Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1686

Re: Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Na látom jól le lett fikázva az XTZ. Ami engem persze cseppet sem érdekel. De van egy nagy előnye, meg lehet venni úgy, hogy a teljes vételár kifizetése mellett vissza lehet küldeni 1 hónapon belül. Nem kell féláron eladni, ha mégsem tetszik. Max. a postaköltség ára a bukó.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6085

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Alex_Aston írta:
2021.02.22., hétf. 20:43
Köszi. Írják is, hogy az elhelyezése nagyon nem mindegy.
De akkor hova lehet jól elhelyezni? gondolkodik.gif
A szoba "közepére"? 40-50cm a faltól tényleg kevés lenne?

Egy Audio Physics is meg lesz hallgatva, rajta van a listán.
Bár nekem csak belépő szintű Audio Physics-eim vannak, de azt a belépő szintet sok ismertebb hangfalgyártó nem belépőnek nevezné szerintem.

Az elhelyezésre tényleg kényesek, de ez azt jelenti, hogy otthon érdemes sokat kísérletezhgetni az elhelyezésükkel, és a beforgatásukkal, mert az eredmény alighanem felülmúlja majd a várakozásokat. Egyébként az elhelyezésre elég jó tippeket adnak a felhasználói kézikönyvükben, az kb. bejött nálam is. Igen, a 40-50 cm a faltól kevés lehet, de ha a 80-100 cm a faltól nálad már a szoba közepét jelenti, akkor az gond lehet...

Amint már felajánlottam, nálam hallhatsz "belépő szintű" AP hangfalakat. Aztán majd eldöntheted, hogy hogyan viszonyulnak az elképzeléseidhez.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

K P
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 284

Hozzászólás Szerző: K P »

Szerintem tökéletlen akusztikai körülmények közé “fejleszteni” nem más, mint pénzégetés......

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3462

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

fülelek írta:
2021.02.22., hétf. 20:34
A Canton se jó ötlet, pláne, ha oda tennéd, amit rajzoltál a leendő nappaliban. Irgalmatlan csúnya basszus lesz belőle, az már biztos... a laboros mérés mellékeltem, -aminél sokkal rosszabb lesz basszusban a nappalidban-, erős mélykiemelést mutat, igen irányfüggő magasakkal, szerintem ezt a típuts (is) el lehet felejteni.
Az Audio Physics hangsugárzók (bármelyik) sokkal jobb, mint amit a Dali/Canton/Magnat/stb. összesen valaha is csinált.
Egy kommersz hifit gyártó cég zászlóshajója is éppúgy kommersz, legfeljebb kicsit kevesebb nyűggel. A Jamo Concert sorozatainak minőségi hangszóróiból más gyártó sokkal jobb hangsugárzót tud eszkábálni.
33Hz-es átvitelű hangsugárzót nem lehet akárhogy elhelyezni, mert a fagyi alaposan visszanyal...
Köszi. Írják is, hogy az elhelyezése nagyon nem mindegy.
De akkor hova lehet jól elhelyezni? gondolkodik.gif
A szoba "közepére"? 40-50cm a faltól tényleg kevés lenne?

Egy Audio Physics is meg lesz hallgatva, rajta van a listán.
Csak a Marantz! :-D

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5226

Hozzászólás Szerző: fülelek »

A Canton se jó ötlet, pláne, ha oda tennéd, amit rajzoltál a leendő nappaliban. Irgalmatlan csúnya basszus lesz belőle, az már biztos... a laboros mérés mellékeltem, -aminél sokkal rosszabb lesz basszusban a nappalidban-, erős mélykiemelést mutat, igen irányfüggő magasakkal, szerintem ezt a típuts (is) el lehet felejteni.
Az Audio Physics hangsugárzók (bármelyik) sokkal jobb, mint amit a Dali/Canton/Magnat/stb. összesen valaha is csinált.
Egy kommersz hifit gyártó cég zászlóshajója is éppúgy kommersz, legfeljebb kicsit kevesebb nyűggel. A Jamo Concert sorozatainak minőségi hangszóróiból más gyártó sokkal jobb hangsugárzót tud eszkábálni.
33Hz-es átvitelű hangsugárzót nem lehet akárhogy elhelyezni, mert a fagyi alaposan visszanyal...
Csatolmányok
Canton ref8 messlabor.png
Canton ref8 messlabor.png (134.79 KiB) Megtekintve 2104 alkalommal

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

bitrograde írta:
2021.02.22., hétf. 20:21
Alex_Aston írta:
2021.02.22., hétf. 19:56
A méretet azért írtam, mert igazán mélyre nem tud lemenni, nekem az meg kell. Sőt, abban meg egy kis előrelépés a terv, ha már úgy alakul.
Mondom, hogy tapasztalatlan vagy. Még azt sem tudod (legalábbis nem árulod el), mekkora helyiségbe kellene, de már tudod, hogy annak a doboznak nem lesz elég mélye. És persze a gyári "mért" adatok fényében dobálódzol ezekkel a számokkal.
Ne válaszolj, kérlek, menj hallgatózni!
Elején írtam, hogy 34nm lesz az új nappali-étkező, bár nem itt volt, hanem másik topik.

Egy kis doboz, 1db 16cm-es mélyközép sugarzóval tudtommal fizikailag képtelen az "igazán" mély hangok megszólaltatásához, bármilyen szépen is szól. Mert akkor feleslegessé is válna a sok álló doboz. Ez nem azt jelenti, hogy valakinek nem bőven elég, sőt.

De mint írtam, nekem kell a telt és szinte pincébe lemenő basszus.

Nem gyári specifikáció az a 33Hz (a gyártó 22, vagy 24Hz-et "hazudik"), hanem egy angol teszt mérése.
https://www.google.com/url?sa=t&source= ... AeIBahIfMU

Természetesen lesz hallgatózás, nem is kérdés.

És köszönöm az ajánlásokat.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Alex_Aston 2021.02.22., hétf. 20:36-kor.

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1817

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

Alex_Aston írta:
2021.02.22., hétf. 19:56
A méretet azért írtam, mert igazán mélyre nem tud lemenni, nekem az meg kell. Sőt, abban meg egy kis előrelépés a terv, ha már úgy alakul.
Mondom, hogy tapasztalatlan vagy. Még azt sem tudod (legalábbis nem árulod el), mekkora helyiségbe kellene, de már tudod, hogy annak a doboznak nem lesz elég mélye. És persze a gyári "mért" adatok fényében dobálódzol ezekkel a számokkal.
Ne válaszolj, kérlek, menj hallgatózni!
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1113

Hozzászólás Szerző: denesdr »

fülelek írta:
2021.02.22., hétf. 18:45
Béna koncepció, az már biztos. De szépen hangzik a 40kHz-es átvitel, meg a Seas hangszórók használata (amik valóban jók -ha jól használják). És ketten is fognak csalódni benne, aki újonnan megveszi, meg az is, aki féláron ... :smile29:
A jó hangszórók alatt a Seas-okat értettem, a magasat nem ismerem személyesen, de való igaz, hogy egy (vagy több) jó 18 centis mélyközép nem elég a jó hanghoz.
Aki újonnan megveszi és csalódik benne, az visszaküldi a gyártónak a próbaidőn belül (30 nap), end of story, bár 2 postaköltség árával könnyebb lesz a pénztárcája, viszont azért ez mégsem félár bukás.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

bitrograde írta:
2021.02.22., hétf. 19:35
Alex_Aston írta:
2021.02.22., hétf. 19:03
200 és 2000 az 10x-es különbség, nem...? Én ilyen áron láttam őket újonnan.
A Virgo nem lehet rossz. Dícsérik külföldi oldalakon is, köszi a tippet.
A másik nem jön szóba, mert picike.
C terv meg esetleg Canton Reference 8, ha jó kedvezményt lehet rá esetleg kapni, és ÁFA sikálás is eszközölhető... :rolleyes:
200 USD darabja vs. 1600 EUR/pár, ami - mivel piacon vagyunk, más-más ÁFÁ-val, 1 USD=1EUR - pontosan négyszeres különbség.
A Virgo jó.
A méretre vonatkozó kijelentést nem kommentálnám. Süt belőle a tapasztalatlanságod. Ha nem lesz 45nm-es nappalid, és tudsz játszani az elhelyezéssel, akkor azt a monitort hallgasd meg. Lehet, hogy neked nem lesz jó, de hallgasd meg.
A Cantont nem hallottam. De 2000 EUR környékén egy pár állódobozt referenciának elnevezni szerintem ma már nagyképűség. Majd fülelek elmondja, mi valójában a baja, de nekem már önmagában a háromutas reflexes állódoboz mint konstrukció sem szimpatikus. Három úthoz minek még reflexnyílás? De - ismét csak - hallgasd meg. Még az is lehet, hogy a Marantzhoz jó lesz. :D
Ha a céldátum szeptember, akkor addig ne a fórumon éld ki magad, hanem fülelj meg annyi rendszert, amennyit csak tudsz.
Ja, hogy a 200 darab ár, az úgy más...

Cantont meghallgatni lenne jó természetesen, és a 2000 euro az darab ár amúgy. De már ez a belépő hangfal is lemegy 33Hz-ig -3dB-en, ami jól hangzik. De ez csak akkor jöhet szóba, ha a valami nagyo extra kedvezmény és Áfa buli sikerülne rá. No meg persze jó a hangja is, amennyire írják... :rolleyes:
Régebbi "nagy" Cantont már hallottam, az elég jól szólt. De ahogy nézem, ez a modell nem igazán raktári termék.

Két fórumtárs már ajánlott saját, fehér hangfalat, meg fogom őket hallgatni.

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött

Alex_Aston írta:
2021.02.22., hétf. 19:03
C terv meg esetleg Canton Reference 8, ha jó kedvezményt lehet rá esetleg kapni, és ÁFA sikálás is eszközölhető... :rolleyes:
200 USD darabja vs. 1600 EUR/pár, ami - mivel piacon vagyunk, más-más ÁFÁ-val, 1 USD=1EUR - pontosan négyszeres különbség.
A Virgo jó.
A méretre vonatkozó kijelentést nem kommentálnám. Süt belőle a tapasztalatlanságod. Ha nem lesz 45nm-es nappalid, és tudsz játszani az elhelyezéssel, akkor azt a monitort hallgasd meg. Lehet, hogy neked nem lesz jó, de hallgasd meg.
A Cantont nem hallottam. De 2000 EUR környékén egy pár állódobozt referenciának elnevezni szerintem ma már nagyképűség. Majd fülelek elmondja, mi valójában a baja, de nekem már önmagában a háromutas reflexes állódoboz mint konstrukció sem szimpatikus. Három úthoz minek még reflexnyílás? De - ismét csak - hallgasd meg. Még az is lehet, hogy a Marantzhoz jó lesz. :D
Ha a céldátum szeptember, akkor addig ne a fórumon éld ki magad, hanem fülelj meg annyi rendszert, amennyit csak tudsz.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

bitrograde írta:
2021.02.22., hétf. 17:35
Alex_Aston írta:
2021.02.22., hétf. 10:06
bitrograde írta:
2021.02.21., vas. 19:48
Én csak a 93-as kétutast hallottam anno. Azt a műanyag-megszólalást! 200 USD darabja, és "test winner in the budget price range". Megváltás volt utána bekötni egy Sonatát.
Ezért mondtam azt, hogy ne a bútorhoz vegyél hangsugárzót. Vidd el az asszonypajtást is hallgatózni!
Ez egy olcsó alap, belépő modell, nem?
A 10x ennyibe kerülő akár jó is lehet ettől függetlenül. Természetesen próba nélkül nem fogok semmit sem venni, ez nem is kérdés. Időm van bőven szerencsére, nem kell kapkodni.

Asszony nem hallgatja (csak áttételesen), viszont látja, nekem meg fontos a családi béke :D
Az árkülönbség négyszeres. És a nagyobb doboz szólhat jobban is (a remény hal meg utoljára), de az ár a minőséggel exponenciálisan skálázódik az új cuccok esetében. Rövid fejszámolás után én nem az XTZ bemutatótermébe venném az irányt először.
Az asszonyt meg azért érdemes elvinni, mert nagy valószínűséggel sokkal jobb a füle, mint neked, ráadásul nem befolyásolják buta hifis prekoncepciók. Nem idézném őket megint. :D Ő nem hisztizte bele magát a hangfalcserébe, nem ezen pörög egy fél évet. Ha őneki valami tetszik majd, az nagy valószínűséggel jó is lesz.
Ezekre fülelj rá.
https://avx.hu/forum/viewtopic.php?f=33&t=156169
https://avx.hu/forum/viewtopic.php?f=33&t=156477

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5226

Hozzászólás Szerző: fülelek »

denesdr írta:
2021.02.21., vas. 18:34
Alex_Aston írta:
2021.02.21., vas. 15:29
Eladót nem is találok belőle. Meg nem is nagyon volt hirdetve sem, a Google szerint használtan.
Ez akár jó jel is lehet.
Bár én nem hallottam még ezeket az XTZ-ket, de elsőosztályú hangszórókból vannak építve az tény.
A ribbon magas a Fountek NeoCD3.0. Ha tiszta hangot szeretnénk belőle, 3,5kHz alatt nem váltható, az XTZ-nél pont itt váltják, de mivel? Egy 18cm-es középsugárzóval, aminek az iránykarakterisztikája már nem valami jó ezen a váltási frekvencián. Ez a ribbon magas ráadásul eléggé torzít teljes sávjában, lásd itt http://www.troelsgravesen.dk/Tweeters_dist-test.htm (a hasonló árú dómsugárzókhoz képest) igazi "dús" magasakat eredményez. És 10kHz felett ha nem pont szemben ülök vele, nagyon irányított. A mélyek 180Hz-en kapcsolódnak be, de valószínűleg a középsugárzó, ami tulajdonképpen mélyközépsugárzó, szintén sugározza a mélyeket, ami avval jár, hogy jócskán el kell húzni a falaktól, különben túl sok lesz a mélyhang.
Béna koncepció, az már biztos. De szépen hangzik a 40kHz-es átvitel, meg a Seas hangszórók használata (amik valóban jók -ha jól használják). És ketten is fognak csalódni benne, aki újonnan megveszi, meg az is, aki féláron ... :smile29:

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött

Alex_Aston írta:
2021.02.22., hétf. 10:06
bitrograde írta:
Én csak a 93-as kétutast hallottam anno. Azt a műanyag-megszólalást! 200 USD darabja, és "test winner in the budget price range". Megváltás volt utána bekötni egy Sonatát.
Ezért mondtam azt, hogy ne a bútorhoz vegyél hangsugárzót. Vidd el az asszonypajtást is hallgatózni!
A 10x ennyibe kerülő akár jó is lehet ettől függetlenül. Természetesen próba nélkül nem fogok semmit sem venni, ez nem is kérdés. Időm van bőven szerencsére, nem kell kapkodni.

Asszony nem hallgatja (csak áttételesen), viszont látja, nekem meg fontos a családi béke :D
Az árkülönbség négyszeres. És a nagyobb doboz szólhat jobban is (a remény hal meg utoljára), de az ár a minőséggel exponenciálisan skálázódik az új cuccok esetében. Rövid fejszámolás után én nem az XTZ bemutatótermébe venném az irányt először.
Az asszonyt meg azért érdemes elvinni, mert nagy valószínűséggel sokkal jobb a füle, mint neked, ráadásul nem befolyásolják buta hifis prekoncepciók. Nem idézném őket megint. :D Ő nem hisztizte bele magát a hangfalcserébe, nem ezen pörög egy fél évet. Ha őneki valami tetszik majd, az nagy valószínűséggel jó is lesz.
Ezekre fülelj rá.
https://avx.hu/forum/viewtopic.php?f=33&t=156169
https://avx.hu/forum/viewtopic.php?f=33&t=156477

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

bitrograde írta:

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Canton Reference K szériával van valakinek tapasztalata, netán van valakinek ilyen?

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1113

Hozzászólás Szerző: denesdr »

Alex_Aston írta:
2021.02.21., vas. 15:29
Eladót nem is találok belőle. Meg nem is nagyon volt hirdetve sem, a Google szerint használtan.
Ez akár jó jel is lehet.
Bár én nem hallottam még ezeket az XTZ-ket, de elsőosztályú hangszórókból vannak építve az tény.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

-KP- írta:
2021.02.21., vas. 14:54
Alex_Aston írta:
2021.02.20., szomb. 18:19
Feleségem imént mondta, hogyha költözünk, le kéne cserélni a 783-as Mission hangfalakat, mert a rózsafa szín nem lesz kompatibilis a lakás tervezett színekkel, ezért valami fehér, vagy dió szín kéne.
https://www.xtzsound.eu/product/99-36-f ... od=9106273
Köszi. Van tapasztalatod vele? A száraz adatok alapján jó doboznak tűnik.
Sose hallottam még erről a márkáról. Mennyire elterjedt? Eladót nem is találok belőle. Meg nem is nagyon volt hirdetve sem, a Google szerint használtan.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1686

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Alex_Aston írta:
Feleségem imént mondta, hogyha költözünk, le kéne cserélni a 783-as Mission hangfalakat, mert a rózsafa szín nem lesz kompatibilis a lakás tervezett színekkel, ezért valami fehér, vagy dió szín kéne.
https://www.xtzsound.eu/product/99-36-f ... od=9106273

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

goodman írta:
2021.02.21., vas. 13:25
Alex_Aston írta:
2021.02.20., szomb. 20:38
bitrograde írta:
2021.02.20., szomb. 20:16

Kérdésedre a válaszod az aláírásodban. :D
Viccet félretéve: olyan rögös úton indulsz el, amire nem biztos, hogy rá szeretnél lépni. Egy használtan félmillióba kerülő hangfal - amennyiben tényleg megéri azt az árat - messze túl fog lépni a jelenlegi rendszered komponensein.
Ha pedig elsődlegesen lakberendezési szempontok alapján kívánsz hangsugárzót választani, akkor biztosan félre fog menni a történet.
De te akartad, hogy a pénzed költsük. Vegyél Audio Physicet. Szokott lenni fehérben és tölgyben is. És még jól is szól.
Jónak tűnnek, köszi a tippet. A tiéd meg valami félkész cucc, ami netes képet találtam róla :D
https://www.musicdirect.com/speakers/Va ... r-Speakers

Azért ne nézd le ennyire a Missionokat. Szívesen látlak egy próbára, ha érdekel ;)
Sokkal jobb a hangja, mint amennyiért el lehetne adni...

Pont ezért érzem azt, amit írsz. Pl. egy Focal Aria 926, amit használtan árulnak 650e körül, messze nem lépi túl a komponenseimet, sőt, lehet bizonyos dolgokban még a Missiont sem.

Nem lesz egyszerű, az biztos, 18 év után jól megszokott hangfal csere... Jobb lenne asszonyt inkabb majd lebeszélni gondolkodik.gif :smile29:
Meglepődnél, ha meghallanád azokat a "félkész" dobozokat! Azt gyanítom mutatna olyat amit a Mission dobozaid bizony nem. :D

Ezt személyes tapasztalat alapján jelented ki ennyire kategorikusan? gondolkodik.gif
Szimpla vicc volt, nem több, ha megnézed a linket, amit elsőre dobott nekem a google a dobozról. ;)

goodman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 504

Hozzászólás Szerző: goodman »

Alex_Aston írta:
2021.02.20., szomb. 20:38
bitrograde írta:
Alex_Aston írta:
Ki, mit tud javasolni, amit érdemes megvizsgálni ilyen paraméterekkel?
Viccet félretéve: olyan rögös úton indulsz el, amire nem biztos, hogy rá szeretnél lépni. Egy használtan félmillióba kerülő hangfal - amennyiben tényleg megéri azt az árat - messze túl fog lépni a jelenlegi rendszered komponensein.
Ha pedig elsődlegesen lakberendezési szempontok alapján kívánsz hangsugárzót választani, akkor biztosan félre fog menni a történet.
De te akartad, hogy a pénzed költsük. Vegyél Audio Physicet. Szokott lenni fehérben és tölgyben is. És még jól is szól.
Jónak tűnnek, köszi a tippet. A tiéd meg valami félkész cucc, ami netes képet találtam róla :D

Azért ne nézd le ennyire a Missionokat. Szívesen látlak egy próbára, ha érdekel ;)

Pont ezért érzem azt, amit írsz. Pl. egy Focal Aria 926, amit használtan árulnak 650e körül, messze nem lépi túl a komponenseimet, sőt, lehet bizonyos dolgokban még a Missiont sem.

Nem lesz egyszerű, az biztos, 18 év után jól megszokott hangfal csere... Jobb lenne asszonyt inkabb majd lebeszélni gondolkodik.gif :smile29:
Meglepődnél, ha meghallanád azokat a "félkész" dobozokat! Azt gyanítom mutatna olyat amit a Mission dobozaid bizony nem. :D

Ezt személyes tapasztalat alapján jelented ki ennyire kategorikusan? gondolkodik.gif

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6085

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Alex_Aston írta:
2021.02.21., vas. 11:14
Ebből van fehér.... :rolleyes:

https://www.av-online.hu/hangfal/dali-r ... szt_3289/2

Csak, hogy valaki épp el akar adni egyet ilyen színben, nem valószínű... gondolkodik.gif
... mint ahogy az sem, hogy félmillióért vagy azalatt adná.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Ebből van fehér.... :rolleyes:

https://www.av-online.hu/hangfal/dali-r ... szt_3289/2

Csak, hogy valaki épp el akar adni egyet ilyen színben, nem valószínű... gondolkodik.gif

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

bitrograde írta:
Alex_Aston írta:

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött

Alex_Aston írta:

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”