Klotz mc5000-es mikrofon kabel ereit hogyan kell bekotni, ha sima RCA-RCA Kabelt szeretnek kesziteni?
Piros es kek egyutt a melegpont es az arnyekolas a hideg pont? Vagy rosszul gondolom?
Kerlek segitsetek egy kezdo, de lelkes DIY-nek

Koszonom!
A végén megemlítette a Sony-nak gyártott fejhallgatókábelüket. Én hallottam ezt és a tulajdonosával egyetértésben nem találtam valami szupernek, főleg az árát nézve.trane írta: ↑2019.12.06., pén. 10:54egy kis olvasnivaló a témában - talán egynémely 'gyártó'nak is jól jöhet...> https://www.stereolifemagazine.com/inte ... mber-kable
köszi.Szalon írta: ↑2019.12.05., csüt. 09:57Mérni nem is tudom hogy lehetne... "pusztán" szubjektív tapasztalat. Viszont annyira egyértelmű számomra, nem olyan "mintha valamicske", hanem tényleg egyértelmű volt a változás, minden ilyen próbálkozásnál. Ezért igazából a miértje nem is foglalkoztatott annyira, hogy belemerüljek. Gábor számomra hihetően leírta a műszaki rész hova vezethető vissza, ami egybe vág a tapasztalatommal.
Hozzátartozik, hogy számomra egy rendszer, s főként a hangsugárzó dinamikája meglehetősen fontos tényező, nem szoktam érfelvágós, melankolikus, lány egyszállgitárral zenéket hallgatni..... Amit még megfigyeltem, hogy általában azok szeretik az ilyen eszközöket, akik rendszere eleve dinamikailag erősen korlátozott, s nem is fontos számukra annyira ez a tulajdonság.
Mérni nem is tudom hogy lehetne... "pusztán" szubjektív tapasztalat. Viszont annyira egyértelmű számomra, nem olyan "mintha valamicske", hanem tényleg egyértelmű volt a változás, minden ilyen próbálkozásnál. Ezért igazából a miértje nem is foglalkoztatott annyira, hogy belemerüljek. Gábor számomra hihetően leírta a műszaki rész hova vezethető vissza, ami egybe vág a tapasztalatommal.
Nézd, a passzív szűrőkben soros induktivitások (tekercsek) és párhuzamos kapacitások vannak.
szubjektiven, erzesre, vagy objektiven, merve is "bizonyitott", a dinamika valtozasa, csökkentese, rondítása ?
"megmérettetett és bizonyított" => atvitt ertelemben (összevetve, hangzasra figyelve) vagy valoban mérve ?
Ez elég hasznos: Audio Photoshop akció közben .....ezzel talán még én is "tudok énekelni"
Mibe is, a kábelkészítés rejtelmeibe? Tény és való minél jobb kanócokat használunk annál jobb lesz az énekhang.asebestyen írta: ↑2019.12.04., szer. 19:59A referencia emberi hang...
S, c, sz hangok, dinamika, torzítatlanság, valós hangok, és a szokásos többi hifis okosság. A video nem fedi le a világmindenséget, de némi betekintést enged...
youtu.be/RSlfLr7gpyc
Nálam egy passzív leválasztótrafós elosztó üzemel; Xindak XF2000E2000. Kb 4 éve be van betonozva a rendszerbe. Minden paraméterben (dinamikában is) hozott a konyhára. Többször megmérettetett és bizonyított..Szalon írta: ↑2019.12.04., szer. 19:42Nekem ezzel az a problémám, hogy amiket próbáltam passzív tápszűrők/elosztók/leválasztó trafók, mindig többett vittek el, mint hoztak, főleg a dinamika tartományba rondítottak bele leginkább. Az aktív tápkondíciókig még nem jutottam el, mert a passzív tesztek miatt, nem érzek kipróbálásukra annyira ingerenciát már, de ha van olyan, ami szerinted érdemes kipróbálásra, szívesen teszek vele próbát. Passzív szűrőknél én ugyanúgy hallottam a (táp)kábelek között különbségeket, a szűrő előtt és után is...Jester írta: ↑2019.12.04., szer. 19:14Visszatérve az eredeti kérdésre. A tápellátás zavarmentesítése fontos dolog. Simán ki lehet mérni egy hűtő vagy egy mosógép zaját filléres eszközökkel. Érdemes beszerezni egy normális tápkondícionálót és arra rákötni az eszközöket. Akkor egy eszközt kell megvenni, és használhatod a gyári madzagot.Szalon írta: ↑2019.12.04., szer. 18:15Áthoztam a témát ide, ne az általános topikot kábelesítsük el...
Olvastam ezt a leírást, pont az itteni kábelviták - mérés - nem mérés - Ethan Winer sem tudta megmérni a sajátkezűleg gyártott készülékével... jutott eszembe, hogy vajon erről a cikkről, kinek mi a véleménye?
https://www.rdacoustic.cz/en/blog/2019/ ... -practice/![]()
Miért a tápkondicionáló megkondizza a tápunkat és akkor a kevésbé jó kábelből egyből jó lesz, ezt szerintem te sem gondoltad komolyan, sajnos ez ilyen formában nem működik. Nem csak zavarból tevődik össze egy hálózati táplálás.Jester írta: ↑2019.12.04., szer. 19:14Visszatérve az eredeti kérdésre. A tápellátás zavarmentesítése fontos dolog. Simán ki lehet mérni egy hűtő vagy egy mosógép zaját filléres eszközökkel. Érdemes beszerezni egy normális tápkondícionálót és arra rákötni az eszközöket. Akkor egy eszközt kell megvenni, és használhatod a gyári madzagot.Szalon írta: ↑2019.12.04., szer. 18:15Áthoztam a témát ide, ne az általános topikot kábelesítsük el...
Olvastam ezt a leírást, pont az itteni kábelviták - mérés - nem mérés - Ethan Winer sem tudta megmérni a sajátkezűleg gyártott készülékével... jutott eszembe, hogy vajon erről a cikkről, kinek mi a véleménye?
https://www.rdacoustic.cz/en/blog/2019/ ... -practice/
Nekem ezzel az a problémám, hogy amiket próbáltam passzív tápszűrők/elosztók/leválasztó trafók, mindig többett vittek el, mint hoztak, főleg a dinamika tartományba rondítottak bele leginkább. Az aktív tápkondíciókig még nem jutottam el, mert a passzív tesztek miatt, nem érzek kipróbálásukra annyira ingerenciát már, de ha van olyan, ami szerinted érdemes kipróbálásra, szívesen teszek vele próbát. Passzív szűrőknél én ugyanúgy hallottam a (táp)kábelek között különbségeket, a szűrő előtt és után is...Jester írta: ↑2019.12.04., szer. 19:14Visszatérve az eredeti kérdésre. A tápellátás zavarmentesítése fontos dolog. Simán ki lehet mérni egy hűtő vagy egy mosógép zaját filléres eszközökkel. Érdemes beszerezni egy normális tápkondícionálót és arra rákötni az eszközöket. Akkor egy eszközt kell megvenni, és használhatod a gyári madzagot.Szalon írta: ↑2019.12.04., szer. 18:15Áthoztam a témát ide, ne az általános topikot kábelesítsük el...
Pontosítanék. Kimutatta, hogy a kábeleken áthaladó jelek között nincs különbség. Nem a hallható produkciót vizsgálta, pedig annak lenne értelme.
Visszatérve az eredeti kérdésre. A tápellátás zavarmentesítése fontos dolog. Simán ki lehet mérni egy hűtő vagy egy mosógép zaját filléres eszközökkel. Érdemes beszerezni egy normális tápkondícionálót és arra rákötni az eszközöket. Akkor egy eszközt kell megvenni, és használhatod a gyári madzagot.Szalon írta: ↑2019.12.04., szer. 18:15Áthoztam a témát ide, ne az általános topikot kábelesítsük el...
Pongyolán fogalmaztam, meg 1 éve láttam a videót, elnézést!
De itt melyik része az ami nem sikerült? Ez egy logikailag helytálló teszt.Szalon írta: ↑2019.12.04., szer. 18:29
A nullteszteres videójára gondoltam, amivel bebizonyítja, hogy nincs hallható különbség a kábelek között.
youtu.be/ZyWt3kANA3Q
A nullteszteres videójára gondoltam, amivel bebizonyítja, hogy nincs hallható különbség a kábelek között.
Ezt most nem teljesen értem, mit nem tudott megmérni?
Jester írta: ↑2019.12.04., szer. 17:28Szerintem néhányszor lettek már ide linkelve cikkek és videók is, ahol alá vannak támasztva az állítások. Gondolok itt például archimagora vagy Ethan Winerre. Minden ilyen cikk vagy videó le lett húzva valamilyen indokkal, anélkül, hogy egy hasonló szakmai színvonalat képviselő magyarázat vagy cáfolat lett volna mellékelve.wittao írta: ↑2019.12.04., szer. 15:19Azt írtad, hogy alá van támasztva amiket írnál/mondanál/mutatnál. Úgy gondolom, hogy ott belekötni sokmindenbe nem lehet. Ezért is javasoltam a Youtube-ot, ott még mások is okulhatnak belőle, és itt nem lehet a rosszakaratú/indulatú kereskedők és fantáziadús hallgatók + érdekes köreik által szétszedni. Én továbbra is kíváncsi vagyok erre, például imádtam a bűvésztrük-leleplezős videókat, ha meg ugyanezt a hifiben is végignézhetném az nagyon érdekes lenne!
Van értelme erről beszélgetni? Ha kialakulhatna érdemi vita, akkor lehetne értelme, de nem tud kialakulni.