http://www.lampizator.eu/lampizator/REF ... cd304.html
KRMK VI Red level
https://forum.index.hu/Article/showArti ... &t=9100577
TJ.

A kultusz valószínűleg nálunk a legnagyobb ha itt kelt el ez a négy darab. Befektetésnek én nem venném, pláne nem úgy, hogy aztán átalakítják. Átalakított, vagyis nem gyári állapotú gépekre ott, ahol ezt az itteni a kultuszt nem ismerik (vagyis Magyarországon kívül bárhol) nem lesz ilyen pénzeket áldozó kereslet. Itt is csak addig míg a kultusz le nem cseng. Emlékszem én még a Cyberhome meg a T34 kultuszára 10-15 évvel ezelőttről, azok is szépen elfelejtődtek. Most épp a CD100 van porondon, 10 év múlva majd lesz más.juliush írta: ↑2019.12.17., kedd 21:43Egy prototípus jellege miatt manapság már igazán ritkaságszámba menő klasszikusról beszélünk, amelynek vélt vagy valós kvalitásaira alapozva szabályos kultusz alakult ki, ezért aztán jó eséllyel a piac egyre magasabban fogja beárazni, tehát még befektetésnek is jó lehet.

Valószínű nem egyformán szólnának.

Korban biztos.

Igen, még az esők között vettem már biztos van vagy 28 éves.arzachel írta: ↑2019.12.18., szer. 20:53Ilyen Denon lejátszód van?
https://www.ebay.co.uk/itm/DENON-DCD-48 ... SwEMNdg30e

Megnyugtatlak, messze felette annak a Denonnak.

Ilyen Denon lejátszód van?

Azé én összehallgatnám az én denon DCD-480 -as 20 bites lejátszómmal, megnézném hol lenne ez a cd100-as.

Sziasztok! Szia !

A valós helyzet az, hogy ilyen Philips CD100 trian run modelt a továbbiakban csak örökölni lehet - venni nem nagyon. Ez a hajó már elment a későn ébredők számára....

Én az átalakítás költségére értettem. Mondjuk a fent említett ár azért elég meredek. Annyi pénzt inkább az analóg rendszerembe tennék...

A valós helyzet az, hogy ilyen Philips CD100 trian run modelt a továbbiakban csak örökölni lehet - venni nem nagyon. Ez a hajó már elment a későn ébredők számára....tamagaba írta: ↑2019.12.17., kedd 21:46Ajaj ez így számomra nem jó ómen. Ha valóban olyan jó lenne és ritkaság, tehetősebb nyugati társadalom, orosz ukrán gyűjtők úgy felszippantják, hogy morzsálya se maradt volna nekünk.Részletező írta: ↑2019.12.17., kedd 20:35Kedves “juliush”, a látott árakat csak megerősíteni tudom. Mindaddig felfoghatatlan és irreális az ára, ameddig meg nem tapasztaljuk a hangját. Az elmúlt három évben 4 db bukkat fel Holladiában, és örömömre szolgál, hogy mind a négy Magyarországra került. Talán nálunk vannak a legelvetemültebb hifirajongók.
Elnézést a hitetlenkedésért, egyszer remélem meghallgathatjuk
Miért is? Egy prototípus jellege miatt manapság már igazán ritkaságszámba menő klasszikusról beszélünk, amelynek vélt vagy valós kvalitásaira alapozva szabályos kultusz alakult ki, ezért aztán jó eséllyel a piac egyre magasabban fogja beárazni, tehát még befektetésnek is jó lehet. Ja és nem mellesleg örömet okoz a tulajoknak zenét hallgatni velük.

Ez már perverzió

Ezeket a Trial Run modelleket mintha 3000+ EUR-ért láttam volna az eBay-en vesztegetni. Ehhez jön még az átalakítás költsége. De lehet, hogy vannak bennfenntesek, akik olcsóbban is tudnak szerezni.

Én pedig azt, hogy irigy azért nem vagyok, mert az ilyesmin már rég túltettem magam, de hogy nagyon szívesen meghallgatnék egyet, az biztos. Fogalmazhatnék úgy is, hogy nem szeretnék úgy meghalni, hogy nem hallottam egyet.

Azt tudom mondani: nagyon irigy vagyok.

A Philips CD100 egy faék egyszerűségű lejátszó, a felnyiló fedélben egy kerek állandó mágnes van, ami lecsukáskor a lemezt a motortengelyhez tapasztja. A CD lemez kivétele sem praktikus, ügyeskedni kell vele, hogy "kibányászhassa" a felhasználó. A következő generációs komplett mechanikával együtt kijővő lézer egységek ( Philips CD303, Marantz CD73, ReVox B225) sem voltak szerencsések, végül a tálcás megoldásnál maradtak a gyártók.zoli73 írta: ↑2019.12.12., csüt. 21:05Arról szívesen olvasnék, hogy az efféle "ős" cd-játszóknál alkalmazott lemezfedél(vagy minek nevezzem) milyen elgondolás alapján lett éppen ilyen kialakítású? Később miért tért át minden gyártó, szinte kivétel nélkül a fiókos betöltésre?
Olyan sokan mondják, hogy ezek a legendás lejátszók, milyen remek hangot képesek produkálni, és én ezt el is hiszem, ennyien nem tévedhetnek, de mi a titkuk?
A cd-lejátszó gyártás hajnalán készült modellek, akár kiforratlan próbálkozásnak is gondolhatnánk, de ezekszerint mégsem. Ha már az elején, szinte első próbálkozásra sikerült ilyen jól eltalált gépet megalkotni, akkor mi történt később? Az nem lehet, hogy szinte mindent feláldoztak a költséghatékonyság oldalán! Vagy mégis?