A lényeglátásommal szokott baj lenni, de azt tudom, ami BitPerfect, az korántsem SoundPerfect.
Ide tartozhat, Hiroyuki Yokota MinorityClean programját próbálta valaki? Az ő algoritmusával kezelt
processzor lehet, másképpen áll a konverterekhez is.
A lényeglátásommal szokott baj lenni, de azt tudom, ami BitPerfect, az korántsem SoundPerfect.

Én is biztos vagyok benne, hogy nem egyszerű C++-ban implementálni, főleg ha - mint oly divatos manapság - a mérnökök a szoftverfejlesztés tudományát bárki által művelhető lényegtelen mellékesnek tekintik. (Kb mint a fotózásban, ha valakinek van egy jó gépe és elolvasta az egyébként egy újságíró által írt "digitális fotóskönyv" első kötetét, akkor már csinálhatja is az "XY Photography" weblapját a jobbnál jobb "műveivel", és fogadja a megrendeléseket esküvőfotózásra meg miegymásra olcsón, ugye, aki meg évekig tanulta ezt a szakmát, az így járt, mért volt hülye olyasmit tanulni, amihez úgyis mindenki ért...)robi20064 írta: ↑2021.04.19., hétf. 10:57Mas korulmenyek kozott elkepzelheto hogy lenne. Most tobb helyen is tippelek, de ugy tunik hogy ebben a hobbi projektben egy fejleszto van, a tobbiek "csak" tesztelni es finomhangolni segitettek. A fejleszto is inkabb Matlab-osnak tunik es nem klasszikus C/C++ fejlesztonek (majd ma valamikor felteszem kiprobalni es megnezem miben keszult a UI) vagy igy sikerult rovid ido alatt implementalni azt amit szerettek volna elerni. Viszonyitaskeppen a HQP valami 20+ eve van fejlesztve, biztos vagyok benne hogy nem egyszeru C-ben implementalni ezeket az algoritmusokat. Mivel ez alapvetoen egy offline feldolgozasra szant program ezert nem erzem annyira alaptalannak a jelenlegi megkozelitest.
Igen, kellett volna egy vigyorit mellékelnem. Viszont én nem Matlab-ot akarok venni.

Elnézve az erőforrásigényét, biztos vagy benne, hogy itt nem lenne értelme? Ha nem is gépi kódba, de legalább mondjuk C++ -ba?
Próbáltad "sideloadolni" a Sideload Launcher segítségével?

A DAC jelenleg egy Topping D50-es, de ez változhat. Most próbálgatok ehhez a megoldáshoz DAC-okat. Igen, egy stereo integrált erősítőm van filmezésre is. Igazából nincs gond, mert van egy mini pc-m, amivel amúgy is jobb mínőségben tudok zenét hallgatni, mint a Shield-el, csak mostanában próbálkoztam más megoldásokkal is, ha még a kis pc-t sincs kedvem bekapcsolni. :) Az tényleg bosszantó, hogy erre a platformra nem érhető el minden, ami pl. egy telefonra. Mind1, ez van.ZolaBA írta: ↑2021.04.03., szomb. 06:19Ha szabad kérdezni milyen dac? és nem avr-ed van, hanem stereo erősítő a filmnézésre is?TomLeftiger írta: ↑2021.04.02., pén. 19:40Szóval van egy Nvidia Shield Tv Pro média lejátszóm , amivel elsősorban filmeket nézek. Nemrég vettem hozzá egy USB-s DAC-ot, hogy a filmek hangját kicsit feljavítsam, és mivel van rajt Spotify is, háttér zenélésre is elkezdtem használni. Szeretném a saját zenéimet is alkalmanként hallgatni vele, ami a Kodival (amivel filmet nézek többnyire) működik is, csak éppen nem tetszik a hangja, mert kicsit lodnesses. A Spotify alkalmazással teljesen jó, szóval ezt a Kodi csinálja.
Nálam shield -> denon x2400 avr hdmi-vel, így a dac az avr-ben adott.
Zene lejátszás: nálunk a spotify megy tökéletesen, leginkább a denon avr-re küldöm, de fogadja a shield is. Az olcsó avr hangminősége amúgy sem highend, nem is tudom ki lehetne-e hallani, hogy lossless file vagy sima spotify megy :)
Az android tv-re a program választék tényleg gáz, szégyen amit művel a google, és sajnos ugyanígy szarik bele az okos órás wear os-be is. Ha be van állítva a google acc a shield-en akkor pc böngésző play áruházban mutatja lehet onnan telepíteni, illetve látszik, hogy telepíthető-e egy progi. A jriver-en kívül egyetlen progit találtam, ha jól értem xiaomi fejlesztés "
Music Player for Android TV", hogy milyen lehet passz, nem próbáltam.
Elvileg működnie kell az upnp dlna streamelésnek is, a telefonos bubble upnp pl. használható lejátszónak.
Illetve van még egy opció. A shield teljeskörű chromecast, ezáltal pl. telefonról vagy akár pc-ről (chrome böngésző) is lehet cast-olni rá a képernyőt és hangot. De fogalmam sincs milyen minőség, még nem próbáltam ilyen céllal :)

Ha szabad kérdezni milyen dac? és nem avr-ed van, hanem stereo erősítő a filmnézésre is?TomLeftiger írta: ↑2021.04.02., pén. 19:40Szóval van egy Nvidia Shield Tv Pro média lejátszóm , amivel elsősorban filmeket nézek. Nemrég vettem hozzá egy USB-s DAC-ot, hogy a filmek hangját kicsit feljavítsam, és mivel van rajt Spotify is, háttér zenélésre is elkezdtem használni. Szeretném a saját zenéimet is alkalmanként hallgatni vele, ami a Kodival (amivel filmet nézek többnyire) működik is, csak éppen nem tetszik a hangja, mert kicsit lodnesses. A Spotify alkalmazással teljesen jó, szóval ezt a Kodi csinálja.

Sajnos ez sincs rá, szóval ez veszett fejsze nyele...Indy írta: ↑2021.04.02., pén. 20:39Usb Audio Player Pro. Tidal, Spotify támogatással.TomLeftiger írta: ↑2021.04.02., pén. 19:40
A kérés az lenne, hogy van-e Androidos minőségi zenelejátszó? (A JRivert megtaláltam, aminek a hangját windowson szerettem , de nem tudom itt milyen lehet a hangminőségé, és sajnos fizetős, és mivel nincs próba verzió, nem tudom miért fizetek.)

Usb Audio Player Pro. Tidal, Spotify támogatással.TomLeftiger írta: ↑2021.04.02., pén. 19:40
A kérés az lenne, hogy van-e Androidos minőségi zenelejátszó? (A JRivert megtaláltam, aminek a hangját windowson szerettem , de nem tudom itt milyen lehet a hangminőségé, és sajnos fizetős, és mivel nincs próba verzió, nem tudom miért fizetek.)

Igen, az sajnos csak windows-ra igaz, itt nincs ilyen opció.TomLeftiger írta: ↑2021.04.02., pén. 19:40Nem igazán tudtam eldönteni, ennek a kérdésnek hol lenne a legjobb helye, talán itt...
Szóval van egy Nvidia Shield Tv Pro média lejátszóm , amivel elsősorban filmeket nézek. Nemrég vettem hozzá egy USB-s DAC-ot, hogy a filmek hangját kicsit feljavítsam, és mivel van rajt Spotify is, háttér zenélésre is elkezdtem használni. Szeretném a saját zenéimet is alkalmanként hallgatni vele, ami a Kodival (amivel filmet nézek többnyire) működik is, csak éppen nem tetszik a hangja, mert kicsit lodnesses. A Spotify alkalmazással teljesen jó, szóval ezt a Kodi csinálja.
Már hogyne lenne. Ha még nem volt a gépeden, ad 30 nap próbaidőt. Ha már valamikorTomLeftiger írta: ↑2021.04.02., pén. 19:40A kérés az lenne, hogy van-e Androidos minőségi zenelejátszó? (A JRivert megtaláltam, aminek a hangját windowson szerettem , de nem tudom itt milyen lehet a hangminőségé, és sajnos fizetős, és mivel nincs próba verzió, nem tudom miért fizetek.)

En csak azt nem értem, miért nem képes a híg end és az "audiofil" gyártók egy része normálisan zavarszűrt/leválasztott DAC-ot gyártani. Mert azért sokaknak sikerül. A jelút elejéig nekiállnak mindent cseréltetni (ha lehetne még Paksot is átkábeleztetnék és lineáris tápot kapna), miközben csak a végét kellene leválasztani/szűrni. És lehet is, mert amelyik gyártónak nem az a célja, hogy még egy rakás kegytárgyat elsózzon, annak valamiért sikerülni szokott.asebestyen írta: ↑2021.03.20., szomb. 15:50Szerintem nem szívd mellre ZolaBA, én se szívom!ZolaBA írta: ↑2021.03.20., szomb. 15:29
Biztosan azért kérdez egy fórumban, mert új gépet akar venni vagy szerelőt hívni.
Hogy az asztali pc-k jelentős részében nincs toslink, vagy nincs kábele, vagy nincs meg a kapott optikai váltó, vagy azt se érti mi az a toslink, az nem számít. Az viszont igen, hogy amikor én a BIOS-t is felsoroltam nem fejtettem ki, hogy azon belül mi, hisz látatlanba tökéltesen kellett volna tudjam milyen bios melyik sora lehet elállítva. Persze.
Hagyjuk. Kár volt hozzászólnom![]()
Majd leszokom róla.
Szép hétvégét mindenkinek!![]()
![]()
Sajnos az átlag asztali gépben lévő tápegységek iszonyat zaja átmegy az USB és a HDMI tápágán is. Igen, BIOS-ban letiltogatott C3/C6/C7 , bizonyos energiamenedzsment beállítások javíthatnak valamennyit, de tapasztalatom szerint meg nem szüntetik teljesen ezeket a zajokat. Nagyon sok integrált hangkártyás alaplapon van toslink kijárat, házimozi vashoz tök jó, 1 olcsó optikai kábel filléres költség és megoldja vele a galvanikus leválasztást, ezek a zajok eltűnnek vele.
Nincs szó arról, hogy audio pc-t kéne vennie számla nélkül.![]()
![]()