Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Szerintem valami túlságosan drága
Re: Szerintem valami túlságosan drága
Nem tudom volt-e már szó róla, de csalódottságomban ki kell írjam magamból..
Csak én látom úgy, hogy irreálisan magas árat kérnek újabban az eladók a termékeikért? Itt elsősorban az 1-2 éves, még naprakész technikákra gondolok. Nem nevesítve, csak a számokat leírva:
A másfél éve 800-ért megvett használt cuccért 700-at kérni, vagy az 500-ért vett eszközért 400-430-at..Többet kérnek érte, mint amit a kereskedő kapott (áfa leadása után). Arról nem beszélve, hogy ezek a listaárak voltak, egy hírlevélre feliratkozás után szinte mindenhol kapsz 4-5% kedvezményt..
Ráadásul az azóta felemelt kiskereskedelmi ár a hivatkozási alap (a 3 év gari miatt, meg ugye a rossz forint...). Tudom, minden annyit ér, amennyit adnak érte, s moderátor létemre békítenem kéne ilyen kérdésekben, nem bosszankodni, de érdekel, hogy ez csak az én szemem csípi-e, vagy másnak is feltűnt.
Én még kicsit be vagyok ragadva ott, hogy max az új ár 2/3-a, de (főleg prémium eszköznél) sokszor már a fél ár is szerencsés eladásnak számít.
Csak én látom úgy, hogy irreálisan magas árat kérnek újabban az eladók a termékeikért? Itt elsősorban az 1-2 éves, még naprakész technikákra gondolok. Nem nevesítve, csak a számokat leírva:
A másfél éve 800-ért megvett használt cuccért 700-at kérni, vagy az 500-ért vett eszközért 400-430-at..Többet kérnek érte, mint amit a kereskedő kapott (áfa leadása után). Arról nem beszélve, hogy ezek a listaárak voltak, egy hírlevélre feliratkozás után szinte mindenhol kapsz 4-5% kedvezményt..
Ráadásul az azóta felemelt kiskereskedelmi ár a hivatkozási alap (a 3 év gari miatt, meg ugye a rossz forint...). Tudom, minden annyit ér, amennyit adnak érte, s moderátor létemre békítenem kéne ilyen kérdésekben, nem bosszankodni, de érdekel, hogy ez csak az én szemem csípi-e, vagy másnak is feltűnt.
Én még kicsit be vagyok ragadva ott, hogy max az új ár 2/3-a, de (főleg prémium eszköznél) sokszor már a fél ár is szerencsés eladásnak számít.
Szerintem ezt kitárgyalni sehol sincs értelme, nem hiszem, hogy bárhol általánosan elfogadott álláspontra lehetne erről jutni. Biztosan lenne olyan gyártó, vagy csak akár csak valamilyen tulajdonos, aki megsértődne, ha nem férne bele a legjobb gépelye ebbe a kategóriába.
Abban viszont biztosan megegyezhetünk, hogy igaz az eredeti felvetés: sok terméket próbálnak ránk sózni ezzel a dumával.
De ez is off, be is fejeztem végleg.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3248
Nekem objektíven még nem, de szerintem ezt nem is itt kellene kitárgyalni, mert ez itt off...
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Nem tudom, sikerült-e már bárkinek mindenki számára elfogadható definíciót alkotni a "high end" elnevezéshez.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
Az a kamu, drága, a többinél semmivel sem jobb, amivel átvágnak, és csak a hülye sznobok veszik meg...

Usher - Valhalla - Emotiva
- zoli73
- V.I.P.

Ezt látva, inkább én kérek elnézést a tudatlanságom miatt!Aszpirin írta: ↑2021.01.18., hétf. 15:42Nos, akinek nem túlságosan drága (13ezer forintos) "high end" cucc kell, van pl itt: https://www.fejhallgatoplaza.hu/kategor ... ejhallgato
![]()
(ez nem reklám volt, hanem irónia)
Szóval zoli73-nak annyira igaza van, hogy már újan is lehet venni ilyen olcsó de "high-end" cuccokat. Mert most ez a menő jelző.
Ha ez valóban így van, akkor az itt gazdát cserélő portékák 95%-a bizony high-end termék. Csak akkor hova soroljam azt a maradék 5%-ot?
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6163
Nos, akinek nem túlságosan drága (13ezer forintos) "high end" cucc kell, van pl itt: https://www.fejhallgatoplaza.hu/kategor ... ejhallgato
Szóval zoli73-nak annyira igaza van, hogy már újan is lehet venni ilyen olcsó de "high-end" cuccokat. Mert most ez a menő jelző.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- quad
- Fórumlakó

- Értékelés: 78
Mondjuk azért léteznek szép számmal olyan gyártók is, amelyeknek a legolcsóbb modellje is high-end. :-)
Ráadásul az audiofil és a high-end egyáltalán nem konkretizálható követelmények. Szerintem mindenki azt sorol ide, amit akar.
Én erre csak azt tudom mondani, hogy vásárlás előtt a vevő nézzen jobban utána, mit is kínálnak neki.
Ettől függetlenül engem is zavar, hogy ha a hirdetés címében csak annyi van pl. hogy " high-end erősítő" és csak amikor rákattintasz, akkor derül ki, hogy egy teljesen átlagos készülékről van szó.
Ráadásul az audiofil és a high-end egyáltalán nem konkretizálható követelmények. Szerintem mindenki azt sorol ide, amit akar.
Én erre csak azt tudom mondani, hogy vásárlás előtt a vevő nézzen jobban utána, mit is kínálnak neki.
Ettől függetlenül engem is zavar, hogy ha a hirdetés címében csak annyi van pl. hogy " high-end erősítő" és csak amikor rákattintasz, akkor derül ki, hogy egy teljesen átlagos készülékről van szó.
LP: Thorens TD-2001 RDC, SME3009, Audio Technica AT33PTG. AT-650,
Digitális: Olive 4 HD,
Erősítők: Quad II, 66, 306, McIntsh MC30, STAX SRM-T1W
Hangsugrzók: Rogers LS3/5A+AB1, ML Electromotion ESL, STAX Lambda Signature, SR-404
Hangsugrzók: Rogers LS3/5A+AB1, ML Electromotion ESL, STAX Lambda Signature, SR-404
Tipikus eset, amikor az eladó nem tudja objektíven értékelni a termékétzoli73 írta: ↑2021.01.17., vas. 16:27Nem túlárazott termékre szeretném felhívni a figyelmet, hanem csak egy, egyre elharapódzó jelenségre.
Egyre több készüléket próbálnak eladni, a "high-end" jelző ráakasztásával. Természetesen ezek a keszülékek egyike sem high-end kategória, némelyik még audiofil is , csak jóindulattal.
Szerintem, attól mert pl. egy hangsugárzót önhatalmúlag high-end-nek titulálunk, attól még nem emelkedig ki, az átlag hifi kategóriából, és a sokszor túlzó árat sem indokolja.
Úgy gondolom, nem ez a felület az, ahol ilyen nagystílű dumákkal lehet palimadarat fogni.
Nem hinném, hogy ilyen túlzó kijelentésekkel reális képet lehet festeni az eladó portékáról.
Kezeljük helyén a kijelentéseket, különben könnyen hiteltelenné válhatunk!
Köszönöm!
Ráadásul szerintem a high-end jelzőt gyorsan meg lehet kritizálni, mivel az eladni kívánt termék általában nem az adott gyártó legfelső, csúcs modellje. (Persze gyártási évet tekintve.)
- zoli73
- V.I.P.

Nem túlárazott termékre szeretném felhívni a figyelmet, hanem csak egy, egyre elharapódzó jelenségre.
Egyre több készüléket próbálnak eladni, a "high-end" jelző ráakasztásával. Természetesen ezek a keszülékek egyike sem high-end kategória, némelyik még audiofil is , csak jóindulattal.
Szerintem, attól mert pl. egy hangsugárzót önhatalmúlag high-end-nek titulálunk, attól még nem emelkedig ki, az átlag hifi kategóriából, és a sokszor túlzó árat sem indokolja.
Úgy gondolom, nem ez a felület az, ahol ilyen nagystílű dumákkal lehet palimadarat fogni.
Nem hinném, hogy ilyen túlzó kijelentésekkel reális képet lehet festeni az eladó portékáról.
Köszönöm!
Köszönöm!
Évek óta nyomon követem a Denon készülékeket ezáltal elég sok meg is fordult a tulajdonomban.Aszpirin írta: ↑2020.11.21., szomb. 15:19Biztos vagy benne? Én nem emlékszem pontosan, tehát nem állítom, de a Denon 3ezres széria aktuális tagja, a 3700H is 420ezer forint jelenleg... Persze ettől még lehet igazad. A kifutott készülékeknél a most belinkelt árak mindig a kifutó széria utolsó (akciós) árai, azért ezek nem azonosak a megjelenéskori árakkal. (megjegyzem: szerintem is drágán adja, de az ő dolga).
Szerk.: az árukereső szerint 319ezer volt a megjelenéskori ára, és 438ezer (!!!) az utolsó ismert ára. He???
Annó még az AVR-X2000 -es készüléke volt az első ami hozzám került ebből az új sorozatból és azóta már volt egy pár egyre komolyabb készülékem ( X3100,3200,4100,4300,6200,6300,4500..)
Ezért volt és van némi rálátásom ezen készülékekre és kereskedelmi árukra.
A jelenlegi X3700-es ára egyáltalán nem releváns tényező,mivel a cég ezt már szinte felemelte az X4000-es sorozat szintjére kezdve azzal,hogy ez már 9.2 csatornás és nem 7.2.
Amint azt a fórumtárs is említette a Hifi-piac tesztjében szerepel az újkori valós ára ami 280.000 forint volt a hivatalos magyar Horn garanciával.
Az árukeresőn szereplő vicces árak soha nem szerepeltek ezen készülék árcéduláján,hacsak nem valami hirtelen felárazott indokból,hogy Black Friday alkalmából legyen miből 50%-ot engedni..
Én is néztem ezeket az árakat, de...Aszpirin írta: ↑2020.11.21., szomb. 15:19Biztos vagy benne? Én nem emlékszem pontosan, tehát nem állítom, de a Denon 3ezres széria aktuális tagja, a 3700H is 420ezer forint jelenleg... Persze ettől még lehet igazad. A kifutott készülékeknél a most belinkelt árak mindig a kifutó széria utolsó (akciós) árai, azért ezek nem azonosak a megjelenéskori árakkal. (megjegyzem: szerintem is drágán adja, de az ő dolga).
Szerk.: az árukereső szerint 319ezer volt a megjelenéskori ára, és 438ezer (!!!) az utolsó ismert ára. He???
- A Hifipiac 280-at ír és nem kifutó termékeket szokott tesztelni;
- Az Árukeresőn nem tudtam visszakövetni, hogy melyik cég adta 438-ért.
Az igazság valahol a kettő között lehet.
).
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6163
Biztos vagy benne? Én nem emlékszem pontosan, tehát nem állítom, de a Denon 3ezres széria aktuális tagja, a 3700H is 420ezer forint jelenleg... Persze ettől még lehet igazad. A kifutott készülékeknél a most belinkelt árak mindig a kifutó széria utolsó (akciós) árai, azért ezek nem azonosak a megjelenéskori árakkal. (megjegyzem: szerintem is drágán adja, de az ő dolga
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
Az alábbi topicban található hírdetésben szereplő ár, nem hogy "szerintem drága",hanem egyenesen valótlan adatokkal van feltüntetve.
Az adott termék soha nem volt kapható az eladó által feltüntetett új áron sőt a megadott irányár volt a megjelenésekor a kiskereskeldelmi ára.
Nem szokásom ilyen dolgokhoz hozzászólni,de most úgy gondoltam egy észrevételt teszek ezzel kapcsolatban..
viewtopic.php?f=177&t=152931
Az adott termék soha nem volt kapható az eladó által feltüntetett új áron sőt a megadott irányár volt a megjelenésekor a kiskereskeldelmi ára.
Nem szokásom ilyen dolgokhoz hozzászólni,de most úgy gondoltam egy észrevételt teszek ezzel kapcsolatban..
viewtopic.php?f=177&t=152931
- quad
- Fórumlakó

- Értékelés: 78
Két éve nyáron három Tannoy Turnberryt is árultak itt az AVX-en, 750-800 ezer végső - publikált áron, (vagy az alatt) keltek el.
Akkor nagyon fájt rá a fogam, de költözés előtt álltunk, és így nem lett volna hova tenni. Azóta viszont nem láttam ilyen eladó hangfalt.
Most megjelent itt egy, de 1 250 000 Ft-os áron. Én egy kicsit drágállom, mert - szvsz - ennyit nem romlott a forint. Szerintetek reális ekkora áremelkedés?
Akkor nagyon fájt rá a fogam, de költözés előtt álltunk, és így nem lett volna hova tenni. Azóta viszont nem láttam ilyen eladó hangfalt.
Most megjelent itt egy, de 1 250 000 Ft-os áron. Én egy kicsit drágállom, mert - szvsz - ennyit nem romlott a forint. Szerintetek reális ekkora áremelkedés?
LP: Thorens TD-2001 RDC, SME3009, Audio Technica AT33PTG. AT-650,
- Vappali
- Fórumlakó

- Értékelés: 145
Közben megoldódott úgy látszik valóban elég volt neki egy tisztítás.Vappali írta: ↑2020.07.18., szomb. 00:48Na most itt
viewtopic.php?f=33&t=147961
nekem határozottan az a benyomásom, a kinagyított fotók alapján, hogy a baloldali hangfal gumipereme több helyen szakadt. Vagy porladt???
Most ezt pl. nem írom meg, nem akarom az üzletét rontani, de .... Nálam ez nem semmiképpen nem a makulátlan kategória.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6364
Műszaki állapotról volt szó, nem esztétikairól, bár én a makulátlan szót inkább a külalakra használnám - de akkor sem terelt az eladó.Vappali írta: ↑2020.07.18., szomb. 10:19Igen, idézni csak pontosan..tonee73 írta: ↑2020.07.18., szomb. 06:37A meghatározásban ezt írta: "újszerű, makulátlan műszaki állapotban".Vappali írta: ↑2020.07.18., szomb. 00:48Na most itt
nekem határozottan az a benyomásom, a kinagyított fotók alapján, hogy a baloldali hangfal gumipereme több helyen szakadt. Vagy porladt???
Most ezt pl. nem írom meg, nem akarom az üzletét rontani, de .... Nálam ez nem semmiképpen nem a makulátlan kategória.
De Te mit értesz az alatt hogy "újszerű, makulátlan műszaki állapotban" ? Én semmiképpen sem azt az állapotot amit én a képen látok. Bár lehet élőben teljesen más...
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
De Te mit értesz az alatt hogy "újszerű, makulátlan műszaki állapotban" ? Én semmiképpen sem azt az állapotot amit én a képen látok. Bár lehet élőben teljesen más...
- Vappali
- Fórumlakó

Igen, idézni csak pontosan..tonee73 írta: ↑2020.07.18., szomb. 06:37A meghatározásban ezt írta: "újszerű, makulátlan műszaki állapotban".Vappali írta: ↑2020.07.18., szomb. 00:48Na most itt
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6364
A meghatározásban ezt írta: "újszerű, makulátlan műszaki állapotban".Vappali írta: ↑2020.07.18., szomb. 00:48Na most itt
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
- Vappali
- Fórumlakó

Na most itt
- zoli73
- V.I.P.

Az AVX adás-vételi topikját nem kellene más hírdetési oldalakhoz(pl. Jófogás) hasonlítani, azoknak az oldalaknak ez a fő(egyetlen) profilja. Ott megvan a kapacitás mind ember, mind eszköz terén az adatok, befolyt összegek kezelésére, hírdetések tüzetes kontrollálásár, moderálására. Ezen oldalak üzemeltetői, kezelői, ezen feladatokat munkaidőben(pénzért) csinálják.t97eat írta: ↑2020.07.09., csüt. 09:33A hangfal dugók illetve tunerek irányárárak függvényében megállapított hirdetési díj nem lenne nagy összeg.pali923 írta: ↑2020.07.09., csüt. 08:51Biztosan sok esetben igazad van, de vannak kivételek. Van itt egy hirdetés, amelyben valaki 6db tunert rakott fel 2011-ben, és 2018-ban zárta a hirdetést, mert addigra koptak el, de elkoptak. Szerintem nem kereskedő volt. Én másfél évig árultam 2 pár felesleges hangfaldugót, én sem vagyok kereskedő, és reális áron tettem fel, azon is ment el végül.t97eat írta: ↑2020.07.08., szer. 21:49Alapvetően tizenpár éve arra lett kitalálva az adás-vétel topic, hogyha valaki fejleszteni szeretne, el tudja adni a megunt dolgait, nem kereskedésre...
Ha időarányosan fizetne a hirdetés után, akkor ésszerűen határozná meg az irányárakat, hogy ne kelljen hónapokig hirdetni
Vagy az irányárral aranyosan fizetni... az is megnövelné a kereskedés rizikóját...
Velünk pl. mit kéne kezdeni?
Pl 5.000Ft/pár, mondjuk 5%-al számolva 250 Ft.
250 Ft másfél évre nem sok egy hirdetésért.
A tuner legyen 30.000Ft darabja, szerintem még kicsit sokat is mondtam.
1.500Ft a hirdetés-feladás díja. 6 évre ez sok?
De ha valaki vesz mondjuk 200.000 Ft-ért valamit, majd árulni kezdi 230.000 Ft-ért, ott a hirdetési díj 11.500Ft, tehát a haszon jó harmada már nincs is meg, és lesz aki alkudozni fog, szóval minimális összeget tudnának a nepperek ezzel keresni.
Nem tudom, ez csak egy ötlet volt, de mindig mindenki csak panaszkodik az adás-vétel topikra. Itt egy megoldás, de ez sem jó...
A panaszkodástól változni viszont semmi nem fog...
Ingyen nem lehet bármit megkapni. Én örülök inkább, hogy legalább van egy felület, ahol lehetőség nyílik a fejlesztésre, és ha kell akkor pénzért adnék fel hirdetést, aminek a díjával számolok. Ha kellenek még szigorúbb szabályok, én azt mondom, hogy hajrá!
Ellentétben itt, minden ilyen tevékenység kvázi társadalmi munkában folyik, saját eszközökkel.
Az adás-vétel, még ha a leglátogatottabb is, akkor is csak egy részszolgáltatása az oldalnak.
A komolyabb kihágások, visszaélések, eddig is le lettek fülelve.
Véleményem szerint, nincs az a szolgáltatás a világom, ami egyaránt mindenkinek a kedvére tudna tenni.
A hangfal dugók illetve tunerek irányárárak függvényében megállapított hirdetési díj nem lenne nagy összeg.pali923 írta: ↑2020.07.09., csüt. 08:51Biztosan sok esetben igazad van, de vannak kivételek. Van itt egy hirdetés, amelyben valaki 6db tunert rakott fel 2011-ben, és 2018-ban zárta a hirdetést, mert addigra koptak el, de elkoptak. Szerintem nem kereskedő volt. Én másfél évig árultam 2 pár felesleges hangfaldugót, én sem vagyok kereskedő, és reális áron tettem fel, azon is ment el végül.t97eat írta: ↑2020.07.08., szer. 21:49Alapvetően tizenpár éve arra lett kitalálva az adás-vétel topic, hogyha valaki fejleszteni szeretne, el tudja adni a megunt dolgait, nem kereskedésre...
Ha időarányosan fizetne a hirdetés után, akkor ésszerűen határozná meg az irányárakat, hogy ne kelljen hónapokig hirdetni
Vagy az irányárral aranyosan fizetni... az is megnövelné a kereskedés rizikóját...
Pl 5.000Ft/pár, mondjuk 5%-al számolva 250 Ft.
250 Ft másfél évre nem sok egy hirdetésért.
A tuner legyen 30.000Ft darabja, szerintem még kicsit sokat is mondtam.
1.500Ft a hirdetés-feladás díja. 6 évre ez sok?
De ha valaki vesz mondjuk 200.000 Ft-ért valamit, majd árulni kezdi 230.000 Ft-ért, ott a hirdetési díj 11.500Ft, tehát a haszon jó harmada már nincs is meg, és lesz aki alkudozni fog, szóval minimális összeget tudnának a nepperek ezzel keresni.
Nem tudom, ez csak egy ötlet volt, de mindig mindenki csak panaszkodik az adás-vétel topikra. Itt egy megoldás, de ez sem jó...
A panaszkodástól változni viszont semmi nem fog...
Ingyen nem lehet bármit megkapni. Én örülök inkább, hogy legalább van egy felület, ahol lehetőség nyílik a fejlesztésre, és ha kell akkor pénzért adnék fel hirdetést, mert megér nekem ennyit, hogy nem neppernek adok el, vagy hulladékot veszek adott esetben. Ha kellenek még szigorúbb szabályok, én azt mondom, hogy hajrá!
Biztosan sok esetben igazad van, de vannak kivételek. Van itt egy hirdetés, amelyben valaki 6db tunert rakott fel 2011-ben, és 2018-ban zárta a hirdetést, mert addigra koptak el, de elkoptak. Szerintem nem kereskedő volt. Én másfél évig árultam 2 pár felesleges hangfaldugót, én sem vagyok kereskedő, és reális áron tettem fel, azon is ment el végül.t97eat írta: ↑2020.07.08., szer. 21:49Alapvetően tizenpár éve arra lett kitalálva az adás-vétel topic, hogyha valaki fejleszteni szeretne, el tudja adni a megunt dolgait, nem kereskedésre...