Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

frenki485
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 605

Re: Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: frenki485 »

Tom40 írta:
2020.11.15., vas. 13:20
frenki485 írta:
2020.11.15., vas. 07:31

Hát talán nem kell megint 1M Ft-ot beleinvesztálni....
Nagyon koszi!

"Sajna ez a Lenco L3807nem egy "erős" játékos... milyen hangszedő van hozzá?"
Shure WHLB
https://www.lpgear.com/product/DJSHWHLB.html

"Milyen phonot használsz, külsőt, vagy van az erősítőd bemenetei között?"
AV hazimozi erosito phono-jat es annak a preout-ja megy be a csoves sztereoba. Rendeltem kiprobalasra egy Pro-Ject Phono Box MM-t, de meg nem erkezett meg, ezert errol nem tudok meg nyilatkozni.
https://www.amazon.se/gp/product/B000YE ... UTF8&psc=1

"Mennyit költenél a jobb analóg hang kedvéért?"
Jo kerdes! Ha tudnam, hogy egy 300-400e Ft koruli osszeallitassal mar egy minosegi hangot ossze tudok rakni, akkor szerintem beleallnek a fejlesztesbe.
Koszi!
Hát gyanítom az erősítőd phono-ja valami alap lehet, a megrendelt Pro-ject is eléggé belépő szint, azért próbáld ki, és jelezd, hogy jó irányba változott-e a kapott hang.
A Shure hangszedőről nincs tapasztalatom, akár jó is lehet ha megkímélt az állapota. Dj hangszedő, de ez nem jelenti azt, hogy ne tetszhetne a kapott hang.
Sok ismeretlenes az egyenlet, így nehéz egyértelműen megmondani merre indulj el.
A 300-400ezer Ft-os összeg határ akár jó is lehetne, ha csak közben ki nem derül, hogy az erősítő(k) a gyenge lánc szemek a vágyott analóg hang elérése érdekében...
Ebbe az összegbe azért már belefér egy jobb (nyilván használt ) lemezjátszó, egy tisztességes hangszedő is akár, de ha már valamennyire tetszik a kapott hang, előbb-utóbb költeni kell még tovább.
És tudjuk jól: a jó hang sokba kerül, a jobb még többe. Legyen az digitális, vagy analóg forrású.
Ethosz CDM Transport/Player(TDA1545A), Ethosz csöves DAC(TDA1541)  
Palotás féle végfok, Pro-ject Pre Box, Tannoy Rev. XT6F dobozok,
Technics SL 1210 GR/AudioGold plinth,Achromat, Thorens TD 126 mkII
Palotás féle ARC phono, Shure M44-7/SC35C
Ethosz, Van Den Hul kábel, Fapaci/Kontaset elosztó.

Tom40
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 279

Hozzászólás Szerző: Tom40 »

SoundMania írta:
2020.11.15., vas. 13:49
Igen, így sokkal érthetőbb. De ezt a Lencot azért kár volt. Sztem.....
Végül az, hogy a gombokért vett dologból mit hallottál, az nem feltétlenül takarja a valóságot. Sztem te hiába kapnád kezedbe, nem tudnád olyanra megcsinálni. Így sztem más az értéke mint az ára egy olyan készüléknek. És megértem ha egy vevő az árát szeretné csak bele fektetni és az eladó pedig inkább az értékét kapná.
Ja persze, a srac egy varazslo volt. Sajat volt neki minden (epitett erosito es hangszoro, kiszuperalt CD) Barcsak nekem lenne fele annyi tudasom. Csak peldanak emlitettem, mint ket veglet.
Audio PC + MZPX USB + UpTone LPS-2.1, AudioQuest Diamond Ethernet
Chord Qutest DAC, Tellurium Q Black Diamond USB kábel
Primaluna HP, PMC twenty:26, Tellurium Q Silver kábel

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1226

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Tom40 írta:
2020.11.15., vas. 13:40
SoundMania írta:
2020.11.15., vas. 11:44
Mesélj egy kicsit, milyen egy rendesen össze rakott analóg, ami számodra már tisztességesen szólt? :)
Mert számomra kicsit fura ez az írás. És hogyan jött ebbe képbe a Lenco L3807? :)
De szerintem felejtsük el az eddigi tapasztalataid és belépőnek hallgass meg egy Rega Ppanar3-at egy jó ellensúllyal, meg egy jó hangszedővel. Minimum egy Denon 103r-t javasolnék, vagy annak égy spéci változatát pl az Audiotekne-től. Bár nem hiszem, hogy ilyen kiépítésben találsz Regát. Ha jobb kell ami már minden szempontból jobb a digitálisodnál, lehet Rega helyett Townshend Rock, Heybrook TT, Pink Triangle is. Rega kar helyett meg Roksan Tabriz zi,, esetleg Artemiz.
Vagy hangszedő, EMT, Kiseki.
Meg biztos, hogy kicsit hangolni is kell a rendszeredhez állvánnyal, kábellel, mc trafóval, lemezalátéttel, szíjjal....
Ha mégis esetleg Lenco, akkor valami Diy plinth-és verziót nézz, L75 pl....
Az árakat megtalálod. Ha ennyit nem szánsz rá, bele se fogj, ha a drágábbak is bele férnek, akkor viszont majd a digitális vonal fog hanyagolódni.....
Koszonom szepen! Nem tudom, miert fura az irasom szamodra. Csak "felhasznaloi" szinten tudom, hogy milyen egy tisztessegesen megepitett analog rendszer. Ha ertenem melyebben, akkor nem kellene kerdeznem itt. Angliaban sokszor volt alkalmam hallgatni tobb tiz millios rendszert es hallottam olyat is, ahol az elektromernok ismerosom ebay-en vett fityingekert egy regi, kiszuperalt lemezjatszot, amit aztan sajat maga fejlesztgetett, es ugy szolt, hogy leesett az allam. Tehat tudom, hogy nem feltetlen kell sokat kolteni egy jo hangert. Ezt szeretnem jobban megerteni. Remelem, ez igy segit egy kicsit.
A Lenco egy levetett cucc egy baratomtol, igy kerult a kepbe.

Koszonom a sok infot! Utana fogok nezni ezeknek.
Igen, így sokkal érthetőbb. De ezt a Lencot azért kár volt. Sztem.....
Végül az, hogy a gombokért vett dologból mit hallottál, az nem feltétlenül takarja a valóságot. Sztem te hiába kapnád kezedbe, nem tudnád olyanra megcsinálni. Így sztem más az értéke mint az ára egy olyan készüléknek. És megértem ha egy vevő az árát szeretné csak bele fektetni és az eladó pedig inkább az értékét kapná.

Tom40
Fórumlakó
Fórumlakó

SoundMania írta:
2020.11.15., vas. 11:44
Mesélj egy kicsit, milyen egy rendesen össze rakott analóg, ami számodra már tisztességesen szólt? :)
Mert számomra kicsit fura ez az írás. És hogyan jött ebbe képbe a Lenco L3807? :)
De szerintem felejtsük el az eddigi tapasztalataid és belépőnek hallgass meg egy Rega Ppanar3-at egy jó ellensúllyal, meg egy jó hangszedővel. Minimum egy Denon 103r-t javasolnék, vagy annak égy spéci változatát pl az Audiotekne-től. Bár nem hiszem, hogy ilyen kiépítésben találsz Regát. Ha jobb kell ami már minden szempontból jobb a digitálisodnál, lehet Rega helyett Townshend Rock, Heybrook TT, Pink Triangle is. Rega kar helyett meg Roksan Tabriz zi,, esetleg Artemiz.
Meg biztos, hogy kicsit hangolni is kell a rendszeredhez állvánnyal, kábellel, mc trafóval, lemezalátéttel, szíjjal....
Az árakat megtalálod. Ha ennyit nem szánsz rá, bele se fogj, ha a drágábbak is bele férnek, akkor viszont majd a digitális vonal fog hanyagolódni.....
Koszonom szepen! Nem tudom, miert fura az irasom szamodra. Csak "felhasznaloi" szinten tudom, hogy milyen egy tisztessegesen megepitett analog rendszer. Ha ertenem melyebben, akkor nem kellene kerdeznem itt. Angliaban sokszor volt alkalmam hallgatni tobb tiz millios rendszert es hallottam olyat is, ahol az elektromernok ismerosom ebay-en vett fityingekert egy regi, kiszuperalt lemezjatszot, amit aztan sajat maga fejlesztgetett, es ugy szolt, hogy leesett az allam. Tehat tudom, hogy nem feltetlen kell sokat kolteni egy jo hangert. Ezt szeretnem jobban megerteni. Remelem, ez igy segit egy kicsit.
A Lenco egy levetett cucc egy baratomtol, igy kerult a kepbe.

Koszonom a sok infot! Utana fogok nezni ezeknek.

Tom40
Fórumlakó
Fórumlakó

frenki485 írta:
2020.11.15., vas. 07:31

Hát talán nem kell megint 1M Ft-ot beleinvesztálni....
Nagyon koszi!

"Sajna ez a Lenco L3807nem egy "erős" játékos... milyen hangszedő van hozzá?"
Shure WHLB
https://www.lpgear.com/product/DJSHWHLB.html

"Milyen phonot használsz, külsőt, vagy van az erősítőd bemenetei között?"
AV hazimozi erosito phono-jat es annak a preout-ja megy be a csoves sztereoba. Rendeltem kiprobalasra egy Pro-Ject Phono Box MM-t, de meg nem erkezett meg, ezert errol nem tudok meg nyilatkozni.
https://www.amazon.se/gp/product/B000YE ... UTF8&psc=1

"Mennyit költenél a jobb analóg hang kedvéért?"
Jo kerdes! Ha tudnam, hogy egy 300-400e Ft koruli osszeallitassal mar egy minosegi hangot ossze tudok rakni, akkor szerintem beleallnek a fejlesztesbe.
Koszi!

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Tom40 írta:
2020.11.15., vas. 02:01
Sziasztok!

A digitalis vonalat kiepitettem mar jo ideje es szeretem is, ugy ahogy van. Eleg sok ertekes vinyl lemezem van a regi idokbol, amiket szivesen hallgatnek ujra. Gyerekkorom jut eszembe, es meg is van a hangulata annak, hogy felrakok egy lemezt.
Ezert atvettem egy lemezjasztot egy cimbimtol, ami egy Lenco L3807. Szol is, szep is, de nagyon gyengen muzsikal. Azt gondoltam, hogy a regi lemezek miatt lehet, hogy ennyire tompa es elettelen az egesz, ezert vettem egy uj lemezt, hogy meggyozodjek rola, de nem lett jobb az eredmeny. Sajnos annyira gyengus, hogy igy nem akarom hallgatni :-(

A digitalis forrasba most igy osszeszamolva, valamivel tobb mint 1M Ft van, mire elertem, amit kerestem, es nem szeretnek ennek a kozelebe menni anyagilag analog vonalon. Most ne menjunk bele az orok digitalis vs analog temaba, mert ez most nem errol szol. Tudom, hogyan tud szolni egy rendesen osszerakott analog lanc. Mindkettonek tisztaban vagyok az elonyeivel es hatranyaival is.

Itt jon a kerdesem, hogy anlekul hogy ebbe a forrasba is rengeteg penzt ontenek, hogy tisztesseges hangot kihozzak, mit javasoltok, mit csereljek le, hol kezdjem? Melyik komponensnek lenne a legnagyobb hatasa es nagyjabol milyen budzsevel kell szamoljak?

Elore is koszonom!

frenki485
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 605

Hozzászólás Szerző: frenki485 »

Tom40 írta:
2020.11.15., vas. 02:01
Sziasztok!

A digitalis vonalat kiepitettem mar jo ideje es szeretem is, ugy ahogy van. Eleg sok ertekes vinyl lemezem van a regi idokbol, amiket szivesen hallgatnek ujra. Gyerekkorom jut eszembe, es meg is van a hangulata annak, hogy felrakok egy lemezt.
Ezert atvettem egy lemezjasztot egy cimbimtol, ami egy Lenco L3807. Szol is, szep is, de nagyon gyengen muzsikal. Azt gondoltam, hogy a regi lemezek miatt lehet, hogy ennyire tompa es elettelen az egesz, ezert vettem egy uj lemezt, hogy meggyozodjek rola, de nem lett jobb az eredmeny. Sajnos annyira gyengus, hogy igy nem akarom hallgatni :-(

A digitalis forrasba most igy osszeszamolva, valamivel tobb mint 1M Ft van, mire elertem, amit kerestem, es nem szeretnek ennek a kozelebe menni anyagilag analog vonalon. Most ne menjunk bele az orok digitalis vs analog temaba, mert ez most nem errol szol. Tudom, hogyan tud szolni egy rendesen osszerakott analog lanc. Mindkettonek tisztaban vagyok az elonyeivel es hatranyaival is.

Itt jon a kerdesem, hogy anlekul hogy ebbe a forrasba is rengeteg penzt ontenek, hogy tisztesseges hangot kihozzak, mit javasoltok, mit csereljek le, hol kezdjem? Melyik komponensnek lenne a legnagyobb hatasa es nagyjabol milyen budzsevel kell szamoljak?

Elore is koszonom!
Hát talán nem kell megint 1M Ft-ot beleinvesztálni. De:
Nyilván a láncból uaz a nagy része, konkrétan erősítő(k), hangfalak.
Sajna ez a Lenco L3807nem egy "erős" játékos... milyen hangszedő van hozzá?
Milyen phonot használsz, külsőt, vagy van az erősítőd bemenetei között?
Mennyit költenél a jobb analóg hang kedvéért?
Ahhoz, hogy az utolsó bekezdésben feltett kérdéseidre nagyjából választ adhassunk, tudni kellene, hogy most mik a komponensek.
Ethosz CDM Transport/Player(TDA1545A), Ethosz csöves DAC(TDA1541)  
Palotás féle végfok, Pro-ject Pre Box, Tannoy Rev. XT6F dobozok,
Technics SL 1210 GR/AudioGold plinth,Achromat, Thorens TD 126 mkII
Palotás féle ARC phono, Shure M44-7/SC35C
Ethosz, Van Den Hul kábel, Fapaci/Kontaset elosztó.

Tom40
Fórumlakó
Fórumlakó

Sziasztok!

Elore is koszonom!

antizigün
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 24

Hozzászólás Szerző: antizigün »

500 ft/db a tömör gumi jégkorongpakk...még az is megérhet egy próbát

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2696

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

sssw írta:
2020.11.09., hétf. 19:24
...a mindenre jó bambusz... A legújabb csodafegyver az ikejás vágódeszka...
Akárhol próbáltam eddig, kente a hangot, olyan volt a mély, mint a cukrászpaszta. Ragadós, zsíros, lassú. Egy helyen hozott pozitív javulást, egy phono dobozaként, amiben 5534 ic-k zörögtek, de ott nem volt nehéz.
A félbevágott squash labda:
1. Miért kell félbevágni? még annyit se tart, mint az egész, pedig egy 15 kilós lemezjátszó alatt azok is lapulnak már rendesen.
2. a nagy hibája, hogy lehetetlen vízszintezni vele. Lassan reagál, ha sikerül is kiegyensúlyozni, két nap múlva már a múlté, az meg ugye nem olyan jó egy lemezjátszó esetében.
dixie-chicken írta:
2020.11.09., hétf. 08:58
zoli73 írta:
2020.11.08., vas. 19:34

Igen, erre gondoltam.
Az előző otthonunkban falikonzolt használtam, nagyon jó volt. Még megvan a konzol, de a jelenlegi helyen, nem tudom felszerelni, nincs neki hely.
Sajnos azt a hangot a jelenlegi megoldással nem tudom elérni, ezért próbálkozom, ezért kérdezek.
Jelenleg 10mm-es üveglap, alatta Soundcare alátétek(3db), mindez egy komódon, erre jön a lemezjátszó.
sok mindennel próbálkoztam már, eddig ez a legjobb, de a "falikonzolos" hangot még nem éri el.
hmm,üveglap ?...személyszerint én annyira nem szeretem,de divatos mostanában a bambusz vágódeszka Ikea Aptitlig,kb 5000 pénz,lehet egy misét megérhet,olyan nagy kár nem érhet,max a konyhában tovább szolgálhat :D ..csak mint ötlet,esetleg felezett squash labda akár az üveglap,akár deszka alá...de ez mind annyira képletes,hogy függ a személyes preferencia/rendszer alaphangjátol hogy a rendszer hogyan reagáll rá...van haverom akinél van légpárnás állvány (USA Audio) és a lemezjátszó (Well Tempered Classic) fém áványon van,nem a légpárnást használja vele..

Unatkozó emberek,systemdek-et csihelik,szintén bambuszfa:
squashlabda,felezve:3 féle keménységű van:kemény,közepes és puha....a közepest,1 sárga pont+1 piros pont (jó szétvert példányok voltak,mert a haverom adta ajándékba,amely squashlabdázot,és lehet ez volt a kulcspont :D ) + vlmilyen deszka,kb 4cm vastag volt, 3 évig használtam Kuzma StabiS/StogiS-el,több mint fél évet "duplatányérozva",semmilyen elferdülést nem észleltem,vizimérték segitségével,gyanitom egy régi Roksan Xerxes-nél komolyabb gondok lehetnek...nem olyan nagy kunszt felébevágni,van egy felezővonal amelyet csak követni kell,szikével....

Ikea Aptilig....veszek magamnak,kiveszem a gyári deszkát a falikonzol Target TT1-nél,méretre talán pont belefér,talán jobban fel kell csak tekerni a tüskéket ,ráteszem a lemezjátszómat,és lehet elér a 100% felvilágosodás..még nem tudom használjak-e a tüske és a deszka között vlmilyen fém alátétet,mint a gyári opcióban...ha nem sikerül,anya kap egy +vágódeszkát...ennyit ez a játék nekem megér,hogy legyen saját tapasztalatom/véleményem ;)

:D
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 429

Hozzászólás Szerző: PgSpa »

Az Aptitlig nekem minden alá bevált, kivéve a lemezjátszót. Én nem érzem kenősnek, de ugye ízlések és pofonok különböznek... Merev vázas lejátszók esetében a fali konzolokat, vagy inkább a merevebb állványokat ajánlják, hogy kivezesse a rendszerből a nem kívánatos rezgéseket. Függesztett vázasom utoljára a Rút Kiskacsa volt, akkoriban meg a kibelezés, széttrancsírozás volt a divat, extrakönnyű balzafa állvánnyal kombinálva. Lehet, hogy gyorsul az evolúció, a digitális hangzás nyomására változik a hallásunk is... :smile29:

sssw
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 23
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sssw »

...a mindenre jó bambusz... A legújabb csodafegyver az ikejás vágódeszka...
Akárhol próbáltam eddig, kente a hangot, olyan volt a mély, mint a cukrászpaszta. Ragadós, zsíros, lassú. Egy helyen hozott pozitív javulást, egy phono dobozaként, amiben 5534 ic-k zörögtek, de ott nem volt nehéz.
A félbevágott squash labda:
1. Miért kell félbevágni? még annyit se tart, mint az egész, pedig egy 15 kilós lemezjátszó alatt azok is lapulnak már rendesen.
2. a nagy hibája, hogy lehetetlen vízszintezni vele. Lassan reagál, ha sikerül is kiegyensúlyozni, két nap múlva már a múlté, az meg ugye nem olyan jó egy lemezjátszó esetében.
dixie-chicken írta:
2020.11.09., hétf. 08:58
zoli73 írta:
peterson írta:
2020.11.08., vas. 18:40

gondolkodik.gif ???
A kérdező LEMEZJÁTSZÓ alá kérdezte, nem a lemez alá, tányérra!

Sajnos nekem még nem sikerült légpárnát kipróbálnom, nem találtam értelmes áron jó állapotút, pedig én is szeretném...
Amiket próbáltam: Sicomin, homokbox, Nordost kúp, Vibrapod, parobolikus gumikúp, falikonzol, s persze készülék állvány felső polc. Mind más, s lemezjátszója válogatja. Nincs tuti tipp, ki kell próbálni!
Igen, erre gondoltam.
Az előző otthonunkban falikonzolt használtam, nagyon jó volt. Még megvan a konzol, de a jelenlegi helyen, nem tudom felszerelni, nincs neki hely.
Sajnos azt a hangot a jelenlegi megoldással nem tudom elérni, ezért próbálkozom, ezért kérdezek.
Jelenleg 10mm-es üveglap, alatta Soundcare alátétek(3db), mindez egy komódon, erre jön a lemezjátszó.
sok mindennel próbálkoztam már, eddig ez a legjobb, de a "falikonzolos" hangot még nem éri el.
hmm,üveglap ?...személyszerint én annyira nem szeretem,de divatos mostanában a bambusz vágódeszka Ikea Aptitlig,kb 5000 pénz,lehet egy misét megérhet,olyan nagy kár nem érhet,max a konyhában tovább szolgálhat :D ..csak mint ötlet,esetleg felezett squash labda akár az üveglap,akár deszka alá...de ez mind annyira képletes,hogy függ a személyes preferencia/rendszer alaphangjátol hogy a rendszer hogyan reagáll rá...van haverom akinél van légpárnás állvány (USA Audio) és a lemezjátszó (Well Tempered Classic) fém áványon van,nem a légpárnást használja vele..

Molnár István

vidor2009
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 390

Hozzászólás Szerző: vidor2009 »

Igen, erre gondoltam.

Szervusz!
Én is sokmindent kipróbáltam, több lemezjátszó alatt, a Mana Acoustics állvány vált be, zseniális!
Sajnos két baj van vele: nem olcsó és ritkán beszerezhetö.
Üdv. Gyuri :napsut:

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

zoli73 írta:
peterson írta:
galrob írta:
2020.11.08., vas. 18:20

Nekem bevált a bőr (vinil.hu). 40mm-es pom tányéron használom. Minél több zajt termel a futómű, minél gyengébb a tányér anyaga, annál nagyobb feladata van az alátéteknek.
gondolkodik.gif ???

Sajnos nekem még nem sikerült légpárnát kipróbálnom, nem találtam értelmes áron jó állapotút, pedig én is szeretném...
Amiket próbáltam: Sicomin, homokbox, Nordost kúp, Vibrapod, parobolikus gumikúp, falikonzol, s persze készülék állvány felső polc. Mind más, s lemezjátszója válogatja. Nincs tuti tipp, ki kell próbálni!
Igen, erre gondoltam.

Csatolmányok
bambusz 2.jpg
bambusz 2.jpg (78.46 KiB) Megtekintve 2461 alkalommal
bambusz.jpg
bambusz.jpg (91.77 KiB) Megtekintve 2461 alkalommal
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

phammill írta:
2020.11.08., vas. 08:38

Továbbra is várom segítségedet és a többiekét is a TD 160 vs MC hangszedő tárgyában! THX!
Esélyes, hogy a szegényes hangú 160-as hangját valamennyire ellensúlyozná/rendbehozná a 103r mc.
De ennek futómű és kár csere is lesz a vége. :)

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

zoli73 írta:

Igen, erre gondoltam.
[/quote]

Nem biztos, hogy egy komód jó alap, az üregeivel és annak rezonanciájival.
Townshend eddig nem szerepelt még rosszul.
Volt ugyan ami alatt nem hozott sokat, de volt ahol igen. Viszont rontani még nem rontott semmin. Lehet, hogy ez csak szerencse volt.
Már van frissített verziója üvegpolcokkal fémrugókkal. A fémtepsi helyett nem tudom mi van most. A lemezjátszó alatt 2 db van.
Maszek verziókkal viszont nincs jó tapasztalat. Az eddig kipróbált legrosszabb hangú alátétek voltak.

greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 409

Hozzászólás Szerző: greenbio »

zoli73 írta:
2020.11.07., szomb. 18:50
Szép estét mindenkinek!

Tapasztalatokra, véleményekre volnék kíváncsi, próbált-e már, használ-e valaki lemezjátszó alatt légpárnás alátétet?
Kinek, mi a tapasztalata vele, hogy vált be, ha egyáltalán bevált?
Tudom, egy próba minden okoskodásnál többet ér, meg aztán minden lemezjátszó mást szeret maga alatt, de azért érdekelnének tapasztalatok.
Sőt, arról is, hogy ki milyen típust használ, ismer..
Köszönöm!
Nekem Townshend légpárnás állványon van a lemezjátszóm, sokat dobott a hangján. Teresebb, jobban definiált hangkép és hangszerek jellemzik ezt a kombót (szerintem).

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3206

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

peterson írta:
galrob írta:
zoli73 írta:
Szép estét mindenkinek!

Tapasztalatokra, véleményekre volnék kíváncsi, próbált-e már, használ-e valaki lemezjátszó alatt légpárnás alátétet?
Tudom, egy próba minden okoskodásnál többet ér, meg aztán minden lemezjátszó mást szeret maga alatt, de azért érdekelnének tapasztalatok.
Köszönöm!
Nekem bevált a bőr (vinil.hu). 40mm-es pom tányéron használom. Minél több zajt termel a futómű, minél gyengébb a tányér anyaga, annál nagyobb feladata van az alátéteknek.
gondolkodik.gif ???

Igen, erre gondoltam.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

peterson
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 795

Hozzászólás Szerző: peterson »

galrob írta:
zoli73 írta:
Szép estét mindenkinek!

Köszönöm!
gondolkodik.gif ???

galrob
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 34

Hozzászólás Szerző: galrob »

zoli73 írta:
Szép estét mindenkinek!

Köszönöm!

phammill
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: phammill »

Nem baj, nekem jók lesznek az angol lemezek is!

Továbbra is várom segítségedet és a többiekét is a TD 160 vs MC hangszedő tárgyában! THX!

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

dixie-chicken írta:
2020.11.07., szomb. 15:53
phammill írta:
2020.11.07., szomb. 16:32
és mi vannak akkor ha az előadó,amerikai..vagy a kiadó ahova tartozott,ott volt a székháza?...mondjuk egy Gábor Szabó "Spellbinder" ?..vagy Santana I,II,III.. ? ;)
Aki keres az talál... :smile5
nem az a felvetés hogy találsz vagy sem :D az első számú matrica,a hazai piacon van az előadónak,a többi kontinensre már másolatok kerültek...Jethro Tull,Beatles-t nem amerikai kiadáson kéne keresni...sztem ;)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Aszpirin 2020.11.08., vas. 11:07-kor.
Ok: elrontott idézetszintek javítása

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3206

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Szép estét mindenkinek!

Köszönöm!
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

phammill
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: phammill »

dixie-chicken írta:
2020.11.07., szomb. 15:53
phammill írta:
2020.11.07., szomb. 14:09
juliush írta:
2020.11.04., szer. 21:18
Tudom, hogy "némiképp" kívülállónak számítok a témában, de van egy kedves Barátom (páran ismeritek is, hiszen Ő rögzíti általában Nagra magnójára a My Reel Club előadásait), aki éveken át az eBay-en vadászott LP-csomag ajánlatokra, akár több tucat vagy százas méretekben. Ezeket a többnyire hagyaték, leépített gyűjtemények, könyvtári állományok részét képező, fajlagosan sokszor 1EUR/LP alatti árú ajánlatokat megvásárolva építette ki a maga "kis" gyűjteményét, nem ritkán gyakorlatilag vagy akár tökéletesen új, celofános lemezekből, számtalan remek előadást, igazi ínyencfalatot bezsákolva. Nem egyszer kérte ki a tanácsomat egy-egy ilyen csomag tartalmát illetően! Szóval nem feltétlenül a friss nyomású (ami nem jelent garanciát a minőségre, sőt!), aranyárban mért LP-k jelentik az egyedül üdvözítő utat!
Hogyne ismernénk azt a drága embert! Tényleg mindenben segítőkész, és a lemezgyülteménye fantasztikus!
Magam részéről a 1. kiadású , angol lemezekre esküszöm!

és mi vannak akkor ha az előadó,amerikai..vagy a kiadó ahova tartozott,ott volt a székháza?...mondjuk egy Gábor Szabó "Spellbinder" ?..vagy Santana I,II,III.. ? ;)

Aki keres az talál... :smile53:

Más:

Te milyen MC hangszedőt tennél egy TP 16-os karral súlyosbított Thorens TD 160-ba?
Én egy Denon 103R-ben gondolkozom...
Csatolmányok
FullSizeRender(1).jpg
FullSizeRender(1).jpg (892.72 KiB) Megtekintve 2474 alkalommal
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Aszpirin 2020.11.08., vas. 11:06-kor.
Ok: elrontott idézetszintek javítása

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 747

Hozzászólás Szerző: arzachel »

phammill írta:
2020.11.07., szomb. 14:09
Magam részéről a 1. kiadású , angol lemezekre esküszöm!
Ehhez csak csatlakozni tudok:))Ráadásul ezeknek az ára meredeken emelkedik...az örökösök örömére.:))
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”