A "fejlesztések" régen nem a minőségről,hanem a profitról szólnak!white-tiger írta: ↑2021.10.29., pén. 13:46“A piac a 3D tv-től a kvadrofóniáig sok mindenről eldöntötte, hogy tömeges méretekben nincs rá igény.”Robici írta: ↑2021.10.29., pén. 11:31Teljesen kívülállóként én úgy látom, ez most egy N+1-edik nekifutás abba a történetbe amibe a múltban már párszor belebuktak a gyártók. Már ha jól értem hogy most itt egy újabb sokcsatornás "térhatású" felvételi technikáról van szó. Technikailag persze érdekesség meg játszási lehetőséget ad a fejlesztőknek és a kipróbálóknak. Valamit fejleszteni kell, a növekedési meg az újra való kényszer nem ad lehetőséget a megállásra. De ezek legtöbbször nem minőségi, hanem mennyiségi fejlesztések. Akárcsak a nagyfelbontású digitális, ahol az a lényeg, hogy újabb és újabb, minél nagyobb számot lehessen a dobozra vagy a weboldalra írni, de ez is csak mennyiségi fejlődés. A múltban volt kevesebb csatorna is, a jövőben meg lesz 9még több csatorna, de ennyi. El lehet adni ugyanazokat a zenéket meg újakat is most már egy újabb formátumban. Valószínűleg egy viszonylag szűk vásárlóközönséget lehet vele izgatni, de ennyi. Aknek volt pénze/lehetősége moziszobát építeni az már eddig is épített, akinek nem volt vagy nem kellett neki az ezután se fog. Aki az elmélyült zenehallgatás híve (bármilyen célból) annak se fog megváltást hozni. Részben egyetértek istvan01 hozzászólásával, abban viszont nem, hogy nem a zenét szolgálná. Ez csak egy eszköz, a használók döntik el mire alkalmazzák. Tömeges igényt viszont egyáltalán nem látok, mint írtam ez egy erősen rétegigény, akik majd eldöntik, hogy kell-e nekik vagy nem. Nem látom, hogy ez a media markt-os "otthonra házimozit" jellegű vásárlók tömegeinek készülne. A piac a 3D tv-től a kvadrofóniáig sok mindenről eldöntötte, hogy tömeges méretekben nincs rá igény. Ha pedig "úthenger" kell a bevezetéséhez akkor pláne nincs rá igény.
Amire volt igény az elmúlt években, az például a stream (hogy kapcsolódjak egy régebbi beszélgetéshez). Ezt épp a piac kényszerítette ki és az ezredforduló "mp3 letöltése" óta kiforrotta magát de nem azért mert az "ipar" akarta (na ők pont nem), hanem a vásárlói szokások kényszerítették ki. Erre a sokcsatornás zenefelvételre nem látok ilyen tömeges igényt. Mondom ezt úgy, hogy soha nem láttam, nem hallottam ilyet. Van ismerősöm aki látott ilyesmit (házimozi sokcsatornás koncertfelvétel profi teremben), lelkendezett is róla hogy milyen fantasztikus, aztán hazament és nyugodtan hallgatja otthon a sztereó rendszerét, filmekhez meg a normál árkategóriás soundbar-ját.
Amikor bejött a 3D tévézés, sokan vettek ilyet, én is. Nem bántam meg. Nagyon jó otthoni mozizásra.
Csak 20 ezerrel volt drágább ez a változat, aztán egyszerre csak nem tartalmaztak az utána kikerülő típusok…
De miért is…?
(Nagyobb gyártók alkalmaznak olyan mérnököket,akiknek az a feladatuk,hogy megtalálják,hol lehet "olcsítani"!!!)
Üdv. Gyuri