Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kerékpározás

pärt
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 5307

Re: Kerékpározás

Hozzászólás Szerző: pärt »

Valaki írjon már valami jót a Biondoról. Csak volt valakinek valami jó tapasztalata.
Én szívesen írnék, de sajnos nekem sem volt. sad.gif

AAttila
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3641

Hozzászólás Szerző: AAttila »

A cipőmet a Biondo-ban vettem, de megfogattam,hogy soha többet nem megyek oda és nem is ajánlom őket. 2x jártam ott, de amit ennyi idő alatt tapasztaltam, az minden , csak nem a vevő és a vevő kívánságának a tisztelete.
Kereskedelemből élek nem is tudom mióta, de ez annyira szembe megy az elveimmel,hogy el sem tudom mondani. De ha csak simán vevő oldalról nézem is, majdnemhogy lefikázva,lecikizve, ha olyan lennék, már-már megalázva éreztem magam,mert nekem "csak" egy Bianchi-m van (volt akkor). :smile33:

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4592
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

nu jókomáim... jött levél a biondóból... este olvastam és azóta is azon merengek, az üzleti élet mit művel a hobbival, sporttal. egy valamikorvolt, igen tehetéseg és siekres kerékpárveresenyző miként válik ennek a folyamatnak az áldozatává és miként öl ki magából mindennemű emberi érzést. nyilván, a formai tiszteletadás megvolt, de lényegében elhajtottak a picsába. ami nagyon nem zavar(hifiben már megszoktuk), inkább elgondolkodtat, miként lesz az egykoron bicikli nagy barátja a biciklisek ellenségévé. Biztos, hogy van ok-okozati összefüggés, ezt szüli a hazai helyzet, ahol ennyi pénz egy kerékpárra nem az átlagember szintje, közben élesedik a verseny, nő a konkurencia, a szürkeimport, ami adott esetben kedvezőbb árral kecsegtet (talán e miatt is van behúzva a pina mellé a willier,ami olcsóbb altenatívát mutat alul). mindenesetre érdekes. de az is igaz, ez túlmutat azon, hogy "leveszem a polcról", így lehet bekerültek a nem akarok segíteni, de nem is tudok ördögi kettősbe.
mindenesetre jól gondoltam, hogy máshol kell fejcsapágyat keresnem, de alapveően nem alakult ki az a kapcsolat, amikor előjöttem volna azzal, szerezzen egy olyan vázat, amilyet az asszonynak vettem Nekem tetszik. jó merev, jó a geója és jó a színe. a butikDgomát simán beáldoznám érte. lehet a kékesre egy picit később ér fel, de kit érdekel. de az se biztos... olyan merevséget mutat, amit a dogmánál nem érztem... persze, ez hátránya is, nincs merevgég "kényelmetlen faktor" nélkül, de X év reacto után kit érdekel :D sprinten elverné a dogmát...
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

AAttila írta:
2021.03.18., csüt. 21:17
revox írta:
2021.03.18., csüt. 21:09
Köszönjük a hazai támogatást és segítséget :smile53:
Már meg is kaptad? Ezentúl 1 rossz szavam se lesz a postára ;peace;
(De az 50ezret is megbeszélhetjük :fekverohog: bár ez nem annak tűnik,mint amit én küldtem gondolkodik.gif)
Ez a tegnap lecsupaszított, de mondjuk azt, a Tiedből van ;peace;
Vixont nem ért még ide, így várj a posta dícséretével. De mindenképp köszönet érte és majd tesztelem ha megjön, melyikben csúszik könnyebben a bogden...
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

revox írta:
2021.03.18., csüt. 21:09
Már meg is kaptad? Ezentúl 1 rossz szavam se lesz a postára ;peace;
(De az 50ezret is megbeszélhetjük :fekverohog: bár ez nem annak tűnik,mint amit én küldtem gondolkodik.gif)

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Mindenesetre mekkElek úgy néz ki jó lex, de ma twizteltem és már nincs kedvem szerelni, de eléggé hasonlatos a gyári kitben lévő dugóra... Amúgy hülyék, mert mikor még ültem itt tanácstalanul, lehet 50 ezret is adtam volna a megoldásért :D mondjuk afelől sincs kétségem, ha mutatnak hajlandóságot a segítségnyújtásra, kb el is kértek volna ennyit 36_1_11.gif
20210318_201603.jpg
20210318_201603.jpg (860.45 KiB) Megtekintve 1491 alkalommal
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

tonee73 írta:
2021.03.18., csüt. 19:09
revox írta:
2021.03.18., csüt. 15:10

legalább hamarabb szárad. nekem nem engedtéka kompresszort megvenni, pedig milyen ipari lenne a tölcsérek (meg az einstürzende lemezek) mellett :D
Mi sem a lakásban tartjuk, lenn pihen garázsban szépen a szerszámokkal, alkatrészekkel meg a 4 bicajjal együtt... ;)
Óóó, garázsban... A hifiszobában, ide-oda elrejtve :D
halfnote.hu

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6573

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

revox írta:
2021.03.18., csüt. 15:10

legalább hamarabb szárad. nekem nem engedtéka kompresszort megvenni, pedig milyen ipari lenne a tölcsérek (meg az einstürzende lemezek) mellett :D
Mi sem a lakásban tartjuk, lenn pihen garázsban szépen a szerszámokkal, alkatrészekkel meg a 4 bicajjal együtt... ;)
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

revox írta:
2021.03.18., csüt. 13:44
:D

szerintetek a "raktáron" mit jelent? én balga azt hittem, hogy azt, van raktáron, készleten :rolleyes:
akkor definiálom. mit jelent idehaza: Van a nagykerben, ha megrendelem tőle,leküldi nekem,én meg neked :D
Jó esetben azt írják,hogy külső raktáron van. Na az onnantól kezdve akár külföldön is lehet és győzd kivárni. Rosszabb esetben nem is írják,csak csodálkozol,hogy miért nincs még itt. De ez leginkább csak a magyar webáruházakra igaz. Ha kapnak egyáltalán büntet, azt lazán kifizetik és megy minden ugyanúgy tovább. :smile33:

Látod,nálam volt raktáron, délelőtt beszéltünk,délután már postán volt. :smile52: igaz én nem vagyok webáruház ;peace;

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

Na akinek kell jófajta szerelőállvány, hétfőtől lesz a Lidl-ben. :smile32:

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

23:53
2021. március 18., csütörtök (GMT+8)
Pontos idő itt: Tajvan

most tette fel a csóka, hogy meg tudjam rendelni... ennyi...
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

pärt írta:
2021.03.18., csüt. 15:32
Én is kintről vadásztam össze a dolgokat, a sort kivéve, mert azt itthon találtam. Az is gyorsan ideért, a kintiek is.
Szerintem most pánikban mind betáraztunk kopós dolgokból, mint tavaly az össznép wc papírból. Aztán meg panaszkodunk, hogy jaj, minden ki van fogyva. :D

Ezt a brigéciolt egyszer próbáltam, de nagyon nem jött be. Pusztítóan büdös, de kíméletes a kosszal. gondolkodik.gif
hámer áztatni kell. cserébe "környezetbarát", vízalapú. én is áztatom majd egy napig,akkor már egész jól dolgozik, de a mechanikai rásegítés nem baj, ha megvan.

én nem pánikba táraztam be 8 nyerget, kb ennyi sort :D de, most,hogy látom mi megy, lehet venni kellene még ezt-azt :D

egyébként egyértelmű, hogy a nigmetektől kell venni, csak nekem most olyan apróságok jöttek össze, mütyűrök, amihez sok lett volna a kinti posta. aztán ha nézegettem a kombinálást, hogy németektől több dolgot, mindig volt valami, ami elvitte és máris nem érte meg. párhuzamosan fut most a görgő és az asszony új bicaja és sorra jönnek elő a "húú,még ez is kellene" dolgok :D az első görgőt ezért is vágtam ki a fenébe(na jó,az apróba), mert amikor már minden xar megvolt hozzá, kiderült, még vegyek ezt, meg azt,meg amazt... axxony is ráfejelt, hogy "minek ez a xar", de a fő csapást Atti adta meg, amikor felhívtam, hogy "hé,ez a xar nem megy rendesen" :D elkezdte sorolni,mi kell mélg hozzá (laptop, vagy apple tv, ... :D), aztán akkor jött az, hogy megakisfaxom... azért nekiugrottam másodjára, egyelőre egy ANT+ sticvket kellett vennem, meg valahogy betörni a céges laptop lelkivilágába, hogy tudjak telepíteni zwiftet. vettem egy külön cadance szenzort, mert a garmint ledobálta, igaz, az android, de biztos,ami biztos. na,majd kiv leszek, hányszor rúgok még bele 31_1_21.gif márha,megjön egyszer :D de a decathlon oldaon legalább ott volt, hogy külföldi raktárból, 8 nap. még nem telt le, de már oly messzinek tűnik, mintha nem is jönne...
halfnote.hu

pärt
Őslakos
Őslakos

Én is kintről vadásztam össze a dolgokat, a sort kivéve, mert azt itthon találtam. Az is gyorsan ideért, a kintiek is.
Szerintem most pánikban mind betáraztunk kopós dolgokból, mint tavaly az össznép wc papírból. Aztán meg panaszkodunk, hogy jaj, minden ki van fogyva. :D

Ezt a brigéciolt egyszer próbáltam, de nagyon nem jött be. Pusztítóan büdös, de kíméletes a kosszal. gondolkodik.gif

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

tonee73 írta:
2021.03.18., csüt. 14:40
revox írta:
2021.03.17., szer. 09:28

na,ez nálam azért egyszerűbb... brigéciolban ázik kb egy napot, aztán melegvizes áztatás, majd meleg vízsugárral kifolyatás, majd szárítás.

a levegős kifújatással csak az lehet a gond, hova kerül a kosz? mert a víz kimossa és elviszi a lefolyóba,de ha fújjuk, lehet csak átmozgatjuk máshova...
Pont így csinálom én is.Brigéciolos kiáztatás, meleg vízzel kiöblít-plusz utána kompresszorral kifújat.
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Szalon írta:
2021.03.18., csüt. 14:35
revox írta:

szerintetek a "raktáron" mit jelent? én balga azt hittem, hogy azt, van raktáron, készleten :rolleyes:
akkor definiálom. mit jelent idehaza: Van a nagykerben, ha megrendelem tőle,leküldi nekem,én meg neked :D
Ismerős és mindez a művelet akár 6-8 hétig is eltarthat jó esetben... rossz esetben 20-30 hét!!!
Én eléggé betáraztam a szezonra kopó - forgó dolgokból, de itthonról kb semmit nem vettem...
Bike24, Bikeinn, Rose, meg pár német boltból sikerült mindent megvennem, az itthoni árak alatt még ilyen EUR árfolyam mellet is. Sok esetben gyorsabban megküldik a dolgokat, mint az itthoni rendelés. A kiírásaik/raktárkészlet pontos... simán vissza is lehet küldeni, ha valami nem ok, akár még ingyenesen is (cipő méret pl...)
Szóval én nem igazán tudtam itthonról semmit beszerezni, mert az első ilyenbe belefutás után, már telefonon érdeklődtem és kb ami a honlapon raktáron van zöld felirattal villogott, az igazából belátható időn belül nem beszerezhető volt a gyakorlatban... uh a 3. telefon után nem erőltettem tovább...
akkor én jobban jártam. nekem keddre meglesz és feladják... de mondta srác, ha sürgős, hétfőre meg tudja pörgetni és akkor kedden kapom... hámmmondom, "raktáron"+gls, nekem azt jelenti, hogy akkor hétvgéén szerelek, mert holnap itt van. mondta srác,ha nem jó, törölhetem (nem volt bunkó egyébként,segítőkész). már hova törölgessem... ebike-on is a nagykerből jönne ugyanaz, mert ott is 3-5napot írnak rá. csak ott legább ezt írják... nem egy nyelvet beszélünk ,az biztos...
halfnote.hu

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6573

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

revox írta:
2021.03.17., szer. 09:28

na,ez nálam azért egyszerűbb... brigéciolban ázik kb egy napot, aztán melegvizes áztatás, majd meleg vízsugárral kifolyatás, majd szárítás.

a levegős kifújatással csak az lehet a gond, hova kerül a kosz? mert a víz kimossa és elviszi a lefolyóba,de ha fújjuk, lehet csak átmozgatjuk máshova...
Pont így csinálom én is.Brigéciolos kiáztatás, meleg vízzel kiöblít-plusz utána kompresszorral kifújat.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Szalon
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1603

Hozzászólás Szerző: Szalon »

revox írta:

Ismerős és mindez a művelet akár 6-8 hétig is eltarthat jó esetben... rossz esetben 20-30 hét!!!
Én eléggé betáraztam a szezonra kopó - forgó dolgokból, de itthonról kb semmit nem vettem...
Bike24, Bikeinn, Rose, meg pár német boltból sikerült mindent megvennem, az itthoni árak alatt még ilyen EUR árfolyam mellet is. Sok esetben gyorsabban megküldik a dolgokat, mint az itthoni rendelés. A kiírásaik/raktárkészlet pontos... simán vissza is lehet küldeni, ha valami nem ok, akár még ingyenesen is (cipő méret pl...)
Szóval én nem igazán tudtam itthonról semmit beszerezni, mert az első ilyenbe belefutás után, már telefonon érdeklődtem és kb ami a honlapon raktáron van zöld felirattal villogott, az igazából belátható időn belül nem beszerezhető volt a gyakorlatban... uh a 3. telefon után nem erőltettem tovább...
Avantgarde Acoustic Duo G2
Avantgarde Acoustic Model THREE
Lumin A1
Siltech

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

oszt méghogy izé van,... gazdasági hanyatlás... rendelgetek ezt-azt, persze 3-4 külön boltból, mert egy helyen semmi nincs egyszerre... úgy kell rájuktelefonálni,hogy esetleg a tegnap leadott rendelésem megérekezett e és akarnak e velem szóbaállni, vagy másfele toljam a bringát? a lófaxt.. még volt a biondobike, aki semmit nem reagált kedd óta a kérdésre és a rob4bike, ahol fulcrum rotort ajánlottak. volt is egy használt, jóállapot acél, megkérdeztem postával mennyi és abbamaradt a kommunikáció... remélhetőleg nem lett beteg a srác, de mindegy, mert rendelek máshol...

tajvanon találtam fejcsapágyat és kupakot,amit kerestem. csak nem fogadunk csomagtot tajvanról (már a magyar hatóságok),... srácnak írtam tegnap este,hogy valami kéne... ma könnyes elnézéskérések közepette közölte, hogy valójában ő most szabadságon van, nem dolgozik, de elnézést kér,hogy késve válaszolt. ez ma jött 11kor. de rájöttem, náluk olyankor este 6-7 óra van :D
tajvan > szingapúr > hungária az útvonal, de remegve megkérdezte, hogy így 7doclsival több a fuvar, válalom?
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

akisbandi írta:
2021.03.17., szer. 20:50
revox írta:
2021.03.17., szer. 15:27

megnézhem,de sajna a dedák kupakja is 10mm körül szokik lenni. a csapágy meg hanygafaszát eltér általában :D miért is lenne szabványos a suna :rolleyes:
Most vettem Deda HSS-t, megmértem, bár nem kerestem meg a tolómérőt, nagyjából 8 mm. Ha ez segítség
szemezgetek vele. lassan kiegyeznék a 8mm-el is :D főleg,hogy este kivakartam a csapágyakat,kiázttattam, újrakentem és biza csereérett az alsó. csak a Deda alsó csapágya 8mm magas, a pinarelloba meg 7mm-es van :D a felső a változatosság kedvéérte 8mm-es. talán a PRO fejcsapágyaknak alul 7-es a csapágya, felül meg ki tudja, még most jutottam el a PRO-hoz :D
halfnote.hu

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

geza123 írta:
2021.03.16., kedd 14:13
Ilyet próbált már valaki? Milyen lehet?
Mármint az elődjét, mert ez még nem kapható. :D
https://www.roadbike.de/rennrad-parts/s ... radpedale/
A Bringalandban lesz pár darab belőlük. Mármint abból, ami elérhető: Comp, Zero, Aero, Nano. Már berendelték őket.

mackohaz
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 672

Hozzászólás Szerző: mackohaz »

jah és a másik dolog....8-9000 eur-ért biztos nem Canyont vennék, még akkor sem ha a stucniba az Ereborni Arken-kő lenne integrálva...csak a színe végett :D
"Még egy kávé és teret váltok." Star Trek - Voyager (Jane Way)
Audio Analogue Maestro & Chario & TEAC & Era300

mackohaz
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 672

Hozzászólás Szerző: mackohaz »

Szalon írta:
2021.03.17., szer. 20:36
Már elég sok szó esett korábban a Canyon Aeroad hibáiról, mára ígértek további tájékoztatást a gyárból, ami lényegében a következőket tartalmazta:

Mathieu van der Poel kormánytörése után megvizsgálták a kormányt és az állítható új kormánynak a szétszedhető végeit erősebbre áttervezik és cserélik majd. Előreláthatólag JÚLIUST!!! jelölték meg az új, megerősített kormány megjelenésének dátumául. Aki már megkapta a bicaját, arra kérik, hogy továbbra se használja azt, amíg a megerősített kormányt át nem szerelik! (elvileg majd küld vissza a bicajt, ők átszerelik és majd visszaküldik...)

A szétkopó nyereg cső ügyben sajnos több idő kell nekik, előreláthatólag leghamarabb őszre datálják a megoldást...

Elvileg, aki már megkapta a bicajt és a következő bő 5 hónapban csak porfogónak/szobadísznek tudja azt használni, majd kapnak valamiféle kompenzációt... (elvileg 1000/1300EUR)

Aki még nem kapta meg a bicaját, az őszig biztos nem is fogja, mert addig nem is szállítanak ki senkinek az új Aeroadból...

Igazából nem tudom, kit is lehet jobban sajnálni... akik már megkapták a bicajt, azok a megjelenéskori olcsóbb áron tudták megvenni és ezen felül még visszakapnak majd valamennyit, de cserébe minimum több, mint fél évig csupán nézegethetik a bicajukat... ugye ilyen szempontból okosan csinálta a Canyon, mert ha közben használod és mondjuk a nyeregcső a vázat is megkezdi, akkor azt tudják mondani, hogy így jártál, mi szóltunk, hogy ne használd...
A másik tábor, akik tavaly év vége körül rendelték meg a bicajt a 2. körben mert lemaradtak az első körről, nekik már eleve drágább lett a bicaj (+ 500-1200EUR) viszont ha majd kapnak, akkor valószínű már a javított verziót fogják megkapni... cserébe 4-5 hónapja csak várnak és reménykedtek idáig, hogy hamarosan lesz új bicajuk, aztán kiderült, hogy minimum további 6-9 hónapig biztos nem lesz.... Ez alatt az idő alatt meg az alternatívákból is gyakorlatilag lehetetlen belátható időn belül bármit is venni már...

Szóval elég szar helyzet, sokan bizalmukat vesztették most a Canyonban.... Nem csodálkoznék, ha a többség visszamondaná a rendelését, én tuti nem várnék ennyit, mert az ősz eleve elég tág, november 31 is benne van a pakliban... és az még kb a jó eshetőség... Ha meg esetleg birtokolnám már, akkor tuti visszaküldeném, mert ez így elég nevetséges egy 8-9.000 EUR-s csúcs bicajtól...
szerintem nem igazán vásárlóbarát módjára oldották meg, szóval nem hogy csitítanának inkább saját maguk generálják a további problémákat, nagy szerencséjük hogy PolMátyás szinte mindent visz...
"Még egy kávé és teret váltok." Star Trek - Voyager (Jane Way)
Audio Analogue Maestro & Chario & TEAC & Era300

pärt
Őslakos
Őslakos

Szalon írta:
2021.03.17., szer. 20:36
Már elég sok szó esett korábban a Canyon Aeroad hibáiról...
Ez szomorú. Nem káröröm mondatja velem, de azért ez benne volt a pakliban, hogy egy ilyen agyonintegrált gépnél becsúszik egy nehezen orvosolható hiba. Illetve itt kettő is. Pár éve megúszható lett volna annyival, hogy a gazdiknak kipostázzák az új alkatrészt, és nagyot sóhajtanak, hogy hát ugye a kormányt/nyeregcsövet gyártó cég hibázott. Itt büszkén vállalhatják, hogy a szett a fülétől a farkáig az ő gyermekük. Illetve ez esetben nem annyira büszkén.
Az mindenesetre durva, hogy hónapokat kotlanak a kormányon meg a nyeregcsövön Nyilván nem akarnak két ilyen fiaskó után tátott szájjal rohanni a faxerfőbe, és emeletről ledobásra is tesztelni fogják majd az új cuccot, de ez akkor is baromi sok idő.

akisbandi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 27

Hozzászólás Szerző: akisbandi »

revox írta:
2021.03.17., szer. 15:27

megnézhem,de sajna a dedák kupakja is 10mm körül szokik lenni. a csapágy meg hanygafaszát eltér általában :D miért is lenne szabványos a suna :rolleyes:
Most vettem Deda HSS-t, megmértem, bár nem kerestem meg a tolómérőt, nagyjából 8 mm. Ha ez segítség

Válasz küldése

Vissza: “Autó Sport és szórakozás”