Köszi az infót.shany írta: ↑2019.12.27., pén. 15:56Ezek közül nekem a Topping D70 van, dual AK4497 dac chippel. Bár szokás az efféle cuccokat lesz..rozni, a megépítettség, szolgáltatások területén biztosan nincs szégyelleni valója. Az ebayes jóárasított kínai dacokkal szemben ebben eredeti, ipari minőségű alkatrészek vannak. Pl. a dac chip utáni analóg rész alkatrészei gyakorlatilag a Lumin D1-ben is használtakhoz hasonlóak, avagy megegyezőek.paramania írta: ↑2019.12.27., pén. 10:54Továbbra is keresek XLR kimenetes DAC-ot, a DSD nem is lenne annyira fontos, mivel TIDAL megy most nálam.
Olyan ~200k HUF körül lenne a keret...
Nézegettem ezt a kettőt, nem tudom mik lehetnek ettől jobbak ebben az árkategóriában?
http://www.tpdz.net/products_detail/productId=40.html
http://www.tpdz.net/products_detail/productId=32.html
Persze a lényeg a kapott hang, a szubjektív hangminőség lenne. Állítólag ebben a béka segge alatt lennének ezek a dacok az igazi márkák nyújtotta hangi gyönyörökhöz képest. Csak a Topping D70-nel van tapasztalatom a feltörekvő, egyre drágább kínai márkák közül, de nekem alapállapotban is egy nagyon élvezhető, igazán dinamikus, rendkívül részletező, kidolgozott, emellett barátságos, némileg melegebb tónusú, felül picit lekerekített, de sima, folyékony, igazi "antidigitális" hangot adott.
Egyedüli negatívumként pont ez a barátságos, meleg tónus nem jött be annyira számomra ( avagy nem illeszkedett a rendszerembe, ízlésemhez ) bár úgy gondolom, ez egy teljesen tudatos hangkép-kompozíció választás a Topping részéről.
Mivel én diyerkedem is, logikusnak tűnt, az egyébként eleve remek konstrukció "tuningja". Szó nincs speciális audiophile alkatrészek beépítéséről, mindössze az egyik ellenállástípust cseréltem át ugyanúgy első osztályú, de a gyártó másik szériájából származóra. Ilyen apróságokkal már változtatható a hangkép, számomra most kiegyenlítettebb, élvezetesebb.
Mindenesetre úgy gondolom, hogy a Topping D70 konstrukciója képes megmutatni az AK4497 ( mint az egyik legjobb létező dac chip ) hangi képességeit.
Ez a DX7s az ES9038 -al gyengébb DAC lenne?