Hát talán nem kell megint 1M Ft-ot beleinvesztálni. De:Tom40 írta: ↑2020.11.15., vas. 02:01Sziasztok!
A digitalis vonalat kiepitettem mar jo ideje es szeretem is, ugy ahogy van. Eleg sok ertekes vinyl lemezem van a regi idokbol, amiket szivesen hallgatnek ujra. Gyerekkorom jut eszembe, es meg is van a hangulata annak, hogy felrakok egy lemezt.
Ezert atvettem egy lemezjasztot egy cimbimtol, ami egy Lenco L3807. Szol is, szep is, de nagyon gyengen muzsikal. Azt gondoltam, hogy a regi lemezek miatt lehet, hogy ennyire tompa es elettelen az egesz, ezert vettem egy uj lemezt, hogy meggyozodjek rola, de nem lett jobb az eredmeny. Sajnos annyira gyengus, hogy igy nem akarom hallgatni :-(
A digitalis forrasba most igy osszeszamolva, valamivel tobb mint 1M Ft van, mire elertem, amit kerestem, es nem szeretnek ennek a kozelebe menni anyagilag analog vonalon. Most ne menjunk bele az orok digitalis vs analog temaba, mert ez most nem errol szol. Tudom, hogyan tud szolni egy rendesen osszerakott analog lanc. Mindkettonek tisztaban vagyok az elonyeivel es hatranyaival is.
Itt jon a kerdesem, hogy anlekul hogy ebbe a forrasba is rengeteg penzt ontenek, hogy tisztesseges hangot kihozzak, mit javasoltok, mit csereljek le, hol kezdjem? Melyik komponensnek lenne a legnagyobb hatasa es nagyjabol milyen budzsevel kell szamoljak?
Elore is koszonom!
Nyilván a láncból uaz a nagy része, konkrétan erősítő(k), hangfalak.
Sajna ez a Lenco L3807nem egy "erős" játékos... milyen hangszedő van hozzá?
Milyen phonot használsz, külsőt, vagy van az erősítőd bemenetei között?
Mennyit költenél a jobb analóg hang kedvéért?
Ahhoz, hogy az utolsó bekezdésben feltett kérdéseidre nagyjából választ adhassunk, tudni kellene, hogy most mik a komponensek.