Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2940

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: earforce »

turho írta:
2020.08.23., vas. 20:47

Van, aki jobban szeret vékony, girbegurba, látványis kapilláriscsövön keresztül, és közben gyönyörködik a lassú, látványos kanyargó folyásban, ami néhol bekavitál és habosodik is.
Vizuális típus vagyok, így képzelem el néhány esetben a vékony, vegyesfelvágott ezoterikusabb kábelekkel való küzdést. :D
Ezt nekem úgy írta le évekkel ezelőtt az általam indítványozott békítő sörözés közben Radnai szakkolléga, hogy a kábelt úgy kell elképzelni mint egy folyót. A vékony kábel teljes keresztmetszetén folyik az áram, kihasználva annak teljes átmérőjét.
A vastag kábel keresztmetszetén alul csak 'csordogál' az áram és nem használja ki a rendelkezésre álló felületet. :party:
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

turho
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 64

Hozzászólás Szerző: turho »

Dehát alapsávi hangfrekis jelet viszek át. Itt nincsen skinhatás. Az más, amikor Megahertzek.... Amennyiben eszméletlen kicsi ellenállást érek el, ezzel kiütök majdnem minden induktív és kapacitív tényezőt. Én nem akarom tovább emelni a keresztmetszetet, ha jó közelítéssel elértem azt, hogy a kábel nincs jelen (sarkítva), és nem szűk keresztmetszet. Ha szándékosan "jellegzetes kábelhangot" akarok, ami így-úgy színez, akkor találok (mint kiderült, akár jó drágán is) megfelelőt.

Interconnecteknél is megy ugyanez a móka, csak kicsiben. Egy nagyobb ellenállású, rosszul gyártott, ezáltal kapacitíven terhelő kábel (soros ellanállás+párhuzamos kondenzátor, de legyen soros induktivitás is,), a nagyobb ellenállás miatt érvényesülni hagyja a két nem odavaló fontos paramétert, ebben az esetben is az van, higy már beleszól a hangfrekibe is picit. Vékonyabb lesz, magashiányos picit.

Bizonyos villamos paraméterek egymásból adódnak. Nagyobb ellenállás megengedi jobban a parazita jelenségeket.

Nem azt mondtam, hogy minden vékony és drága kábel szar. Nekem is elég lenne egy 1 mm2-es, ha szobahőn szupravezetne.
Klipsch magassugárzó-pár tölcsérekkel, modifikált rezonancia, hibátlan állapotban eladó, egy alig futott r-28f dobozpárból.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3207

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

turho írta:
2020.08.23., vas. 20:47
fülelek írta:
2020.08.23., vas. 18:58
Hát ez nem egészen így van...
A vezető anyagminősége többet számít, mint a keresztmetszet növelése. A dugók anyaga és kontaktusa szintén fontos. A vezető szigetelése, geometriai konfigurációja szintén számít. És akkor még nem beszéltünk a különféle rezonanciákról. Fogd meg közepesen hangos zene lejátszásakor az erősítőd kimeneti csatlakozóját, a hangsugárzó rezgéseit vígan átadja a kábel az erősítőnek. Persze az ebből fakadó torzulások elég kis szinten vannak, de időben és spektrálisan nagyon eltérnek az eredeti jeltől, és különféle modulációk is megjelennek.
De ha tetszik minden, akkor ne agyalj, hallgass helyette zenét. Persze ha egyszer elmész máshova, ahol lényegesen jobban/szebben szól, akkor a hifibogár nyert :D
A leírtakkal tökéletesen tisztában vagyok, attól, hogy nem fejtettem ki ilyen ré(s)zletezően. Nyilván minőségi tiszta rézről beszéltem (de volt már nekem ezüstözöttem is, ugyanígy jártam el). Azért voltam is már pár helyen. Kontakthiba meg egyértelmű, hogy megengedhetetlen, átmeneti szennyeződés sem. Értelmét vesztené az egész, ha lötyög, retkes, kopott.... Preferálom az aranyozott, ródiumos, minőségi dugókat, a szoros illeszkedést, adott esetben a megfelelő keresztmetszetű minőségi forrasztást. És szerintem jó, ha 0.013 ohm/méter ellenállású az eredő vezetőér, mint a 0.2 ohm/m. (Ezeket exhas írtam, nem mértem. 16 négyzetmilliméter négykilences OFC, vagy ezüstözött OFC már nem szűk "keresztmetszet").
Amúgy nem bestélünk egymás ellen meredeken, csak máshogy közelítjük meg.

Én próbálok egy marha vastag, sima falú csövön keresztül tankolni, hogy hatékony és gyors legyek.
Van, aki jobban szeret vékony, girbegurba, látványis kapilláriscsövön keresztül, és közben gyönyörködik a lassú, látványos kanyargó folyásban, ami néhol bekavitál és habosodik is.
Vizuális típus vagyok, így képzelem el néhány esetben a vékony, vegyesfelvágott ezoterikusabb kábelekkel való küzdést. :D
Így is lehet látni, de a kábel keresztmetszete közömbös a kapott hangminőségre.
A minél nagyobb keresztmetszettel, nem emelkedik arányosan a hangminőség.
Több más paraméter sokkal fontosabb a hangminőség szempontjából, mint a keresztmetszet.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

turho
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

fülelek írta:
2020.08.23., vas. 18:58
A vezető anyagminősége többet számít, mint a keresztmetszet növelése. A dugók anyaga és kontaktusa szintén fontos. A vezető szigetelése, geometriai konfigurációja szintén számít. És akkor még nem beszéltünk a különféle rezonanciákról. Fogd meg közepesen hangos zene lejátszásakor az erősítőd kimeneti csatlakozóját, a hangsugárzó rezgéseit vígan átadja a kábel az erősítőnek. Persze az ebből fakadó torzulások elég kis szinten vannak, de időben és spektrálisan nagyon eltérnek az eredeti jeltől, és különféle modulációk is megjelennek.
De ha tetszik minden, akkor ne agyalj, hallgass helyette zenét. Persze ha egyszer elmész máshova, ahol lényegesen jobban/szebben szól, akkor a hifibogár nyert :D
A leírtakkal tökéletesen tisztában vagyok, attól, hogy nem fejtettem ki ilyen ré(s)zletezően. Nyilván minőségi tiszta rézről beszéltem (de volt már nekem ezüstözöttem is, ugyanígy jártam el). Azért voltam is már pár helyen. Kontakthiba meg egyértelmű, hogy megengedhetetlen, átmeneti szennyeződés sem. Értelmét vesztené az egész, ha lötyög, retkes, kopott.... Preferálom az aranyozott, ródiumos, minőségi dugókat, a szoros illeszkedést, adott esetben a megfelelő keresztmetszetű minőségi forrasztást. És szerintem jó, ha 0.013 ohm/méter ellenállású az eredő vezetőér, mint a 0.2 ohm/m. (Ezeket exhas írtam, nem mértem. 16 négyzetmilliméter négykilences OFC, vagy ezüstözött OFC már nem szűk "keresztmetszet").
Amúgy nem bestélünk egymás ellen meredeken, csak máshogy közelítjük meg.

Én próbálok egy marha vastag, sima falú csövön keresztül tankolni, hogy hatékony és gyors legyek.
Klipsch magassugárzó-pár tölcsérekkel, modifikált rezonancia, hibátlan állapotban eladó, egy alig futott r-28f dobozpárból.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5160

Hozzászólás Szerző: fülelek »

turho
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

cables írta:
2020.08.23., vas. 18:08
turho írta:
2020.08.23., vas. 17:59

... Amit 25 éve használni igyekszem: minél vastagabb, relatíve minőségibb OFC réz kábel.
Jelenleg 2x2.5 m, oldalanként 2x16 mm2 kondicionálású a hangfalkábelem. ...
Ha neked ez jó hang, akkor megtaláltad a megoldást. Sokaknak ez nem ad elég felbontást, nem viszi át a finom részleteket.
Ezt én nem vettem észre. Szakmai szemmel ez visz át a lehető legtöbb valós részletet. Amikor nincs se reaktáns, se valós ellenállás (vagy minél kevesebb).
Egy nagyobb ellenállású, és/vagy túl vékony kábel csak úgy engedhetne át (relatíve többnek tűnő) részletet, hogy kicsit esik a legmélyebb tartomány, illetve a kábel picit már a hangváltó részévé válik....szerintem.
Viszont meg lehet csinálni egy olyan tesztet, amikor a bekötött kábelt áthidalja az ember "röptében" egy komolyabb keresztmetszetűvel. (Olyan kábelnél, ami relatíve vékony, és színez).

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2302

Hozzászólás Szerző: cables »

turho írta:
2020.08.23., vas. 17:59

... Amit 25 éve használni igyekszem: minél vastagabb, relatíve minőségibb OFC réz kábel.
Jelenleg 2x2.5 m, oldalanként 2x16 mm2 kondicionálású a hangfalkábelem. ...
Ha neked ez jó hang, akkor megtaláltad a megoldást. Sokaknak ez nem ad elég felbontást, nem viszi át a finom részleteket.

turho
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Van itt olyan hifis társam, aki nem dől be a színes szuper ilyenolyan ötvözött szőtt szenezett ezüstözött stb. paramétereknek a végletekig, persze mindez durva áron prezentálva?
Egy szintig hiszek ebben maximum. De nehezen fogadom el, hogy 2x1.5 mm2 vezetővel, 10 féle rongybatekert csőbehúzott karvastagságúra hizlalt kábelt adnak-vesznek soktízezrekért/méter. Amit 25 éve használni igyekszem: minél vastagabb, relatíve minőségibb OFC réz kábel.
Jelenleg 2x2.5 m, oldalanként 2x16 mm2 kondicionálású a hangfalkábelem. És hiszek benne, hogy az ellenállása, kapacitása, induktivitása ilyen keresztmetszetben minimális, kvázi eszköztelen. És komplexebb hangfalaknál, hangváltóknál sem színez annyit, nem tolja el a paramétereket, a jó damping faktort nem cseszi el.
Tisztelve azokat, akik máshogy gondolják, sokszor nem értem, miért jó vékony keresztmetszetű, hangzatos ötvözetű, ezzel-azzal felhizlalt ámde villamos szempontból gyenge hangfalkábeleket illeszteniük egy drága láncba. Azt simán elhiszem, hogy a vékony kábel, nagyobb hosszban különösen, elhangolhatja valamilyen irányban a passzív hangváltókat. Aki ebben hisz, higy a hangfal-és hangszórókábelekkel való kísérletek erősen megváltoztatják néha a hangképet, villamossági szempontokból is belegondolt már ezekbe?
Miért írom mindezt? Jó ismerőstől jöttem most el. Drága 5.1 rendszer dobozai 2x0.5, 2x0.75 mm2 vackokkal bekötve..... Hát, ez már valóban ellenállás, induktivitás-és kapacitástenger. 3 utas frontra főleg.
Senkit sem bántani akarok ezzel a hozzászólással, csak érvelek.

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1213

Hozzászólás Szerző: pali923 »

MrCollector írta:
2020.08.16., vas. 16:01
Hát igen, nem minden arany ami fénylik. Főleg nem töredék áron. Aki ebben bízik az ne is lepődjön meg, hogy átverés áldozata lesz. Ezért érdemes hivatalos hazai forgalmazóktól vásárolni. Ja, az meg drága! :rolleyes:
Alap hozzáállás, nem csak kábel ügyekben: ha valami túlságosan olcsó, akkor átvertek. Ha meg drága, akkor vagy átvertek, vagy nem. :D
Na most igazodj el a világban... gondolkodik.gif
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2546

Hozzászólás Szerző: supravox »

SoundMania írta:
2020.08.16., vas. 08:03
hifitibi írta:
2020.08.15., szomb. 22:53
supravox írta:
2020.08.15., szomb. 22:47
viablue x40 vagy x60
Köszönöm!
Wwplatinumeclipse7 de ha nem kell a rendszerhez a szirupos hatás akkor még ksl spz
Hát ezzel ismét ki van segítve a kérdező..
Szerintem WW Platinum nincs méterre..
Valamint a szerelt nem ilyen olyan seftből előállt 1m darab kb. 400.000.-ft
Valamint szar.
Gratula
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 447

Hozzászólás Szerző: MrCollector »

nempisti írta:
2020.08.16., vas. 15:13
wittao írta:
2020.08.16., vas. 12:42
istvan01 írta:
2020.08.16., vas. 12:36

Én abban sem vagyok biztos, hogy Alin egyáltalán előfordul nem fake, hanem eredeti kábel?
Nem teljesen világos István :) "nem vagy biztos" , "nem fake" , "hanem eredeti"
Tehát akkor szerinted ez lehet igazi Furukawa?
Én egy japán ismerősön keresztül rendeltem Japánból, jól megküzdöttem míg a végén sikerült behozni, eredeti Oyaide-vel együtt. Ő is mondta, a shopokat lehetőleg kerüljem, mert ráálltak erre a dologra páran. Ugyanezt olvastam mostanában kazettákkal is, baromira megéri újra zsugorozni egy-két jobb Sony, TDK, MAxell kazettát és újként eladni 10x áron...
Annyira bonyolult volt a dolog, utána a vámon is szivattak rendesen, végül mondtam örültem magamnak be tudtam hozni őket és befejeztem az ezzel voló szórakozást.Főleg a 2 hetes hazai vámprocedúra bosszantott fel nagyon, kérdeztem a végén esetleg születési anyagkönyvi kivonatot mellékeljek-e még, vagy a házam tervrajzát.
Köszönöm, hogy ilyen alaposan kifejtetted a "fake" kábelek mivoltát :)
Egyébként egyre nagyobb bajban van a jóhiszemű vásárló mert lépten nyomon hamisítványokba botlik.
Hát igen, nem minden arany ami fénylik. Főleg nem töredék áron. Aki ebben bízik az ne is lepődjön meg, hogy átverés áldozata lesz. Ezért érdemes hivatalos hazai forgalmazóktól vásárolni. Ja, az meg drága! :rolleyes:

nempisti
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 42

Hozzászólás Szerző: nempisti »

wittao írta:
2020.08.16., vas. 12:42
istvan01 írta:
2020.08.16., vas. 12:36
Én abban sem vagyok biztos, hogy Alin egyáltalán előfordul nem fake, hanem eredeti kábel?
Nem teljesen világos István :) "nem vagy biztos" , "nem fake" , "hanem eredeti"
Tehát akkor szerinted ez lehet igazi Furukawa?
Én egy japán ismerősön keresztül rendeltem Japánból, jól megküzdöttem míg a végén sikerült behozni, eredeti Oyaide-vel együtt. Ő is mondta, a shopokat lehetőleg kerüljem, mert ráálltak erre a dologra páran. Ugyanezt olvastam mostanában kazettákkal is, baromira megéri újra zsugorozni egy-két jobb Sony, TDK, MAxell kazettát és újként eladni 10x áron...
Annyira bonyolult volt a dolog, utána a vámon is szivattak rendesen, végül mondtam örültem magamnak be tudtam hozni őket és befejeztem az ezzel voló szórakozást.Főleg a 2 hetes hazai vámprocedúra bosszantott fel nagyon, kérdeztem a végén esetleg születési anyagkönyvi kivonatot mellékeljek-e még, vagy a házam tervrajzát.
Köszönöm, hogy ilyen alaposan kifejtetted a "fake" kábelek mivoltát :)
Egyébként egyre nagyobb bajban van a jóhiszemű vásárló mert lépten nyomon hamisítványokba botlik.

hifitibi
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 94

Hozzászólás Szerző: hifitibi »

istvan01 írta:
2020.08.16., vas. 07:15
hifitibi írta:
2020.08.15., szomb. 22:23

A lábazat hőszigetelését teszem most fel, ami 8 cm vastag lesz. A fal szigetelése és lábazat hőszigetelés között megy az ösvény másfél métert. Van benne két 90 fokos kanyar. A doboz jó ötlet, de ha már most szét kell szednem a kábelezést a csövezés és doboz miatt, akkor már az újat húzom be. Másik kábelt nem tudok meghallgatni a jelenlegi helyett, mert a fal egyik oldalán van a villanyóra, utazik a drót a falon kívül két métert, falon át egy lukon be a hifihez. Másikat csak úgy tudok próbálni, ha e helyett behúzom. Az ablakon keresztüli kerülőút sokkal hosszabb.

Kábelt tudsz ajánlani?
Csak ámulok és bámulok :ohnoohnoohno:
Külső falon nem szokás lakás belső villamos vezetékezést vinni.
A külső falon ha van valami villamos szerelvény, /földkábel felszálló ága és földelés mérő-leválasztó kivételével/ akkor az talajtól legalább 1,2-1.5m az ajánlott magasság.
Lábazat-falszigetelés hatás ennél alacsonyabb, ráadásul örökre elrejtve, vagy ronda szigetelés vagdalással ha mégis hozzá kell nyúlni.
Ablakon keresztüli vezetni, még ha tokozat széle is, a gondolat is borzalmas??
Jobb lenne ha szakemberrel csináltatnád, de tényleg.
Ha ennyire bizonytalan vagy a kábelben, akkor legyen 3x4 tömör villanydrót, és legyen olyan, hogy később kevés munkával majd behúzol neked jobban tetszőt.
Teljes mértékben bizonyos vagyok abban, hogy hogyan fogom vezetni az ösvényt. A lábazati hőszigetelés alatt fogom vezetni csövezve. Így terveztem.
Általad a kanyarba ajánlott két doboz megoldás bár randa, de a ház háta mögött kit érdekel, és a 2x100 cm2 nem nagy szigetelési veszteség. Ezzel ha szükséges, nem annyira engedékeny kábelt is be tudok húzni a jövőben, ha cserélni akarom. Ezt a javaslatodat megfogadom, köszönöm.

Az ablakos sztorival félreértettél. Az ablakon keresztüli kábelt próbára írtam, logikusan nyitott, ablakrésen behúzott kábellel.

paramania
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 8

Hozzászólás Szerző: paramania »

Na igen, úgy látom Viktor is jól tudja mi a FAKE.....
;-)
wittao írta:
2020.08.16., vas. 12:33
nempisti írta:
2020.08.16., vas. 12:16
paramania írta:
2020.08.16., vas. 07:51
Józsinak van FURUKAWA, bár ez gyanúsan olcsó.
http://www.hydrasound.hu/betap.php
Ez tömör vagy sodort? Mit jelent, hogy "gyanúsan olcsó"?
https://www.aliexpress.com/item/3263311 ... web201603_

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3493

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

wittao írta:
2020.08.16., vas. 12:33
nempisti írta:
paramania írta:
https://www.aliexpress.com/item/3263311 ... web201603_

paramania
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Az eredeti JAPAN FURUKAWA-k valahol 20k HUF/m körül vannak.

Szerintem kérdezd meg Józsit....
nempisti írta:
paramania írta:

nempisti
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 42

Hozzászólás Szerző: nempisti »

paramania írta:

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1230

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

hifitibi írta:
2020.08.15., szomb. 22:53
supravox írta:
viablue x40 vagy x60
Köszönöm!
Wwplatinumeclipse7 de ha nem kell a rendszerhez a szirupos hatás akkor még ksl spz

paramania
Nincs visszaút
Nincs visszaút

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3493

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

hifitibi írta:
2020.08.15., szomb. 22:23

A lábazat hőszigetelését teszem most fel, ami 8 cm vastag lesz. A fal szigetelése és lábazat hőszigetelés között megy az ösvény másfél métert. Van benne két 90 fokos kanyar. A doboz jó ötlet, de ha már most szét kell szednem a kábelezést a csövezés és doboz miatt, akkor már az újat húzom be. Másik kábelt nem tudok meghallgatni a jelenlegi helyett, mert a fal egyik oldalán van a villanyóra, utazik a drót a falon kívül két métert, falon át egy lukon be a hifihez. Másikat csak úgy tudok próbálni, ha e helyett behúzom. Az ablakon keresztüli kerülőút sokkal hosszabb.

Kábelt tudsz ajánlani?
Csak ámulok és bámulok :ohnoohnoohno:
Külső falon nem szokás lakás belső villamos vezetékezést vinni.
A külső falon ha van valami villamos szerelvény, /földkábel felszálló ága és földelés mérő-leválasztó kivételével/ akkor az talajtól legalább 1,2-1.5m az ajánlott magasság.
Lábazat-falszigetelés hatás ennél alacsonyabb, ráadásul örökre elrejtve, vagy ronda szigetelés vagdalással ha mégis hozzá kell nyúlni.
Ablakon keresztüli vezetni, még ha tokozat széle is, a gondolat is borzalmas??
Jobb lenne ha szakemberrel csináltatnád, de tényleg.
Ha ennyire bizonytalan vagy a kábelben, akkor legyen 3x4 tömör villanydrót, és legyen olyan, hogy később kevés munkával majd behúzol neked jobban tetszőt.

hifitibi
Nincs visszaút
Nincs visszaút

supravox írta:
viablue x40 vagy x60
Köszönöm!

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2546

Hozzászólás Szerző: supravox »

viablue x40 vagy x60
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

hifitibi
Nincs visszaút
Nincs visszaút

istvan01 írta:
2020.08.15., szomb. 21:37
hifitibi írta:
2020.08.15., szomb. 21:20
A házon a jövő hétre tervezett munkáltok előtt még könnyedén ki tudom cserélni az ösvényem kábelét. Most van itt az ideje a cserének.
Méterenként olyan 10-12eFt-ot szánok rá (ha ár-érték arányban kiugróan jó, akkor egy kicsit többet). Én nem járok hifi boltba, nem is nagyon ismerem a forgalmazókat.
Tudnátok javasolni ösvény kábelt? Alapvetően semleges hangú ár-érték arányban jó kábelt keresek.
Abba nem megyek bele, hogy most mi illik a rendszeremhez, mert a rendszerem folyamatos fejlesztés alatt áll, nemsokára végfok csere, stb. következik.
Budapesti üzletek kínálata releváns az időtényező miatt. Elmegyek, megveszem, beépítem.
Köszi
Ez így nem fog működni, vagyis kidobott pénz lesz. Ha ennek így fogsz neki, akkor ez és az ösvényes topic felesleges szájtépés neked, nekünk.
Egyetlen dolog amit érdemes mégis elkövetned az, hogy ha falvésés és nyomvonal koszos munkálatok következnek, a csövezés legyen jó vastag, kevés törés ponttal. Ha mégis van 90fokos sarok hajlat, akkor oda kötődoboz legyen akkor is ha kötés oda nem kerül. A legalább 21mm-es csőben később behúzhatsz könnyebben egy alaposabban kihallgatott kábelt. A 10eFt/m sem garantál semmit.

Kábelt tudsz ajánlani?

hifitibi
Nincs visszaút
Nincs visszaút

gyongyhalas írta:
2020.08.15., szomb. 21:53
hifitibi írta:
2020.08.15., szomb. 21:49
Töki írta:
2020.08.15., szomb. 21:45

Milyen hosszú kellene?
3 méter
Ne már villanyóra alatt alszol? :fekverohog:
Látod, milyen szerencsés vagyok? :D

gyongyhalas
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 326

Hozzászólás Szerző: gyongyhalas »

hifitibi írta:
2020.08.15., szomb. 21:49
Töki írta:
2020.08.15., szomb. 21:45
hifitibi írta:
2020.08.15., szomb. 21:20
A házon a jövő hétre tervezett munkáltok előtt még könnyedén ki tudom cserélni az ösvényem kábelét. Most van itt az ideje a cserének.
Méterenként olyan 10-12eFt-ot szánok rá (ha ár-érték arányban kiugróan jó, akkor egy kicsit többet). Én nem járok hifi boltba, nem is nagyon ismerem a forgalmazókat.
Tudnátok javasolni ösvény kábelt? Alapvetően semleges hangú ár-érték arányban jó kábelt keresek.
Abba nem megyek bele, hogy most mi illik a rendszeremhez, mert a rendszerem folyamatos fejlesztés alatt áll, nemsokára végfok csere, stb. következik.
Budapesti üzletek kínálata releváns az időtényező miatt. Elmegyek, megveszem, beépítem.
Köszi
Milyen hosszú kellene?
3 méter
Ne már villanyóra alatt alszol? :fekverohog:

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”