Na, azért az igényed sem volt mindennapos.

bevallom, nem értem, miért az enyem beidezesevel irtad a fentit ?gyongyhalas írta: ↑2020.08.12., szer. 13:09Ez a hálózati semmit nem ér kifejezést én mellőzném ..vagy árnyalnám egy kicsit......
Ez a hálózati semmit nem ér kifejezést én mellőzném ..vagy árnyalnám egy kicsit...nem minden rendszernél egyformán okoz egetverő változást...főként jó irányba....rossz irányt keveset hallottam...avl2 írta: ↑2020.08.12., szer. 10:32nalam eleve csak az a forras van az erösitö mellett bedugva, amit hallgatok, a masik - jellemzöen 2 - forras ki van huzvacables írta: ↑2020.08.12., szer. 07:48Nagyon jónak tartom a hálózati tápellátás téma "kibeszélését", mert nagyon fontos valóban. Amit én tapasztaltam annak lényege az, hogy a jó hangzás nem az áramellátás jóságától (vastag vezetők), hanem a zajelnyomásról szól. Ennek egyik legfontosabb része, hogy nem szabad egy elosztóból járatni minden készüléket. Ha valaki vesz egy elosztót és kiveszi pl. a CD vagy hálózati játszó tápkábelét a rendszer közös elosztójából és a másik elosztóval egy másik fali csatlakozóba dugja, nagy valószínűséggel javulni fog a hang. Érdemes kipróbálni!
kiprobaltam korabban is irtad - szamomra logikus is - hatasara a külön konnektort is, öszinten nem hallottam biztosan valtozast (az okát persze nem tudom; pl. A) nincs is, mert nalam akkor (mindkettö fontos !) epp olyan volt objektiven az ellatas, zavarok B) a keszülekeim nem erzekenyek erre, nem mutatnak ra hatast C) a hallasom olyan D)....)
minden tapellatasi gondolkodas logikaja ez, hogy az utolso meterek azert szamitanak, mert ott mas zajok, "kemény" magnak: zavarelnyomas számít; persze eleg messziröl nezve, a tapellatasi ut döntö resze egyforma, csak az utolso 1-2m, mas konnektor eseten X-Y meter a mas
en is igy latom (laikusabbként) és azt is tapasztaltam, amit irtam: nálam nem igazan valtoztatott (bajt nem is érzékelek, tehat nem "bajelharitaskent" probaltam, inkább mert "gerjedek" a nem draga, egyszerüen kiprobalhato praktikákra, tippekre)
nalam eleve csak az a forras van az erösitö mellett bedugva, amit hallgatok, a masik - jellemzöen 2 - forras ki van huzvacables írta: ↑2020.08.12., szer. 07:48Nagyon jónak tartom a hálózati tápellátás téma "kibeszélését", mert nagyon fontos valóban. Amit én tapasztaltam annak lényege az, hogy a jó hangzás nem az áramellátás jóságától (vastag vezetők), hanem a zajelnyomásról szól. Ennek egyik legfontosabb része, hogy nem szabad egy elosztóból járatni minden készüléket. Ha valaki vesz egy elosztót és kiveszi pl. a CD vagy hálózati játszó tápkábelét a rendszer közös elosztójából és a másik elosztóval egy másik fali csatlakozóba dugja, nagy valószínűséggel javulni fog a hang. Érdemes kipróbálni!
en is igy latom (laikusabbként) és azt is tapasztaltam, amit irtam: nálam nem igazan valtoztatott (bajt nem is érzékelek, tehat nem "bajelharitaskent" probaltam, inkább mert "gerjedek" a nem draga, egyszerüen kiprobalhato praktikákra, tippekre)
Értem, köszi!Shimano írta: ↑2020.08.12., szer. 09:22Túl sok ideig használtam én is ehhez hasonlót ösvénynek,és próbára hálózati kábelnek is.Sajnálom az elfecsérelt időt ma már rá.Ösvénynek tömör rezet ajánlok 3×2.5mm-3×6mm-ig.Az elosztó elé meg az ami tetszik,de azt nem fixen bekötve az elosztóba,ha nem inkább egy aljzaton keresztül csatlakoztatva.sutemenyx írta: ↑2020.08.11., kedd 21:58Kihúztam a konnektorbol az ösvényt, és átdugtam abba, ahova egy hettel ezelottig be vol dugva a cucc. A vékony cincegésből húsos hang lett..
Lehet meg kéne nézni azt a konnektort.
Egyébként Shimano kollega nem tudom mire gondolsz, de ha ez a kábel szar, mert állandóan változik, akkor kérlek javasolj másikat, ami jó. Egyébként mennyi ideig tesztelted?
Hidd el hogy nem hátrány az ha több ponton van átmenet,és kötés.
Ami nem jó az elosztódban,az maga a kábelezése,és a kötések.A fele vezetőt kihagytad mert így tudtad csak bekötni,de ennek így nincs értelme,és a maradék kábel rögzítése is előrevetít egy egy későbbi,itt és ott jelentkező kontakthibát is,amit majd úgy érzékelsz hogy változik a hang.
A kácsában kapható pl jó minőségű tömör,és sodrott belső kábel is,én inkább azokból készíteném a belső huzagolását egy elosztónak,elé meg tennék egy olyan hálózati kábelt,amivel jól szól a rendszer.
Túl sok ideig használtam én is ehhez hasonlót ösvénynek,és próbára hálózati kábelnek is.Sajnálom az elfecsérelt időt ma már rá.Ösvénynek tömör rezet ajánlok 3×2.5mm-3×6mm-ig.Az elosztó elé meg az ami tetszik,de azt nem fixen bekötve az elosztóba,ha nem inkább egy aljzaton keresztül csatlakoztatva.sutemenyx írta: ↑2020.08.11., kedd 21:58Kihúztam a konnektorbol az ösvényt, és átdugtam abba, ahova egy hettel ezelottig be vol dugva a cucc. A vékony cincegésből húsos hang lett..
Lehet meg kéne nézni azt a konnektort.
Egyébként Shimano kollega nem tudom mire gondolsz, de ha ez a kábel szar, mert állandóan változik, akkor kérlek javasolj másikat, ami jó. Egyébként mennyi ideig tesztelted?
Általában egy lakáshoz egy fázis és egy nulla vezeték megy be plusz egy földelés, a konnektorok egy pontban találkoznak még ha fizikailag nincsenek egymás mellett akkor is összefutnak a vezetékek és egy pontról vannak táplálva, az elosztó az már más téma ott már vannak veszteségek meg vezeték különbségek.
Szerintem félreértitek a mondanivalóját! Valószínüleg úgy értette hogy ,ahány készülék annyi ösvény külön kismegszakítóval( PL 5 készülék 5 ösvény 5 konnektorral) Nálam is külön ösvény van a tv illetve dvd számára.
itt a megoldás. készülékenként egy-egy 30m-es, így tényleg alig zavarják egymást közös elosztóból. Arra is alkalmas, hogy egyiket a jobboldali, másikat a baloldali szomszédból.mgus írta: ↑2020.08.12., szer. 08:13Miért a másik konnektor máshonnan kapja az áramot? Lehet a szomszédtól?![]()
Talán, ha kipróbálnád, akkor lehet utána a meglepetéstől fetrengni.mgus írta: ↑2020.08.12., szer. 08:13Miért a másik konnektor máshonnan kapja az áramot? Lehet a szomszédtól?![]()
Ráadásul földhurok is könnyebben ki tud alakulni az eszközök között, ha nem egy elosztóból mennek.mgus írta: ↑2020.08.12., szer. 08:13Miért a másik konnektor máshonnan kapja az áramot? Lehet a szomszédtól?![]()
Miért ne lehetne elosztót használni? Ha már ezen múlik hogy hogyan szól egy rendszer az régen rossz!!Csak normális elosztót kell használni) És igen is számít a vezetők vastagsága egy hi-fi rendszer ellátására minimum 2,5 ös vezetéket illik használni(Szerintem a 4 mm es tökéletesen megfelel) Lehet akár 6mm is mindez függ az elektronikák számától,áramfelvétel stb.Lényeg hogy megfelelően méretezett legyen és szakszerűen szerelve,mellesleg nem árt az esetleges kötéseket,csavarokat,kismegszakító csavarok időnként újrahúzni mert bizony ki tudnak lazulni.cables írta: ↑2020.08.12., szer. 07:48Nagyon jónak tartom a hálózati tápellátás téma "kibeszélését", mert nagyon fontos valóban. Amit én tapasztaltam annak lényege az, hogy a jó hangzás nem az áramellátás jóságától (vastag vezetők), hanem a zajelnyomásról szól. Ennek egyik legfontosabb része, hogy nem szabad egy elosztóból járatni minden készüléket. Ha valaki vesz egy elosztót és kiveszi pl. a CD vagy hálózati játszó tápkábelét a rendszer közös elosztójából és a másik elosztóval egy másik fali csatlakozóba dugja, nagy valószínűséggel javulni fog a hang. Érdemes kipróbálni!
Miért a másik konnektor máshonnan kapja az áramot? Lehet a szomszédtól?HoriTon írta: ↑2020.08.12., szer. 08:02Amennyiben lehetséges, használj a kapcsolóüzemű tápegység helyett analóg tápegységet. A kapcsoló ü.tápegységgel rendelkező berendezést, külön konnektorba dugd!
Amennyiben lehetséges, használj a kapcsolóüzemű tápegység helyett analóg tápegységet. A kapcsoló ü.tápegységgel rendelkező berendezést, külön konnektorba dugd!
Ha mesterünk arra büszke, hogy saját elméleti és "jólmeghallgatták" kinyilatkozásai egymással is ellentmondanak, amit itt alkalmanként elé teszünk?? Erre mondja, ettől is egyre több megkeresése van?
Egyszer van egyszer nincs akkor ott valami gebasz van....béres-jános írta: ↑2020.08.11., kedd 19:54Szerintem ott más probléma lehet ebben az esetben! Bejáratás ide bejáratás oda egy kábelnek nem szabad ilyet csinálni hogy egyszer jó, egyszer nem. Vagy ha mégis az egy rossz kábel!
Az talán rendben is lenne, de van az a dolog, hogy a digitalis forraseszközök is jobban szolnak ha rendes tápolást kapnak. Most akkor melyik jobb.. ha lerontom a forraseszközök hangját, de cserébe kevésbé pofáznak bele a tápba.. vagy fordítva?
Az említett problémát orvosolhatod vele. A készülékek kevésbé hatnak egymásra.
Hogy legyen egyel több anyagváltás? Miért jó az?HoriTon írta: ↑2020.08.11., kedd 22:07Szia!sutemenyx írta: ↑2020.08.11., kedd 21:07Mi a gond a kábellal és mi a bekötéssel?Shimano írta: ↑2020.08.11., kedd 20:37
Ez így nem lesz soha jó.Dobd ki azt a pirellit,és tegyél egy jó hálózati drótot abba az elosztóba.A képen látható bekötés módja is úgy rosz ahogy van,így nem lehet egy kábelt bekötni,ne is csodálkozz ha nem jó az a hang.
Sokat dolgoztál vele ez látszik,az elosztó még akár jó is lehet,de az elötte lévő drót nem oda való,így bekötve meg végképp ne használd.
4C2DDD44-8940-42CE-80F2-901F2C29B80A.jpeg
Mit szólnál ahhoz, ha az indulásnál a fázist a nullát és a földet is külön kábelekkel vinnéd mindegyik konnektor aljazatba?
Szia!sutemenyx írta: ↑2020.08.11., kedd 21:07Mi a gond a kábellal és mi a bekötéssel?Shimano írta: ↑2020.08.11., kedd 20:37Ez így nem lesz soha jó.Dobd ki azt a pirellit,és tegyél egy jó hálózati drótot abba az elosztóba.A képen látható bekötés módja is úgy rosz ahogy van,így nem lehet egy kábelt bekötni,ne is csodálkozz ha nem jó az a hang.
Sokat dolgoztál vele ez látszik,az elosztó még akár jó is lehet,de az elötte lévő drót nem oda való,így bekötve meg végképp ne használd.
4C2DDD44-8940-42CE-80F2-901F2C29B80A.jpeg