Rendben, de attól függetlenül kb. egy milliót leszurkolsz érte!!! Éz az amibe beleferhet(ne). (A Pagachi 150.000 Ft csúcs gépébe biztos nem tesznek aranyozottat hiába a zászlójhajó.)
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sikeres, boldog új évet kíván mindenkinek az AVX team!
Házimozi erősítők, processzorok
Re: Házimozi erősítők,processzorok
Nyilvánvalóan a csúcs procik kapnak aranyozott csatlakozókat. Az XMC1 és az RMC1 kapott, az XMC2 nem kapott, mert nem csúcsmodell.
A Marantz prociknál is ez a helyzet 7005 nem, de a 8005 kapott.
- csacsumicsa
- Nincs visszaút

- Értékelés: 30
[quote=DeLorean post_id=2434686 time=1573731680 user_id=45242]
Az első "fecske"...
A kölcsönzőből kölcsönözhető az Angry Birds 2 "IMAX hanggal".
Én nem találok max DTS-X -et csak
Az első "fecske"...
A kölcsönzőből kölcsönözhető az Angry Birds 2 "IMAX hanggal".
Én nem találok max DTS-X -et csak
Rosszul látod. Minden csatornán ugyan az a Dac. Csak az első három csatornánál, per csatorna egy darab. A többinél minden sztereó Dac-ra (mert ez az) két csatorna jut.
Lindemann Musicbook Source; Anthem P2; Elac FS 409, HiDiamond
- Quetz
- Beköltözött

- Értékelés: 740
Most jött ki a Denon X3600 review. Gyakorlatilag ez már a 4000-es kategória.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
Egészen pontosan ez az RMC-1 testvére, annyi különbséggel, hogy ebbe nem lehet bővítőkártyát tenni.DeLorean írta: ↑2019.11.13., szer. 16:56Egyik fórumtárs hívta fel erre a figyelmemet:
RMC1-L
https://emotiva.com/products/rmc-1l
Na ez meg micsoda???
Miben tudhat többet, mint az XMC2?
Itt egy összehasonlítás.
Vagy akár ezt.
A kép file megnevezés rossz. Ez a P300 proci.
- komarfamily
- V.I.P.

- Értékelés: 1095
csak engem emlekeztet a Lyngdorf mp50re?DeLorean írta: ↑2019.11.13., szer. 10:58Jövőre elég sok versenytárs lesz a piacon.geza123 írta: ↑2019.11.12., kedd 10:11Az első fecske:
https://hometheaterreview.com/emotiva-rmc-1-reviewed/
Mondjuk a JBL Synthesis SDP-55 is egy ilyen:
https://www.jblsynthesis.com/products/e ... US-Current
jbl.jpg
- Csatolmányok
-
- mp50.jpg (79.77 KiB) Megtekintve 2129 alkalommal
- Quetz
- Beköltözött

Ez marhaság azt ugye tudod. Az AVR piac évek óta ugyanazzal a problémával küzd, mint a TV-s. Megpróbálnak kiizzadni valami marketingelhető csodás újítást, ami eladhatóvá teszi a termékeket. Közben ha megnézed, HW szinten szinte semmi nem változik. Az összes lényeges újítás szoftveres volt az Atmos óta: ARC Genesys, Dirac 2.0 ... és ezek is mind DSP/szoba korrekciós modulok.
Szóval ha most megveszel egy Denon x4300-t, az mozin kb ugyanúgy fog szólni, mint egy Marantz 7013 (lévén egyezik a belsejük 90%-ban).
Amit még nem értek, miért egy külsős weboldal segítségével próbálod meg összehasonlítani egy gyártó két termékét, amikor ott van a compare funkció a weboldalukon.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
- Aszpirin
- V.I.P.

- Értékelés: 6239
Ne haragudj, de ez az összes különbség az SR6014 és SR6013 között:
Ezek mellett ugyanaz a DAC áramkör, ugyanaz a HDAM chip, tudtommal ugyanaz az erősítő analóg része is (vagyis nehezen hiszem, hogy másként szólna a 6014-es), ugyanaz a képfeldolgozás, stb. egy halom dolog ugyanaz (persze, lehet, hogy tévedek).
Na de a fenti néhány különbség kell(ene) megérjen plusz 450 eurót
Lássuk: Dolby Atmos Height Virtualization: ennek utána kell néznem, mit jelent, mert most is felkeveri (upmixing) az Atmos magassugárzókra a nem-atmos inputot is (ha úgy állítod be), és van benne magasságérzet... ez valami spéci újabb izé lehet... de egyáltalán, akarsz te Atmos-t? Nem azért, de az Atmos és DTS:X is megy azért a 6013-mal is.
Domotz, ihiji, OvrC: azt sem tudom mi az. Tuti nekem nem hiányzik.
Bluetooth: 4.0 vs 3.1 + EDR - használod bluetooth-szal egyáltalán? Mi az, amire nem elég a 3.1-es Bluetooth?
HDCP: ez másolásvédelem, hogy ne lehessen az erősítőn keresztül bizonyos tartalmakat másolni, minél jobb, annál nehezebb másolni valamit, de ez nem Neked jó, hanem a tartalomgyáróknak.
Szóval döntsd el, hogy megéri-e ezért várni karácsony utánig, én tuti megfognám a kifutó modellt, annyira úgysem fogják leárazni még a 6014-est.
Egyébként ez a fura a Denon, Marantz és hasonló márkákkal, hogy évente kiadnak egy-egy újabb erőlködőt minimális (főleg a marketingnek jót tevő) fejlesztésekkel, ezzel leértékelve az egy évvel korábbit... amiből pont az jön le, hogy mindig a kifutott modellt érdemes megvenni újan, amíg még kapható, mert így buksz a legkevesebbet.
Természetesen ez saját vélemény. Én eddig ezt tettem. A Denonnal is, és a Marantz-cal is (amit pár hónapja vettem, de már kifutott modell volt).
Egyébként, csak kíváncsiságból: hol olvastad, hogy jobban szól a 6014, mint a 6013?
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1715
Ennek vajon mennyi lesz az ára?DeLorean írta: ↑2019.11.13., szer. 10:58Jövőre elég sok versenytárs lesz a piacon.geza123 írta: ↑2019.11.12., kedd 10:11Az első fecske:
Mondjuk a JBL Synthesis SDP-55 is egy ilyen:
https://www.jblsynthesis.com/products/e ... US-Current
A 6013 és a 6014 összehasonlítása:Aszpirin írta: ↑2019.11.13., szer. 07:33Azt még érdemes átgondolni, hogy mi lehet a számodra fontos különbség az SR6013 és az SR6014 között (én meresztem a szemem, hogy megtaláljam a különbséget), mert az SR6013-at még mindig kapni a bécsi Heimkinowelt-ben, és jelenleg van is raktáron, 839€-ért, ujan, két év oszták garanciával, ami 451€-val kevesebb, mint az SR6014 ára ugyanott (1290€). Én is ott vettem a 6013-asomat, a személyes vásárlásban pedig lehet, hogy tudok segíteni - ha kell.
https://www.zkelectronics.com/compare/m ... r6013/usa/
Azt olvastam több helyen is, hogy zene hallgatásra is jobb a 6014.
Köszönöm!
Karácsony után lehet lesz nagy leárazás és érdemes várni addog.
"Más dolog ismerni az utat, és más dolog járni rajta." - Morpheus
- Quetz
- Beköltözött

Úgy rémlik, hogy a HDAM csak az analóg sztereó jelúton működik, ezért nálam sosem merült fel a hiánya. És igen, a lőrés az az AVR elején nálam rögtön kiejtette a Marantzokat.
- Aszpirin
- V.I.P.

Annyira egyformák, hogy az OSD és mobil szoftvereik is full ugyanazok, csak a logó és a megjelenítési színek (fekete/kék a Denonnál vs fekete/aranysárga a Marantznál) különböznek.
De...
Nekem volt Denon-om is, azért a Denon és a Marantz között hangkarakterisztikában van (szerintem jelentős) különbség, valószínűleg pont a Marantz HDAM áramköre miatt. Ha zenére is kell, akkor inkább a Marantz, szerintem.
A Marantz ellen szól viszont a dizájnnak áldozatul esett apró, gyakorlatilag majdnem használhatatlan előlapi kijelző (a 6014-nek nincs még rejtett nagy kijelzője tudtommal), míg a Denon tisztességes, jól látható, informatív kijelzővel rendelkezik. Ezt én nem bírom megszokni a Marantzban a Denon után.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- Aszpirin
- V.I.P.

Azt még érdemes átgondolni, hogy mi lehet a számodra fontos különbség az SR6013 és az SR6014 között (én meresztem a szemem, hogy megtaláljam a különbséget), mert az SR6013-at még mindig kapni a bécsi Heimkinowelt-ben, és jelenleg van is raktáron, 839€-ért, ujan, két év oszták garanciával, ami 451€-val kevesebb, mint az SR6014 ára ugyanott (1290€). Én is ott vettem a 6013-asomat, a személyes vásárlásban pedig lehet, hogy tudok segíteni - ha kell.
- Quetz
- Beköltözött

Nem sok minden. Mindenből picit több. Érdemes elolvasni a D+M márkakereskedő által karbantartott hivatalos amerikai topikokat:
- "OFFICIAL" 2018 Marantz NR1509/NR1609/SR5013/SR6013/SR7013
- "OFFICIAL" 2018 Denon "S-Series" / "X-Series" AVR Owner's Thread + FAQ
Többek közt azt is megtalálni, hogy a Marantz 6k sorozat a Denon 3k-val egyenértékü, azaz Marantz 6014 ~= Denon 3600. Általában a Denont javasolják, mert olcsóbb, hacsak nem kell a HDAM áramkör, vagy multichannel analog input.
Jól látod. Sajnos ez a maximális felső határ.Quetz írta: ↑2019.11.10., vas. 11:35Jól mondtad az X10-esekre, hogy volt. Jelenleg az X20-as széria fut, ami 630-650 körül kezdődik. Ha valaki megkérdezi, hogy 200, 400 és 500k körül mi kapható, az nem 650-ből szeretne alkudni.DeLorean írta: ↑2019.11.10., vas. 10:51Bevetted a gyogyódat?
Atmos igényről nem volt szó.
Legyen jó sztereóban és moziban - én ezt olvastam + legyen új.
Nem tudom, hogy mennyire ismered az Anthem erősítőket, de képzeld el, hogy létezik 510-es és 710-es Anthem is az MRX szériából. Sőt 310-es is.
De az 520-as listaára 600 ezer volt, elképzelhető, hogy 500-ba belefér, ha valaki érdeklődik.
Ha nem kell atmos, mindegyik jó választás és mindegyiket meg lehet még vásárolni.
Gúnyolódás helyett pedig beírhattad volna azt, hogy hol tudsz még X10-es elfekvő készletet 500 alatt, mert az tényleg segített volna a kérdezőnek.
Érdekel, hogy mi a különbség a megjelölt árkategóriák között, ezért írtam őket.
A Marantz SR6014 erősítőt ajánlották többen is, hogy ebben az árkategóriában a legjobb alternatíva.
"Más dolog ismerni az utat, és más dolog járni rajta." - Morpheus
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1715
XTZ végfokkal valakinek tapasztalat? Lehet ez is megérne egy misét.
https://www.xtzsound.eu/product/edge-a2-300
Bruttó 500 eur 2*300W 4 Ohm, 2*150W 8 Ohm
90% hatásfokú D osztályú Icepower modul az alapja.

https://www.xtzsound.eu/product/edge-a2-300
Bruttó 500 eur 2*300W 4 Ohm, 2*150W 8 Ohm
90% hatásfokú D osztályú Icepower modul az alapja.
Az első fecske:
- R.G.
- Törzsvendég

- Értékelés: 291
Egy androidos mediaplayer es egy regi hm erisito segithet a problemadon talan...
Lexicon MC-10, Emotiva XPA-2, XPA-3, B1, Arendal 1723 THX, 1723S THX, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Furukawa, Vention,
- hukkle
- Törzsvendég

- Értékelés: 385
Kedves Fórumtársak!
Sose volt még házimozim, sztereón néztem eddig filmet downmixelve.
Egy problémát és két igényt akarok megoldani racionális módon, kevés költéssel.
1)
A probléma onnét ered részben, hogy az új netflixes és egyéb filmes tartalmak megnémultak mostanság a popcorn 200-as szériás lejátszón.
Elképzelésem szerint ha a popcornt pass throuh-ra állítom és veszek egy házimozi erősítőt, akkor elvileg megint lesz hang.
2.)
Mivel este mozizunk, amikor gyerekek alszanak, csak egy center hangfalat pakolnék be a kanapé mellé, hogy "jobban halljak".
Magyarán a szöveg érthetősége fontos. "Nagyvas" - ra felesleges lenne költeni.
3.)
Ami viszont érdekes lehet, hogy sztereó erősítő számára légyen képes a spotify/ tudnál zenéket szolgáltatni. Azaz egy hálózati audio lejátszó funkciót is ellásson.
Tudtok észrevételekkel segíteni?
Sose volt még házimozim, sztereón néztem eddig filmet downmixelve.
Egy problémát és két igényt akarok megoldani racionális módon, kevés költéssel.
1)
A probléma onnét ered részben, hogy az új netflixes és egyéb filmes tartalmak megnémultak mostanság a popcorn 200-as szériás lejátszón.
Elképzelésem szerint ha a popcornt pass throuh-ra állítom és veszek egy házimozi erősítőt, akkor elvileg megint lesz hang.
2.)
Mivel este mozizunk, amikor gyerekek alszanak, csak egy center hangfalat pakolnék be a kanapé mellé, hogy "jobban halljak".
Magyarán a szöveg érthetősége fontos. "Nagyvas" - ra felesleges lenne költeni.
3.)
Ami viszont érdekes lehet, hogy sztereó erősítő számára légyen képes a spotify/ tudnál zenéket szolgáltatni. Azaz egy hálózati audio lejátszó funkciót is ellásson.
Tudtok észrevételekkel segíteni?