogy bizonyos szolgáltatónál csak az lesz. Ez esetben másik szolgáltatót kell választani. Ennyi.
- Aszpirin
- V.I.P.

Ugyanmár, nézd meg, többen is kardoskodtunk a konkrét, vitát kiváltó Youtube-videó korrektsége mellett. Nagyon nem imádom az általánosító többes szám második személyt :)Vinkler írta: ↑2021.11.06., szomb. 12:40A tesztelésekkel kapcsolatos véleményekkel kapcsolatban pedig úgy látom, hogy megint elérkezünk a már jól megszokott sémához, sajnálatosan. Elkezditek analizálni, mindenbe beleköttök, amibe csak lehet, elindul a fingreszelgetés, tanácsokat adtok, hogy mit kellene másképen, vagy mit és hogyan kellene, végül levonjatok a konzekvenciát, hogy sz@r az egész és amúgy is hitvány, kókány brigád.![]()
- Aszpirin
- V.I.P.

Az az “erős sejtés” kimaradt, hogy az MQA-sított változat mellett a nem-MQA-változat ugyanabból a zenéből mit jelent a Tidalon. Ha jól emlékszem, Golden említette egyik videójában (de lehet, hogy tévedek).
- Vinkler
- Adminisztrátor

A mindennapokban általában Spotify szól, viszont ha leülök zenét hallgatni, akkor Tidal-ra váltok. Hangminőségben nálam is a Tidal vezet, ezen lehet vegzálni, de ez van sajnos.
Az MQA engem spec nem zavar, bár nem is rajongok érte. VISZONT, egy-egy szám általában meghallgatható masters/vagy normál változatban is, így végkép nem zavar, hiszen van lehetőség mindkettőre.
A tesztelésekkel kapcsolatos véleményekkel kapcsolatban pedig úgy látom, hogy megint elérkezünk a már jól megszokott sémához, sajnálatosan. Elkezditek analizálni, mindenbe beleköttök, amibe csak lehet, elindul a fingreszelgetés, tanácsokat adtok, hogy mit kellene másképen, vagy mit és hogyan kellene, végül levonjatok a konzekvenciát, hogy sz@r az egész és amúgy is hitvány, kókány brigád.
Most hirtelen eszembe jutott még, hogy tapasztalatom szerint a hifis zsákutcákba is hasonló okok miatt téved a user, pedig, ha hallgatna a feleségére, barátnőjére, vagy akár a totál antihifis haverjára, hogy ár, márka egyéb info hiányában miért talál jobbnak egy-egy eszközt. De ez itt erősen OFF…
Az MQA engem spec nem zavar, bár nem is rajongok érte. VISZONT, egy-egy szám általában meghallgatható masters/vagy normál változatban is, így végkép nem zavar, hiszen van lehetőség mindkettőre.
A tesztelésekkel kapcsolatos véleményekkel kapcsolatban pedig úgy látom, hogy megint elérkezünk a már jól megszokott sémához, sajnálatosan. Elkezditek analizálni, mindenbe beleköttök, amibe csak lehet, elindul a fingreszelgetés, tanácsokat adtok, hogy mit kellene másképen, vagy mit és hogyan kellene, végül levonjatok a konzekvenciát, hogy sz@r az egész és amúgy is hitvány, kókány brigád.
Most hirtelen eszembe jutott még, hogy tapasztalatom szerint a hifis zsákutcákba is hasonló okok miatt téved a user, pedig, ha hallgatna a feleségére, barátnőjére, vagy akár a totál antihifis haverjára, hogy ár, márka egyéb info hiányában miért talál jobbnak egy-egy eszközt. De ez itt erősen OFF…
- ZolaBA
- Törzsvendég

- Értékelés: 1754
Igazad van, de több dologról beszélünk:
1.) amatőr teszt = imádjuk még ha sánta is, mert őszinte (ez a video szubjektív minőségig terjedő tartalma)
2.) Tidal = utáljuk több okból is (mqa, távirányítás, stb.)
3.) YT csatorna, követők száma, megtévesztés: igen, igen...
Ugyanakkor fel kell nőni az embereknek mert a netes, ellenőrizetlen info a jövő. Nem aggódhatunk mindig mindenkiért és mindenki helyett, ha valaki egy/egyetlen ellenőrizetlen videonak, megosztásnak, kamu weboldalnak, stb. szakmai érveket hisz el, az legyen a saját felelőssége. (illetve az iskolarendszeré, ami szerint még mindig fontosabb az aranybulla évszáma).
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!
- Aszpirin
- V.I.P.

Jómagam épp azon vagyok, hogy a Tidal-t lemondanám az MQA bullshit tolása miatt.wittao írta: ↑2021.11.06., szomb. 11:47Tehat amit Robi probal Nektek udvarias formaba onteni az arrol szolna, hogy ugyan nem tudatos, de egy tobb 100.000 fos tarsasag dezinformalasarol is szo van. Innentol kezdve majd velhetoen a Tidal lesz mindenek felett. Ezzel nem is lenne baj, en is hasznalom, de bevallom az MQA beteges szintu beepulese miatt varom, hogy az Apple Music, Spotify, Deezer, Qobuz nyomasara betegyek azt az opciot, hogy az MQA valaszthato opcio legyen. Igy is 3-4-5 streamet tolnak egyezerre a keszulekekre, nem lenne problema 1-2 felbontast MQA bullshit nelkul is odaengedni.
Ami ettől visszatart, az az, hogy egyetlen olyan platform, amit mind Audirvanával a nagyrendszeren, mind BluOS-en a hálószobámban, mind telefonnal repülős útjaimon (általában közvetlenül beszállás előtt vagy már a gépen indulás előtt választok ki pár albumot, ami offline módba letöltök), mind pedig AppleCarplay-jel az autóban tudok hallgatni, ezért egy előfizetéssel minden használati esetemet fedem.
Apple Music nincs Audirvanában és BluOS-en, Deezer szintén nincs Audirvanán és nem tudom, hogy Carplay-jel megy-e (tényleg: megy? A BMW rendszerével natívan volt integrálva a deezer, király volt, de már nincs BMW-m). Spotify nem lossless es nem megy Audirvanával.
Az Audirvana tehát szük keresztmetszet, amire egyébként szintén haragszom, de integrálja a HRA-t, amihez viszont ragaszkodom.
És akkor itt a kérdés: ha mondjuk Roon-ra váltanék, HRA-integrációm lenne-e, illetve emellett mi lenne? Apple music? Deezer? Spotify?
Asszem a Spotify lenne a legtöbb usecase-t fedő dolog, ha abban lenne lossless, a Tidal repülne, jönne a Roon, BluOS-en, iOS-en, Carplay-en megy, az Audirvanából úgyis a 3.5-ös van meg (tehát lifetime licensz, ha úgy tetszik), szóval a HRA-t azzal hallgatnám (a sajat lejátszója a HRA-nak egy fosch).
Vélemény?
- ZolaBA
- Törzsvendég

- Értékelés: 1754
Tök privát vélemény csak, de számomra a Gipsz Jakabok függetlensége és őszintesége sokkal nagyobb érték, még az elkövetett pontatlanságaikkal együtt is, mint az általad említett "profi (szponzorált)" csapatok esetleges részrehajló véleménye. Szinte élvezettel néztem az "amatőr" videot, míg a hifis újságírás marketing bullshitjétől az embernek már hányingere van
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!