- cs.jpg (5.88 KiB) Megtekintve 1830 alkalommal
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Általában a hifiről
Re: Általában a hifiről
Én nem is a jelkábelezésre gondoltam elsősorban, hanem arra, hogy a hálózati kábeleknek sem tulajdonítanak nagy jelentőséget. Holott, ha valami fontos, akkor az a jó hálózati kábelek.wittao írta: ↑2021.10.31., vas. 10:47
Erről beszélgettem több stúdiós kollégával, alapvetően elmondható, hogy van egy tartás a műszaki paraméterekkel igazolhatatlan, vélt előnyöktől. De leginkább ahol 3km madzag kell, ott komoly anyagi teher lenne egy 1.000 Ft/m helyett 10.000 Ft/m kábel is, főleg úgy, hogy mi audiofilek még a 10.000 Ft/m árú stúdiós kábelen ugyanúgy fennakadnánk, akkor már miért nem 100.000 Ft/m...
- PgSpa
- Fórumlakó

- Értékelés: 450
Az általam nagyra becsült hangmérnökök azért adnak a minőségre:
https://www.channelclassics.com/equipment/
http://arsaltis.com/en/equipment.php
https://www.channelclassics.com/equipment/
http://arsaltis.com/en/equipment.php
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 8020
Hát igen, pl a tieidhez hasonló kábelezés esetén a zajok döntő többsége hiányzik a felvételekről a stúdióban használatos kábelezéssel.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 3928
Jól értem, arra gondolsz, hogy felvételekor elveszett jelet vissza lehet hozni utólag csupán kábelekkel?
Csak a Marantz! :-D
Szerintem nem lehet úgy általánosságban beszélni zenei stúdiókról, kiadókról, hangmérnökökröl. Van ilyen és olyan is. Talán két vagy 3 éve volt nálam Aszpirin és elhozott egy Djabe LPt, aminek a hangzása nekem tökéletesnek tűnt de minimum nagy élmény volt.
Viszont gyakorló hangmérnökökkel beszélgetve többször megdöbbentem, hogy mennyire nem érdekli őket pl. a kábelezés. Márpedig ennek nyoma kell legyen a felvételeken, magyarul valami elvész ott a hangjelből, ami hiányzik a lejátszásnál.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11318
- Kapcsolat:
Érintettség miatt nyugodtan diszkvalifikálhattok, de én azért felteszem a kezem, bár nem tudom pontosan, milyen a "csak úgy" rögzítés, meg a kifogástalan felvétel. Valami olyasmi, mint a tökéletes festmény, vagy a hibátlan könyv? Ismerünk ilyeneket?
Annyit még hadd csúnyázzak ide, hogy ha mindig visszatérünk arra az álláspontra, hogy az elmúlt 20 évben fekáliát gyártottak a hangfelvétel készítők, a beszélgetésben is mindig visszatérünk az origó pontra, mint a piszkos tizenkettő Kőmíves Kelemen uram brigádjában.
Így van jól
. Elégedett voltál a munkáddal, magaddal, harmonizált a környezeteddel,
midig csak jól jön
, kedvelt zenédet hallgatod, szólhat-é a rendszered ilyenkor nem tetszően? Réges régi bölcsesség, amit napjainkbn nehéz megérteni: ( különösen mívelni) " A megelégedettségből felülmúlhatatlan boldogság származik."
( Ha hobbinkban is figyelemmel vagy erre, megérkeztél, nem kell több mogyoró a mókusnak. )
( Ha hobbinkban is figyelemmel vagy erre, megérkeztél, nem kell több mogyoró a mókusnak. )
- fererencz
- Törzsvendég

- Értékelés: 916
Dolgoztam egy kicsit a házunkon. Apró javítások, ablakcsere után. Amatőr, laikus vagyok ilyen téren, de egészen elégedett vagyok vele.
Jól megérdemelt zenehallgatás, öröm minden perce. A kevésbé audiofil felvételek is sokkal jobban szólnak ilyenkor, mint bármi "jobb" egy stresszes munkanap után...
Vagy csak ez a szép napsütés teszi?
Jól megérdemelt zenehallgatás, öröm minden perce. A kevésbé audiofil felvételek is sokkal jobban szólnak ilyenkor, mint bármi "jobb" egy stresszes munkanap után...
Vagy csak ez a szép napsütés teszi?
Nem szotkam hibázni.
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5312
Ha valaki szeretne meggyőződni arról, hogy az új vagy leendő szerzeménye biztosan jó, vigye el egy olyan ismerőséhez, ahol amúgy tetszik neki a mindenféle zene, tegye be ott, és hallgassa meg, hogy mennyire tér el a tetsző hangzástól, ha sokkal rosszabb, nem szabad megvenni/tovább kell adni, ha csak enyhe a differencia, és negyed óra után is van még kedve zenét hallgatni, akkor tartsa meg, ha otthon mégsem tetszik annyira, akkor valamelyik otthoni egyéb cuccal lesz a gond, nem kell egyből az új szerzeményre fogni. Ha a mélyhangoknál érez kirívó eltéréseket, akkor alaposan felülvizsgálandó a szoba akusztikája, illetve a geometriai hallgatási körülmények. Egy akusztikailag nem valami jó szobában is lehet jobb a hangzás, mint egy megfelelő akusztikával rendelkező szobában rossz geometriai hallgatási hellyel és hangsugárzó elhelyezéssel.
- white-tiger
- Fórumlakó

- Értékelés: 109
Nyilván akinek eü szempontból problémás a dolog, az érthető. De akinek nem, az miért ne nézhetné…zoli73 írta: ↑2021.10.29., pén. 14:51Talán már forrás sincs hozzájuk. Meg aztán képzelj el, egy alapból szemüveges ember(kb. a társadalom harmada), hogy tudja felvenni a 3D szemüveget rendesen, a saját szemüvegére pluszban, nem éppen életszerű.white-tiger írta: ↑2021.10.29., pén. 13:46“A piac a 3D tv-től a kvadrofóniáig sok mindenről eldöntötte, hogy tömeges méretekben nincs rá igény.”Robici írta: ↑2021.10.29., pén. 11:31Teljesen kívülállóként én úgy látom, ez most egy N+1-edik nekifutás abba a történetbe amibe a múltban már párszor belebuktak a gyártók. Már ha jól értem hogy most itt egy újabb sokcsatornás "térhatású" felvételi technikáról van szó. Technikailag persze érdekesség meg játszási lehetőséget ad a fejlesztőknek és a kipróbálóknak. Valamit fejleszteni kell, a növekedési meg az újra való kényszer nem ad lehetőséget a megállásra. De ezek legtöbbször nem minőségi, hanem mennyiségi fejlesztések. Akárcsak a nagyfelbontású digitális, ahol az a lényeg, hogy újabb és újabb, minél nagyobb számot lehessen a dobozra vagy a weboldalra írni, de ez is csak mennyiségi fejlődés. A múltban volt kevesebb csatorna is, a jövőben meg lesz 9még több csatorna, de ennyi. El lehet adni ugyanazokat a zenéket meg újakat is most már egy újabb formátumban. Valószínűleg egy viszonylag szűk vásárlóközönséget lehet vele izgatni, de ennyi. Aknek volt pénze/lehetősége moziszobát építeni az már eddig is épített, akinek nem volt vagy nem kellett neki az ezután se fog. Aki az elmélyült zenehallgatás híve (bármilyen célból) annak se fog megváltást hozni. Részben egyetértek istvan01 hozzászólásával, abban viszont nem, hogy nem a zenét szolgálná. Ez csak egy eszköz, a használók döntik el mire alkalmazzák. Tömeges igényt viszont egyáltalán nem látok, mint írtam ez egy erősen rétegigény, akik majd eldöntik, hogy kell-e nekik vagy nem. Nem látom, hogy ez a media markt-os "otthonra házimozit" jellegű vásárlók tömegeinek készülne. A piac a 3D tv-től a kvadrofóniáig sok mindenről eldöntötte, hogy tömeges méretekben nincs rá igény. Ha pedig "úthenger" kell a bevezetéséhez akkor pláne nincs rá igény.
Amire volt igény az elmúlt években, az például a stream (hogy kapcsolódjak egy régebbi beszélgetéshez). Ezt épp a piac kényszerítette ki és az ezredforduló "mp3 letöltése" óta kiforrotta magát de nem azért mert az "ipar" akarta (na ők pont nem), hanem a vásárlói szokások kényszerítették ki. Erre a sokcsatornás zenefelvételre nem látok ilyen tömeges igényt. Mondom ezt úgy, hogy soha nem láttam, nem hallottam ilyet. Van ismerősöm aki látott ilyesmit (házimozi sokcsatornás koncertfelvétel profi teremben), lelkendezett is róla hogy milyen fantasztikus, aztán hazament és nyugodtan hallgatja otthon a sztereó rendszerét, filmekhez meg a normál árkategóriás soundbar-ját.
Amikor bejött a 3D tévézés, sokan vettek ilyet, én is. Nem bántam meg. Nagyon jó otthoni mozizásra.
Csak 20 ezerrel volt drágább ez a változat, aztán egyszerre csak nem tartalmaztak az utána kikerülő típusok…
De miért is…?
Én is szemüveges vagyok, egyszer ültem be 3D-s filmre a moziba. Két szemüveggel a fejemen, nem hogy nem élveztem a filmet, és a 3D képélményt, hanem egyenese szenvedés volt. Többet nem is mente 3D vetítésre.
És sok film ami a moziban az, kikerül nCore - on 3D-ben is - így máskor is megnézhető lenne. Ennyi az egész.
A tech megoldást meg úgyis megfizettetik a (l)user-rel.
Szerintem egyébként technikailag biztos hogy a szemüveget viselőknek is meg lehetne oldani. Hidd el, úgy te is értékelnéd.
- ZolaBA
- Törzsvendég

- Értékelés: 1754
Ha minden igaz utoljára én "5%-oltam", viszont a gondolatot más is képviseli. De látom neked nem tetszik. Mennyi legyen? 10%? 20%? Mit kíván a kereskedő lobbi?
A "hamar az apróba kerül" dolog tényleg gyakori. Ennek viszont szerintem az alapja nem csak az abszolút hangminőség, hanem a jobbra vágyás, és a drágább tisztelete. Ha valaki vehetne 200 ezres holmit is nagy gond nélkül, de 100 ezreset vesz, mert észnél akar lenni, akkor könnyedén csikarhatja a hifibogár, hogy miért nem a 200 ezreset vette? Viszont ha a 200-ast veszi, akkor boldog lesz vele. És ez valljuk be sokszor független a hangminőségtől. Erre mondom, hogy "ha fájni kell fájjon". Ilyen ez a hifibogár.
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!
Tegye fel a kezét, aki úgy gondolja, az utóbbi 10-20 évben a zenei stúdiók, kiadók, hangmérnökök már képesek kifogástalan két-csatornára kevert, vagy only keverés nélküliben csak úgy rögzíteni muzsikát, élőben vagy stúdióban!. Ha ez megvóna, akkor lehetne azon gondolkozni, hogy a két-csatornát hogyan és milyen információval érdemes oldalsó, hátulsó, felső, alsó hanghatásokkal, reflexiós hangokkal bővíteni.
Azt esetleg el tudom képzelni egy sokcsatornás rendszer esetén hogy az első atmosok és a front wideok, front center, és a front height center height stb. szólaltatja meg a zenét, mintegy szimulálva pl. egy koncertet, ahol nem két prüntyögő szólaltatja meg a zenét, hanem akár egy komplett line array fal, és a színpad is eleve 1,5-2m magasról indul. De itt ugyanaz a kérdés merül fel, mi fog szólni az oldalsó és surroundokból, a középső és hátsó atmos sugárzókból? Max. a közönség zaja. Amiért megint nem látom értelmét egy rahedli extra csatornát az azzal járó végfokokkal, hangsugárzókkal kiépíteni. A kiépített Dolby Atmos még a mozisoknál is ritka. Sztereósoknál sem hiszem, hogy nagy számban lenne
A fiatalok,meg az átlag zenehallgató, meg úgyis marad az okostelefon, tablet kombónál, esetleg egy Bluetooth soundbarnál.
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1721
Én nem vagyok high end only fan, de sose kedveltem a multicsatornás zenei felvételeket. Meg is mondom mi a bajom vele. Kifejezetten zavar, mikor például egy cintányért, vagy dobot a surround csatornákra kevernek és a hátam mögött szólal meg. Vagy valamilyen egyéb hangszer, és a hangszerek hol innen, hol onnan szólnak. "Látványosnak" persze nagyon "látványos", csak számomra zavaró, életszerűtlen. Ha pedig a zenekar marad az első csatornákon, és a surround csatornákat például az atmoszféra "ábrázolására" használják (taps, közönség hangja stb.) akkor meg mindig azt gondoltam, hogy így viszont alig tesznek hozzá a produkcióhoz, de jelentős anyagi áldozatot követelne a kiépítésük. Mert ha valaki kiépített egy jó minőségű rendszert, akkor nagyon nem mindegy anyagilag a kényszer,hogy azzal egyező minőségűre építeni a többi csatornát is. Csak egy példa. Egy új korában 3 millió forintos házimozi processzorom van, egy böszme végfokkal. Sztereóban igencsak vállalható a hang. De ha bekötöm a kis Linn Majik DS-I-t, lezenéli őket töredék árból. Persze hangerőben nem tol akkorát.istvan01 írta: ↑2021.10.30., szomb. 08:09Ha fapaci összegzésre vár tőlünk, nyugodtan kijelenthetjük, high-end only zene soha nem lesz 11.2 csatornás. A high-end fanok torkán eddig sem ment le jónéhány hiper-szuper technikai újdonság az elmúlt 40 évben, mert válogatósak. Az sem véletlen, az ős vinil-lemezes piszmogás fel-fel ébred Csipkerózsika álmából és hullámokat vet. Az említett streamer elérés, mint felhő forrás és a digitális képesség elvi felbontás növekedése, amit eddig jól fogadtak a becsukott szemmel zene szeretők.
Mozisok effektezése akár elmehet 19.4 csatornáig is, mert élvezetes lehet még többet jól költeni. Csak kérdezem, Atmos csatornák vannak-e már padló-pince felületre méretezve, hogy a földrengés az tényleg emelje meg a födémet is?
Azt esetleg el tudom képzelni egy sokcsatornás rendszer esetén hogy az első atmosok és a front wideok, front center, és a front height center height stb. szólaltatja meg a zenét, mintegy szimulálva pl. egy koncertet, ahol nem két prüntyögő szólaltatja meg a zenét, hanem akár egy komplett line array fal, és a színpad is eleve 1,5-2m magasról indul. De itt ugyanaz a kérdés merül fel, mi fog szólni az oldalsó és surroundokból, a középső és hátsó atmos sugárzókból? Max. a közönség zaja. Amiért megint nem látom értelmét egy rahedli extra csatornát az azzal járó végfokokkal, hangsugárzókkal kiépíteni. A kiépített Dolby Atmos még a mozisoknál is ritka. Sztereósoknál sem hiszem, hogy nagy számban lenne
Ha fapaci összegzésre vár tőlünk, nyugodtan kijelenthetjük, high-end only zene soha nem lesz 11.2 csatornás. A high-end fanok torkán eddig sem ment le jónéhány hiper-szuper technikai újdonság az elmúlt 40 évben, mert válogatósak. Az sem véletlen, az ős vinil-lemezes piszmogás fel-fel ébred Csipkerózsika álmából és hullámokat vet. Az említett streamer elérés, mint felhő forrás és a digitális képesség elvi felbontás növekedése, amit eddig jól fogadtak a becsukott szemmel zene szeretők.
Mozisok effektezése akár elmehet 19.4 csatornáig is, mert élvezetes lehet még többet jól költeni. Csak kérdezem, Atmos csatornák vannak-e már padló-pince felületre méretezve, hogy a földrengés az tényleg emelje meg a födémet is?
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11318
- Kapcsolat:
Egyetértek veled. Régóta mondogatom, hogy a HiFi a minőségről, a házimozi a mennyiségről szól és ezzel hatékonyan ki is szoktam húzni a gyufát a házimozis topikokban.
Igen, de mindegy már, mert míg mi bőszen elbeszélgettünk egymás mellett, szépen kialakult a diskurzus a témában.
Csak itt most kifejezetten a sokcsatornás rögzítésről volt szó, nekem legalábbis ez jött le a hozzászólásokból. A minőségi zenehallgatás fogalma ingoványos talaj de ahogy elnézem, süllyedünk is bele rendesen.
Ez bizonyára így van. A 3D TV-nek is volt közönsége. De szerintem itt most kifejezetten a házimozi környezetbe transzportált dolgokról volt szó.
Ezzel én is egyetértek.
Hát én megmondom őszintén ha egy jó tündér azt mondaná, hogy kérhetem itthonra a többcsatornás SACD lejátszást úgy hogy semmi hátrányt nem okoz és fizetnem se kell érte, hát hogy a fenébe ne kérném.Aszpirin írta: ↑2021.10.29., pén. 18:03(én sem "fogyasztom" a többcsatornás zenét, de igenis hallgatok néha. Akár SACD-ről /amiből elég sok van itthon/, akár DVD-ről vagy bluray-ről. Ha olyan minőségű lenne a házimozi-rendszerem, mint a sztereó rendszrem, akkor bizony fogyasztója lennék a többcsatornás zenének).
- Tctronic
- Beköltözött

- Értékelés: 2858
Egyén függő. Csak önmagunknak tudunk mércét állítani és megfeleltetni neki valamit. Általános érvényű megfogalmazás nem létezik. Mert mi lenne ha pl 1 évig nem hallgatnánk reprodukált zenét. Bizony egy Sokol rádiónak is nagyon tudnánk örülni. Én biztosan. Egyszer valaki azt mondta, hogy nincs olyan hogy minőségi zenehallgatás csak zenehallgatás. Ez valahol igaz is mert pl. egy számomra kedves zeneszám nagyobb élvezetet nyújt egy akármilyen(?) rendszeren, mint egy nem kedvelt zeneszám egy "hibátlan" rendszeren.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 9808
Bármikor leülök zenét hallgatni az ipod/ipad/iphone - b&o füles kombómmal. Simán megüti azt a szintet, ahol már élvezem a zenehallgatást.juliush írta: ↑2021.10.29., pén. 20:32juliush írta: ...Korábban soha nem látott tömegek jutnak hétköznapi eszközeik által szinte "alanyi jogon" olyan minőséghez, melyről a "boldog békeidőkbéli" hifisták - kevés kivételtől eltekintve - csak álmodozhattak...
...(80-as évek közepe), amikor a baráti kör "audiofil" ásza lehetett valaki egy Taya DP-510-es lemezjátszó, Videoton Aida riszíver () és egy ezoterikus különlegességnek számító Yamaha K-360-as kazettás magnó birtokosaként! ...
Bár azóta eltelt "pár" év, saját élményeim alapján nagy bizonyossággal merem állítani, hogy a fiam JBL Flipje az iPad Pro-ról bluetooth-on keresztül hajtva felvenné vele versenyt zenei élvezetben...Csak a múlt és a jelen zenehallgatói számára széles körben elérhető minőségek közötti relatív különbségekről beszéltem, nem fogalmaztam meg abszolút értékítételetet. Bár az iPod+Flip-et nem tartom "óriásinak", "minőségi zenehallgatásra" személy szerint képes vagyok velük is.Aszpirin írta: ... mit is jelent számodra a "szinte alanyi jogon járó" óriási minőség. Flipet, telefonról hallgatva...
(PS: Számítottam ellenkezésre, személyeskedésre viszont a legkevésbé sem.)
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
juliush írta: ...Korábban soha nem látott tömegek jutnak hétköznapi eszközeik által szinte "alanyi jogon" olyan minőséghez, melyről a "boldog békeidőkbéli" hifisták - kevés kivételtől eltekintve - csak álmodozhattak...
...(80-as évek közepe), amikor a baráti kör "audiofil" ásza lehetett valaki egy Taya DP-510-es lemezjátszó, Videoton Aida riszíver () és egy ezoterikus különlegességnek számító Yamaha K-360-as kazettás magnó birtokosaként! ...
Bár azóta eltelt "pár" év, saját élményeim alapján nagy bizonyossággal merem állítani, hogy a fiam JBL Flipje az iPad Pro-ról bluetooth-on keresztül hajtva felvenné vele versenyt zenei élvezetben...
Csak a múlt és a jelen zenehallgatói számára széles körben elérhető minőségek közötti relatív különbségekről beszéltem, nem fogalmaztam meg abszolút értékítételetet. Bár az iPod+Flip-et nem tartom "óriásinak", "minőségi zenehallgatásra" személy szerint képes vagyok velük is.Aszpirin írta: ... mit is jelent számodra a "szinte alanyi jogon járó" óriási minőség. Flipet, telefonról hallgatva...
Gyula
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3383
Egyébként igazad van, az én kezdő zajkeltő eszközöm(BRG MK-29), hangminőségben, meg úgy általában, egy vicc, egy mai okos telefon+boombox kombóhoz képest.
De ez ma a fiataloknál az alap, nem is tudom mi az az eszköz ami alúlmúlná. Szerintem ma ez a belépő szint.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Ha zenéről, az nálam nehéz kérdés, mert nagyon sok műfajt szeretek, de mindegyik általam kedvelt műfajban van amit igen, és van amit nem.
Na, már sejtem is, miért tetted fel a kérdést :)
- Aszpirin
- V.I.P.

- Értékelés: 6375
Ha eszközről van szó, én biztosan nem a mobiltelefon + Flip kombónál.
Ha zenéről, az nálam nehéz kérdés, mert nagyon sok műfajt szeretek, de mindegyik általam kedvelt műfajban van amit igen, és van amit nem.
Na, már sejtem is, miért tetted fel a kérdést :)
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
És ezek után tényleg nem értem az Exogalt, Harbeth-et, REL-t a logódban
De nem firtatom.
- Aszpirin
- V.I.P.

- Értékelés: 6375
Amihez most épp ragaszkodsz :) Rendben is van, és köszi, hogy pontosítottuk, mit is jelent számodra a "szinte alanyi jogon járó" óriási minőség. Flipet, telefonról hallgatva. Maradjunk annyiban, hogy ez tényleg szubjektív olyan minőség-definíció, amivel egy nagy halom konzúmer és a JBL marketingesei is egyetértenek. A keresztfiam egyébként tavaly karácsonykor egy JBL Tunert kapott tőlem ajándékba, amit imád. Majdnem olyan hangosan szól, mint egy Flip.
És ezek után tényleg nem értem az Exogalt, Harbeth-et, REL-t a logódban
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem