A legjobb teszt zene az, amit amúgy is hallgatsz. Ha ilyenekeket, akkor ez.Alex_Aston írta: ↑2021.03.28., vas. 20:32Ez szerintem egy jó hangfal teszt zene.
.
youtu.be/Iaroq0ynLh0
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
- pärt
- Őslakos

- Értékelés: 5278
Re: Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
Az ilyen lassú, klittyklattyflittyflatty zenék nem túl nagy kihívást jelentenek egy normálisabb hangsugárzónak. A gyors, összetett és nagy energiájúak annál inkább.
- bitrograde
- Beköltözött

- Értékelés: 1817
Van erre topik, nézz szét ott is.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 3912
Érdekes. De amúgy nem tudom, poénon kívül, ki hallgatja eztpali923 írta: ↑2021.03.28., vas. 22:17Próbáld ki ezt:
youtu.be/oOT2-OTebx0
Ha el bírod viselni nagy hangerőn, valamit cserélni kell a rendszeredben.![]()
Csak a Marantz! :-D
Próbáld ki ezt:
youtu.be/oOT2-OTebx0
Ha el bírod viselni nagy hangerőn, valamit cserélni kell a rendszeredben.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
Otthonra kell vinni meghallgatásra 1,2,3,4 hangsugárzót, legyen közötte olyan méretű is, amit segítenie kell becipelnie az autóból, hidd el, hamarosan az ő szájából hangzik el, mindegy mit veszel, csak vedd meg már valamelyiket 
- Alex_Aston
- V.I.P.

- bitrograde
- Beköltözött

Elvan saját magával?Alex_Aston írta: ↑2021.03.28., vas. 13:13Erre szokták azt mondani, hogy az ilyen embernek nem is kell ellenség...![]()

Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
- Alex_Aston
- V.I.P.

Erre szokták azt mondani, hogy az ilyen embernek nem is kell ellenség... 
- bitrograde
- Beköltözött

Vagy még pontosabban: légy férfi, ne csinálj semmit.....
Ne csinálj semmit, csak légy férfi...
- Alex_Aston
- V.I.P.

Na, megvolt a Silver 500 meghallgatás is. Egy A osztályú erősítővel volt hajtva, futóműnek vittem a CD17-esemet.
Jó hangfal szó se róla, sőt, nagyon jó.
Viszont megint csak azt erősíti meg, mennyire jók ezek a 783-asaim, mert bizony mellé lehet rakni. Basszusban nem tud többet, de legalább ez már hozzá az általam elvárt szintet. Csak nem éreztem azt, hogy ennyiért megvegyen a mostaniak helyett.
Na, most, vagy megduplázom a költség keretet, vagy valahogy átfestem fehérre a Missionokat, vagy asszony elfogadja a rózsafa színt továbbra is, most valahogy így látom a dolgot...
Jó hangfal szó se róla, sőt, nagyon jó.
Viszont megint csak azt erősíti meg, mennyire jók ezek a 783-asaim, mert bizony mellé lehet rakni. Basszusban nem tud többet, de legalább ez már hozzá az általam elvárt szintet. Csak nem éreztem azt, hogy ennyiért megvegyen a mostaniak helyett.
Na, most, vagy megduplázom a költség keretet, vagy valahogy átfestem fehérre a Missionokat, vagy asszony elfogadja a rózsafa színt továbbra is, most valahogy így látom a dolgot...
Köszi a választ! Az Omen Dirty Weekend papíron tetszik. Ha a legolcsóbb, 999 dolláros, fekete verziót nézzük, áfával, vámkezeléssel és egy becsült 300 dolláros szállítással együtt nem fér bele a keretbe. 1300 dollár eleve ~400e, és ezen még nincs áfa (további ~110e), úgyhogy ezt kihúztam. Pár hete ment el belőle egy pár ~1200 euróért (ebay), ha lesz belőle legközelebb, majd figyelek rá.Mathias írta: ↑2021.03.24., szer. 13:19Nem használt, de lehet belefér a keretbe:
Most lesz talán a Zu-nál Omen Dirty Weekend 1000$-ért. De nem tudom szállítanak-e Magyarországra. Illetve vannak akik szidják az Omen Dirty Weekend-et, de legalább annyian dicsérik is.
Illetve most láttam egy Polk R500-as videót ahol a tesztelő azt mondta eléggé műfajfüggetlen doboz és jól tűri a rossz minőségű felvételeket. Ennek 600$ darabja, de van nagyobb modell is. Persze kérdés mire eljut hozzánk mennyi lesz az ára.
De nehéz ügy jó dobozt (metálra, vagy bármire) találni.
A T+A TMR160 hangra mocskosul tetszett, csak a mérete... Ferzoli kollégával hasonló az ízlésünk, neki most egy Lua Con Brio van, az alapján, amit Zoli írt róla, szívesen meghallgatnám, de ebből sincs épp eladó. Egyelőre itt tartok.
- Alex_Aston
- V.I.P.

Na, így néz ki a sérülés. Ebből látom/gondolom úgy, hogy nem fólia van rajta.cannonball írta: ↑2021.03.24., szer. 14:21Szép az a rózsafa, ne bántsd. De úgyis eladod, ezt a színt meg nagyon szeretik itthon is. A cseresznyétől már hányok én is, volt egy éra hazánkban, amikor mindent olyan színűre fóliáztak.
Meg látszik, mennyire van most sarokba. Ezért is mondtam, hogy bármennyire is lesz rossz a 2x ekkora térben, ennél mindenképp jobb lesz.
.
- -CB-
- Beköltözött

- Értékelés: 1341
Szép az a rózsafa, ne bántsd. De úgyis eladod, ezt a színt meg nagyon szeretik itthon is. A cseresznyétől már hányok én is, volt egy éra hazánkban, amikor mindent olyan színűre fóliáztak.
- Alex_Aston
- V.I.P.

Rózsafa színű most, pont ilyen:cannonball írta: ↑2021.03.24., szer. 14:07Ez elég macerás lesz. A hátulja nem, de sztem elől-oldalt fólia ez. Annyi rajta a kivágás, letörés, hogy lehetetlen lesz szépen megcsinálni. Sosem lesz gyári minőségű. Amúgy mi lenne a preferált szín, és milyen most?Alex_Aston írta: ↑2021.03.24., szer. 14:01Passz... De talán furnér. Biztos, hogy nem fóliázott gyárilag.cannonball írta: ↑2021.03.24., szer. 13:55Azért nem mindegy, hogy natúr, festett, fóliázott, vagy furnérozott a felület...
Ebből talán kiderül?
https://www.hifi-wiki.de/index.php/Mission_783
https://hardverapro.hu/apro/mission_783 ... _1-50.html
https://www.ukaudiomart.com/details/649 ... es/657543/
A preferált a fehér, vagy valami nagyon világos fa szín.
Szerintem biztos nem fólia, mert egyik élen van egy nagyon-nagyon pici sérülés, ott látszik. Majd délután lefotózom, abból talán kiderül.
- Alex_Aston
- V.I.P.

Igen, és sort is kerítünk a meghallgatásra.cannonball írta: ↑2021.03.24., szer. 14:03Értekeztünk már privátban és írtam, hogy árulok 2 DIY Cheviotot. Ezek barnák, de natúr fa így egyszerű átpácolni, ha nem jó a gesztenye szín.
Igen jól szólnak, bár nem polchangfalak. Csak, ha bír 31 kilót a polc...
De a feleség barát formát még nem látom ezen a képen sem
Bár ez is szubjektív. Az én asszonykámnak a kecses hangfalak tetszenek, mint pl. ezek:
https://streamaudio.hu/quadral-chromium ... angsugarzo
https://hu.horn.eu/hu/HU/MARKAK/Q_ACOUS ... COLOR?s1=1
https://hu.horn.eu/hu/HU/MARKAK/DALI/RU ... CON_8?s1=1
De megmondom őszintén, Rubicon szintre nem akarok ennyit kiadni (csak, ha valamilyen oknál fogva marad sok pénz költözés után), a kisebb hangfal esetén meg nem lenne előrelépés olyan nagy mértékű, hogy az 500-600e Ft-ot (bár 150-200e-ért talán el lehet adni a Missionokat) megérjen nekem. Így lényegében csak a fehér szín változna, akkor meg inkább valahogy átszínezném és "felújítanám" a dobozokat.
- -CB-
- Beköltözött

Ez elég macerás lesz. A hátulja nem, de sztem elől-oldalt fólia ez. Annyi rajta a kivágás, letörés, hogy lehetetlen lesz szépen megcsinálni. Sosem lesz gyári minőségű. Amúgy mi lenne a preferált szín, és milyen most?Alex_Aston írta: ↑2021.03.24., szer. 14:01Passz... De talán furnér. Biztos, hogy nem fóliázott gyárilag.cannonball írta: ↑2021.03.24., szer. 13:55Azért nem mindegy, hogy natúr, festett, fóliázott, vagy furnérozott a felület...
Ebből talán kiderül?
- -CB-
- Beköltözött

Értekeztünk már privátban és írtam, hogy árulok 2 DIY Cheviotot. Ezek barnák, de natúr fa így egyszerű átpácolni, ha nem jó a gesztenye szín.
- Csatolmányok
-
- 20210201_083601 (2).jpg (476.76 KiB) Megtekintve 2115 alkalommal
- Alex_Aston
- V.I.P.

Passz... De talán furnér. Biztos, hogy nem fóliázott gyárilag.cannonball írta: ↑2021.03.24., szer. 13:55Azért nem mindegy, hogy natúr, festett, fóliázott, vagy furnérozott a felület...
Ebből talán kiderül?
- Alex_Aston
- V.I.P.

Ide írok hangfal témában, ne a másik témakört offoljuk szét.
Melyik Tannoy lenne a feleség kompatibilis? :)
fülelek:
Kis hangdobot nem szeretnék. Lehet, hogy nem lesz tökéletes álló dobozokkal a nappali, de én azt a fajta telt hangzást szeretem, illetve ha kicsit remeg is a kanapé az ember alatt, ha növeljük a hangerőt.
Melyik Tannoy lenne a feleség kompatibilis? :)
fülelek:
Kis hangdobot nem szeretnék. Lehet, hogy nem lesz tökéletes álló dobozokkal a nappali, de én azt a fajta telt hangzást szeretem, illetve ha kicsit remeg is a kanapé az ember alatt, ha növeljük a hangerőt.
- -CB-
- Beköltözött

Azért nem mindegy, hogy natúr, festett, fóliázott, vagy furnérozott a felület...
- Alex_Aston
- V.I.P.

Valaki színezett már át hangfalat?
Sógorom igen, nagyon szép, gyárinak tűnő állapotú lett. De nála teljesen szét lett bontva a doboz, ki lett pucolva, és a nyers doboz ment az asztaloshoz, aki így átszínezte, majd vissza lett építve minden a helyére.
ilyen megoldástól kicsit tartok, bár értő kéz nyilván mindent ugyanoda rakna vissza.
Egyéb JÓ megoldást tud valaki?
Sógorom igen, nagyon szép, gyárinak tűnő állapotú lett. De nála teljesen szét lett bontva a doboz, ki lett pucolva, és a nyers doboz ment az asztaloshoz, aki így átszínezte, majd vissza lett építve minden a helyére.
ilyen megoldástól kicsit tartok, bár értő kéz nyilván mindent ugyanoda rakna vissza.
Egyéb JÓ megoldást tud valaki?
Nem használt, de lehet belefér a keretbe:
Most lesz talán a Zu-nál Omen Dirty Weekend 1000$-ért. De nem tudom szállítanak-e Magyarországra. Illetve vannak akik szidják az Omen Dirty Weekend-et, de legalább annyian dicsérik is.
Illetve most láttam egy Polk R500-as videót ahol a tesztelő azt mondta eléggé műfajfüggetlen doboz és jól tűri a rossz minőségű felvételeket. Ennek 600$ darabja, de van nagyobb modell is. Persze kérdés mire eljut hozzánk mennyi lesz az ára.
De nehéz ügy jó dobozt (metálra, vagy bármire) találni.
-
Ar-chi
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 0

köszönöm bár lehangoltál :). Mi lenne a jobb hangsugárzó?