BLX írta: ↑2021.09.21., kedd 13:27
migabi24 írta: ↑2021.09.21., kedd 12:44
Köszi, olyan tapasztalatra is kíváncsi lennék, mennyire szólhat bele a hangba egy banándugó?
Biztosan beleszól egy kicsit. A csatlakozó is és a forrasztás is. A kérdés, hogy észreveszed-e. Ahogy írtam, én a kényelem és az oxidáció miatt választottam a lent leírt kényelmi kompromisszumot bizonyos helyen. Van Alisca Orange merev réz hangfalkábelem is, azon nincsen csatlakozó.
Gyakorlatilag bármilyen változás a lejátszó rendszerben mindig beleszól a hangba valamennyire. Ilyen a kábelvég banándugó is. Nem írtad, hogy milyen szerkezetű és milyen vastagságú a kábeled, mert az sem mindegy. Amíg tömör egy eres kábelt használtam (DNM) addig és ott egyértelműen a csupasz verzió volt a legjobb. Egyedül a DNM saját banándugója hozott hallható javulást, de annak az utóbbi időben elszíladtak az árai. A vékony kábel miatt nehéz volt vele dolgozni, és vigyázni kellett, hogy egy erőteljesebb mozdulatra ne törjön meg a vezeték.
Vastagabb kábeleknél kényelmi szempontok miatt először a kácsás csavaros dugókat használtam, azokat könnyű szerelni, és bár változott valamennyit a hang, nem volt drasztikus, a használat meg sokkal praktikusabb lett általa. Jelenleg Heed kábelem van, arra Zsolték az egyszerű forrasztott banánhegyet használják zsugorcsővel szigetelve - szerintem teljesen OK.
Persze banándugó ügyben - ugyanúgy, mint a kábelezés bármelyik területén - meg vannak a hitbéli viták, és persze a dugó/villa úgyanolyan nagy üzlet, mint maga a kábelezés, ezért ha beleállsz, el lehet szállni rendesen. Szerintem jól döntöttél, hogy hagyod csupaszon, ha pedig kisérletezni támad kedved, próbáld ki a már ajánlott banánhegyet, vagy valamelyik csavarozható banánt.
Ps: Gyorsan felmentem a KáCsa oldalra, hogy megmutassam, én melyik dugót használtam, és leesett az állam
https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/aranyo ... ugo-4mm2-4
Anno 400,- Ft/db körül vettem egy marékkal, és amikor egy-egy kábelt eladtam, akkor gyakorlatilag ajándékba adtam a kábel

hoz. Még pár hónapja is valami 650,- Ft-ra emlékszem - basszus, de durva
De ez nem tartozik ide ...