Nincs gond ,nem hiszel a kábelekben...okéDirtyMashine írta: ↑2020.03.03., kedd 14:4120év hifi tapasztalat hogy a tápkábel és a digitális kábel mizéria nem más mint placebó hatás.migabi24 írta: ↑2020.03.03., kedd 14:36Nagyon az elején vagy még, sok meglepetés vár még rád.DirtyMashine írta: ↑2020.03.03., kedd 14:20
Az teljességgel lehetetlen, de ezen nem veszünk össze. Nagy úr a palcebó hatás.
Ebben a topikban nem placebó van meg hit, hanem kábelek és ezek hatása a hangra. Az sem érdekes, hogy "akkor inkább az erre fordított pénzből vegyél jobb erősítőt" stb.DirtyMashine írta: ↑2020.03.03., kedd 14:4120év hifi tapasztalat hogy a tápkábel és a digitális kábel mizéria nem más mint placebó hatás.migabi24 írta: ↑2020.03.03., kedd 14:36Nagyon az elején vagy még, sok meglepetés vár még rád.DirtyMashine írta: ↑2020.03.03., kedd 14:20
20 évvel nem az elején van, de valahogy megrekedt.hifitibi írta: ↑2020.03.03., kedd 17:58Nagyon az elején vagy még....DirtyMashine írta: ↑2020.03.03., kedd 14:58Nincs ezzel semmi gond, az isotek cégnek is meg kell élnie valamiből/valakiből. Megjegyzem hogy a videoton erősítők kora 40 éve volt és nem 20. Egyéb iránt ha a transzformátorig elhúznád azt az isotek kábelt lehet még értelme is lenne, de annak még mindig semmi hatása nem lehet egy erősítőre, hogy az utolsó 1 méteren min megy át az áram.![]()
Nem sörözök. De bármikor szívesen kipróbálhatjuk. Persze nem Videoton rendszeren...DirtyMashine írta: ↑2020.03.03., kedd 19:57ha vakteszten megcsinálod nekem és megmondod mely kábel van bekötve akkor meghívlak egy sörreMrCollector írta: ↑2020.03.03., kedd 19:11Pont ide passzol egy múltkori kísérletünk. Két Viablue X-40-es tápkábelt hasonlítottunk össze. Az egyiket teljesen gyárira szereltem (ferrit, harisnya, gyári csatlakozók) a másikra kizárólag két nem gyári dugó lett felrakva. A "gyári" sokkal jobban szólt. Kipróbáltam olyat is ahol csak a csatlakozók tértek el, ott is a "gyári" nyert simán, de jobb volt, mint a teljesen pőre.![]()
ha vakteszten megcsinálod nekem és megmondod mely kábel van bekötve akkor meghívlak egy sörreMrCollector írta: ↑2020.03.03., kedd 19:11Pont ide passzol egy múltkori kísérletünk. Két Viablue X-40-es tápkábelt hasonlítottunk össze. Az egyiket teljesen gyárira szereltem (ferrit, harisnya, gyári csatlakozók) a másikra kizárólag két nem gyári dugó lett felrakva. A "gyári" sokkal jobban szólt. Kipróbáltam olyat is ahol csak a csatlakozók tértek el, ott is a "gyári" nyert simán, de jobb volt, mint a teljesen pőre.
én inkább úgy látom hogy sokakhoz képest már nagyon a végén vagyok. De hívők mindig is lesznek és voltak is.hifitibi írta: ↑2020.03.03., kedd 17:58Nagyon az elején vagy még....DirtyMashine írta: ↑2020.03.03., kedd 14:58Nincs ezzel semmi gond, az isotek cégnek is meg kell élnie valamiből/valakiből. Megjegyzem hogy a videoton erősítők kora 40 éve volt és nem 20. Egyéb iránt ha a transzformátorig elhúznád azt az isotek kábelt lehet még értelme is lenne, de annak még mindig semmi hatása nem lehet egy erősítőre, hogy az utolsó 1 méteren min megy át az áram.![]()
Az biztos, hogy nem mindegy a ferrit mérete/erőssége nekem nem sikerült eltalálni a méretezést, de feladtam a sok rossz tapasztalat miatt.MrCollector írta: ↑2020.03.03., kedd 19:11Pont ide passzol egy múltkori kísérletünk. Két Viablue X-40-es tápkábelt hasonlítottunk össze. Az egyiket teljesen gyárira szereltem (ferrit, harisnya, gyári csatlakozók) a másikra kizárólag két nem gyári dugó lett felrakva. A "gyári" sokkal jobban szólt. Kipróbáltam olyat is ahol csak a csatlakozók tértek el, ott is a "gyári" nyert simán, de jobb volt, mint a teljesen pőre.
Pont ide passzol egy múltkori kísérletünk. Két Viablue X-40-es tápkábelt hasonlítottunk össze. Az egyiket teljesen gyárira szereltem (ferrit, harisnya, gyári csatlakozók) a másikra kizárólag két nem gyári dugó lett felrakva. A "gyári" sokkal jobban szólt. Kipróbáltam olyat is ahol csak a csatlakozók tértek el, ott is a "gyári" nyert simán, de jobb volt, mint a teljesen pőre.migabi24 írta: ↑2020.03.03., kedd 13:01Én is kísérleteztem vele, de mindig az lett a vége bármire raktam elrontotta a hangot.lehoako írta: ↑2020.03.03., kedd 07:09OFFDirtyMashine írta: ↑2020.03.02., hétf. 22:23Milyen ferrit terméket tudnátok ajánlani? Ezt ismeri esetleg valaki? https://audiofeelings.hu/viablue-ferrit ... 18-meretig
Esetleg olcsóbb de megbízható márkát? Köszi.
Én is sokat kisérleteztem ferritgyűrűvel, nálam hallhatóan vágja a magasat. Bocsáss meg, ha erre nem vagy kíváncsi, csak úgy rakd fel, hogy még meggondolási időben vissza tudd vinni, esetleg.![]()
ON
Nagyon az elején vagy még....DirtyMashine írta: ↑2020.03.03., kedd 14:58Nincs ezzel semmi gond, az isotek cégnek is meg kell élnie valamiből/valakiből. Megjegyzem hogy a videoton erősítők kora 40 éve volt és nem 20. Egyéb iránt ha a transzformátorig elhúznád azt az isotek kábelt lehet még értelme is lenne, de annak még mindig semmi hatása nem lehet egy erősítőre, hogy az utolsó 1 méteren min megy át az áram.migabi24 írta: ↑2020.03.03., kedd 14:52Lehet, hogy 20 éve nem volt értelme a videoton seggébe tápkábelt cserélni, de hogy most azzal lehet a legnagyobb fejlesztést elérni az is biztos, ha megtehetném a villanyóráig Isotek kábel menne.DirtyMashine írta: ↑2020.03.03., kedd 14:41
20év hifi tapasztalat hogy a tápkábel és a digitális kábel mizéria nem más mint placebó hatás.
A csatlakozó leszerelése a nagy gond. Ezt ugye gyári pc tápkábeleknél és hdmi kábeleknél nem igen oldod meg. Persze tápkábelnél még egy iec csere nem a világ de hdmi már problémás. A nagy átmérős gyűrű meg ugye nem fog csak úgy ott maradni a kábel végén.istvan01 írta: ↑2020.03.03., kedd 15:38A ferrit gyűrűzés nem az árnyékolás alternatívája. Sokan az árnyékolást is igyekeznek lebányászni egy adott kábelről, mert úgy "jobb" nekik a hang. Igen, van olyan, hogy az árnyékolás plusz kapacitását nem szereti meghajtani a kimeneti áramkör, ha meg leszedik az árnyékolást, akkor "kitisztul" nekik a hang, mivel kicsit magasabb és levegősebb lehet a hang. Miközben az árnyékolatlanság zavarvevő-adó jelenséggel még egy kicsit modulálódik a jel.DirtyMashine írta: ↑2020.03.03., kedd 14:05tápkábelekre és digitális kábelekre szeretnék rakni mivel ezen kábelek árnyékolása vagy arnyékolásának a minősége kétséges. Viszont pl alin is állítólag sok a kamu ferrit, így megbízható forrásból szeretnék minél olcsóbb kábelre pattintható ferriteket venni.istvan01 írta: ↑2020.03.03., kedd 14:01
öntsünk tiszta "áramot" a ferritbe.
Két lényeges gyűrűzése van a kábeleknek. Az egyik, amikor mindkét vezetőér (pozitív-negatív) átmegy egy közös gyűrűn, a másik amikor erenként szeparálva egy-egy külön gyűrűn. Ez utóbbi ami egyértelműen hatással lehet az analóg jelek tranziensére, magas határ freki felett. A másik amikor a gyűrűben oda-vissza megy a jel, ott ez már egészen más. Ebben az esetben közös módusú csillapítás jön létre, ami sok esetben hasznos.
Úgy egyébként aki utána számol ezen ferritek Al értéke alapján mekkora frekvencia felett kezdenek induktívan hatni? Mert az az bőven Mhz felet, néha 100Mhz is lehet. Persze ha valaki több menetet hajt bele a gyűrűbe, akkor a menetszám négyzetével erősödik az induktivitás.
Ezzel együtt is, ezek a felfűzött gyűrűk tényleg nem valók analóg, alapsávi jel kábelekre. A tápkábeleken érdemes velük kísérletezni, AC és DC táp vezetékeken is.
Én nem sokra becsülöm a kábelra "pattintós" klamp ferriteket azért mert ezzel minden esetben marad légrés a zárás után is. Viszont hogy ezzel a légréssel is maradjon valami hatás, ezért durva nagy és csúnya permeabilitású anyagot kell ferritként eladni. Tessék zárt gyűrűket felhúzni a kábelre, amik általában csatlakozók leszerelésével mennek fel, vagy jó nagy átmérős gyűrűt kell választani.
A ferrit gyűrűzés nem az árnyékolás alternatívája. Sokan az árnyékolást is igyekeznek lebányászni egy adott kábelről, mert úgy "jobb" nekik a hang. Igen, van olyan, hogy az árnyékolás plusz kapacitását nem szereti meghajtani a kimeneti áramkör, ha meg leszedik az árnyékolást, akkor "kitisztul" nekik a hang, mivel kicsit magasabb és levegősebb lehet a hang. Miközben az árnyékolatlanság zavarvevő-adó jelenséggel még egy kicsit modulálódik a jel.DirtyMashine írta: ↑2020.03.03., kedd 14:05tápkábelekre és digitális kábelekre szeretnék rakni mivel ezen kábelek árnyékolása vagy arnyékolásának a minősége kétséges. Viszont pl alin is állítólag sok a kamu ferrit, így megbízható forrásból szeretnék minél olcsóbb kábelre pattintható ferriteket venni.istvan01 írta: ↑2020.03.03., kedd 14:01öntsünk tiszta "áramot" a ferritbe.
Két lényeges gyűrűzése van a kábeleknek. Az egyik, amikor mindkét vezetőér (pozitív-negatív) átmegy egy közös gyűrűn, a másik amikor erenként szeparálva egy-egy külön gyűrűn. Ez utóbbi ami egyértelműen hatással lehet az analóg jelek tranziensére, magas határ freki felett. A másik amikor a gyűrűben oda-vissza megy a jel, ott ez már egészen más. Ebben az esetben közös módusú csillapítás jön létre, ami sok esetben hasznos.
Úgy egyébként aki utána számol ezen ferritek Al értéke alapján mekkora frekvencia felett kezdenek induktívan hatni? Mert az az bőven Mhz felet, néha 100Mhz is lehet. Persze ha valaki több menetet hajt bele a gyűrűbe, akkor a menetszám négyzetével erősödik az induktivitás.
Ezzel együtt is, ezek a felfűzött gyűrűk tényleg nem valók analóg, alapsávi jel kábelekre. A tápkábeleken érdemes velük kísérletezni, AC és DC táp vezetékeken is.
Nincs ezzel semmi gond, az isotek cégnek is meg kell élnie valamiből/valakiből. Megjegyzem hogy a videoton erősítők kora 40 éve volt és nem 20. Egyéb iránt ha a transzformátorig elhúznád azt az isotek kábelt lehet még értelme is lenne, de annak még mindig semmi hatása nem lehet egy erősítőre, hogy az utolsó 1 méteren min megy át az áram.migabi24 írta: ↑2020.03.03., kedd 14:52Lehet, hogy 20 éve nem volt értelme a videoton seggébe tápkábelt cserélni, de hogy most azzal lehet a legnagyobb fejlesztést elérni az is biztos, ha megtehetném a villanyóráig Isotek kábel menne.DirtyMashine írta: ↑2020.03.03., kedd 14:4120év hifi tapasztalat hogy a tápkábel és a digitális kábel mizéria nem más mint placebó hatás.
Lehet, hogy 20 éve nem volt értelme a videoton seggébe tápkábelt cserélni, de hogy most azzal lehet a legnagyobb fejlesztést elérni az is biztos, ha megtehetném a villanyóráig Isotek kábel menne.DirtyMashine írta: ↑2020.03.03., kedd 14:4120év hifi tapasztalat hogy a tápkábel és a digitális kábel mizéria nem más mint placebó hatás.migabi24 írta: ↑2020.03.03., kedd 14:36Nagyon az elején vagy még, sok meglepetés vár még rád.DirtyMashine írta: ↑2020.03.03., kedd 14:20
20év hifi tapasztalat hogy a tápkábel és a digitális kábel mizéria nem más mint placebó hatás.migabi24 írta: ↑2020.03.03., kedd 14:36Nagyon az elején vagy még, sok meglepetés vár még rád.DirtyMashine írta: ↑2020.03.03., kedd 14:20Az teljességgel lehetetlen, de ezen nem veszünk össze. Nagy úr a palcebó hatás.
Nagyon az elején vagy még, sok meglepetés vár még rád.DirtyMashine írta: ↑2020.03.03., kedd 14:20Az teljességgel lehetetlen, de ezen nem veszünk össze. Nagy úr a palcebó hatás.migabi24 írta: ↑2020.03.03., kedd 14:13Akkor csináld, nálam tápkábelre rakva rontotta el a rendszer hangját.DirtyMashine írta: ↑2020.03.03., kedd 14:02
bármire rakva nem ronthatja el, digitális átvitelnél és tápkábelnél nem csinálhat ilyet. Analog IC és hangfalkábelnél akár még el is hiszem.
Az teljességgel lehetetlen, de ezen nem veszünk össze. Nagy úr a palcebó hatás.migabi24 írta: ↑2020.03.03., kedd 14:13Akkor csináld, nálam tápkábelre rakva rontotta el a rendszer hangját.DirtyMashine írta: ↑2020.03.03., kedd 14:02bármire rakva nem ronthatja el, digitális átvitelnél és tápkábelnél nem csinálhat ilyet. Analog IC és hangfalkábelnél akár még el is hiszem.
Akkor csináld, nálam tápkábelre rakva rontotta el a rendszer hangját.DirtyMashine írta: ↑2020.03.03., kedd 14:02bármire rakva nem ronthatja el, digitális átvitelnél és tápkábelnél nem csinálhat ilyet. Analog IC és hangfalkábelnél akár még el is hiszem.
tápkábelekre és digitális kábelekre szeretnék rakni mivel ezen kábelek árnyékolása vagy arnyékolásának a minősége kétséges. Viszont pl alin is állítólag sok a kamu ferrit, így megbízható forrásból szeretnék minél olcsóbb kábelre pattintható ferriteket venni.istvan01 írta: ↑2020.03.03., kedd 14:01öntsünk tiszta "áramot" a ferritbe.
bármire rakva nem ronthatja el, digitális átvitelnél és tápkábelnél nem csinálhat ilyet. Analog IC és hangfalkábelnél akár még el is hiszem.migabi24 írta: ↑2020.03.03., kedd 13:01Én is kísérleteztem vele, de mindig az lett a vége bármire raktam elrontotta a hangot.lehoako írta: ↑2020.03.03., kedd 07:09OFFDirtyMashine írta: ↑2020.03.02., hétf. 22:23Milyen ferrit terméket tudnátok ajánlani? Ezt ismeri esetleg valaki? https://audiofeelings.hu/viablue-ferrit ... 18-meretig
Én is sokat kisérleteztem ferritgyűrűvel, nálam hallhatóan vágja a magasat. Bocsáss meg, ha erre nem vagy kíváncsi, csak úgy rakd fel, hogy még meggondolási időben vissza tudd vinni, esetleg.![]()
ON
öntsünk tiszta "áramot" a ferritbe.
Én is kísérleteztem vele, de mindig az lett a vége bármire raktam elrontotta a hangot.lehoako írta: ↑2020.03.03., kedd 07:09OFFDirtyMashine írta: ↑2020.03.02., hétf. 22:23Milyen ferrit terméket tudnátok ajánlani? Ezt ismeri esetleg valaki? https://audiofeelings.hu/viablue-ferrit ... 18-meretig
ON