Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kerékpározás

mackohaz
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 672

Re: Kerékpározás

Hozzászólás Szerző: mackohaz »

jah és a másik dolog....8-9000 eur-ért biztos nem Canyont vennék, még akkor sem ha a stucniba az Ereborni Arken-kő lenne integrálva...csak a színe végett :D
"Még egy kávé és teret váltok." Star Trek - Voyager (Jane Way)
Audio Analogue Maestro & Chario & TEAC & Era300

mackohaz
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 672

Hozzászólás Szerző: mackohaz »

Szalon írta:
2021.03.17., szer. 20:36
Már elég sok szó esett korábban a Canyon Aeroad hibáiról, mára ígértek további tájékoztatást a gyárból, ami lényegében a következőket tartalmazta:

Mathieu van der Poel kormánytörése után megvizsgálták a kormányt és az állítható új kormánynak a szétszedhető végeit erősebbre áttervezik és cserélik majd. Előreláthatólag JÚLIUST!!! jelölték meg az új, megerősített kormány megjelenésének dátumául. Aki már megkapta a bicaját, arra kérik, hogy továbbra se használja azt, amíg a megerősített kormányt át nem szerelik! (elvileg majd küld vissza a bicajt, ők átszerelik és majd visszaküldik...)

A szétkopó nyereg cső ügyben sajnos több idő kell nekik, előreláthatólag leghamarabb őszre datálják a megoldást...

Elvileg, aki már megkapta a bicajt és a következő bő 5 hónapban csak porfogónak/szobadísznek tudja azt használni, majd kapnak valamiféle kompenzációt... (elvileg 1000/1300EUR)

Aki még nem kapta meg a bicaját, az őszig biztos nem is fogja, mert addig nem is szállítanak ki senkinek az új Aeroadból...

Igazából nem tudom, kit is lehet jobban sajnálni... akik már megkapták a bicajt, azok a megjelenéskori olcsóbb áron tudták megvenni és ezen felül még visszakapnak majd valamennyit, de cserébe minimum több, mint fél évig csupán nézegethetik a bicajukat... ugye ilyen szempontból okosan csinálta a Canyon, mert ha közben használod és mondjuk a nyeregcső a vázat is megkezdi, akkor azt tudják mondani, hogy így jártál, mi szóltunk, hogy ne használd...
A másik tábor, akik tavaly év vége körül rendelték meg a bicajt a 2. körben mert lemaradtak az első körről, nekik már eleve drágább lett a bicaj (+ 500-1200EUR) viszont ha majd kapnak, akkor valószínű már a javított verziót fogják megkapni... cserébe 4-5 hónapja csak várnak és reménykedtek idáig, hogy hamarosan lesz új bicajuk, aztán kiderült, hogy minimum további 6-9 hónapig biztos nem lesz.... Ez alatt az idő alatt meg az alternatívákból is gyakorlatilag lehetetlen belátható időn belül bármit is venni már...

Szóval elég szar helyzet, sokan bizalmukat vesztették most a Canyonban.... Nem csodálkoznék, ha a többség visszamondaná a rendelését, én tuti nem várnék ennyit, mert az ősz eleve elég tág, november 31 is benne van a pakliban... és az még kb a jó eshetőség... Ha meg esetleg birtokolnám már, akkor tuti visszaküldeném, mert ez így elég nevetséges egy 8-9.000 EUR-s csúcs bicajtól...
szerintem nem igazán vásárlóbarát módjára oldották meg, szóval nem hogy csitítanának inkább saját maguk generálják a további problémákat, nagy szerencséjük hogy PolMátyás szinte mindent visz...
"Még egy kávé és teret váltok." Star Trek - Voyager (Jane Way)
Audio Analogue Maestro & Chario & TEAC & Era300

pärt
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 5277

Hozzászólás Szerző: pärt »

Szalon írta:
2021.03.17., szer. 20:36
Már elég sok szó esett korábban a Canyon Aeroad hibáiról...
Ez szomorú. Nem káröröm mondatja velem, de azért ez benne volt a pakliban, hogy egy ilyen agyonintegrált gépnél becsúszik egy nehezen orvosolható hiba. Illetve itt kettő is. Pár éve megúszható lett volna annyival, hogy a gazdiknak kipostázzák az új alkatrészt, és nagyot sóhajtanak, hogy hát ugye a kormányt/nyeregcsövet gyártó cég hibázott. Itt büszkén vállalhatják, hogy a szett a fülétől a farkáig az ő gyermekük. Illetve ez esetben nem annyira büszkén.
Az mindenesetre durva, hogy hónapokat kotlanak a kormányon meg a nyeregcsövön Nyilván nem akarnak két ilyen fiaskó után tátott szájjal rohanni a faxerfőbe, és emeletről ledobásra is tesztelni fogják majd az új cuccot, de ez akkor is baromi sok idő.

akisbandi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 27

Hozzászólás Szerző: akisbandi »

revox írta:
2021.03.17., szer. 15:27

megnézhem,de sajna a dedák kupakja is 10mm körül szokik lenni. a csapágy meg hanygafaszát eltér általában :D miért is lenne szabványos a suna :rolleyes:
Most vettem Deda HSS-t, megmértem, bár nem kerestem meg a tolómérőt, nagyjából 8 mm. Ha ez segítség

Szalon
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1603

Hozzászólás Szerző: Szalon »

Már elég sok szó esett korábban a Canyon Aeroad hibáiról, mára ígértek további tájékoztatást a gyárból, ami lényegében a következőket tartalmazta:

Mathieu van der Poel kormánytörése után megvizsgálták a kormányt és az állítható új kormánynak a szétszedhető végeit erősebbre áttervezik és cserélik majd. Előreláthatólag JÚLIUST!!! jelölték meg az új, megerősített kormány megjelenésének dátumául. Aki már megkapta a bicaját, arra kérik, hogy továbbra se használja azt, amíg a megerősített kormányt át nem szerelik! (elvileg majd küld vissza a bicajt, ők átszerelik és majd visszaküldik...)

A szétkopó nyereg cső ügyben sajnos több idő kell nekik, előreláthatólag leghamarabb őszre datálják a megoldást...

Elvileg, aki már megkapta a bicajt és a következő bő 5 hónapban csak porfogónak/szobadísznek tudja azt használni, majd kapnak valamiféle kompenzációt... (elvileg 1000/1300EUR)

Aki még nem kapta meg a bicaját, az őszig biztos nem is fogja, mert addig nem is szállítanak ki senkinek az új Aeroadból...

Igazából nem tudom, kit is lehet jobban sajnálni... akik már megkapták a bicajt, azok a megjelenéskori olcsóbb áron tudták megvenni és ezen felül még visszakapnak majd valamennyit, de cserébe minimum több, mint fél évig csupán nézegethetik a bicajukat... ugye ilyen szempontból okosan csinálta a Canyon, mert ha közben használod és mondjuk a nyeregcső a vázat is megkezdi, akkor azt tudják mondani, hogy így jártál, mi szóltunk, hogy ne használd...
A másik tábor, akik tavaly év vége körül rendelték meg a bicajt a 2. körben mert lemaradtak az első körről, nekik már eleve drágább lett a bicaj (+ 500-1200EUR) viszont ha majd kapnak, akkor valószínű már a javított verziót fogják megkapni... cserébe 4-5 hónapja csak várnak és reménykedtek idáig, hogy hamarosan lesz új bicajuk, aztán kiderült, hogy minimum további 6-9 hónapig biztos nem lesz.... Ez alatt az idő alatt meg az alternatívákból is gyakorlatilag lehetetlen belátható időn belül bármit is venni már...

Szóval elég szar helyzet, sokan bizalmukat vesztették most a Canyonban.... Nem csodálkoznék, ha a többség visszamondaná a rendelését, én tuti nem várnék ennyit, mert az ősz eleve elég tág, november 31 is benne van a pakliban... és az még kb a jó eshetőség... Ha meg esetleg birtokolnám már, akkor tuti visszaküldeném, mert ez így elég nevetséges egy 8-9.000 EUR-s csúcs bicajtól...
Avantgarde Acoustic Duo G2
Avantgarde Acoustic Model THREE
Lumin A1
Siltech

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4573
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

pärt írta:
2021.03.17., szer. 16:00
Há' erre jó a parasztbicikli! :D Az enyémhez a sarki kisbótva' is van minden egy borsodi áráért, és két zsáknyi nyúltáp elfér átvetve a felsőcsövön.
De mi van most a helyén ennek az izének, amit keresel?
15mm-es sapka... magas, lentebb kell menni vele. most a komrány lentebb van fordítva, hogy ne kempingbicaj legyen :D
persze, nem vészes, lehet vele járni (úgyse járunk), csak szeretem ezeket lerendezni... de még szerintem megy majd rá egy fsa afterburner 12°-os stucni is. jelenelg magasabban van a kormány, mint a kis Caminon. nagyobb a fejcsöve. de ha lemegy 1 centit a stucni, pont akkora lex.

ja, holnap bemegyek sapkástól egyik boltba, van valami olcsó fejcsapágyuk, aminek 5mm-es a sapkája. ha méretben passzol, mitbánomén, mi van rájaírva...
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

pärt
Őslakos
Őslakos

Há' erre jó a parasztbicikli! :D Az enyémhez a sarki kisbótva' is van minden egy borsodi áráért, és két zsáknyi nyúltáp elfér átvetve a felsőcsövön.
De mi van most a helyén ennek az izének, amit keresel?

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

AAttila írta:
2021.03.17., szer. 15:10
revox írta:
2021.03.17., szer. 14:38

mindenesetre nagy dolgot akarok, egy ilyen csapágykupakot... várjál, van, ahol 100 dolcsiért mérik (csak a zárókupakot) :D (egy jóféle Deda integrált tapered fejcsapágy, karbonkupakkal 10.700 huf készletről ala velossimo). de a 100 dodós is kb 1 hónapnyi távolságra van usában 31_1_21.gif bravo.gif

Itt is szétnézhetsz vagy fel lehet őket hívni, hogy van-e valami, mert sokszor fel sem kerül az áru a weboldalra (időhiányában) de van a boltban. Pár száz méterre vannak tőlem, a Deda-hoz ott szoktam vásárolni. A mérőket is ott vettem.
http://pataibicaj.hu/webshop/kategoria/Kormanycsapagy
megnézhem,de sajna a dedák kupakja is 10mm körül szokik lenni. a csapágy meg hanygafaszát eltér általában :D miért is lenne szabványos a suna :rolleyes:
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

avl2 írta:
2021.03.17., szer. 14:54
revox írta:
háááát,gyerekek... nemtom, más gyártókkal ez hogy van....ez nem egy földöntúli csoda, egy xaros bicikli, bár a szellemiség, ami körüllengi elég nehezen vállalható.

mindenesetre nagy dolgot akarok, egy ilyen csapágykupakot... várjál, van, ahol 100 dolcsiért mérik (csak a zárókupakot) :D (egy jóféle Deda integrált tapered fejcsapágy, karbonkupakkal 10.700 huf készletről ala velossimo). de a 100 dodós is kb 1 hónapnyi távolságra van usában 31_1_21.gif bravo.gif ...
szerintem ez is a Suzuki elönye (es nem valami "flancos" márka)

(nyilvan most covid is benne van elerhetösegben, de .....)
az, hogy a weben semmi nincs, az szerintem nem covid. semmi webshop. lehet az importőri hálózatott védik ,mint a hájgendesek, de itt filléresk xarokról van szó... nem érdekes annyira, csak verjem bele a különcködésükbe :D
halfnote.hu

AAttila
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3635

Hozzászólás Szerző: AAttila »

revox írta:

mindenesetre nagy dolgot akarok, egy ilyen csapágykupakot... várjál, van, ahol 100 dolcsiért mérik (csak a zárókupakot) :D (egy jóféle Deda integrált tapered fejcsapágy, karbonkupakkal 10.700 huf készletről ala velossimo). de a 100 dodós is kb 1 hónapnyi távolságra van usában 31_1_21.gif bravo.gif

Itt is szétnézhetsz vagy fel lehet őket hívni, hogy van-e valami, mert sokszor fel sem kerül az áru a weboldalra (időhiányában) de van a boltban. Pár száz méterre vannak tőlem, a Deda-hoz ott szoktam vásárolni. A mérőket is ott vettem.
http://pataibicaj.hu/webshop/kategoria/Kormanycsapagy

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Hozzászólás Szerző: avl2 »

revox írta:
háááát,gyerekek... nemtom, más gyártókkal ez hogy van....ez nem egy földöntúli csoda, egy xaros bicikli, bár a szellemiség, ami körüllengi elég nehezen vállalható.

mindenesetre nagy dolgot akarok, egy ilyen csapágykupakot... várjál, van, ahol 100 dolcsiért mérik (csak a zárókupakot) :D (egy jóféle Deda integrált tapered fejcsapágy, karbonkupakkal 10.700 huf készletről ala velossimo). de a 100 dodós is kb 1 hónapnyi távolságra van usában 31_1_21.gif bravo.gif ...
szerintem ez is a Suzuki elönye (es nem valami "flancos" márka)

(nyilvan most covid is benne van elerhetösegben, de .....)

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

háááát,gyerekek... nemtom, más gyártókkal ez hogy van, de a pinarello katasztrófa... egy rohadt egyszerű fejcsapágy porvédőre lenne szükségem, de már abba is belemennék, hogy komplett fejcsapágy, sose árt,ha van letéve... semmi extra, csak a porvédője 5mm magas legyen... létező dolgot keresek, nem csodát... lehet én vagyok türelmetlen, de alapvetően az elmúlt években mindent sikerült egyből találnom és ha alkatrész kellett, pl merida, nem kellett aggódni, intézték. asszonynak egyszer kellett egy road ride juliet bicaj XXS méretben, ami idehaza utópia, de kellett és kiszedték egy lamprés, spanyol csaj alól (gondolom adtak neki jobbat) és lett... sors fintora, hogy én tudtam, hogy az átlépési magassága nagyobb lesz a sokkal nagyob fejcső miatt a meglévőnél, de nem hallgatott rám. xal megjött és el is adtuk próbaút nélkül :D de megoldották. bármit kimondtam, máris intézték...
na,ezt a xart keresem 3-4 napja. találat alig van, de ha van is, bizonytalan a méret és a kompatibilitás. biondonak írtam még tegnap a vázproblémás bowdenvezetésről, mai napig egy kukk nem jött, az se, hogy baxxak vele, amit akarok, ha máshol vettem. De mindegy is, mert igaz,hogy egy napom elment rá googlizva, nomeg jött az isteni szikra, hogy van nekem a dogmához mecahnikus kitem, de ha ez nincs, még minidg itt izzadnék, mit is csináljak vele, hogy megszüntessem a problémát. ez nem egy földöntúli csoda, egy xaros bicikli, bár a szellemiség, ami körüllengi elég nehezen vállalható.

Kép
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

pärt írta:
2021.03.17., szer. 11:35
revox írta:
2021.03.17., szer. 11:00

eccerű. bik24-en a külső átmérőt 1,9mm-nek írják. azt Te vakartad le? márj már rá :smile53:
2.3mm.
Valami hasonló átmérőjű kábellel tesztelheted, hogy be lehet-e fűzni.
ok, köszi... :smile32:
halfnote.hu

pärt
Őslakos
Őslakos

revox írta:
2021.03.17., szer. 11:00

eccerű. bik24-en a külső átmérőt 1,9mm-nek írják. azt Te vakartad le? márj már rá :smile53:
2.3mm.
Valami hasonló átmérőjű kábellel tesztelheted, hogy be lehet-e fűzni.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

pärt írta:
2021.03.17., szer. 10:22
revox írta:
2021.03.17., szer. 09:34
na, okosok!

teflon bowdenház kell nekem... de nem a sima acélsodronyos, az nyilván van bárhol. az kis szívószál szerű, amivel pl a vázból vezetik ki a bowdent első váltóhoz. ez a fax pinarello megcsinálta, hogy nem tettek az elsőváltóhoz gumidugót meg ilyen kábelvezetőt. rággoliztam, találtam ugyanilyen bicajt,azon se látszik... (Scott Addicttal is megcsinálták...) van otthon egy szett, de az a dogmához van, ha át akarom építeni mechanikusra villanyról, így azt nem használom el... de nem nagyon látok sehol. ómerikában van, de azért az 500 forintos tételre 6-7ezer posta sokkk.

azt a vackot már én tettem oda átmentileg, ne feszítse a vázat...

gan_biszbasz_hianyzik.jpg
De hát az ott van minden bowdenházban, csak le kell pucolni. a felesleget. Csak van egy felesleges, hámozható darabod?
IMG_20210317_101857.jpg
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

AAttila írta:
2021.03.17., szer. 10:52
revox írta:
2021.03.17., szer. 10:50
AAttila írta:
2021.03.17., szer. 10:14

Nem elég hosszú? :fekverohog:
de,főleg a 10 ojrós szállítással...
Rendelsz még mellé pár szirszart mondjuk 200 ojróért és akkor nem tűnik fel az a 10 ;peace;
164 eur-nál járok :D de axxem törlöm. új lánctányérok (50/34.. mert persze, megint sikerült 52/36-ot venni) egy fsa aftenburger 12°-os stucni,... xal elkezdtem pakolni, amikor beugrott, hogy a fene vásárol be, ha még ki se próbálta az axxony, kell e neki a Ganné... :D
halfnote.hu

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

revox írta:
2021.03.17., szer. 10:50
AAttila írta:
revox írta:
2021.03.17., szer. 10:03
https://www.bike24.com/p2321824.html :smile51: :smile51: :smile51:
Rendelsz még mellé pár szirszart mondjuk 200 ojróért és akkor nem tűnik fel az a 10 ;peace;

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

pärt írta:
2021.03.17., szer. 10:22
revox írta:
na, okosok!

teflon bowdenház kell nekem... de nem a sima acélsodronyos, az nyilván van bárhol. az kis szívószál szerű, amivel pl a vázból vezetik ki a bowdent első váltóhoz. ez a fax pinarello megcsinálta, hogy nem tettek az elsőváltóhoz gumidugót meg ilyen kábelvezetőt. rággoliztam, találtam ugyanilyen bicajt,azon se látszik... (Scott Addicttal is megcsinálták...) van otthon egy szett, de az a dogmához van, ha át akarom építeni mechanikusra villanyról, így azt nem használom el... de nem nagyon látok sehol. ómerikában van, de azért az 500 forintos tételre 6-7ezer posta sokkk.

De hát az ott van minden bowdenházban, csak le kell pucolni. a felesleget. Csak van egy felesleges, hámozható darabod?
IMG_20210317_101857.jpg
próféta beszéljen belőled!!! ;peace; valahol van vagy 40 centi váltóbovdenem... megnézem...
most,hogy nézem, lehet túl nagy a falvastagsága... nem fér át a gumitömítés lukán, felfúrni meg veszélyes. de egy próbát megér... :smile32:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára revox 2021.03.17., szer. 10:53-kor.
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

AAttila írta:
revox írta:
halfnote.hu

pärt
Őslakos
Őslakos

revox írta:
na, okosok!

IMG_20210317_101857.jpg
IMG_20210317_101857.jpg (5.71 MiB) Megtekintve 1712 alkalommal

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

revox írta:

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

na, okosok!

gan_biszbasz_hianyzik.jpg (551.26 KiB) Megtekintve 1747 alkalommal
halfnote.hu

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

revox írta:
2021.03.17., szer. 09:24
pärt írta:
2021.03.16., kedd 21:30
revox írta:
2021.03.16., kedd 21:11

akkor ez duplán ultrahangos :D van linkje? vagy drága? néha nem ártana gyorsítani a tisztítást, főleg,amikor a dksi flotta áll a kanapé mögött,aztán van mit fogkefézni
Az Aldi-ban 9000 volt.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

redbulova írta:
2021.03.16., kedd 22:29
A Youtub-on van egy kissé őrült Ausztrál aki bemutatja a különböző tisztításokat és össze is hasonlítja, lehet látni az eredményt vizuálisan.
A legjobb módszer: Petróleum + Zsírtalanító + meleg víz + denaturált szesz + szárítás
Így sorban, de az eredmény vegytiszta lánc :D ami mehet a waxba.
na,ez nálam azért egyszerűbb... brigéciolban ázik kb egy napot, aztán melegvizes áztatás, majd meleg vízsugárral kifolyatás, majd szárítás.

a levegős kifújatással csak az lehet a gond, hova kerül a kosz? mert a víz kimossa és elviszi a lefolyóba,de ha fújjuk, lehet csak átmozgatjuk máshova...
halfnote.hu

Válasz küldése

Vissza: “Autó Sport és szórakozás”