Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Re: Kábelezzünk
Köszönöm a megerősítést, szerintem nem erőszakolom meg a kábelem, majd az idő megmutatja mennyire oxidálódik.
- BLX
- Törzsvendég

- Értékelés: 1065
Biztosan beleszól egy kicsit. A csatlakozó is és a forrasztás is. A kérdés, hogy észreveszed-e. Ahogy írtam, én a kényelem és az oxidáció miatt választottam a lent leírt kényelmi kompromisszumot bizonyos helyen. Van Alisca Orange merev réz hangfalkábelem is, azon nincsen csatlakozó. Kicsit kell vele "küzdeni", hogy a helyére kerüljön, de jó az is. Az egész rendszer és egyén függő szvsz. Ha így most tetszik, és neked nem macerás, jól elfér a csatlakozóban a csupasz kábel, nincs rövidzár veszély, stb. akkor hagyjad így. Majd esetleg ellenőrizd fél év múlva a kábelek végeit és csatlakozás minőségét. WBT csatlakozókat is választhatsz, de az sem lesz jobb mintha nem lenne semmilyen csatlakozó. Szerintem amit "talán" lehet hallani, arra nem érdemes óriási energiákat és pénzt fordítani. WBT árul érvéghüvelyeket és krimpelőt is és az Audioquest-nek is van megoldása forrasztás mentes csatlakozáshoz. Ha még mélyebben érdekel a téma, ugorj be Laci bácsihoz a Kácsába, szerdánként van bent.
- Indy
- V.I.P.

- Értékelés: 1642
Ez attól függ, milyen relációban. A "Nakamichi" banán teljesen tönkretette legutóbb egy SAEC hangfalkábel hangját, szó szerint megfojtotta a hangot. Viszont a BLX által is ajánlott banánhegy egy Siltechen alig változtatott rajta. Én a csupasz híve vagyok ahol csak lehet, de ha mindenképpen fel kell venni valamit, akkor az legyen minőségi csatlakozó, egy WBT pl.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
Köszi, olyan tapasztalatra is kíváncsi lennék, mennyire szólhat bele a hangba egy banándugó?
- BLX
- Törzsvendég

- Értékelés: 1065
Szerintem a "nagy dolgok" nem itt dőlnek el... Én a kényelem és a fenti oxidációs problémák miatt némely kábelemnél ilyen alap csatit használok beforrasztva: https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/aranyo ... ium-rezbol
Kosz és korrózió ellen pedig: izopropil alkoholt tisztítani + DeoxIT Gold-ot kezelni a felületeket.
Vannak akik csupasz kábelvégre esküsznek, és ha nagyon korrodálódna idő közben, kicsit vissza vágnak a kábel végéből. Választhatsz akár menőbb-jobb csatlakozót is. Szerintem egyik megoldással sem jársz rosszul. Tapasztald ki neked mi a legoptimálisabb.
Sziasztok, banándugózásról kinek mi a véleménye, van egy jobbacska hangfalkábelem, jelenleg csupaszon van, de félek, hogy idővel majd oxidálódik és romlik a kontakt, időtállóbb lenne egy forrasztott jobbacska banán? Rontana vajon a hangon?
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Értékelés: 2912
- Kapcsolat:
Esetleg mjuzikel fideliti, vagy muzsikus fideliti..
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
És a zeneiesség, vagy a zenésség jobb?
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
- bitrograde
- Beköltözött

- Értékelés: 1817
Pedig zeneire kellett volna...
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 3963
A Marantz - malac kimaradtfülelek írta: ↑2021.09.20., hétf. 23:03A muzikális jelzőt emberre, illetve zeneműre, beszédre használjuk, a hifiben szerintem azért jelent meg, mert a Musical fidelity céget muzikálisnak fordította (ferdítette) valaki, aztán úgy maradt. A Cardast is hallottam már csárdásnak, a Toyotát totojának, a youtube-ot tecsőnek meg jutubnak stb.
Csak a Marantz! :-D
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5312
A muzikális jelzőt emberre, illetve zeneműre, beszédre használjuk, a hifiben szerintem azért jelent meg, mert a Musical fidelity céget muzikálisnak fordította (ferdítette) valaki, aztán úgy maradt. A Cardast is hallottam már csárdásnak, a Toyotát totojának, a youtube-ot tecsőnek meg jutubnak stb.
- bitrograde
- Beköltözött

- Értékelés: 1817
És a muzikális? Ha már nyelvészkedûnk.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
- fülelek
- V.I.P.

A zeneiség irodalomi stilisztikára vonatkozó kifejezés és nem a zenére és nem a hifire.
- white-tiger
- Fórumlakó

- Értékelés: 109
"A hangulat átviteli képessége,a sima és laza könnyedsége,és nem elhanyagolhatóan a hihetősége , -atmoszféra" - pontosan, ez is a zeneiség része.Shimano írta: ↑2021.09.19., vas. 18:12Még bent vannak az isotek drótok,a héten sakkoztam még csak ki hogy melyiket hová is mert nem egy típusok.Valszeg az lesz most is a minél maradásnál mint eddig is,miszerint marad minden a régiben,de ha mégsem és ezek annyira megfognak,megemlítem.Elmo írta: ↑2021.09.19., vas. 16:07Végül minél maradtál?Shimano írta: ↑2021.09.19., vas. 15:12
Nem tudom,én az idén,sőt tavaly is elég sok tápdrótot kipróbáltam csak úgy kíváncsiságból,és csak ez az isotek az amire azt mondanám hogy együtt tudnék vele élni,a többi,köztük a suprák is olyan 12 egy tucat érzést nyújtottak,szóval nem hagytak bennem semmi nyomot,hiányérzetet meg végképp mikor továbbadtam őket.Van egy olyan könnyed elegancia és felnőttesség az isotek hangjában ami talán más rendszerben is jól jöhet,de azzal teljesen egyetértek hogy csak próba után vásároljunk bármit is.
(Azt hogy zenei,le sem mertem írni,elég lesz az elegáns hang fogalmazást is definiálnom mert tutira ráharapnak majd
,így meg is előzöm.A hangulat átviteli képessége,a sima és laza könnyedsége,és nem elhanyagolhatóan a hihetősége teszi az átlag fölé nálam,szóval talán ezek,na meg még más is,de mindent nem árulok el.
![]()
Ha lenne bennük egy kicsit több a nyers erőből és a dögből,még lehet meg is tartanám őket,de kellemes így is,mert remek atmoszférát nyújtanak.![]()
Nem olyan bonyolult ez.
- white-tiger
- Fórumlakó

Még nem hallottam Isoteket, de most már kíváncsi lennék rá.Shimano írta: ↑2021.09.19., vas. 18:12Még bent vannak az isotek drótok,a héten sakkoztam még csak ki hogy melyiket hová is mert nem egy típusok.Valszeg az lesz most is a minél maradásnál mint eddig is,miszerint marad minden a régiben,de ha mégsem és ezek annyira megfognak,megemlítem.Elmo írta: ↑2021.09.19., vas. 16:07Végül minél maradtál?Shimano írta: ↑2021.09.19., vas. 15:12
Nem tudom,én az idén,sőt tavaly is elég sok tápdrótot kipróbáltam csak úgy kíváncsiságból,és csak ez az isotek az amire azt mondanám hogy együtt tudnék vele élni,a többi,köztük a suprák is olyan 12 egy tucat érzést nyújtottak,szóval nem hagytak bennem semmi nyomot,hiányérzetet meg végképp mikor továbbadtam őket.Van egy olyan könnyed elegancia és felnőttesség az isotek hangjában ami talán más rendszerben is jól jöhet,de azzal teljesen egyetértek hogy csak próba után vásároljunk bármit is.
(Azt hogy zenei,le sem mertem írni,elég lesz az elegáns hang fogalmazást is definiálnom mert tutira ráharapnak majd
,így meg is előzöm.A hangulat átviteli képessége,a sima és laza könnyedsége,és nem elhanyagolhatóan a hihetősége teszi az átlag fölé nálam,szóval talán ezek,na meg még más is,de mindent nem árulok el.
![]()
Ha lenne bennük egy kicsit több a nyers erőből és a dögből,még lehet meg is tartanám őket,de kellemes így is,mert remek atmoszférát nyújtanak.![]()
Ami a zenei fogalmat jelenti pont érdemes lenne meghatározni, hogy mindenkinek egyértelmű legyen mit is jelent.
Már csak ezért is használtam.
Még bent vannak az isotek drótok,a héten sakkoztam még csak ki hogy melyiket hová is mert nem egy típusok.Valszeg az lesz most is a minél maradásnál mint eddig is,miszerint marad minden a régiben,de ha mégsem és ezek annyira megfognak,megemlítem.Elmo írta: ↑2021.09.19., vas. 16:07Végül minél maradtál?Shimano írta: ↑2021.09.19., vas. 15:12Nem tudom,én az idén,sőt tavaly is elég sok tápdrótot kipróbáltam csak úgy kíváncsiságból,és csak ez az isotek az amire azt mondanám hogy együtt tudnék vele élni,a többi,köztük a suprák is olyan 12 egy tucat érzést nyújtottak,szóval nem hagytak bennem semmi nyomot,hiányérzetet meg végképp mikor továbbadtam őket.Van egy olyan könnyed elegancia és felnőttesség az isotek hangjában ami talán más rendszerben is jól jöhet,de azzal teljesen egyetértek hogy csak próba után vásároljunk bármit is.white-tiger írta: ↑2021.09.19., vas. 10:23
Nem feltétlenül rosszabb vagy jobb, csak más.
A rendszer és azon belül a készülék amihez veszed határozza meg hogy neked jobb-e vagy sem.
Ugyanaz a kábel két más rendszerben és más készülékben teljesen máshogy szerepelhet. Tasztalat.
A leírt vélemények szerint az Isotek a Vovoxhoz hasonló hangzás lehet.
![]()
Ha lenne bennük egy kicsit több a nyers erőből és a dögből,még lehet meg is tartanám őket,de kellemes így is,mert remek atmoszférát nyújtanak.
- Elmo
- Törzsvendég

- Értékelés: 308
Végül minél maradtál?Shimano írta: ↑2021.09.19., vas. 15:12Nem tudom,én az idén,sőt tavaly is elég sok tápdrótot kipróbáltam csak úgy kíváncsiságból,és csak ez az isotek az amire azt mondanám hogy együtt tudnék vele élni,a többi,köztük a suprák is olyan 12 egy tucat érzést nyújtottak,szóval nem hagytak bennem semmi nyomot,hiányérzetet meg végképp mikor továbbadtam őket.Van egy olyan könnyed elegancia és felnőttesség az isotek hangjában ami talán más rendszerben is jól jöhet,de azzal teljesen egyetértek hogy csak próba után vásároljunk bármit is.white-tiger írta: ↑2021.09.19., vas. 10:23
A rendszer és azon belül a készülék amihez veszed határozza meg hogy neked jobb-e vagy sem.
Ugyanaz a kábel két más rendszerben és más készülékben teljesen máshogy szerepelhet. Tasztalat.
![]()
Ha lenne bennük egy kicsit több a nyers erőből és a dögből,még lehet meg is tartanám őket,de kellemes így is,mert remek atmoszférát nyújtanak.
Nem tudom,én az idén,sőt tavaly is elég sok tápdrótot kipróbáltam csak úgy kíváncsiságból,és csak ez az isotek az amire azt mondanám hogy együtt tudnék vele élni,a többi,köztük a suprák is olyan 12 egy tucat érzést nyújtottak,szóval nem hagytak bennem semmi nyomot,hiányérzetet meg végképp mikor továbbadtam őket.Van egy olyan könnyed elegancia és felnőttesség az isotek hangjában ami talán más rendszerben is jól jöhet,de azzal teljesen egyetértek hogy csak próba után vásároljunk bármit is.white-tiger írta: ↑2021.09.19., vas. 10:23
(Azt hogy zenei,le sem mertem írni
- white-tiger
- Fórumlakó

Nem feltétlenül rosszabb vagy jobb, csak más.Shimano írta: ↑2021.09.17., pén. 17:17Mondjuk mindenhová az isotek sem biztos hogy való,mert olyan túl szép hogy igaz is legyen hatasúvá válhat a hangzás,meg egy kicsit visszafoghatja a "lovakat" is,de egy egy komponensbe telitalálat lehet.Egy próbát mindenesetre megérhet.A supra mellett mindenképpen,mert annál tutira jobb hang,szerintem.
- fülelek
- V.I.P.

Hát nem is tudom, elnézzem-e, egy kábeles (x) reklámért talán talán 
- Aszpirin
- V.I.P.

- Értékelés: 6381
Elnézést kérek mindenkitől, a “zenei” jelzővel kapcsolatos vitaindító kérdést rossz helyen tettem fel, és már több mint egyoldalnyi hozzászólást “indukált” itt, holott nem a kábelekről szól. Ezért átraktam az egész szálat az “Általában a hifiről” topikba. Ott folytassuk.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- Aszpirin
- V.I.P.

- Értékelés: 6381
Mégis tül sokat árultam el, tudtam, hogy fikázás lesz belőle, mindig ez van, ha a suprát meg meri említeni valaki itt az AVX-en.
Elég sok tyúkbél járt már nálam, es távol álljon tőlem, hogy a Suprát istenítsem, de azt fenntartom, hogy szerintem szigorúan hangra a legjobb ár/érték arányú kábeleket gyártja, viszont őszintén kurvaronda kivitelben, tehát ha valakinek a kinézet fontos, akkor nyilván nála nem pálya…
DE az én szerény rendszeremben immár évek óta szolgálnak olyan Suprák, amiket - sok egyebet is kipróbálva - nem volt ingerenciám még lecserélni. Pedig volt nálam jobb náluk, de mégis visszatértem hozzájuk. Hogy egy hasonló árkategóriájú Isotek “biztosan csak jobb lehet”, mint pl. a Lorad, azt nem tudom miből derült ki, de nem is akarom feszegetni, egyszerűen különbözőek vagyunk, mást hallunk jónak, és ez így jó. Mondom, az én rendszeremben, ami olyan, amilyen, de nekem most jó.
Nem is akarok ezen vitatkozni.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Jó rendszer mindenhol tömör madzaggal szól jól, de csak az!
Tömör madzagbol meg lehet probalkozni a villanybolti rezzel, aq rezzel, neotech rézzel, siltech arany/ezüsttel, an ezusttel, vdh monokristaly ezusttel és siltech monokristaly ezusttel. Nagyjabol ebben a sorrendben. Tömörnek szamit a szalankent szigetelt litze is (pl AN). Na… megmondtam a tutit.
Tömör madzagbol meg lehet probalkozni a villanybolti rezzel, aq rezzel, neotech rézzel, siltech arany/ezüsttel, an ezusttel, vdh monokristaly ezusttel és siltech monokristaly ezusttel. Nagyjabol ebben a sorrendben. Tömörnek szamit a szalankent szigetelt litze is (pl AN). Na… megmondtam a tutit.
- white-tiger
- Fórumlakó

Sajna a rendszeréhez illő és jó kábelre szükség van. Az ok egyszerű: Hiába tud menni 200-at a sportautód, ha mondjuk a bal oldali első egy mankó kerék. Tehát a jó kábelezést a rendszer meghálálja.Gergo222 írta: ↑2021.09.11., szomb. 18:18Egy adott szett teljes kábelezésével kapcsolatban szeretnék kérdezni. Bár nyílván erre a kérdésre nem hinném, hogy konkrétan tudnátok válaszolni, inkább általános tapasztalatok érdekelnének.
Tehát van mondjuk egy alsó-középkategóriás szettem. Ez a szett áll két hangfalból természetesen, egy lejátszóból, egy külön DAC-ból és egy integrált sztereó erősítőből. Ha a mostani árakkal számolunk, akkor egy ilyen alsó-középkategóriás szett újan vásárolva kihozható durván 1 millió forintból.
A szett kábelezéséhez szükség van elsősorban hangfalkábelekre, XLR vagy RCA kábelekre, optikai kábelre, illetve másik tápkábel sem ártana az erősítőhöz, illetve azért a lejátszónak és a DAC-nak is illik kicserélni a gyári tápkábeleit, végül egy minőségi elosztót vagy tápszűrőt tenni az egész rendszer elé.
Nos, a kérdésem az lenne, hogy kábelekre mennyi az a minimum amit mindenképpen kéne költeni, a szett teljes árának hány %-a lenne reális? Vagyis nem is kérdés, inkább ti hogy szoktátok, hogy látjátok? Bár tény, hogy kábelt újan nem éri meg venni, főleg annyit emelkedtek most az árak, hogy inkább kivárja az ember még talál használtan egy olyat, ami megfelel neki.
Igazából amire kíváncsi vagyok, hogy mi történik abban az esetben, ha kábelekre irreálisan többet költök, és olyan kábeleket veszek, amiket egyébként a gyártó nem az alsó-középkategóriás szettekhez ajánl, hanem inkább a közép- és felsőkategóriás szettekhez. Gondolom már ezt sokan kipróbáltátok, így ezek a tapasztalatok érdekelnének, hogy hogy látjátok, megérte -e több pénzt befektetni a kábelekbe, és hangban is hozott -e változást, vagy azok a kábelek, amik egy adott kategóriához vannak ajánlva, már kihozzák a maximum képességeket az adott szettből, és a drágább kábelek jelentős különbséget nem tesznek hozzá, legalábbis amennyivel többe kerülnek, az úgy nem éri meg...?
Köszönöm a válaszokat.
Vagyis amit itt írt valaki a filléres drótokról az biztos hogy a legolcsóbb választás, de véleményem szerint a legsz@rabb is… (Bocs
Mennyit, miért? A közhely szerint a rendszer értékének 15-20 vagy akár 30%-át is, erről mindenkinek más a véleménye. (Tehát a te példádnál maradva ez 100 és 300 ezer között lenne. Nem akarlak el keserítené de a 100 ezer mindenre leosztva valószínűleg kevés lesz…)
Akkor érdemes lehet rá többet költeni, ha később feljebb lépést tervezel, sokat dob a rendszereden és nagyon jó áron jutsz hozzá. Ez a 3 elég ritkán van együtt, de evés közben jön meg az étvágy (sajnos).
Egy gyártótól, vagy különbözőtől?
Ha a rendszered is egy gyártótól van, akkor elvileg egyszerűbb lehet egy kábel szett vásárlása, de akkor az ehhez a rendszerhez megfelelőt kellene megtalálnod, ami “kísérletezés” nélkül nem egyszerű… Ráadásul honnan szerzed meg őket…?
Ezért és egyébként is nyugodtan lehet keverni őket, hiszen elsősorban mindig a hangzáshoz veszed a kábelt, csak másodsorban a rendszerhez/készülékhez.
Hogy egy kis”kapaszkodót” is nyújtsak, kicsit ár/értek arányban is:
Az olcsóbb és persze sok esetben használt - amim volt és/vagy ismerem - Siltech, Supra, Vovox, Valhalla (Ákos) Sz. Zoli, Natural Sound, kábelek egész jók, de a többi magyar gyártótól is érdemes érdeklődni és hallgatózni, vannak jó cuccaik…
A Supra karaktere nyílt, tiszta hangzás, egészen jó felbontással - nehéz vele mellé lőni de nem lehetetlen.
A Vovox teljesen más iskola, melegebb, zenei, szinten egész jó felbontással - én kedvelem.
Valhalla a kettő közti előnyös tulajdonságokat ötvözte, de itt magasabb kategóriát ismerem csak…
A Siltech hasonló a Suprához, de felbontásban jobb cserébe viszont hajlamos lehet ércesebben szólni bizonyos rendszerekben.
A Viablue-t nem ismerem, az Ansuzt sem, de nyilván azok is megérhetnek egy próbát, ahogy sok más is esetleg…
Van persze drágábban is komolyabb, de itt most csak az alapokról szól, amit egy millás
rendszer megérdemel.
Ami viszont a legfontosabb: Úgy szóljon vele a rendszer hogy szeresd hallgatni, mert akkor van értelme az egésznek, és te fogod hallgatni, nem a szomszéd… (Vagy jobb/rosszabb esetben ő is…
És meg kell hallgatni a saját rendszeredben, mert ott fog szólni…
Mondjuk mindenhová az isotek sem biztos hogy való,mert olyan túl szép hogy igaz is legyen hatasúvá válhat a hangzás,meg egy kicsit visszafoghatja a "lovakat" is,de egy egy komponensbe telitalálat lehet.Egy próbát mindenesetre megérhet.A supra mellett mindenképpen,mert annál tutira jobb hang,szerintem.