Köszi a velős hozzászólást.Pointe írta: ↑2021.11.28., vas. 19:34Ez egy kiváló kis lemezjátszó lehet.
1) A "tojáshéj" direct drive-ok állapotfelmérése, karbantartása gyakran nehézkes: arra vannak kitalálva, hogy forogjanak, amíg bírnak, nincs karbantartási pont sem a motoron (főcsapágyon), sem a kar csapágyain. Nem úgy tervezték őket, hogy szét lehessen szedni és újra össze lehessen rakni őket. A gyári szerviz manuálok nem nagyon tartalmazzák a szervizanyagok pontos megnevezését, pl. a motorhoz használt kenőanyagét.
2) A kábeleket miért cseréltetnéd? Ezekbe a lemezjátszókba viszonylag elfogadható minőségű kábeleket szereltek gyárilag, tökéletes árnyékolással. A kábelek az öregedéssel szebben szól(hat)nak. Ha a csatlakozó vacak, azt érdemes lehet cserélni, de a komplett jelkábelt csak akkor, ha nagyon tudatosan csinálod, amit csinálsz. B-terv lehet bontható csatlakozók kiépítése, akkor lehet kísérletezni az összekötő kábelekkel.
3) A hangszedő a "régiségboltos" készülékeknél gyakran cserélendő. Az első lépés lenne megtudni, most milyen hangszedő van benne. Ha valami minőségi, akkor érdemes megvizsgálni a tű állapotát mikroszkóppal, és utána dönteni arról, kell-e tűt vagy hangszedőt cserélni. Alap hangszedő esetén érdemes lehet rögtön cserélni a hangszedőt, az FD-R3-ba 20 és 60 ezer forint között érdemes hangszedőt választani.
4) A "tuningok" között feltétlenül érdemes eljátszani a különböző lemezalátétekkel. A gyári vastag gumi nem feltétlenül a legjobb megoldás.
Egy Shure M70BX hangszedő van benne, a shell még az eredeti Sansui.
A kábelekkel kapcsolatban köszi a segítséget én csak így hirtelen gondoltam, hogy azzal lehet-e kicsit javítani a hangzáson, de nem kötelező.
Megnéztem ilyen RPM mérő appal, és 31.84 fordulatot ír, 4.7%-kal rosszabb mint kéne lennie. Mennyire megbízhatóak ezek az appok, illetve ez mennyire fér még bele?
Mi lehet egy jó fajta alátét amit esetleg ajánlanál ehhez a típushoz?
Köszi,