Szerintem árkategóriájában kiváló vétel.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
-
MrCollector
- Beköltözött

- Értékelés: 532

Nekem pl csak ilyen van már, bár ez semmit nem jelent.
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 7823
Re: Kábelezzünk
Rudi bácsi már leírta 1×.
Nekem pl csak ilyen van már, bár ez semmit nem jelent.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
-
MrCollector
- Beköltözött

Hát a Viablue-nál így van. Egy normális szerelhető csatlakozó más neves gyártóknál is 15-20000 Ft/db-nál kezdődik. És ez a csatlakozó nagyon minőségi. Ha valaki ezt nem igényli sokkal olcsóbban ki tud jönni. Tehát a lehetőség adott, aki akarja ki tudja használni. De a hang nem lesz olyan az biztos. Viszont így is jobb lesz, mint sok drágább kábelnél. Igazából én ennyiért még nem találtam jobbat ezért is kezdtem foglalkozni velük.avl2 írta: ↑2020.03.23., hétf. 13:11ezen nekem is megakadt a szemem.
nyilvan nem Shimano-nak a kerdes (bar amennyi drotot probaltal mostansag, lehet de :-)))
sejtem, hogy baromi nagy szórás lehet, de mégis: ha "egyenszilárdságú" (nagyjabol hasonlo minöseg, szint) a drot es a csatlakozok, akkor hogyan alakulnak az árak ?
pl.
IC 1m sztereo drot 100% ahhoz + 4 RCA csati ..% + szerelesi dij ...% = .... %
tap 1m drot 100% ahhoz + 2 csatlakozo ..% + szerelesi dij ...% = .... %
megneztem peldanak: https://viablue.de/de/kabel_x25_geraete ... eraete.php
1m drot = 20 € https://viablue.de/de/menu_kabel_meterw ... #Netzkabel
csatlakozok: 2x70€ = 140 € https://viablue.de/de/stecker_t6s_power ... tecker.php
2 x Ferritfilter 14: 2x10€ = 20€
ha mas nincs benne: 180€ (van a "cobra" talan 1-2 € métere)
szerelt komplett: 294 € https://viablue.de/de/kabel_x25_geraete ... eraete.php
ezen peldabol: 1m drot = 100%, 2 csati = 700% (!!) +2 "ferritfilter = 100% => cuccár 900%, komplett szerelt 1470 %
(teljesen laikus vagyok, igy ertekelendö :-) én megdöbbenek az árarányokon.
vajon hazai "kábelkészítök" is ilyennek latjak ? (maskepp: a komplett cucc kb. fele ára a csatlakozók ára - 1m-es esetben, pontosabban: 1m-esnel 48%, 2m-esnél is 43% a csatik ára)
Ha kérdésed van: 20/3383456
Nekem azért fura ez,mert régebben nem az volt hogy a csati mindenekfelett,mert pl a siltech,vdh,vagy sorolhatnám még a gyártókat,nem tettek a kábeleknél jóval drágább csatikat gyárilag.Most meg az a trend,hogy drága csati viszonylag olcsó drótra is.Biztosan van ennek oka,és lehet valaki szépen le is vezeti majd ezt itt.
Na azt "edd" meg Te,nekem nem kéne a fél óra alatt összerakott két db kábeled.
Persze a tizedik után már rutinosabban megy,de elsőre tuti nem.Itt pl először megy rá a harisnya,aztán erre a zsugorcső,majd a ferritek.Ezután jönnek a blankolások,az árnyékolás zsügorcsövezése,plusz még egy zsugorcső,és ezután a csatik bekötése.Ez nincs meg gyorsan,max ha már tényleg becsukott szemmel is tudja valaki.
De mindegy is,szerintem ezen ne lovagoljunk.
ezen nekem is megakadt a szemem.
nyilvan nem Shimano-nak a kerdes (bar amennyi drotot probaltal mostansag, lehet de :-)))
sejtem, hogy baromi nagy szórás lehet, de mégis: ha "egyenszilárdságú" (nagyjabol hasonlo minöseg, szint) a drot es a csatlakozok, akkor hogyan alakulnak az árak ?
pl.
IC 1m sztereo drot 100% ahhoz + 4 RCA csati ..% + szerelesi dij ...% = .... %
tap 1m drot 100% ahhoz + 2 csatlakozo ..% + szerelesi dij ...% = .... %
megneztem peldanak: https://viablue.de/de/kabel_x25_geraete ... eraete.php
1m drot = 20 € https://viablue.de/de/menu_kabel_meterw ... #Netzkabel
csatlakozok: 2x70€ = 140 € https://viablue.de/de/stecker_t6s_power ... tecker.php
2 x Ferritfilter 14: 2x10€ = 20€
ha mas nincs benne: 180€ (van a "cobra" talan 1-2 € métere)
szerelt komplett: 294 € https://viablue.de/de/kabel_x25_geraete ... eraete.php
ezen peldabol: 1m drot = 100%, 2 csati = 700% (!!) +2 "ferritfilter = 100% => cuccár 900%, komplett szerelt 1470 %
(teljesen laikus vagyok, igy ertekelendö :-) én megdöbbenek az árarányokon.
vajon hazai "kábelkészítök" is ilyennek latjak ? (maskepp: a komplett cucc kb. fele ára a csatlakozók ára - 1m-es esetben, pontosabban: 1m-esnel 48%, 2m-esnél is 43% a csatik ára)
1-2H egy tápkábel szerelés?? Max fél óra és 2-őt megcsinálokMrCollector írta: ↑2020.03.23., hétf. 11:59Bocsánat, én a DIY-t úgy értettem, hogy nem a gyári specifikációk alapján illetve összetevőkből, hanem pl. más csatlakozóval, ferrit nélkül stb.Shimano írta: ↑2020.03.23., hétf. 11:43Ha a diy-t úgy értjük hogy a gyári szereléssel megegyezően,akkor nem lehet különbség max az árban,ami így kb 30000ft-al olcsóbb.MrCollector írta: ↑2020.03.21., szomb. 19:20
Amit én hallottam DIY szerelést még mindegyik rosszabb volt, mint a gyári formáció. De még így is lényegesen jobb, több drágább gyári kábelnél is.
Nekem egyébként fura az hogy egy bő 7000ft/m árú kábel miért lesz bő 100000ft ha az gyárilag szerelt,de ez legyen az én bajom.![]()
Ezt a kábelt egyépként ki fogom próbálni ha addig nem megyek csődbe még ez a sz@rságos járvány tart.Most ott tartok hogy 0 bevétel,a kiadás meg ugyanúgy jön járulékok,bérleti díjak,stb formályában mint eddig,de ez megint csak az én bajom,és remélem kevesen vannak hasolnó cipőben.
Bocs az OFF részért.
Igen az alkotóelemek külön megvéve kb. 68-70000 Ft. Viszont, ha tökéletesen ragaszkodok a gyárival megegyező szereléshez az eléggé macerás és időigényes relatív (kb. 1-2 óra is lehet német munkabérrel számolva) plusz csomagolás. Illetve ha esetleg hibázol akkor nyilvánvalóan nincs garancia. Ezt kell mérlegelni.
-
MrCollector
- Beköltözött

Bocsánat, én a DIY-t úgy értettem, hogy nem a gyári specifikációk alapján illetve összetevőkből, hanem pl. más csatlakozóval, ferrit nélkül stb.Shimano írta: ↑2020.03.23., hétf. 11:43Ha a diy-t úgy értjük hogy a gyári szereléssel megegyezően,akkor nem lehet különbség max az árban,ami így kb 30000ft-al olcsóbb.MrCollector írta: ↑2020.03.21., szomb. 19:20
Amit én hallottam DIY szerelést még mindegyik rosszabb volt, mint a gyári formáció. De még így is lényegesen jobb, több drágább gyári kábelnél is.
Nekem egyébként fura az hogy egy bő 7000ft/m árú kábel miért lesz bő 100000ft ha az gyárilag szerelt,de ez legyen az én bajom.![]()
Ezt a kábelt egyépként ki fogom próbálni ha addig nem megyek csődbe még ez a sz@rságos járvány tart.Most ott tartok hogy 0 bevétel,a kiadás meg ugyanúgy jön járulékok,bérleti díjak,stb formályában mint eddig,de ez megint csak az én bajom,és remélem kevesen vannak hasolnó cipőben.
Bocs az OFF részért.
Igen az alkotóelemek külön megvéve kb. 68-70000 Ft. Viszont, ha tökéletesen ragaszkodok a gyárival megegyező szereléshez az eléggé macerás és időigényes relatív (kb. 1-2 óra is lehet német munkabérrel számolva) plusz csomagolás. Illetve ha esetleg hibázol akkor nyilvánvalóan nincs garancia. Ezt kell mérlegelni.
Ha a diy-t úgy értjük hogy a gyári szereléssel megegyezően,akkor nem lehet különbség max az árban,ami így kb 30000ft-al olcsóbb.MrCollector írta: ↑2020.03.21., szomb. 19:20
Nekem egyébként fura az hogy egy bő 7000ft/m árú kábel miért lesz bő 100000ft ha az gyárilag szerelt,de ez legyen az én bajom.
Bocs az OFF részért.
-
MrCollector
- Beköltözött

Amit én hallottam DIY szerelést még mindegyik rosszabb volt, mint a gyári formáció. De még így is lényegesen jobb, több drágább gyári kábelnél is.Shimano írta: ↑2020.03.21., szomb. 19:04Láttam hogy a szerelés drágítja meg ennyire,és maga a kábel métere nem annyira vészes,és a három féle keresztmetszet között sincs drasztikus árkülönbség.Ha valaki diy módra maga szeretné összerakni,még arra is adnak lehetőséget.Így olcsóbb,ha meg csak pl egy furutech garnitúrát teszünk rá,akkor még olcsóbb.Kérdés persze hogy mennyit veszíthetünk ha nem a gyári változatot faragjuk össze.Lehet semmit,lehet sokat,de ezt csak az tudja megítélni aki próbálta,de az nem én vagyok.MrCollector írta: ↑2020.03.21., szomb. 18:30Igen, ez így van. De a Viablue méterre is kapható és így akár olcsóbban is hozzá tudsz jutni egy kiváló kábelhez.![]()
Nekem szinpatikus az hogy a diy lehetőség is elérhető,tehát minden megvásárolható hozzá.
Láttam hogy a szerelés drágítja meg ennyire,és maga a kábel métere nem annyira vészes,és a három féle keresztmetszet között sincs drasztikus árkülönbség.Ha valaki diy módra maga szeretné összerakni,még arra is adnak lehetőséget.Így olcsóbb,ha meg csak pl egy furutech garnitúrát teszünk rá,akkor még olcsóbb.Kérdés persze hogy mennyit veszíthetünk ha nem a gyári változatot faragjuk össze.Lehet semmit,lehet sokat,de ezt csak az tudja megítélni aki próbálta,de az nem én vagyok.MrCollector írta: ↑2020.03.21., szomb. 18:30Igen, ez így van. De a Viablue méterre is kapható és így akár olcsóbban is hozzá tudsz jutni egy kiváló kábelhez.
Nekem szinpatikus az hogy a diy lehetőség is elérhető,tehát minden megvásárolható hozzá.
- Béla91
- Nincs visszaút

- Értékelés: 16
Ez rendbe is van. Senki nem állította hasonló árkategória.
Egyébként lehet venni szereletlenül úgy jóval olcsóbb.
Teljesen oké és részemről bátran ajánlót az Oehlbach C13 tápkábele árazásához képest
Egyébként lehet venni szereletlenül úgy jóval olcsóbb.
Teljesen oké és részemről bátran ajánlót az Oehlbach C13 tápkábele árazásához képest
A szerencse nem véletlen. /Batman c. film/
-
MrCollector
- Beköltözött

Igen, ez így van. De a Viablue méterre is kapható és így akár olcsóbban is hozzá tudsz jutni egy kiváló kábelhez.
Csak jelzem hogy itt most egy 15€ vs 300€-ba kerülő két kábel közti különbségről beszéltek.Nem gond ez persze,csak említsük meg.
- Béla91
- Nincs visszaút

Igen, osztom a véleményed
Van több viablue cuccom. Valóban más karakterek.
Van több viablue cuccom. Valóban más karakterek.
-
MrCollector
- Beköltözött

Az egyik kezdeti lépésem anno az Oelbach alap tápkábel volt (talán még van belőle 1-2 bontatlan darab is). Semmi különös, de azért jobb mint a sima számítógépkábel. Mondjuk 1-2 nevesebb gyártó "olcsóbb" tápkábelével azért felveheti a versenyt.Béla91 írta: ↑2020.03.21., szomb. 16:30Sziasztok! Úgy éreztem hozzá kell hogy szóljak a témához hiszen van tapasztalatom az említett Oelhback és Viablue kábellel is. Oelbach mondhatni zselé szerűen kitölti a teret van benne kiemelés és jó teltebb mélyhang is. Több zenei érzelem is jön rajta.
Míg a Viablue inkább referencia, színezésmentes, könnyed levegős hangtere van. Mélyharangjai nagyon feszesek több részletet bemutat. Ez az én saját egyéni véleményem. Árazásba azért nem egykategóriai. Aztán döntse el kinek mély hang jön be.
Saját tapasztalatból mondom régi vályog falas házban élek. Konnektor és az óráig vezetékezést kell rendbe tenni kokányolásokat megszüntetni. Ha szárul jön be a menkű több száz ezer forintos kábelnél se lesz különbség. És a bejövő hálózat se mindig egyforma.
A Viablue egy teljesen más dimenzió. Nem jó dolog mikor valaki a "saját lovát" dicséri, de ez az igazság. A három fajta keresztmetszet három eltérő karakterrel rendelkezik. A jellemzéssel nagyjából egyet értek, de abszolút nem könnyed a hangja, hanem dinamikus hatalmas térrel és széles hangszínpaddal. Persze a végeredmény attól is függ, hogy gyári kivitelről vagy esetleg DIY verzióról beszélünk-e.
- Béla91
- Nincs visszaút

Sziasztok! Úgy éreztem hozzá kell hogy szóljak a témához hiszen van tapasztalatom az említett Oelhback és Viablue kábellel is. Oelbach mondhatni zselé szerűen kitölti a teret van benne kiemelés és jó teltebb mélyhang is. Több zenei érzelem is jön rajta.
Míg a Viablue inkább referencia, színezésmentes, könnyed levegős hangtere van. Mélyharangjai nagyon feszesek több részletet bemutat. Ez az én saját egyéni véleményem. Árazásba azért nem egykategóriai. Aztán döntse el kinek mély hang jön be.
Saját tapasztalatból mondom régi vályog falas házban élek. Konnektor és az óráig vezetékezést kell rendbe tenni kokányolásokat megszüntetni. Ha szárul jön be a menkű több száz ezer forintos kábelnél se lesz különbség. És a bejövő hálózat se mindig egyforma.
Ismerem a jelenséget,de ez nem az.Az isotek drótot is ismerem,próbáltam azt is már,mint ahogyan sok mást is,és mindegyik jó is volt meg nem is,de ezt csak jónak érzem.Ami bejön vele,az a zene játékosságának a fokozott jelenléte,és ezt az olcsó szegmensben nem sok drót tudja.
Persze értem én hogy mire gondolsz,de én meg pont azt nem szeretem ha egy drót mutatni akar valamit,és inkább legyen semmilyen de élvezetes,mint egy finomkodó mint az említett isotek,vagy akar egy szikárabb de íztelen mint pl egy aq.
Ezen az áron,ez a drót jóval többet nyújt mint amit várnánk tőle,csak ezért ajánlom.Persze mindennél van jobb.
Ezt hívják Placebónak, rábeszéled magad, hogy jó.Nálam pont olyan semmilyen volt ez a drót mint a többi olcsó diy vezeték, szerintem ahol tényleg történik valami az az IsoTek Premier szint.
Már egy hete otthon vagyok,és azon kívül hogy kiegyenesítve minden fűszálat már a kerben,mást sem nagyon csinálok csak zenét hallgatok,és eközben egyre határozottabban érzem azt is,hogy biza ez a drót tud valamit olyat,ami ténylegesen és minden részében is élvezhetőbb irányba viszi a hangzást.Shimano írta: ↑2020.03.20., pén. 13:13Ha meglepő,ha mulatságos,de jó ez a drót.Kiegyenlített és síma,tehát semmi az olcsóbb drótokra jellemző kiemelés és durvulás,szóval jó hallgatni.Még egyszer sem akartam kivágni,és ez jelent valamit.
![]()
Próbáljátok ki ha olcsó tápdrótot kerestek.Az ára vicces,fehér színben egy két helyen még inkább,(akció)és a kinézete sem egy na ez biztos tud is valami érzést sugall,de 3-4 nap "lappangási" idő után,(kínomban a morbid humor
Nekem tetszik.Ritkán mondok ilyet egy tápdrótról,de ez ajánlott plecsnit érdemel.
Ha meglepő,ha mulatságos,de jó ez a drót.
Próba időszak indul.Elsőre teljes hign end érzés,igazolva is a dobozán lévő hign end society feliratot,és ha ez még járódik is kissé,hát nem is tudom,
-
MrCollector
- Beköltözött

Viablue X-25
És mi lenne az?
A fentit csak azért mutattam,mert az okos google feldobta nekem itt a reklámok közt,én meg buta fejjel rákattintottam,pedig elötte nem is kerestem hálódrótokat.Lehet tudja hogy ez kéne nekünk.
-
MrCollector
- Beköltözött

Ettől olcsóbban van garantáltan jó kábel.Shimano írta: ↑2020.03.08., vas. 10:29Ezeket még nem láttam a diy piacon,de előbb utóbb biztosan lesz.![]()
3×1.5,és 3×2.5mm2 méret.Guszta,és van belőle ösvénynek való tömör verzió is.
Próbálta már valaki esetleg?
inakustik-referenz-ac-2502f-3x25-mm2-halozati-tapkabel-10m-00762512-530566.jpg[attachment=1]inakustik-referenz-ac-2502f-3x25-mm2-halozati-tapkabel-10m-00762512-530566.jpg