thxfan írta: ↑2019.06.28., pén. 19:01
Neked a Denon, vagy a Marantz hangja tetszett jobban mozin?
Huhh. Egyelőre ezt neheéz megmondanom, ezért hosszú lesz a válasz. Azt érzékelem, hogy enyhén másmilyen a Marantz hangja (a jellemzésben csak közhelyeket tudnék puffogtatni, de pl. a centerből jobban definiált emberi hang jön, a többi pedig kicsit lágyabb és organikusabb, mint a Denonnál), és talán az újdonság pszichológiai hatása, hogy most persze
a Marantz tetszik jobban. De moziban nincs akkora különbség a kettő között, mint zenében, ráadásul még nagyon kevés filmet néztem meg vele, azok is Netflixes vagy Amazonos streamelt filmek voltak (múlt szombat este szereltem be a Denon helyére, tehát még nincs egy hetes). Nem próbáltam még ki pl. a durván jó hangú UHD BD korongokkal (pl. Dunkirk vafy a kedvenc BBC-s Atmos-hangú filmemmel). Szóval kell még egy pár nap/hét, amíg határozott abb véleményem lesz.
A dologhoz még hozzátartozik, hogy én mozihoz használom az Audysssey MultEQ-t (Marantz esetében 32XT), de a Dynamic EQ-t és a Dinamic Volume-ot kikapcsolom. Azt vizsont láttam, hogy a Marantz a bemérés után enyhén másként állította be az eq-görbéket a szobára, mint a Denon - a különbség innen is jöhet.
Szerintem az azonos kategróriájú Marantz és Denon között tényleg csak ízlésbeli a különbség, ha csak mozizásra kell, de valamennyi van. Meg kell hallgatni mind a kettőt, és aszerint dönteni.