Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1715

Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Aszpirin írta:
2020.12.17., csüt. 20:11
Hoppá, egy rossz Nolan-film?
Na olyant még nem láttam, tehát meg kell néznem...
Sajna igen, ez meg se közelíti Nolan korábbi filmjeit.

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6219

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Hoppá, egy rossz Nolan-film?
Na olyant még nem láttam, tehát meg kell néznem...
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1817

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

Ha az öregedés foglalkoztat benneteket, nézzétek A Kominsky-módszert. Nagyon vicces. Jobb nem lesz tőle, de mint az iszappakolás. Szokja az ember a földet. :kapdelm:
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

Mathias
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 274

Hozzászólás Szerző: Mathias »

robi20064 írta:
2020.12.17., csüt. 19:15
earforce írta:
2020.12.17., csüt. 19:10
ZolaBA írta:
2020.12.17., csüt. 18:13
Néztétek a Tenet -et? https://www.imdb.com/title/tt6723592/?ref_=fn_al_tt_1

Oda meg vissza van érte mindenki, imdb 7.6 ... szerintem meg egy erőltetett kagyvasz volt, tele értelmetlen dolgokkal.
öregszem? hülyülök? sad.gif :D
Borzalom. Meg ne nézze senki.

Ret-Tenet.
Nem volt az annyira borzaszto, de erosen izles kerdese. Az akinek anno mar az Inception is tul sok volt, az inkabb kerulje el.
De az Inception annyiban azért más, hogy ott a bonyolult történetet körül vette a film többi eleme, amik nagyrészt azért jók voltak. Bár nekem az se a kedvencem Nolantól. De itt a Tenetnél nem nagyon tudok az érdekes bonyolult eredeti sci-fi történeten kívül más kiemelkedőt felsorolni és ez így kevés. Lehetne kezdeni a főszereplő sráccal, aki amúgy szerintem nagyon jó színész, de ide valahogy nem illett, valahogy nem volt meg a kiállása ide. Egy könnyedebb akció vígjátékba lehet jobban illik. Itt valahogy esetlen volt amikor keménynek kellett volna lennie, aztán volt hogy keménynek akart tűnni, mikor nem is kellett volna és ez hullámzott végig. Egy menő karakternek szép karakteríve kellene hogy legyen. (Pl a Mátrixban az esetlen Neo szépen szigorúan monoton növekvő íven jut el a magabiztos Neo-ig)
A színész játékot Kenneth Branagh mentette meg, bár a csaj os jól játszott és Pattinson is, de neki igazából nem volt olyan lehetősége megmutatni mit is tud.

Aztán ott van az operatőri munka. Semmi emlékezetes, semmi különös, nyoma sincs a Csillagok között-ben lévő minőséghez, hogy csak ugyanezen operatőr, rendező páros egyik előző munkáját említsem. Köze lehet ahhoz, hogy gyorsra lett vágva, így lehet nem tudott kibontakozni az operatőri munka, vagy a végén kivágásra került.
És itt érdemes megemlíteni, hogy a párbeszédek is iszonyat gyorsak, kb egymás szavába vágva ontják az iszonyat nehéz mondatokat, nagyon életidegen. Mint ahogy az is, hogy kb mindenki az első találkozás során pár mondatos velős párbeszéd után kb puszi pajtás, vagy legalábbis indokolatlanul bízik a másikban. (az csak lehet engem zavar, hogy minden szupertitkos akciót az utcán, buszon, nagy tömegben beszélnek meg)

Ezt a filmet legalább kettő részbe kellett volna szedni, hogy ne legyen ilyen élet idegenül gyors történetvezetése, legyen idő karakterfejlődésre, színészi játékra, szép operatőri munkára, stb. Ez így a történeten kívül átlagos mindenben. A zenét nem is említettem, pedig az is szerintem lehetne jobb.
Megvolt a jó gárda (rendező, operatőr színészek), de ez egyszerűen most nem jött össze, úgy mint kellett volna.

Vukkeinstein
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 677

Hozzászólás Szerző: Vukkeinstein »

ZolaBA írta:

Oda meg vissza van érte mindenki, imdb 7.6 ... szerintem meg egy erőltetett kagyvasz volt, tele értelmetlen dolgokkal.
Sajnos én igen.
Ízlések és pofonok de szerintem ez a film műfaját tekintve,egy nagy Sci-zsákfos volt.Persze nem a bolondos fajtából.
Viszont ettől eltekintve azt bizton állíthatom,hogy az öregedés az adja magát.Mert az idő múlásával nagy spanok.
Egyébként én is észleltem magamon rögtön a film megnézése után valami furcsát.
Talán azt a kva Elba/folyó és SZOT mint üdülőt 2tt-vel 150 percet,amit a film végignézésére szántam. :D
Viszont ezt az időt sajnos már tyuk,pontosabban basz..6..tyuk.

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2966

Hozzászólás Szerző: earforce »

ZolaBA írta:

Borzalom. Meg ne nézze senki.

Ret-Tenet.
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1754

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1817

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

Az év filmje nálam a Mank. Aki nem látta, előtte nézze meg Az aranypolgárt.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 263

Hozzászólás Szerző: scaurus »

Évek óta kerülgettem, de csak most jutottam oda, hogy megtekintsem az Azonosság (Identity) (2003) c. filmet.

https://port.hu/adatlap/film/tv/azonossag-identity/movie-55911

Azt hittem, hogy egy jelenkorba ültetett "tíz kicsi indián" krimit kapok.
Ehhez képest egy gyenge horror, amiről kiderül, hogy
[SPOILER] spoiler
egy tudathasadásos bűnöző agyában játszódik
Mondjuk, John Cusackot kedvelem, szerintem, egy alulértékelt és alulfoglalkoztatott színész, de ezt ő sem menti meg.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

Quetz
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 736

Hozzászólás Szerző: Quetz »

Mayhem, Zombis/Virusos /Slasher horror/vígjáték. Mintha csak a Covidos időkre találták volna ki :)

youtu.be/iJJGAInln0c
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 263

Hozzászólás Szerző: scaurus »

Megint akadt időm (bizonyos értelemben, sajnos) sorozatokat próbálni.

Isten bárányai (Lambs of God)

4 részes minisorozat.

Vallásos fikció: napjainkban egy szigeten egy romos kolostorban él három apáca, akiknek a rendjét is rég elfeledte az egyház.
Küldenek egy papot, hogy mérje fel a lakatlannak hitt kolostor állapotát.

A történet, a színészek rendben vannak, van egy sajátos hangulata.
Nem hibátlan, én a végére mást vártam, de érdemes belenézni.

A főszerepeket alakító színészek ismertek:
Essie Davis
Ann Dowd
Jessica Barden
Sam Reid

Doom Patrol

1. évad első 2 részét láttam.
Kevésbé ismert DC karakterek sztorija.
Furcsa katyvasz, de tisztességes iparosmunkának tűnik.

A szolgálólány meséje (The Handmaid’s Tale)

1. évad első részét láttam.
Nem értem a felhajtást körülötte.
Irreális az egész, a ritka kincset becsben tartják, nem kínozzák.
S, valahogy, számomra, érdektelen is.
Nem hiszem, hogy folytatom.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 446

Hozzászólás Szerző: kargidje »

Prodigal Son/Gyilkos lelkek sorozatot nézi valaki?
Tévében is megy(2 csatornán is), ott elkezdtem, de az összevisszaság miatt csak néha kaptam el egy-egy részt.
Meguntam ... szóval hétvégén lepörgettem az 1. évadot, ráadásul tévén, ami nálam nagy ritkaság.
Van több dolog, ami nem az igazi, kicsit hiányos, néha meg túl sok, de összességében megfogott + úgy lett vége, hogy "várós" a 2. évad.

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 445

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

DeLorean írta:
2020.11.06., pén. 08:21

De vannak egész jó jelenetek is, ahogy Bruce legyőzi a nagydarab karatés fickót (a nevét nem tudom), gyors ütésekkel és a végén egy nagy rúgással, de előtte az deszkákat tör össze és azt mondja, hogy a deszka nem üt vissza - szerintem kiváló mai szemmel is.

A másikban az elpusztíthatatlan Chuck Norris (aki természetesen legyőzte Bruce Lee-t), a végén már törött csontokkal feláll és BL csak szemmel jelzi neki, hogy nem kellene folytatni - most is ütős.
Persze sok a gagyi jelenet is van. A mai filmek többségéből én egy darab jelenetet sem tudok felidézni.
Szerintem a másik ikonikus rész a tükrös rész. Mikor John Wick 3. részében az a tükrös rész volt akkor is ez jutott eszembe.

kupecke
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1316

Hozzászólás Szerző: kupecke »

Az egyik legjobb sorozat, nemrég hívták fel rá a figyelmemet
Látványos és minden részében található valamilyen tanítás, ami ma is igaz, hiába telt el néhány ezer év
egyszer csak a végére érek, 267 rész, de minden perce csodás
https://narottamblog.wordpress.com/maha ... elirattal/

nemduma
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 26

Hozzászólás Szerző: nemduma »

Quetz írta:
2020.11.02., hétf. 21:11
Ez a trailer ütősen néz ki:

youtu.be/srgll3UD9W8

Remélem a film is ilyen lesz, mert az utolsó amit láttam jackietől elég gáz volt:

youtu.be/ZhZNuEZDswM
Hát ezek egyike sem keltette fel az érdeklődésemet. Ez viszont jó volt Jackietől: The Foreigner
https://www.imdb.com/title/tt1615160/?r ... lmg_act_13

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 445

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

cisco írta:
2020.11.05., csüt. 12:35
Engem most kifejezettem a filmek rész érdekel, a többiről nem tudok nyilatkozni.
A pontozások valószínű a nosztalgiával átitatott korombeliek adják, nem pedig a mostani fiatalok... de ez sok filmmel van így hogy az emlékekből, “hírnévből” élnek.

A másik hogy anno egy más kultúra, más rendszer volt, ne a mai fejeddel akard megérteni. Anno még ilyen verekedős jelenetek sem voltak. Kb. ha anno egy szoknya feljebb csúszott mondjuk térdig szinte már-már erotikus filmnek számított, most egy Barátok közt- ben több van.

Anno sem tetszett a “nyávogás” meg a bugyuta filmes megjelenések, nézések, hatásvadász dolgok, stb. A kínai stílus pl. Jackie Chan korai filmjeire is jellemző volt.
Sőt még mindig egyedi stílusuk van s kínai filmeknek ami nekünk európaiaknak kicsit furcsa szerintem.

Anno moziban láttam a Sárkány útja- t nekem tetszett, biztos most máshogy értékelném.

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6219

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Netflixen van valami nézhető mostanában? (már elgondolkodtam rajta, hogy lemondom a Netflixet, mert nekem úgy tűnik, siralmasan romlik a minőség - nem technikailag, hanem tartalmilag).
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1754

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

cisco írta:
2020.11.05., csüt. 12:35
Engem most kifejezettem a filmek rész érdekel, a többiről nem tudok nyilatkozni.
Ha nem tetszik ne nézd. A régebbi filmek lassabb fordulatán kívül lehet, hogy a műfajt se szereted? ;)
pl. rengeteg kategóriát mellőzök már én is: kezdve az összes verekedőssel, westernnel, kosztümössel, háborússal, sport kínlódással, ripacsok zenélésével és mostanában már a nyálas romi meg végtelen-táras lövöldözősök se csúsznak. Minap beszéltük pont, hogy egy-két sorozat olyan érdekes, izgalmas, fordulatos, hogy szívesebben nézzük őket békésen kényelmesen a tv előtt fekve, sd minőségben mint egy csomó látványos fullhd, csodahangú ám annál középszerűbb mondadójú alkotást. Most épp a Sherlock és Watsont-t (Elementary) pörgetjük, nagyon kellemes.
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

cisco
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 197

Hozzászólás Szerző: cisco »

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11176
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

cisco írta:
2020.11.05., csüt. 09:55
A nagy filmhiányban pótlásokra kerül a sor. Most épp Bruce Lee filmeket nézek. Azt így árulja el nekem valaki, hogy ebben mi az az irgalmatlanul jó és nagy kult státusz?
Ugyanaz a kategória, mint a Piedone filmek. Idióta szituációk, félkegyelmű szereplők, együgyű történet. Számomra annyi különbség van, hogy Bruce Lee tényleg legenda és nagyszerű sportember volt, még ha a filmjein ez nem is látszik. A 80-as években fiatal karatésként én is istenítettem, bár nem sokat tudtunk róla akkoriban internet hiányában. A filmjei nem tetszettek soha, de az edzőm is eltanácsolt tőlük, így nem sokat láttam.

cisco
Törzsvendég
Törzsvendég

DeLorean írta:
2020.11.05., csüt. 10:44
cisco írta:
2020.11.05., csüt. 09:55
Szóval tippek?
A Time magazin a 20. század 100 legfontosabb személye közé sorolta.
Ha belegondolsz, hogy ez nem lehet véletlen, azzal kell kezdeni.
Nem az érdemeit nem értem, mert az ok, hogy nagy harcművész volt, meg sokat tett bizonyos dolgokért, mint magánember.

A filmjei azonban nem megmosolyogtatóak, hanem kínosan kellemetlenek. Sokszor nem is értem, hogy 1-1 jelenetben mi történt. A történetvezetés egyszerűen rossz.

Ha megnézek egy európai vagy amerikai filmet ebből az időszakból, akkor ott ezt nem szoktam érezni, főleg ilyen populárisabb filmeknél.

Pár cím amerikából:
- Hátsó ablak - 1954
- Észak-északnyugat 1959
- Piszkos 12 - 1967

Európa:
- Volt egyszer egy vadnyugat - 1968
- Vörös nap - 1971
- Borsalino - 1970

Rendben más kultúra, de valahogy nekem nagyon kilóg a lóláb. Ha eltekintek magától a film történetétől és a kultúrabeli különbségektől, még mindig ott marad a harcművészet, de nekem abból sem jön le az a plusz, hogy na igen, ez Bruce Lee, nem pedig Terence Hill.

Pooli1971
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 246

Hozzászólás Szerző: Pooli1971 »

Egy ill. több filmajánló a Paramount csatorna filmjei közül Magyarországra specializálva!
https://m.hvg.hu/elet/20201026_paramoun ... ofa_reklam
Onkyo NS-6170 > Hydra Next Nano > DestinY Purer 3.8MK High-End Hybrid Amplifier > Hydra Next H.R.C Graphene > KEF R 500 Tápkábelek Hydra Next és Colossus. Biztik szintén Józsitól. Éjszaka : Redmi Note 11 PRO - Bluesound nod 2i -Sennheiser HD 58X-Helot 2x headphone tube amp

ldg81
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 137

Hozzászólás Szerző: ldg81 »

Csatlakozom és egyetértek.

Amit még hozzátennék, hogy én is láttam ezeket a "remekműveket". Az összes szereplő fején folyamatosan ilyen bárgyú vigyor ül, vinnyognak mindig mint egy olajozatlan bicikli. Az angolul beszélő karakterek meg még náluk is együgyűbbek. Mindenki nagyon tud verekedni, de amikor jön egy kövér nem kínai karakter, az egy ütéssel lenyomja Lee-t vagy társait.

Egyszóval én sem értem azt a hatalmas kultstátuszt és a magas értékeléseket.

cisco
Törzsvendég
Törzsvendég

A nagy filmhiányban pótlásokra kerül a sor. Most épp Bruce Lee filmeket nézek. Azt így árulja el nekem valaki, hogy ebben mi az az irgalmatlanul jó és nagy kult státusz? Konkrétan végigszenvedem ezeket a filmeket, mert próbálok rájönni, hogy mik azok a 7,4 és hasonló pontok imdb-n. Egyszerűen sem a történet (mondjuk nem is vártam), sem a verekedős részek, nem olyanok, amire azt mondanám, hogy értem, hogy 50 éve miért ütöttek akkorát. De konkrétan egy 90 perces filmban, nagyon max 10 perc bunyó van, ami eléggé gagyi is. Sehol nem jön át hogy BL nagyon tudott verekedni. Én azt vártam volna, hogy akkor odaraktak vele szemben 1-1 olyan embert aki szintén tudott verekedni és akkor 3 percig vágatlanul gyakják egymást. Arra azt mondom, hogy oké.

Amiket láttam:
  • The Big Boss
    Fist of fury
    Way of the dragon
Szóval tippek?

Quetz
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 736

Hozzászólás Szerző: Quetz »

Ez a trailer ütősen néz ki:

youtu.be/srgll3UD9W8

Remélem a film is ilyen lesz, mert az utolsó amit láttam jackietől elég gáz volt:

youtu.be/ZhZNuEZDswM
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”