Palm írta: ↑2019.11.13., szer. 09:20
Azt olvastam több helyen is, hogy zene hallgatásra is jobb a 6014.
Köszönöm!
Karácsony után lehet lesz nagy leárazás és érdemes várni addog.
Ne haragudj, de ez az összes különbség az SR6014 és SR6013 között:

- Marantz_SR6014_vs_SR6013.jpg (45.25 KiB) Megtekintve 2302 alkalommal
Ezek mellett ugyanaz a DAC áramkör, ugyanaz a HDAM chip, tudtommal ugyanaz az erősítő analóg része is (vagyis nehezen hiszem, hogy másként szólna a 6014-es), ugyanaz a képfeldolgozás, stb. egy halom dolog ugyanaz (persze, lehet, hogy tévedek).
Na de a fenti néhány különbség kell(ene) megérjen plusz 450 eurót
Lássuk: Dolby Atmos Height Virtualization: ennek utána kell néznem, mit jelent, mert most is felkeveri (upmixing) az Atmos magassugárzókra a nem-atmos inputot is (ha úgy állítod be), és van benne magasságérzet... ez valami spéci újabb izé lehet... de egyáltalán, akarsz te Atmos-t? Nem azért, de az Atmos és DTS:X is megy azért a 6013-mal is.
Domotz, ihiji, OvrC: azt sem tudom mi az. Tuti nekem nem hiányzik.
Bluetooth: 4.0 vs 3.1 + EDR - használod bluetooth-szal egyáltalán? Mi az, amire nem elég a 3.1-es Bluetooth?
HDCP: ez másolásvédelem, hogy ne lehessen az erősítőn keresztül bizonyos tartalmakat másolni, minél jobb, annál nehezebb másolni valamit, de ez nem Neked jó, hanem a tartalomgyáróknak.
Szóval döntsd el, hogy megéri-e ezért várni karácsony utánig, én tuti megfognám a kifutó modellt, annyira úgysem fogják leárazni még a 6014-est.
Egyébként ez a fura a Denon, Marantz és hasonló márkákkal, hogy évente kiadnak egy-egy újabb erőlködőt minimális (főleg a marketingnek jót tevő) fejlesztésekkel, ezzel leértékelve az egy évvel korábbit... amiből pont az jön le, hogy mindig a kifutott modellt érdemes megvenni újan, amíg még kapható, mert így buksz a legkevesebbet.
Természetesen ez saját vélemény. Én eddig ezt tettem. A Denonnal is, és a Marantz-cal is (amit pár hónapja vettem, de már kifutott modell volt).
Egyébként, csak kíváncsiságból: hol olvastad, hogy jobban szól a 6014, mint a 6013?