Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

kasumi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 428

Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Hozzászólás Szerző: kasumi »

Azoknak, akik szeretik a beteg filmeket - ez ráadásul orosz: Bádogkoporsó (Gruz 200)
https://www.imdb.com/title/tt0847880/
Az előzetes nem adja vissza a film hangulatát, ezért nem is javaslom. Helyette itt a teljes film:

youtu.be/d1kImUGLv6o
Újratervezés

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1817

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

Hangulatos magyar művészfilm a Felkészülés meghatározatlan hosszúságú együttlétre, az egyik főszerepben egy Altec Lansing 604-essel. Gyönyörűen fényelve lebegteti a történetet. Simán megérte az online mozijegy árát.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

fcsfelix
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 609

Hozzászólás Szerző: fcsfelix »

Köszönöm szépen Aszpirin! leborulok.gif

youtu.be/IShyHKFJ2-I
NAD 787 v3 Dirac, Atmos.
KEF R900 + R300 + R600c
2x Arendal 1723 1V Avalanche 800 sub + Mini DSP HD
Dune Max Vision + Epson 9400 / LG G23 77"
Stewart Fix keretes vászon 117".
Vincent Audio SV-233 + Cocktail Audio streamer

És egy remek kis család, akikkel mindezt élvezem közösen.  :-)

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5975

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

fcsfelix írta:
2020.12.31., csüt. 12:53
Linket beilleszteni még mindig nem tudok rendesen
viewtopic.php?p=2273261#p2273261
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

R.G.
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 288

Hozzászólás Szerző: R.G. »

ilyen időben kicsit épp ráérve egy régebbi filmet megnéztem ami akkor nagyon tetszett
most is jó volt, bár lassan 10 éves
de a hangja az nagyon j még mindig
ajánlom egy kis csimm-bumm cirkusznak

ÉS BUÉK MINDENKINEK :cheers1:

Az emlékmás (Total Recall)

youtu.be/fb42KGoi_vc
Lexicon MC-10, Emotiva XPA-2, XPA-3, B1, Arendal 1723 THX, 1723S THX, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Furukawa, Vention,

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 729

Hozzászólás Szerző: Quetz »

Ez egy Youtube fan film: Cyberpunk 2077 - Phoenix Program

De vannak B moviek, amik elbújhatnak mögötte :)

youtu.be/JJdtkKNQKJ4
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

fcsfelix
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 609

Hozzászólás Szerző: fcsfelix »

Sziasztok!

Már jó régen nem jártam itt és nem írtam. De tegnap láttunk egy filmet, amit muszáj vagyok megosztani veletek. Bár már 10 éves film, anno valahogy kimaradt nálam. Hiba volt. Alapvetően nagyon nem bírom Endzsi nénit, de ebben a filmben nagyot alakított, mint orosz alvó ügynök. A film nem a megszokott szuperhősnő klisé, hanem tele fordulatokkal és a szerepüket reálisan visszaadó szereplőkkel. Az aláfestő zene nagyon jól fent tartja a feszkót végig és a hangok is rendben vannak.
Szóval akinek eddig kimaradt, ajánlom bátran. Kicsit visszahozott a régi szép időkből számomra a feelingje. Olyan Harrison Ford-os Szökevény hangulata van. :smile29:

Linket beilleszteni még mindig nem tudok rendesen, de itt elérhető egy normális trailer:

https://www.youtube.com/watch?v=IShyHKFJ2-I

BUÉK mindenkinek! :tutiok:
Salt.jpg
Salt.jpg (282.04 KiB) Megtekintve 2941 alkalommal
NAD 787 v3 Dirac, Atmos.
KEF R900 + R300 + R600c
2x Arendal 1723 1V Avalanche 800 sub + Mini DSP HD
Dune Max Vision + Epson 9400 / LG G23 77"
Stewart Fix keretes vászon 117".
Vincent Audio SV-233 + Cocktail Audio streamer

És egy remek kis család, akikkel mindezt élvezem közösen.  :-)

kpykpy
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 33
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: kpykpy »

Jól ismerem a Harry Potter filmeket, ahogy Marvel filmeket is (mind meg volt először dvdn, aztán blurayen, most 4k-ban, kb 3-4 havonta újra nézem őket, mert imádom. :)

Ami a legkézzelfoghatóbb a szememnek, hogy az arcbőrt nem túl világos jeleneteknél képzaj uralja, szemcsés. Ez fullhd-ben, plazma tvn jobb volt. Fura módon, a még régebbi Alien első részénél nem látok ilyen fokú képzajt/gaint.

Ma leszedem 1080p-ben, hdr nélkül, kíváncsi leszek, úgy milyen lesz a minőségük. Nagyon sok filmnél hasít belém az érzés, amit igyekszem elfojtani :D ,hogy fullhd-ben, plazma tv-n minden említett film jobb volt.

Hobbit és LoTR képe tényleg nagyon jó. (bár azok már 1080p-ben is a jobbak közé tartozott)
Samsung 65Q9FN
Anthem AVM60
ApollonAudio NCMP6200/NC500DualMono
Adam Audio GTC77/88/ANF10, Svs sb-2000
AQ forest, Inakustik Silver Premium, Supra
i5 6600k/Fatal1ty Z170/32Gb ddr4/MSI 3080Ti/Acer predator X35
Beyer DT990+Steinberg UR12
Psx,Ps2-3-4-5,Xbox360,XboxOneX,Wiiu,Switch

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2204

Hozzászólás Szerző: Fish »

én erre tippelnék: vagy csak simán nem minden részletre figyeltek oda, amikor felskálázták a fullhd-s filmet 4k-ra?

Amúgy ha már újra 4k-zás.. A Hobbit képe valami ultra brutálisan jól sikerült,Tonyka szólt rám lessem meg ,leesett az állam, illetve a gyürük ura atmos hangja szintén zseniális lett..
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

kpykpy
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 33
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: kpykpy »

Kérdés: Más is vett már észre hullámzó kép és hangminőséget 4k/hdr filmeknél?

Jelen esetben a Harry Potter filmek 4k-s verzióra gondolok. 61Mb/s bitráta felettiek a filmek, minden beállítás a helyén, de néha percekig olyan a kép, mintha dvd vagy jó indulattal 720p-s filmet néznék. Sok jelenetnél pedig tényleg érződik a több részlet a fullhd-s bluray verzióhoz képest. (Vasember első részét szintén ilyennek láttam)

Olyan mintha a kép (és hang) minőség változó lenne a film közben.

Aki látta a közelmúltban ezeket a filmeket, megírhatná h nála is tűéles 4k-s volt-e a kép, vagy sem.

(Tv: Samsung Q9FN, Mediaplayer: Zidoo X10 + WDred hdd, inakustik silver premium hdmi)

Lehetséges, h tápszűrési gondjaim vannak a lakásban? Vagy csak simán nem minden részletre figyeltek oda, amikor felskálázták a fullhd-s filmet 4k-ra?
Samsung 65Q9FN
Anthem AVM60
ApollonAudio NCMP6200/NC500DualMono
Adam Audio GTC77/88/ANF10, Svs sb-2000
AQ forest, Inakustik Silver Premium, Supra
i5 6600k/Fatal1ty Z170/32Gb ddr4/MSI 3080Ti/Acer predator X35
Beyer DT990+Steinberg UR12
Psx,Ps2-3-4-5,Xbox360,XboxOneX,Wiiu,Switch

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 257

Hozzászólás Szerző: scaurus »

Megint akadt, sajnos, sorozatokra pazarolható időm.

Durrellék (The Durrells)
1. évad
Vegyesek az érzelmeim.

A cselekmény összességében szórakoztató, a karakterek szerethetőek.

Ugyanakkor, már eleve egy nagyotmondó, füllentő szerző műveit adaptálták, úgy hogy az alapművekre nyomokban emlékeztet (a valóságra pedig, feltehetőleg, már alig).
Pl. bele kellett erőltetni egy homoszexuálist, ami izzadtságszagú lett, pl. Larry bohém haverjaként még koherens is le(hete)tt volna.

Ami érdekes, és arra utal, hogy korántsem volt olyan idilli a családi élet, mint ami a könyvek, illetve a sorozat mutatnak:

Nancy valójában Larry felesége volt, először ők költöztek Korfura és őket követték a többiek.

Idézet Larry-ről szóló wikipédia szócikkből:
"Korfun Lawrence és Nancy egy ideig együtt éltek a Durrell család többi tagjával Kontokali faluban, majd 1936 elején egy görög halász házát vették bérbe egy akkor kis halászfalunak számító településen, Kalamiban, a sziget északkeleti partján.
...
Életének ezen időszakát később a Prospero’s Cell című regényében örökítette meg, mely sajátos hangütéssel mutatja be a második világháború előtti korfui környezetet és az ott élők szokásait. Legkisebb testvérére, Gerald Durrellre szintén nagy hatást gyakoroltak a korfui évek, ő három komplett regényben (Családom és egyéb állatfajták, Madarak, vadak, rokonok, Istenek kertje) és több más, kisebb, jellemzően humoros írásban örökítette meg ottani emlékeit, a saját nézőpontjából és főként a saját szempontjait követve. Gerald regényeiből úgy tűnik, mintha Lawrence végig a családdal élt volna, Nancyt pedig egyáltalán nem is említi. Lawrence ezzel szemben saját visszaemlékezésében családtagjai közül csak Leslie öccsét említi. Kettejük regényeiben vannak egyezően visszatérő motívumok is: mindketten írnak például azokról a szerteágazó szerepekről, amiket Szpiro Hakiapulosz korfui taxisofőr és Theodore Sztefanidesz betöltött a család életében.
"

A légikísérő (The Flight Attendant)
1. évad 1. rész
Kizárólag Kaley Cuoco miatt néztem bele.
Megbízhatóan hozza ugyanazt a karaktert, mint amit az Agymenőkben.

A sztori számomra teljesen érdektelen volt, sem a főhősnő sorsa, sem a krimiszál nem keltette fel az érdeklődésemet.
Részemről ennyi volt.

Trónok harca (Game of Thrones)
véletlenszerű 5-6 rész

Véleményem nem változott.
Már a 2003. évi magyar kiadást visszatettem a polcra, hogy ez engem nem érdekel.
A valóságot szimulálja, a cselekménynek nincs íve és mondanivalója.
SZERINTEM, azért nem fejezte be Martin a könyvsorozatot, mert fogalma sincs, hogy a még megmaradt szereplőkkel mit kezdjen.

A tv-sorozaton viszont látszik, hogy pénzt és energiát öltek bele: adaptációnak jó, látványos, a szereposztás remek.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

irishcream
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1202

Hozzászólás Szerző: irishcream »

joker111
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 14

Hozzászólás Szerző: joker111 »

robi20064 írta:
2020.12.17., csüt. 19:15
earforce írta:
2020.12.17., csüt. 19:10
ZolaBA írta:
2020.12.17., csüt. 18:13
Néztétek a Tenet -et? https://www.imdb.com/title/tt6723592/?ref_=fn_al_tt_1

Oda meg vissza van érte mindenki, imdb 7.6 ... szerintem meg egy erőltetett kagyvasz volt, tele értelmetlen dolgokkal.
öregszem? hülyülök? sad.gif :D
Borzalom. Meg ne nézze senki.

Ret-Tenet.
Nem volt az annyira borzaszto, de erosen izles kerdese. Az akinek anno mar az Inception is tul sok volt, az inkabb kerulje el.
Viszont a hangja gyilkos.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1678

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Monsters of Man - B kategóriás robotos akciófilm. Nyilván helyén kell kezelni, de szerintem egész jó volt. Mondjuk 6/10. Vannak benne dolgok jócskán, amin javíthattak volna.

Kép

The division - elvileg valós eseményeken alapuló brazil film. Emberrablásra szakosodott bandák vs. rendőrök. Aki szereti a kicsit realisztikusabb és keményebb krimiket azoknak simán ajánlott. Nálam 8/10.

Kép

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1678

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Aszpirin írta:
2020.12.17., csüt. 20:11
Hoppá, egy rossz Nolan-film?
Na olyant még nem láttam, tehát meg kell néznem...
Sajna igen, ez meg se közelíti Nolan korábbi filmjeit.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5975

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Hoppá, egy rossz Nolan-film?
Na olyant még nem láttam, tehát meg kell néznem...
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött

Ha az öregedés foglalkoztat benneteket, nézzétek A Kominsky-módszert. Nagyon vicces. Jobb nem lesz tőle, de mint az iszappakolás. Szokja az ember a földet. :kapdelm:
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

Mathias
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 274

Hozzászólás Szerző: Mathias »

robi20064 írta:
2020.12.17., csüt. 19:15
earforce írta:
2020.12.17., csüt. 19:10
ZolaBA írta:

Oda meg vissza van érte mindenki, imdb 7.6 ... szerintem meg egy erőltetett kagyvasz volt, tele értelmetlen dolgokkal.

Ret-Tenet.
Nem volt az annyira borzaszto, de erosen izles kerdese. Az akinek anno mar az Inception is tul sok volt, az inkabb kerulje el.
De az Inception annyiban azért más, hogy ott a bonyolult történetet körül vette a film többi eleme, amik nagyrészt azért jók voltak. Bár nekem az se a kedvencem Nolantól. De itt a Tenetnél nem nagyon tudok az érdekes bonyolult eredeti sci-fi történeten kívül más kiemelkedőt felsorolni és ez így kevés. Lehetne kezdeni a főszereplő sráccal, aki amúgy szerintem nagyon jó színész, de ide valahogy nem illett, valahogy nem volt meg a kiállása ide. Egy könnyedebb akció vígjátékba lehet jobban illik. Itt valahogy esetlen volt amikor keménynek kellett volna lennie, aztán volt hogy keménynek akart tűnni, mikor nem is kellett volna és ez hullámzott végig. Egy menő karakternek szép karakteríve kellene hogy legyen. (Pl a Mátrixban az esetlen Neo szépen szigorúan monoton növekvő íven jut el a magabiztos Neo-ig)
A színész játékot Kenneth Branagh mentette meg, bár a csaj os jól játszott és Pattinson is, de neki igazából nem volt olyan lehetősége megmutatni mit is tud.

Aztán ott van az operatőri munka. Semmi emlékezetes, semmi különös, nyoma sincs a Csillagok között-ben lévő minőséghez, hogy csak ugyanezen operatőr, rendező páros egyik előző munkáját említsem. Köze lehet ahhoz, hogy gyorsra lett vágva, így lehet nem tudott kibontakozni az operatőri munka, vagy a végén kivágásra került.
És itt érdemes megemlíteni, hogy a párbeszédek is iszonyat gyorsak, kb egymás szavába vágva ontják az iszonyat nehéz mondatokat, nagyon életidegen. Mint ahogy az is, hogy kb mindenki az első találkozás során pár mondatos velős párbeszéd után kb puszi pajtás, vagy legalábbis indokolatlanul bízik a másikban. (az csak lehet engem zavar, hogy minden szupertitkos akciót az utcán, buszon, nagy tömegben beszélnek meg)

Ezt a filmet legalább kettő részbe kellett volna szedni, hogy ne legyen ilyen élet idegenül gyors történetvezetése, legyen idő karakterfejlődésre, színészi játékra, szép operatőri munkára, stb. Ez így a történeten kívül átlagos mindenben. A zenét nem is említettem, pedig az is szerintem lehetne jobb.
Megvolt a jó gárda (rendező, operatőr színészek), de ez egyszerűen most nem jött össze, úgy mint kellett volna.

Vukkeinstein
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 677

Hozzászólás Szerző: Vukkeinstein »

ZolaBA írta:

Sajnos én igen.
Ízlések és pofonok de szerintem ez a film műfaját tekintve,egy nagy Sci-zsákfos volt.Persze nem a bolondos fajtából.
Viszont ettől eltekintve azt bizton állíthatom,hogy az öregedés az adja magát.Mert az idő múlásával nagy spanok.
Egyébként én is észleltem magamon rögtön a film megnézése után valami furcsát.
Talán azt a kva Elba/folyó és SZOT mint üdülőt 2tt-vel 150 percet,amit a film végignézésére szántam. :D
Viszont ezt az időt sajnos már tyuk,pontosabban basz..6..tyuk.

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2934

Hozzászólás Szerző: earforce »

ZolaBA írta:

Ret-Tenet.
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1723

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött

Az év filmje nálam a Mank. Aki nem látta, előtte nézze meg Az aranypolgárt.

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

Évek óta kerülgettem, de csak most jutottam oda, hogy megtekintsem az Azonosság (Identity) (2003) c. filmet.

https://port.hu/adatlap/film/tv/azonossag-identity/movie-55911

Azt hittem, hogy egy jelenkorba ültetett "tíz kicsi indián" krimit kapok.
Ehhez képest egy gyenge horror, amiről kiderül, hogy
[SPOILER] spoiler
egy tudathasadásos bűnöző agyában játszódik
Mondjuk, John Cusackot kedvelem, szerintem, egy alulértékelt és alulfoglalkoztatott színész, de ezt ő sem menti meg.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 729

Hozzászólás Szerző: Quetz »

Mayhem, Zombis/Virusos /Slasher horror/vígjáték. Mintha csak a Covidos időkre találták volna ki :)

youtu.be/iJJGAInln0c
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

Megint akadt időm (bizonyos értelemben, sajnos) sorozatokat próbálni.

Isten bárányai (Lambs of God)

4 részes minisorozat.

Vallásos fikció: napjainkban egy szigeten egy romos kolostorban él három apáca, akiknek a rendjét is rég elfeledte az egyház.
Küldenek egy papot, hogy mérje fel a lakatlannak hitt kolostor állapotát.

A történet, a színészek rendben vannak, van egy sajátos hangulata.
Nem hibátlan, én a végére mást vártam, de érdemes belenézni.

A főszerepeket alakító színészek ismertek:
Essie Davis
Ann Dowd
Jessica Barden
Sam Reid

Doom Patrol

1. évad első 2 részét láttam.
Kevésbé ismert DC karakterek sztorija.
Furcsa katyvasz, de tisztességes iparosmunkának tűnik.

A szolgálólány meséje (The Handmaid’s Tale)

1. évad első részét láttam.
Nem értem a felhajtást körülötte.
Irreális az egész, a ritka kincset becsben tartják, nem kínozzák.
S, valahogy, számomra, érdektelen is.
Nem hiszem, hogy folytatom.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”