fülelek írta: ↑2020.08.23., vas. 18:58
Hát ez nem egészen így van...
A vezető anyagminősége többet számít, mint a keresztmetszet növelése. A dugók anyaga és kontaktusa szintén fontos. A vezető szigetelése, geometriai konfigurációja szintén számít. És akkor még nem beszéltünk a különféle rezonanciákról. Fogd meg közepesen hangos zene lejátszásakor az erősítőd kimeneti csatlakozóját, a hangsugárzó rezgéseit vígan átadja a kábel az erősítőnek. Persze az ebből fakadó torzulások elég kis szinten vannak, de időben és spektrálisan nagyon eltérnek az eredeti jeltől, és különféle modulációk is megjelennek.
De ha tetszik minden, akkor ne agyalj, hallgass helyette zenét. Persze ha egyszer elmész máshova, ahol lényegesen jobban/szebben szól, akkor a hifibogár nyert
A leírtakkal tökéletesen tisztában vagyok, attól, hogy nem fejtettem ki ilyen ré(s)zletezően. Nyilván minőségi tiszta rézről beszéltem (de volt már nekem ezüstözöttem is, ugyanígy jártam el). Azért voltam is már pár helyen. Kontakthiba meg egyértelmű, hogy megengedhetetlen, átmeneti szennyeződés sem. Értelmét vesztené az egész, ha lötyög, retkes, kopott.... Preferálom az aranyozott, ródiumos, minőségi dugókat, a szoros illeszkedést, adott esetben a megfelelő keresztmetszetű minőségi forrasztást. És szerintem jó, ha 0.013 ohm/méter ellenállású az eredő vezetőér, mint a 0.2 ohm/m. (Ezeket exhas írtam, nem mértem. 16 négyzetmilliméter négykilences OFC, vagy ezüstözött OFC már nem szűk "keresztmetszet").
Amúgy nem bestélünk egymás ellen meredeken, csak máshogy közelítjük meg.
Én próbálok egy marha vastag, sima falú csövön keresztül tankolni, hogy hatékony és gyors legyek.
Van, aki jobban szeret vékony, girbegurba, látványis kapilláriscsövön keresztül, és közben gyönyörködik a lassú, látványos kanyargó folyásban, ami néhol bekavitál és habosodik is.
Vizuális típus vagyok, így képzelem el néhány esetben a vékony, vegyesfelvágott ezoterikusabb kábelekkel való küzdést.

Klipsch magassugárzó-pár tölcsérekkel, modifikált rezonancia, hibátlan állapotban eladó, egy alig futott r-28f dobozpárból.