Nem csak neked tűnt fel, de te is megválaszoltad: minden annyit ér, amennyit adnak érte.Tul írta: ↑2021.02.22., hétf. 22:42Nem tudom volt-e már szó róla, de csalódottságomban ki kell írjam magamból..
Csak én látom úgy, hogy irreálisan magas árat kérnek újabban az eladók a termékeikért? Itt elsősorban az 1-2 éves, még naprakész technikákra gondolok. Nem nevesítve, csak a számokat leírva:
A másfél éve 800-ért megvett használt cuccért 700-at kérni, vagy az 500-ért vett eszközért 400-430-at..Többet kérnek érte, mint amit a kereskedő kapott (áfa leadása után). Arról nem beszélve, hogy ezek a listaárak voltak, egy hírlevélre feliratkozás után szinte mindenhol kapsz 4-5% kedvezményt..
Ráadásul az azóta felemelt kiskereskedelmi ár a hivatkozási alap (a 3 év gari miatt, meg ugye a rossz forint...). Tudom, minden annyit ér, amennyit adnak érte, s moderátor létemre békítenem kéne ilyen kérdésekben, nem bosszankodni, de érdekel, hogy ez csak az én szemem csípi-e, vagy másnak is feltűnt.
Én még kicsit be vagyok ragadva ott, hogy max az új ár 2/3-a, de (főleg prémium eszköznél) sokszor már a fél ár is szerencsés eladásnak számít.
A "max az új ár 2/3-a" talán a nettó árban gondolkodásból jön, nem? Aki tisztességes végfelhasználóként bruttó árat fizetett érte, az miért kellene rögtön a nettó ár alatt gondolkodjon? Arról nem is szólva, hogy pl. 10 éve 100ezer forint az kb annyi, mint most 140ezer forint, és mindez csak a forint inflációját nézve...
Szóval, ha valaki el tudja adni annyiért, amennyit kér érte (és az eredeti számla is jár mellé), akkor win-win, nem?
A legérdekesebb, amikor messze a beszerzési ár felett árulnak valamit, pl. Oppo 203 v. 205 (tudom, hogy mennyiért vettem anno a 203-ast vadiújan, ÁFA-val, és tudom, hogy ma jóval drágábban el tudnám adni, használtan, mert látom, hogy itt mennyiért kelnek el... erről aszól a kereslet/kínálat).