Tavaly én is kipróbáltam a mosást, de annyira kopogott a gépben a fejvédő, hogy inkább leállítottam.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kerékpározás
Re: Kerékpározás
Én egy jó éve használom a Deda Superleggera kormányt a hozzá való alu stuchival. Nem bántam meg, sokkal merevebb, mint az előd zero1, de nem is ez a lényeg, nem zsibbad el a kezem a kátrányos apró kaviccsal javított utakon. Most már csak egy hozzám passzoló nyerget kellene találnom.
- pärt
- Őslakos

- Értékelés: 5261
Nem rossz, alakul ez; végül is mindig fejétől bűzlik a láb...
Én egy ősibb módszer híve vagyok, néha kimosom a párnákat.
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 9753
Tisztában vagyok vele, csak aggódom.AAttila írta: ↑2021.08.04., szer. 19:07Pedig a pályabicó is ilyen lett, amivel most mentekVinkler írta: ↑2021.08.04., szer. 18:13Érdekes egy állatfaj, az biztos. Remélem nem ebbe az irányba megy el a kerékpártervezés…
https://cyclingtips.com/2021/08/hope-gb ... aahwHmGuns
A2996C42-99E8-411D-8716-8B4A289A6620.jpegEE79F284-399F-49DA-92B7-3473CFF4EFCB.jpeg60499840-E151-4FD5-A378-BF5EAD92572F.jpegAD54FF75-C943-4666-ADDE-CCDAEE153F38.jpegEBB4BAA3-6103-4DB2-ACB7-EEC6A9987981.jpeg![]()
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Akkor nyugodtan vegyek a következőre karbon kormányt?

revox írta: ↑2021.08.04., szer. 14:25kargidje írta: ↑2021.08.04., szer. 11:50
értem én mi az ütés. de amikor pl egy stucni rámarkol a kormányra,ahol érintkeznek, azon az élen a karbon minden felütésnél kap egy "ütést". de ilyen feszültséggyűjtő pontok még a kormányon lévő élek, pl a lapított országútinál a hirtelen átmenet, vagy a fékkar bilincse amikor jól meg van tépve és persze a bovdenvezető "furatok". Aztán ott vannak a karbonzsírok. Bár ez karbontól független dolog, de rendszerint ajánlják a gyártók is. na az aztán szépen bele tud marni a szövetbe,pont elég ahhoz, hogy megindítson egy amortizáló folyamatot. véleményem szerint messzire kerülendő a karbonzsír, de mindeki magának tesz tetszés szeritn csiszolóvásznat pl a kormány és a stucni közé (de ez csak zárójeles rész)
ettől csodák nincsenek. ha össze kell vetni karbont és alut, a karbon sérülékenyeb. az egy műanyag. egy szobahőmérsékleten kikeményedve rideg műgyanta, amibe karbonszövetet tesznek kísérőnek, hogy a szilárdságát fokozzák. A főleg hirtelen jött, dinamikus terhelést nehezen viselik. külső anyag behatolására(ha jól odateszed,ami az ütés lenne eme értelmezésben) meg szétrobbanással válaszolnak, de minimum törnek(repedés is törés). Az,hogy milyen szakítószilárdsággal, meg egyéb mérhető paraméterrel bírnak a szövetszálak az a parasztvakítás kategória(nomeg úgyse szálirányba kapja a karbonszál a terhelést). Ezek a hordozó miatt ridegek és ami rideg, törékeny.
Bringa esetén,persze, bírják a DH-t is, megoldják, fene tudja, ott pl mi értelme van, azok úgyis nehéz gépek
hirtelen rákerestem,de ezzel nem lesztek sokkal előrébb.
https://hu.wikipedia.org/wiki/Kompozit_anyagok
de nem abból kell kiindulni,hogy "izét is gyártanak belőle, akkor az csak jobb". ettől nekem is karbon van két bringámon, a harmadikon még nemtom,mi lesz(valsz karbon, de tudok bringázni). az asszonyén alu, karbonhéjjal... neki az a biztos![]()
Mondjuk pont nem műanyag!!!!!
"Az,hogy milyen szakítószilárdsággal, meg egyéb mérhető paraméterrel bírnak a szövetszálak az a parasztvakítás kategória"
Bocs, de ez nettó hülyeség.
Dolgoztam kompozit üzemben, ott sem véletlenül volt 4-5 fajta üvegszálas szövet.
Ha az alu vázat ütöd meg erősen, lehet nem törik, reped meg egyből, mint a karbon, de azzal a behorpadt vázzal már nem szívesen bringáznék komolyabban.![]()
Annyira szkeptikus vagy, még a köztudottan bizonyított tényekkel szemben is, hogy ...![]()
15-20-30évvel ezelőtt én sem mertem volna karbon vázas bringát venni, nem is vettem. Azóta viszont krva sokat fejlődött a technológia!
Pont az miatt is jobb a karbon, mint az alu, le is írtad, hogy a rétegeket egymáson és a különböző tulajdonságú/erősségű szöveteket variálják, emiatt kedved szerintire építheted adott ponton a vázat, alkatrészt. Ha kell erős és merev, ha kell rugalmas és csavarható, ahogyan az erőhatások megkívánják. Nem véletlenek pl. kormánycsapágy/középcsapágy körüli brutál vastag, merev vázpontok vagy az aszimmetrikus hátsó (lánc)villák. Enyém is ilyen.
Dh bringán is valószínű emiatt alkalmazzák + súlya miatt is. Mivel időre megy, dh pályákon is van sok tekerős/pedálozós rész. Nem mindegy 21kg vagy 15,5kg-os gépet kell kigyorsítanod, lefékezned vagy éppen a levegőben mozgatnod, amikor 15-30métert repülsz.
"de nem abból kell kiindulni,hogy "izét is gyártanak belőle, akkor az csak jobb""
De, pont igen. Ha ott merik alkalmazni, mivel sokkal többet el kell viselnie, mint egy ó.úti váznak, akkor azt hiszem hobby/amatőr szinten is bevállalható.![]()
Persze azt nem veszel, amit akarsz.
Pedig a pályabicó is ilyen lett, amivel most mentekVinkler írta: ↑2021.08.04., szer. 18:13Érdekes egy állatfaj, az biztos. Remélem nem ebbe az irányba megy el a kerékpártervezés…
A2996C42-99E8-411D-8716-8B4A289A6620.jpegEE79F284-399F-49DA-92B7-3473CFF4EFCB.jpeg60499840-E151-4FD5-A378-BF5EAD92572F.jpegAD54FF75-C943-4666-ADDE-CCDAEE153F38.jpegEBB4BAA3-6103-4DB2-ACB7-EEC6A9987981.jpeg
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 9753
Érdekes egy állatfaj, az biztos. Remélem nem ebbe az irányba megy el a kerékpártervezés…
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
pärt írta: ↑2021.08.04., szer. 17:48Ha nem -tól, -ig tartományt adnak meg (pl.5-7 Nm), akkor természetesen 8Nm-re. A kemény legények 15-ig is elmehetnek.lacee írta: ↑2021.08.04., szer. 17:36Szerintetek, ha a kormányszárra 8 nm. van írva akkor mennyivel húzzam meghogy a cső ne roppanjon össze
![]()
Én barom ,nyekegett váltásnál valami ,rájöttem, hogy a bowden a vázban a felsőcsőben aztán befújkáltam szilikonnal a bowden bevezető mütyürnél, bár ne tettem volna ,azóta a kormány nyomja magából kifelé a poros zsíros-olajos trutymót.Habár már lehet elfogyott, ki akarom takarítani míg meg nem eszi a kormánycsapágyat.![]()
![]()
![]()
Gondolom, ellenőrizted magad, hogy mennyire sikerült korábban érzésre belőni a nyomatékot. Mit tapasztaltál?
Nem szedtem még szét sosem ,csak a Canyont,nem is szívesen teszem most sem de féltem a csapágyat....a villa csövének valszeg bírnia kell a 8 nm.-t......
- pärt
- Őslakos

Nekem szimpatikusak a karbon kormányok, és biztos vagyok benne, hogy tartósabbak, erősebbek, mint az alu társaik. Bajom az árukkal van; nekem ez a hobby nem ér annyit, hogy pl. 80-100e-t adjak érte, pláne egy integráltért a többszörösét. Ez persze nálam a többi alkatrészre is áll - akárcsak a hifiben. A mostani kormány+stucni kombóm ennek a töredéke és az én igényimnek tökéletesen megfelel.
- pärt
- Őslakos

Ha nem -tól, -ig tartományt adnak meg (pl.5-7 Nm), akkor természetesen 8Nm-re. A kemény legények 15-ig is elmehetnek.lacee írta: ↑2021.08.04., szer. 17:36Szerintetek, ha a kormányszárra 8 nm. van írva akkor mennyivel húzzam meghogy a cső ne roppanjon össze
![]()
Én barom ,nyekegett váltásnál valami ,rájöttem, hogy a bowden a vázban a felsőcsőben aztán befújkáltam szilikonnal a bowden bevezető mütyürnél, bár ne tettem volna ,azóta a kormány nyomja magából kifelé a poros zsíros-olajos trutymót.Habár már lehet elfogyott, ki akarom takarítani míg meg nem eszi a kormánycsapágyat.![]()
Gondolom, ellenőrizted magad, hogy mennyire sikerült korábban érzésre belőni a nyomatékot. Mit tapasztaltál?
Szerintetek, ha a kormányszárra 8 nm. van írva akkor mennyivel húzzam meg
hogy a cső ne roppanjon össze
Én barom ,nyekegett váltásnál valami ,rájöttem, hogy a bowden a vázban a felsőcsőben aztán befújkáltam szilikonnal a bowden bevezető mütyürnél, bár ne tettem volna ,azóta a kormány nyomja magából kifelé a poros zsíros-olajos trutymót.Habár már lehet elfogyott, ki akarom takarítani míg meg nem eszi a kormánycsapágyat.
Én barom ,nyekegett váltásnál valami ,rájöttem, hogy a bowden a vázban a felsőcsőben aztán befújkáltam szilikonnal a bowden bevezető mütyürnél, bár ne tettem volna ,azóta a kormány nyomja magából kifelé a poros zsíros-olajos trutymót.Habár már lehet elfogyott, ki akarom takarítani míg meg nem eszi a kormánycsapágyat.
Tegnap jöttek a fekete felhők, így görgőn megmásztam az Alpe -ot. Ma sikerült kint a 6x10p intervall. Egész jó volt hozzá a pulzusom is. Holnap megyek egy 1,5 órás tempót, péntek pihi, szombat csak átmozgatás, laza pörgetni és vasárnap jöhet a menet.revox írta: ↑2021.08.04., szer. 17:09jóbazz, nekem dolgozni kell(ene). attól jobb okoskodnide ez nem elmélet... a gyakrolat találkozása az elmélettel
a jó szerelő, tudja, mit kell csinálni. a szekember azt is, miért úgy kell csinálni.
én most megyek elvielg tekerni,ha eső nem jön. akkor görgő és stopliállítás![]()
![]()
![]()
jóbazz, nekem dolgozni kell(ene). attól jobb okoskodni
a jó szerelő, tudja, mit kell csinálni. a szekember azt is, miért úgy kell csinálni.
én most megyek elvielg tekerni,ha eső nem jön. akkor görgő és stopliállítás
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
Faxom ebbe a sok elméletbe
inkább közben tekertem egy jót 
ami még eszembejutott, az ridegség és merevség kérdése. szerintem az alu nem lehet ridegebb a karbontól. erre roppant egyszerű példa az üveg. baromi rideg anyag, sokakl ridegebb,mint az acél. kcisit odaversz neki,darabjaira hullik.
tegyen próbát bárki
fogj egy karbon kormányt és egy alut. baxx oda kalapáccsal. a karbon törni fog, az alu horpadni
tegyen próbát bárki
fogj egy karbon kormányt és egy alut. baxx oda kalapáccsal. a karbon törni fog, az alu horpadni
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
ez azért gyanta-szövet és ezek keverési arányának függvényei is. a lágyabb karbon lomha,xart se ér, rugózik. a merev karbon,ami gyors egy bringán, az azért rideg. de ezt úgyis mindenki magának dönti el. az fix, nekem is karbon van,mert tudok vele élni. de pl CX-re biztos, hogy alut tennék fel. az ha fárad, jele van. a karbon meg majd egyszer gondol egyet.,aztán letörik,oszt ha nem szálsz el,szerencséd volt. nekem monti van még,azon titán van. nincs isten, aki rátetetne velem karbont :)asebestyen írta: ↑2021.08.04., szer. 16:20Az alu bármelyik szokásos ötvözete 6061, 7005, stb ridegebb, mint a karbon, némelyik sokkal.revox írta: ↑2021.08.04., szer. 14:25ha össze kell vetni karbont és alut, a karbon sérülékenyeb. az egy műanyag. egy szobahőmérsékleten kikeményedve rideg műgyanta, amibe karbonszövetet tesznek kísérőnek, hogy a szilárdságát fokozzák. A főleg hirtelen jött, dinamikus terhelést nehezen viselik. külső anyag behatolására(ha jól odateszed,ami az ütés lenne eme értelmezésben) meg szétrobbanással válaszolnak, de minimum törnek(repedés is törés). Az,hogy milyen szakítószilárdsággal, meg egyéb mérhető paraméterrel bírnak a szövetszálak az a parasztvakítás kategória(nomeg úgyse szálirányba kapja a karbonszál a terhelést). Ezek a hordozó miatt ridegek és ami rideg, törékeny. a gépipar sok helyen alkalmaz egyébként kompozitanyagokat (nem csak karbonnal kevert műanyagot), de műanyagot főleg kis terheléshez, pl kisebb fogaskerekek, ahol egész kellemes zajcsökkentést lehet velük elérni. persze, lassú fordulat esetén, nagy méretekben, de nem jelentősen nagy nyomaték átvitelére akár méteres alkatrészek esetén is lehet értelme.
Egy modern karbonszövet már nagyon strapabíró, nem sokat napoztatva (UV) többet kibír tervezett terhelési irányban, mint az aluk, azaz aluban hamarbb lesz fáradásos anyagfolytonossági hiba.![]()
A karbonok talán egyetlen előnyös gépipari tulajdonsága a fémhez képest, a tömegük. persze az se baj,hogy elég jól formálható és olyan keresztmetszetek elérhetők, amit fémekkel nehézkes lenne kivitelezni. a jó keresztemtszet és geometria, kis tömeggel, lehet baromi merev és gyors, lásd merida reacto 2011-2013.
nincs ebben ennyi. mindenki a maga életének a kovácsa
halfnote.hu
halfnote.hu
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 7983
Az alu bármelyik szokásos ötvözete 6061, 7005, stb ridegebb, mint a karbon, némelyik sokkal.revox írta: ↑2021.08.04., szer. 14:25ha össze kell vetni karbont és alut, a karbon sérülékenyeb. az egy műanyag. egy szobahőmérsékleten kikeményedve rideg műgyanta, amibe karbonszövetet tesznek kísérőnek, hogy a szilárdságát fokozzák. A főleg hirtelen jött, dinamikus terhelést nehezen viselik. külső anyag behatolására(ha jól odateszed,ami az ütés lenne eme értelmezésben) meg szétrobbanással válaszolnak, de minimum törnek(repedés is törés). Az,hogy milyen szakítószilárdsággal, meg egyéb mérhető paraméterrel bírnak a szövetszálak az a parasztvakítás kategória(nomeg úgyse szálirányba kapja a karbonszál a terhelést). Ezek a hordozó miatt ridegek és ami rideg, törékeny. a gépipar sok helyen alkalmaz egyébként kompozitanyagokat (nem csak karbonnal kevert műanyagot), de műanyagot főleg kis terheléshez, pl kisebb fogaskerekek, ahol egész kellemes zajcsökkentést lehet velük elérni. persze, lassú fordulat esetén, nagy méretekben, de nem jelentősen nagy nyomaték átvitelére akár méteres alkatrészek esetén is lehet értelme.
Egy modern karbonszövet már nagyon strapabíró, nem sokat napoztatva (UV) többet kibír tervezett terhelési irányban, mint az aluk, azaz aluban hamarbb lesz fáradásos anyagfolytonossági hiba.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
értem én mi az ütés. de amikor pl egy stucni rámarkol a kormányra,ahol érintkeznek, azon az élen a karbon minden felütésnél kap egy "ütést". de ilyen feszültséggyűjtő pontok még a kormányon lévő élek, pl a lapított országútinál a hirtelen átmenet, vagy a fékkar bilincse amikor jól meg van tépve és persze a bovdenvezető "furatok". Aztán ott vannak a karbonzsírok. Bár ez karbontól független dolog, de rendszerint ajánlják a gyártók is. na az aztán szépen bele tud marni a szövetbe,pont elég ahhoz, hogy megindítson egy amortizáló folyamatot. véleményem szerint messzire kerülendő a karbonzsír, de mindeki magának tesz tetszés szeritn csiszolóvásznat pl a kormány és a stucni közé (de ez csak zárójeles rész)kargidje írta: ↑2021.08.04., szer. 11:50Szerintem félreértetted az "ütés" szót.revox írta: ↑2021.08.04., szer. 08:50felénk és Lacee-ék fele is a kátyús és szőnyegfoltozott utak a jellemzőek,keresztrepedésekkel karöltve. ezek felütnek. nem fárasztó igénybevételnek van kitéve a kormány,hanem dinamikusnak és folyamatosan. persze,ez semminek nem tesz jót, de ennyi erővel ne vegyünk semmit
egyébként a karbon merev. a nyeregcsőt én pl a montin kicseréltem titánra,mert a karboncső+merevfarú monti kirázta a lelkem. az más,hogy meghajlítják(vagy a bilincs hajlított) és a hajlításnál rugalmasabb lesz kicsit, de az az alaktényező függvénye,nem az anyagé.
![]()
Karbon akkor sérül, ha közvetlenül ütés éri: odavered/nekiütöd valaminek.
Maga az anyaga ellenállóbb, erősebb, merevebb, mint az alu!
Nálam 4-5éve karbon mindkét bringa: mtb + ó.úti és köszönik jól vannak, pedig a montival maratonoztam is + azért hétköznapokon is megkapja a magáét.![]()
Jó pár éve már úgy helyezik egymásra a szöveteket/rétegeket + különböző szövetfajtákat alkalmaznak, hogy terhelésnek vagy éppen felütésnek, hajlításnak, csavarodásnak ellenálljon. Emiatt a rossz minőségű úton is kijön az előnye.
Ha már a dh bringákat is karbonból készítik, akkor azért lehet benne bízni.
Szóval nem kell félni a minőségi karbon vázaktól, villáktól, alkatrészektől ...stb. Szerintem.
egyébként, persze, bírja a karbon is. nekem is volt,hogy álltam romon, a bicajt a seggemnek támasztottam, aztán a kerémiacsapágy egyszer úgy döntött, engedi a minimális lejtésen elgurulni a cangát
ettől csodák nincsenek. ha össze kell vetni karbont és alut, a karbon sérülékenyeb. az egy műanyag. egy szobahőmérsékleten kikeményedve rideg műgyanta, amibe karbonszövetet tesznek kísérőnek, hogy a szilárdságát fokozzák. A főleg hirtelen jött, dinamikus terhelést nehezen viselik. külső anyag behatolására(ha jól odateszed,ami az ütés lenne eme értelmezésben) meg szétrobbanással válaszolnak, de minimum törnek(repedés is törés). Az,hogy milyen szakítószilárdsággal, meg egyéb mérhető paraméterrel bírnak a szövetszálak az a parasztvakítás kategória(nomeg úgyse szálirányba kapja a karbonszál a terhelést). Ezek a hordozó miatt ridegek és ami rideg, törékeny. a gépipar sok helyen alkalmaz egyébként kompozitanyagokat (nem csak karbonnal kevert műanyagot), de műanyagot főleg kis terheléshez, pl kisebb fogaskerekek, ahol egész kellemes zajcsökkentést lehet velük elérni. persze, lassú fordulat esetén, nagy méretekben, de nem jelentősen nagy nyomaték átvitelére akár méteres alkatrészek esetén is lehet értelme.
Bringa esetén,persze, bírják a DH-t is, megoldják, fene tudja, ott pl mi értelme van, azok úgyis nehéz gépek
hirtelen rákerestem,de ezzel nem lesztek sokkal előrébb.
https://hu.wikipedia.org/wiki/Kompozit_anyagok
de nem abból kell kiindulni,hogy "izét is gyártanak belőle, akkor az csak jobb". ettől nekem is karbon van két bringámon, a harmadikon még nemtom,mi lesz(valsz karbon, de tudok bringázni). az asszonyén alu, karbonhéjjal... neki az a biztos
halfnote.hu
halfnote.hu
Szerintem félreértetted az "ütés" szót.revox írta: ↑2021.08.04., szer. 08:50felénk és Lacee-ék fele is a kátyús és szőnyegfoltozott utak a jellemzőek,keresztrepedésekkel karöltve. ezek felütnek. nem fárasztó igénybevételnek van kitéve a kormány,hanem dinamikusnak és folyamatosan. persze,ez semminek nem tesz jót, de ennyi erővel ne vegyünk semmit
egyébként a karbon merev. a nyeregcsőt én pl a montin kicseréltem titánra,mert a karboncső+merevfarú monti kirázta a lelkem. az más,hogy meghajlítják(vagy a bilincs hajlított) és a hajlításnál rugalmasabb lesz kicsit, de az az alaktényező függvénye,nem az anyagé.
Karbon akkor sérül, ha közvetlenül ütés éri: odavered/nekiütöd valaminek.
Maga az anyaga ellenállóbb, erősebb, merevebb, mint az alu!
Nálam 4-5éve karbon mindkét bringa: mtb + ó.úti és köszönik jól vannak, pedig a montival maratonoztam is + azért hétköznapokon is megkapja a magáét.
Jó pár éve már úgy helyezik egymásra a szöveteket/rétegeket + különböző szövetfajtákat alkalmaznak, hogy terhelésnek vagy éppen felütésnek, hajlításnak, csavarodásnak ellenálljon. Emiatt a rossz minőségű úton is kijön az előnye.
Ha már a dh bringákat is karbonból készítik, akkor azért lehet benne bízni.
Szóval nem kell félni a minőségi karbon vázaktól, villáktól, alkatrészektől ...stb. Szerintem.
hella! Ezt nem írtad a végén! megmásztad? mesélj. ilyen brutál hegyen még nem jártam. olyan már volt,hogy 1 kilin röpködtek a 14-15 és elvielg van 18%-os része is,de az csak 1 kili hosszú. mondjuk az olyan finom volt, először lazán mentem neki,k b 34/15. ment is az eleje(akkor még erősebb voltam), aztán ott volt előttem egy fal és már nem tudtam felváltani. meg kellett állni. állóban felraktam hátul, fene tudja hova, 23 volt a legnagyobb. az én logikám,hogy a legnagyobbat tartalékolom, ha nem menne másképp
ez az átlag 13% kb ilyen emelkedő lehet,de ez embertelen...
halfnote.hu
halfnote.hu
még minidg ugynazt tudom mondani, mivel ez látszott az általad leírtak alapján, ilyen esetre nem lehet és nem is érdemes tervezetten készülni (én is ebben a cipőben járok, nyilván a következő napot nem tudom tervezni, nemhogy hosszútvára. ma szeretnék kimenni,de ha bejön valami, meló ami kiüt, akkor tévézés lesz belőle). ezért írtam már párszor, "ahogy jólesik".
ha az segít, a pulzust már én se engedem magasra, de ez egyénfüggő. nekem értelmes terhelésen (ahol haladok is, nem csak komfortzóna) 170 fölött van, az meg nem egészséges már ebben a korban, így elfogadtam, hogy nekem eddig tartott a heveskedés, maradt a hobbitekerés, élménybringázás. bár most gondolkodtam, csak meg kellene keresni a pulzusmérőt. zsírégetőben ki tudok menni minden nap kb 30 kilire. lehet arra jó lenne,hogy nézzem,ne menjek át magasabb zónába(ha kihajtom magam,egyrészt zabálok, másrészt másnap lehet nem birok menni), mert a beachBody az már elég érdekes lett
Azt meg fogod érezni, ha meggurul, hogy van kicsit kedved jobban odalépni. egy alap kis órával tudod rögzíteni és mérni az adatokat(telefon is,ha más nincs, de Neked van
halfnote.hu
halfnote.hu
felénk és Lacee-ék fele is a kátyús és szőnyegfoltozott utak a jellemzőek,keresztrepedésekkel karöltve. ezek felütnek. nem fárasztó igénybevételnek van kitéve a kormány,hanem dinamikusnak és folyamatosan. persze,ez semminek nem tesz jót, de ennyi erővel ne vegyünk semmit
de kb mindegy, mert úgyis karbon lesz belőle. annak a bicajnak nem kell helytállnia rendszeresen versenyeken(stabil,megbízható, strapabíró partnerként), optikailag meg szebb a karbon és a lelket is jobban simogatja. Nomeg, egy titka van, a biciklinek mindig segíteni kell haladni és nem összetörni. az axxonyba nem kis idő volt beleverni,ha jön a döcögős, xar rész, a kormányt fogja lazán,hadd mozoghasson magának, csak tartsa egyenesen és persze álljon ki a nyeregből, hadd mozogja ki az egész bicaj a xar utat. aztán ha valaki csapatosan bicózik,nem árt tudni átdzsampolni egy kátyú felett, mert ha vannak mögötted, nem kerülheted le,de féket se húzhatsz, odaverni meg nem kéne. a de a jump is egyenes legyen, ne borítsa a sort
na,jól elkalandoztam a kormányoktól
halfnote.hu
halfnote.hu