Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kerékpározás

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9752

Re: Kerékpározás

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

richiesuk írta:
2020.06.18., csüt. 12:04
és a biztosítás? van értelme?
Mármint milyen biztosítás?
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

richiesuk
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 13

Hozzászólás Szerző: richiesuk »

és a biztosítás? van értelme?
Teufel Connector 2 - Dynaudio Music 7

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6554

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

richiesuk írta:
2020.06.18., csüt. 11:39
mindjárt fotózom :)

BikeSafe-et ajánljázok?

esetleg megéri biztosítást is, s milyet?
nem tervezem sehol ott hagyni a bicajt órákig, kis faluban lakom, dehát az ördög nem alszik, sajna elég feltűnő ez a bicaj.

köszönöm! :tutiok:
Nekem soha nem volt ilyen Bikesafe regem (nem is loptak el még bringát tőlem), de ártani nem árthat.
Ha ott is kell hagynod valamennyire, akkor mint ahogy korábban is írtam egy Kryptonite U-lakat sokat segíthet.
Tudom, hogy nem olcsó, de ezt csak flex-el vágják át.
Ez a 29 cm hosszú változat, könnyebben tudod a vázon és a hátsó keréken átfűzve odazárni valami stabil "tereptárgyhoz".
https://ebike.hu/termekek/kiegeszitok/z ... s-u-lakat/

Ha gyorszárasak a kerekek akkor célszerű hozzá venni egy hurkot is, és azt az első keréken átfűzve hozzázárni:
https://ebike.hu/termekek/kiegeszitok/z ... urokkabel/
Lock.jpg
Lock.jpg (615.05 KiB) Megtekintve 1798 alkalommal
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

richiesuk
Nincs visszaút
Nincs visszaút

mindjárt fotózom :)

BikeSafe-et ajánljázok?

esetleg megéri biztosítást is, s milyet?
nem tervezem sehol ott hagyni a bicajt órákig, kis faluban lakom, dehát az ördög nem alszik, sajna elég feltűnő ez a bicaj.

köszönöm! :tutiok:

pärt
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 5260

Hozzászólás Szerző: pärt »

revox írta:
2020.06.17., szer. 23:11
avl2 írta:
2020.06.17., szer. 09:02
richiesuk írta:
2020.06.16., kedd 21:24
...az elsőben van 1-2 cm nyolcas, hatsóban fel cm kb....
??? nem elírás ? nekem ez rengeteg !! magasságirányban ? mert oldalirányban pláne elképzelhetetlen.
Nyolcast nem nehéz ennyit összeszedni, persze ha hajlott nem OK,de egy két k7llőt eltekernek,egyből rúg pár centit. Tojásba már a vicc katefóriamlenne 2 centi :D
Egy monster bike vázában elfér ennyi kóválygás, de egy normálban? Na jó, elfér, de hogy került oda? gondolkodik.gif Talán gyerekkoromban a szovjet Szputnyik csodabringák kerekében láttam ilyesmit, de azok szupertitkos aluötvözetből készültek. :D
Nagy kérdés, hogy a gyári csomagban hogyan tekeredhetett el ennyire. A jobbik eset, hogy a gyárban elfelejtettek minden küllőt meghúzni, a rosszabbik, hogy a felni a centírozás után tényleg csak élőhalott, és csak várja, mikor ránthat magával a sírba néhány túltépett küllőt. Ezt csak mérés mondaná meg.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6554

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

richiesuk írta:
2020.06.18., csüt. 09:15
Igen, kész az aluparipa :)

Meg is dicsérték többen míg kihoztam a boltból. 31_1_21.gif

Nulla nyolcas van benne most, ügyesek voltak. S hogy meddig birja? Meglátjuk.
Markolat meg pedalok nem valami minőségűek, de majd idővel cserélem

Klassz, azért egy-két fotót dobhatnál... :party:
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

richiesuk
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Igen, kész az aluparipa :)

Meg is dicsérték többen míg kihoztam a boltból. 31_1_21.gif

Nulla nyolcas van benne most, ügyesek voltak. S hogy meddig birja? Meglátjuk.
Markolat meg pedalok nem valami minőségűek, de majd idővel cserélem

AAttila írta:
2020.06.17., szer. 21:54
richiesuk írta:
2020.06.17., szer. 21:42
Igen, oldalirányú volt. Nagy nehezen kicentriroztak, majdnem nem sikerült.

Na de akkor kész a vas?(akarom mondani karbon v. alu) Tudod használni? :rolleyes:

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7982

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

revox írta:
2020.06.17., szer. 23:29
lacee írta:
2020.06.17., szer. 10:37
Look Keo pedálokat lehet-érdemes csapágyat cserélni ha kopott? ( Drágább típus)
Ha lehet,miért ne. De lehet elég kitakarítani. Ha iparis,azokat is lehet. Aztán jó vastag zsírral még életképes lesz :)
Revi, nem ezt vártam Tőled! :P
Az a csapágy , ami kopottság jeleit mutatja bármilyen módon, annak annyi. A vastag zsír itt semmit nem ér, hisz ezek a csapágyak komoly radiális terhelés alatt vannak, a fém hiányt nem lehet semmilyen zsírral pótolni.
Megelőző karbantartásnak kiváló a csapágy kimosása és megfelelő zsírral való megtöltése, illetve azon pontokon is a pedált, ahol víz juthat be. Egy már berágott csapágy kuka. Duplán tömítettet kell venni a boltban, valami normális gyártótól, és már újonnan is érdemes lehet kimosni belőle a kevéske gyári szar zsírt és megtölteni finoman jó zsírral.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

AAttila
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3634

Hozzászólás Szerző: AAttila »

revox írta:
2020.06.17., szer. 23:26

a birkák verik rommá, amikor kirándulni mennek a boltba. Néha leverném egy hokibottal az ott száguldozó idiótákat,ahogy baxxák tönkre a kitett bringákat. Persze venni lófaxt nem vesznek.
Ilyenre gondoltál?
https://pin.it/2X8BvST

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4567
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

lacee írta:
2020.06.17., szer. 10:37
Ha lehet,miért ne. De lehet elég kitakarítani. Ha iparis,azokat is lehet. Aztán jó vastag zsírral még életképes lesz :)
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

richiesuk írta:
avl2 írta:
richiesuk írta:

??? nem elírás ? nekem ez rengeteg !! magasságirányban ? mert oldalirányban pláne elképzelhetetlen.
Lehet,ha bemérnénk egyből élhetnél a garanciával. Amit alig lehet egyenesberakni,ott lehet a felni vérzik(hajlott). Kihúzni, ki lehet,de érdekes feszültségi ábrát mutatna. Mikor decathlonban vettem triban 300-at, ott volt az, hogy 5 ből alig találtunk egy bringát,aminek a kedves vevők még nem hajtogatták el a felnijét. Sok szerviz meg addig terjed,ha ki van húzva egyenesbe, jó az. Pedig nem... Decathkonban pl rendszeresen látjuk,hogy átadás előtt centríroznak folyton. Most, vagy nem állítják be a gyárba(kétlem), vagy a birkák verik rommá, amikor kirándulni mennek a boltba. Néha leverném egy hokibottal az ott száguldozó idiótákat,ahogy baxxák tönkre a kitett bringákat. Persze venni lófaxt nem vesznek.
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

avl2 írta:
richiesuk írta:
Nyolcast nem nehéz ennyit összeszedni, persze ha hajlott nem OK,de egy két k7llőt eltekernek,egyből rúg pár centit. Tojásba már a vicc katefóriamlenne 2 centi :D
halfnote.hu

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

richiesuk írta:

Na de akkor kész a vas?(akarom mondani karbon v. alu) Tudod használni? :rolleyes:

richiesuk
Nincs visszaút
Nincs visszaút

avl2 írta:
richiesuk írta:

lacee
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1168

Hozzászólás Szerző: lacee »

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Hozzászólás Szerző: avl2 »

richiesuk írta:

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

Nah srácok,
Elvileg augusztus 1. Strade B. Indul a WT sorozat.
Előzzük meg őket, július 25. szombat menjünk egy Tiszató kört!

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

avl2 írta:
2020.06.16., kedd 09:16

a kopó cuccokról jutott eszembe: mennyi idö/km-enkent esetleg nem is kopasert, hanem egyebert (beleagyazodas kiszedesek miatt felület; vagy csak "smirglizes" ilyenre ? ) szoktatok fekbetetet cserelni ? nagyon tulnyomoan / szinte kizarloag szep idöben hasznalt orszaguti
Ha elkopik,akkor csrélm,de alföldön ez lassabb :D le szoktam mosni,felni,betétet, ne a por köszörűlje. Kiszáradás miatt még nem volt fékproblémám
halfnote.hu

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

richiesuk írta:
Sziasztok , megjött a bicaj.

elviszem szakszervibe itt helybe, s 4500ert beüzemelik (s lesz gari is, mégha sokat s ér).

(+ Kis kedvezményt kapok a köv rendelésemből)
Ez már akkor a célegyenes :smile32: Aztán ne felejtsd el a képeket sem :smile53: :smile32:
És sok hátszelet hozzá ;peace;

richiesuk
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sziasztok , megjött a bicaj.

Összeszereltem, de az elsőben van 1-2 cm nyolcas, hatsóban fel cm kb.

Első fék is nyikorog folyamatosan, pedig próbáltam befogni középre, sokszor, nem sikerült.

Eladót felhívtam, azt mondta ha akarom akkor visszaküldhetem s megcsinalja.

Inkabb úgy döntöttem, hogy elviszem szakszervibe itt helybe, s 4500ert beüzemelik (s lesz gari is, mégha sokat s ér).

(+ Kis kedvezményt kapok a köv rendelésemből)

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Hozzászólás Szerző: avl2 »

richiesuk írta:
2020.06.15., hétf. 21:14
...gyári csomagba jöjjön, meet az biztosabb mintha ők ujra csomagolják, de segít az összeszerelésben a telon, ha kell.
(Ez mennyire nehéz lesz? ...
revox írta:
2020.06.15., hétf. 23:43
AAttila írta:
2020.06.15., hétf. 21:51
Igaz, ha belegondolok abba, hogy a kormányt elforgatják 90 fokkal, hogy keskenyebb legyen a doboz, akkor a váltást és fékeket biztosan állítani kell, hiszen a bowdenek nem lehetnek bekötve gondolkodik.gif
Bevan ott minden. Kormányt kel kifordítani,nyerget kihúzni,pedált betekerni. Kb ennyi. ...
en 2008-ban vettem igy küldve orszagutit, kb. annyit kellett csinalnom, mint revi irta, azota csak kopo cuccot kellett cserelnem, semmi gond (persze az elöfordulhat, hogy cegenkent kicsit mas a csomagolas, elrakas modja, de nem gondolom, hogy gond/ nehez lenne menetkészre tenni)

sok sikert !

a kopó cuccokról jutott eszembe: mennyi idö/km-enkent esetleg nem is kopasert, hanem egyebert (beleagyazodas kiszedesek miatt felület; vagy csak "smirglizes" ilyenre ? ) szoktatok fekbetetet cserelni ? nagyon tulnyomoan / szinte kizarloag szep idöben hasznalt orszaguti

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

revox írta:
2020.06.15., hétf. 23:43
ennyire power a csaj, de önköltséges fejlesztés volt :) Telenyomtuk XT-vel,az már nem esett le.
31_1_21.gif

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

AAttila írta:
2020.06.15., hétf. 21:51
Igaz, ha belegondolok abba, hogy a kormányt elforgatják 90 fokkal, hogy keskenyebb legyen a doboz, akkor a váltást és fékeket biztosan állítani kell, hiszen a bowdenek nem lehetnek bekötve gondolkodik.gif
Bevan ott minden. Kormányt kel kifordítani,nyerget kihúzni,pedált betekerni. Kb ennyi. De igen, a hazai hülye szabályozás az,hogy szakszerviz helyezze üzembe. Ennek költségét a boltok "átvállalják", jobb esetben. Egy hónapos szerviz is ingyenes szok lenni. Netes vásárlás esetén, elvileg a helyi szaki ha beüzemeli, akkor él a gari, gyakorlatilag, ha nem törik ketté a váz, bizonyíthatóan álló helyben, sokat nem kell várni a garanciától :D szinte minden alkatrész a mozgó/kopó kategóriába esik. Asszony 1 hónap alatt a montiján gallyratette a hátsó váltót,pedált,láncot. Ami eszembejut... Letojták, ajánlottak jobbakat,ha ennyire power a csaj, de önköltséges fejlesztés volt :) Telenyomtuk XT-vel,az már nem esett le.
halfnote.hu

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

Én még nem kaptam csomagban új bringát, nem tudom mennyire van összerakva. Lehet csak a kormány van elfordítva rajta, hogy keskenyebb legyen a doboz. Azt nem gondolnám, hogy neked kellene a középcsapitól kezdve a váltókon keresztül a bowdenezésig megcsinálni mindent. Főleg, hogy némely dologhoz spec szerszám kell, amihez telón keresztül hiába is segítene az ember.
Azt nem tudod megoldani, hogy összerakják és te autóval hazaviszed? Pláne a gari miatt gondolkodik.gif

Válasz küldése

Vissza: “Autó Sport és szórakozás”